Sada je: ned jul 13, 2025 9:25 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 174 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Biblija
PostPostano: uto dec 06, 2011 9:16 pm 
Član foruma

25256 je napisao/la:
Zato i pise do NOT take it literally. Posto to nije knjiga, nego parabola, koja je malo teza za shvatanje, nego donosioci, razni. Treba vise od visokog egointelektualizma.

slika

Dobra,ja bih još dodao "Do not eat",al samo za Američko tržište.
Tamo baš moraš sve naglasiti,ljudi se lako zbunjuju.

http://putnikova-pjesma.webnode.com/
http://balada-o-bezimenom.webnode.hr/
https://pleromabl.blogspot.com/

Vrh

PostPostano: sri dec 07, 2011 4:21 pm 
Član foruma

Za americko trziste treba dodati i da ne trpaju u nos, u dupe, u usi, da ne peku u rerni, da ne podupiru plafon s time i slicno.

Vrh

PostPostano: sri dec 07, 2011 5:51 pm 
Član foruma

25256 je napisao/la:
Za americko trziste treba dodati i da ne trpaju u nos, u dupe, u usi, da ne peku u rerni, da ne podupiru plafon s time i slicno.

:rofl :rofl :rofl
Baš tako.

Vrh

PostPostano: ned dec 11, 2011 12:30 pm 
Član foruma

SPAJANJE CRKVE I VLASTI U SRBIJI I HRVATSKU=IKONA ZVERI (KOPIJA DJAVOLA)

"Sestrinska crkva" kritikuje Josipovića zbog medalje Hedlu

Komisija Hrvatske biskupske konferencije traži od predsednika da povuče odlikovanje novinaru za koga je Stepinac "krvnikom među svecima".

Komisija Hrvatske biskupske konferencije (HBK) "Iustitia et pax" (Pravda i mir) kritikovala je danas odluku predsednika Ive Josipovića koji je odlikovao hrvatskog novinara Dragu Hedla za poseban ljudski i profesionalni doprinos borbi za ljudska prava.

Komisija je pozvala predsednika da "iz moralnih razloga povuče dodeljeno odlikovanje".

U saopštenju za javnost navodi se da je Drago Hedl "osoba koja je u vreme komunističkog režima i jednoumlja svojim tekstovima negirala jedno od osnovnih ljudskih prava, pravo slobode verovanja", te da je tada, u svojim tekstovim, nazivao kardinala Alojzija Stepinca "krvnikom među svecima".

Drago Hedl je izjavio da vrh Katoličke crkve u Hrvatskoj već dugo ima pik na njega.

"U vreme kada sam pisao o zločinima počinjenim u ratnom Osijeku, nadbiskup (Marin)

Srakić odlazio je u prijateljske posete Branimiru Glavašu, koji je na kraju pravosnažno osuđen za te zločine. S druge strane, Srakić se nijednom nije setio primiti bilo kojeg člana porodica Glavaševih žrtava, dakle, mi smo tu očito bili na suprotnim stranama", rekao je Hedl za T-portal.

On je izjavio da je tekst na koji se crkvena komisija poziva napisao pre 30 godina i da je u njemu spomenuo da je Stepinac u Jugoslaviji na sudu osuđen kao ratni zločinac.

"Ako je moj tekst zaista značio kršenje ljudskih prava, onda se vratimo malo u istoriju pa se prisetimo da je ista ta Crkva i te kako ozbiljno kršila ljudska prava spaljujući na lomači ljude koji se nisu slagali s njima", dodao je on.

Inače, Drago Hedl je jedan od najnagrađivanijih novinara u Hrvatskoj.

U SRBIJI

Udruženje „Ateisti Srbije“ skreće pažnju javnosti na još jedno kršenje principa sekularnosti. Pozivamo građane da spreče državu u nameri da plati neizmirene obaveze Srpske pravoslavne crkve za penziono-invalidsko i socijalno osiguranje, kao i da ubuduće pokriva 50% doprinosa za sveštenstvo, i to samo odabranih – takozvanih tradicionalnih crkava i verskih zajednica u Srbiji. Podsećamo da SPC ne plaća porez, da je imala prvenstvo nad drugim građanima u vraćanju oduzete imovine, da sveštenici naplaćuju od naroda bezobzirno visoke honorare za činodejstva, koja nikome ne prijavljuju, i da im je vidno imetak skočio u poslednjih 20 godina, dok je njihova pastva vidno osiromašila. Uz sve to, SPC ne plaća doprinose koje svi redovno plaćamo, tražeći da njene dugove vrate svi građani, iz budžeta Srbije, bez prethodno tražene saglasnosti. Cinizam naše najveće crkve je utoliko veći što u tome treba da učestvuju svi poreski obveznici, ! što svakako uključuje i nereligiozne, kao i pripadnike drugih veroispovesti.

Osuđujemo to što naša država, i pored toga što prikuplja novac za crkvu preko doplatnih markica, i pored toga što finansira SPC iz fondova namenjenih nevladinim organizacijama, spremno najavljuje da će platiti sve dugove kako bi sveštenici imali penziju kao i svi koji su je obezbedili redovnim izmirivanjem doprinosa u iznosu od 22% od plate. Iako je PIO fond odavno urušen, predstavnici države ironično ocenjuju kako će to biti lako isplaćeno iz budžeta Srbije. To je isti onaj naš budžet čijim su smanjivanjem već mnogi ostali bez posla, u kome nema novca za lekove, za plate lekarima i nastavnicima, školarine za studente, kao ni za mnoge druge osnovne potrebe. To je isti onaj budžet za koji svi izdvajamo 63% zarade. To je isti budžet koji treba da amortizuje još jednu krizu. U već dovoljno teškoj situaciji, kada je potrebno da se štedi i da se rashodi budžeta smanje, ! država preuzima da finansira tudje obaveze, koje nije dužna ! da finansira, niti bi, doslednom primenom načela sekularnosti, smela da finansira.

Postavljamo pitanje koji je stvaran razlog ovakve galantnosti političara prema Crkvi u predizbornom periodu i zašto ovako bitna vest o otvorenom pljačkanju državnog budžeta nije našla put do šire javnosti.

Udruženje „Ateisti Srbije“

========================================================
“Ko se god pokloni zveri i ikoni njezinoj, i primi zig na celo svoje ili na ruku svoju, i on ce piti od vina gneva Bozijega, koje je nepomesano utoceno u casu gneva njegova”.

(Otkrivenje 14,9-10) Zver koja se ovde spominje je zver iz Otkrivenja 13, 1-10. To je savez crkve i drzave koji vekovima gospodari hriscanskim svetom;

“Ikona zverina” predstavlja onaj oblik otpada koji ce postati vidljiv kada se otpala crkva ujedini sa drzavom i silom pocne da prisiljava narod da prihvati njene zakone koji ce se suprotstaviti Bozjem zakonu.

Celo covecanstvo uskoro ce se podeliti u dve grupe:one koji obozavaju Boga postovanjem Njegovog Zakona i one koji obozavaju i postuju “zver i ikonu njezinu”. Ovom podelom jasno ce se pokazati prava i lazna sluzba Bogu. Svi oni koji odbace Bozji zakon, odbacivanjem sedmog dana Subote, koji je znak Bozje stvaralacke moci - spomenik stvaranja; i prihvate praznovanje nedelje, primice “zig zverin”, a oni koji postuju Subotu i verno sluze Bogu, primice “Bozji pecat”. Ceo svet uskoro ce odluciti hoce li slusati vise Boga ili coveka.

Vrh

PostPostano: ned dec 11, 2011 7:15 pm 
Član foruma

Vrh

PostPostano: ned dec 11, 2011 8:46 pm 
Član foruma

Verite je napisao/la:

Šta reći? koju poslugu porati...

:rofl :rofl :rofl

Vrh

Naslov: Isus Hrist
PostPostano: sub dec 17, 2011 4:52 pm 
Član foruma

MOJA PRICA I VIDJENJE:
Nisam naisao nigde na ovu temu, a otprilike sam dogurao tu negde da "nisam pametan"... Jer ipak toliko godina kljukanja lazima, maglama i silnim programima, tesko je razbistriti te neke stvari...
U svakoj veri ima i istine, ali ima dosta manipulacije i lazi... Biblija jeste knjiga u kojoj ima svega, ALI ZA ONOGA KO RAZUME... To je sve uglavnom sifrovano, i tako napisano, da kako ti svesnost raste tako i shvatas neke stvari... Nisam je do sada procitao celu, ali sam citao neke delove...
U religiju sam prestao da verujem jer je to jedna institucija... Tako da sam svestan da smo mi svi jedno, i da je Bog jedan... ZVALI GA MI BOG, GOD, ALAH.... nebitno... Svako ko nije prevazisao taj stepen odvajanja ljudi, taj je u teskom primitivizmu i opasno je zarobljen u programima... A SVE TO, JER JE TAKO "DRESIRAN" i ima srah da izadje u nepoznato...
SVI SMO JEDNO I JEDNO JE SVE...

Ono sto mene zapravo interesuje jeste ISUS HRIST. PRAVI ODGOVORI SU U NAMA, I MI VEC SVE ZNAMO, ALI NAZALOST NEMAMO PRISTUP TOME...

ONO STO JA OSECAM I "ZNAM" JESTE DA JE ISUS HRIST POSTOJAO...
Ali bi voleo da neko ko ima vise znanja napise o njemu ono sto on OSECA da je istina, a ne sto je negde procitao i ostalo...
U filmu ZEITGEIST se govori da je ISUS HRIST ZAPRAVO SUNCE, i tamo se daju dokazi kako je sve to u hriscanstvu preuzeto od paganizma... ALI SE NIGDE NE POMINJE REINKARNACIJA... ZEITGEIST JESTE DOBAR, ALI TI LJUDI SU KRUTO NAUCNO NASTROJENI... Osecam da nemaju u sebi ni grama duhovnog, VEC SAMO ONO STO IM CULA NALAZU TO JE TAKO...

Eto zamolio bi svakoga ko je iole upoznat sa svim tim stvarima, I OSECA NEKU ISTINU NEKA NAPISE U VEZI ISUSA HRISTA...

Pozdrav za sve clanove...

Vrh

Naslov: Re: Isus Hrist
PostPostano: sub dec 17, 2011 5:36 pm 
Član foruma

BlueMan_86 je napisao/la:
MOJA PRICA I VIDJENJE:
Nisam naisao nigde na ovu temu, a otprilike sam dogurao tu negde da "nisam pametan"... Jer ipak toliko godina kljukanja lazima, maglama i silnim programima, tesko je razbistriti te neke stvari...
U svakoj veri ima i istine, ali ima dosta manipulacije i lazi... Biblija jeste knjiga u kojoj ima svega, ALI ZA ONOGA KO RAZUME... To je sve uglavnom sifrovano, i tako napisano, da kako ti svesnost raste tako i shvatas neke stvari... Nisam je do sada procitao celu, ali sam citao neke delove...
U religiju sam prestao da verujem jer je to jedna institucija... Tako da sam svestan da smo mi svi jedno, i da je Bog jedan... ZVALI GA MI BOG, GOD, ALAH.... nebitno... Svako ko nije prevazisao taj stepen odvajanja ljudi, taj je u teskom primitivizmu i opasno je zarobljen u programima... A SVE TO, JER JE TAKO "DRESIRAN" i ima srah da izadje u nepoznato...
SVI SMO JEDNO I JEDNO JE SVE...

Ono sto mene zapravo interesuje jeste ISUS HRIST. PRAVI ODGOVORI SU U NAMA, I MI VEC SVE ZNAMO, ALI NAZALOST NEMAMO PRISTUP TOME...

ONO STO JA OSECAM I "ZNAM" JESTE DA JE ISUS HRIST POSTOJAO...
Ali bi voleo da neko ko ima vise znanja napise o njemu ono sto on OSECA da je istina, a ne sto je negde procitao i ostalo...
U filmu ZEITGEIST se govori da je ISUS HRIST ZAPRAVO SUNCE, i tamo se daju dokazi kako je sve to u hriscanstvu preuzeto od paganizma... ALI SE NIGDE NE POMINJE REINKARNACIJA... ZEITGEIST JESTE DOBAR, ALI TI LJUDI SU KRUTO NAUCNO NASTROJENI... Osecam da nemaju u sebi ni grama duhovnog, VEC SAMO ONO STO IM CULA NALAZU TO JE TAKO...

Eto zamolio bi svakoga ko je iole upoznat sa svim tim stvarima, I OSECA NEKU ISTINU NEKA NAPISE U VEZI ISUSA HRISTA...

Pozdrav za sve clanove...

Mnogi su upoznati s tim imenom i pisali o njemu - pa je dobro otići na pretražnik, kliknuti na tu riječ, ukucati Isus Krist i dobit ćeš van ne samo teme i mišljenje forumaša već i nekih drugih s imenima i prezimenima, a sve vezano uz Isusa.

Alf :blob:

Vrh

PostPostano: sub dec 17, 2011 10:26 pm 
Član foruma

Hvala Alf... Ovde sam svasta procitao, fino sam se nasmejao :)

Bog = Bezuslovna Beskonacna Ljubav

Samim tim ovo govori sve o Bogu. I ja ne znam sta vise ima da se kaze... Kako je moguce da neko misli da BOG KAZNJAVA, da je rekao kako treba KAMENOVATI "GREŠNIKE", da treba da PLACEMO, plakanje je odraz patnje, DA TREBA DA GA SE BOJIMO, DA JE GREH NAS STALNO PRED NAMA, DA SU VIDOVITI LJUDI I LJUDI SA PARANORMALNIM SPOSOBNOSTIMA DEMONI,
PA TO ZNACI DA SU I TI STO SU PISALI PROROCI BILI DEMONI... MISLIM TO NEMA LOGIKE... CISTA LOGIKA JE JAKO BITNA... NISAM PROCITAO CELU BIBLIJU, ALI DOVOLJNO SAM PROCITAO DA SKONTAM DA SE PROPAGIRA:

1. STRAH
2. GREH
3. NASILJE

ISKREN DA BUDEM MENI TO NE LICI NE BESKONACNU BEZUSLOVNU LJUBAV, SAMIM TIM ZAKLJUCUJEM DA TO NEMA VEZE SA BOGOM...

Zasto da covek bude u strahu? gde ga to vodi? ka patnji...
Zasto da njegov greh bude stalno pred njim? Gde ga to vodi? Vodi ga u blokadu, tako da ne moze dalje da zivi nego da blokira....
Ta kamenovanja i spaljivanja mi deluju jako bolesno i primitivno, i svo to nasilje koje je napisano...

Ne kazem da u Bibliji nema istine, naravno da je ima, svuda ima po malo istine i puno magle i manipulacije, onaj ko uspe da se ne "preda" tim verovanjima on ide dalje, ko se upeca taj tapka u mestu... Ja sam pravoslavne vere, i ko meni moze da zabrani da ja idem u dzamiju ili katolicku crkvu? Kakav je to Bog-Alah? I svako ko je druge vere takodje da ne moze u druge crkve i ostalo.... TO SU PRICE ZA MALU DECU... I TO AKO NEKI POGLAVARI GOVORE KAKO CE NEKI LJUDI U PAKAO I OSTALO, PA KO SU ONI DA RASPOREDJUJU? JESU ONI NEKO OBEZBEDJENJE NA "VRATIMA"? TO SU SVE BOLESNI I HIPNOTISANI UMOVI...
Kako moze neko da mi kaze da veruje u Boga a da pljuje muslimane ako je hriscanske vere i obratno??? ZNACI DA TO NIJE COVEK, TO JE BUDALA.... NE KAZEM DA NISAM BIO POTPAO POD SVE OVO, NARAVNO DA SAM I BIO PRISTRASAN NA NEKI NACIN I SVASTA NESTO, ALI BITNO JE RADITI NA SEBI I IZACI IZ TIH PROGRAMA...
Ne osudjujem druge ljude, prevazisao sam taj primitivizam, samo komentarisem tudja dela, ALI NE LJUDE... Svi mi gresimo, i svi budemo u nekim zabludama, sto ne znaci da ja vise nisam u zabludama, naravno da jesam... Kad bi sebe video pre tri godine, slatko bi se sam sebi ismejao... A verovatno ce tako biti i za jos tri godine... Ako se negde ne "zabodem" pa tapkam u mestu...

Sto se tice Isusa Hrista, i ostalih iscelitelja, NARAVNO DA SE NE ISKLJUCUJE MOGUCNOST NJIHOVOG POSTOJANJA, ALI ISTO TAKO NE MOZE SE RECI DA SU DANASNJI LJUDI KOJI POSEDUJU NEKE ISCELITELJSKE MOCI ILI VIDOVITOST ILI NESTO DEMONI.... PA TO JE BESMISLICA... KO MENI GARANTUJE DA TI STO SU PISALI BIBLIJU NISU DEMONI??? TO SU SMESNE PRICE... I ODAKLE TI TRIPOVI DA BOG NAREDJUJE PA JE NAREDIO 10 ZAPOVESTI???

PA BOG NIJE COVEK, TO JE ENERGIJA, I MI SMO DEO TE ENERGIJE SVI SMO JEDNO I JEDNO JE SVE...

NE KAZNJAVA NAS BOG, VEC JE TU ZAKON KARME I REINKARNACIJE... SVE IMA SVOJ BUMERANG EFEKAT, KAKO MISLIMO I RADIMO TAKO NAM I BUDE.... TO STO MNOGI PRICAJU KAKO SU DOBRI, A TO STO OGOVARAJU DRUGE NA SVA USTA I OSTALO.... NE KONTAJU DA I RECIMO AKO OGOVARAMO NEKOGA, A TAJ NEKO TO I NEZNA, NAMA SE TO VRACA, JER TO JE VID ENERGIJE, A KAKO JE SALJEMO ON NAM SE TAKVA I VRACA... JA ZNAM KAKO SAM JA MISLIO DA SAM DOBAR, PA KAD ME JE SNASLO I KAD SAM IZANALIZIRAO, SHVATIO SAM KOLIKO SAM "DOBAR" BIO... :) NARAVNO, TREBA SKUPITI PETLJU, PA VIDETI KAKAV SI COVEK, A NE VADITI SE NA TO "KAKO BOG KAZNJAVA" KAKO DEMONI BUDU KRIVI I OSTALO... TO STO SE NAZIVA "DEMONIMA", ONI MOGU DA TI UTICU NA MISLI, TACNIJE DA TI BACAJU IDEJE, ALI NE MOGU DA URADE ZA TEBE... SAM BIRAS OCES DA URADIS ILI NE... A SAM SI KRIV, A NE ONI...
A TO KAKO SMO MI JEDINI, I NISTA DRUGO NE POSTOJI, PA TO JE TEK TEZAK PRIMITIVIZAM... AL DOBRO, DOSTA ZA SAD... I DA, NARAVNO DA VERUJEM U BOGA, I TRUDIM SE SVAKIM DANOM DA ISPRAVLJAM SVOJE MANE, I DA SE OBRAZUJEM, BAS ZATO STO VOLIM BOGA, ZATO I HOCU DA DODJEM DO APSOLUTNE ISTINE!!!

POZDRAV ZA SVE CLANOVE....

P.S. Nesto u ovom zivotu moramo da odradimo, sto smo "zasluzili" u prslom, nesto moramo da odradimo i sto smo "zasluzili" u ovom, tako ce biti i za ubuduci, naravno ima da se vracamo dokle god ne savladamo lekcije... Sve je jedan krug, I NISTA NIJE SLUCAJNO, pa tako ni ljudi koje upoznajemo niti nase rodjenje niti bilo sta, samim tim, vrtimo se na neki nacin u krug i upoznajemo ljude koje smno vez znali u proslim zivotima, oni nama cine jer su nam duzni, mi njima itd... COVEK NITI UMRE A NITI SE RODI u principu....

P.S. AKO ŽELIŠ DA ZNAŠ SVOJ PROŠLI ŽIVOT, POGLEDAJ SVOJE SADAŠNJE STANJE. AKO ŽELIŠ DA ZNAŠ SVOJ BUDUĆI ŽIVOT, POGLEDAJ SVOJA SADAŠNJA DELA.

Vrh

PostPostano: sri dec 21, 2011 6:57 pm 
Član foruma

Aleksandar Samsonov: Kroz haos i razaranje do „drugačije“ civilizacije
Wednesday, 21 December 2011

Savremena ljudska civilizacija se aktivno i ubrzano menja. Gospodari Zapadnog projekta gone čovečanstvo u veoma uski koridor. Države i narode planete hvata konceptualna, civilizacijska, ekonomska, finansijsko-ekonomska, socijalno-politička, ekološka i vojna kriza.

Na planeti se razbuktava (i brižljivo raspiruje) plamen permanente revolucije. Ona obuhvata ne samo različitim problemima pritisnute države arapskog i islamskog sveta, već odnedavno i prosperitetni Zapad. Početni „mirni“ protesti stanovništva, koji se prikazuju kao izraz „volje“ naroda, automatski se preobraćaju u sukobe s vlastima i oružane konflikte. 16. decembra počeli su izveštaji o „ustanku“ u Kazahstanu.

Treba napomenuti, da je permanentna revolucija projavila nekoliko interesantih pojava. To je „varvarizacija“ omladine i nagli pad kulturnog i obrazovnog nivoa stanovništva u čitavom svetu. Gospodari Zapada su, posle Drugog svetskog rata, sproveli niz operacija nad stanovništvom zapadnih zemalja – prve su bile Sjedinjene Američke Države. Jedna od najpoznatijih operacija je „seksualna revolucija“ - „seks, droga i rokenrol“. Kao rezultat toga ljudi su bili pretvoreni (naročito u velikim gradovima) u „biomasu“ bez moralnih principa, opsednutu hedonizmom i potrošnjom. Omladina je bila pošteđena potrebe da zarađuje za život teškim svakodnevnim poslovima (u industriji i poljoprivredi), a to oslobodilo mnogo energije.

Stanovništvo Zapada (pa i rusko, jer su kod nas tu operaciju sproveli posle Staljina, a posebno ubrzali te procese 90-ih godina 20. veka) su oslobodili i od odgajanja i vaspitavanja potomstva – „živi za sebe“, „prvo karijera, potom deca“, „porodica“ bez dece ili sa jednim detetom, homoseksualne „porodice“ itd. To je oslobodilo još više slobodnog vremena i energije. Na taj način su zatvorena dva puta koja održavaju život društva i države – reprodukcija stanovništva i proizvodna sfera. Energija ljudi je usmerena ka parazitskom načinu postojanja, koji jede samog sebe – na hedonizam i potragu za zadovoljstvima./.../ A ljudi koji ne ispunjavaju svoju društvenu fuknciju – učešće u proizvodnji i produžavanje vrste - postaju paraziti, „pacovi“. Oni su fokusirani samo na svoju „individualnost“, na rast potrošnje i zadovoljstava.

Narodi i civilizacije, koje pokušavaju da zaustave potonuće sveta u „kontrolisani haos“, koji treba da izrodi „Novi svetski poredak“ - bivaju uništeni.

Zapad pribegava vojnim intervencijama pod izgovorom „demokratizacije“ i pomoći stanovništvu. Novi svet mora biti unificiran; tamo neće biti mesta za islam, Pravoslavlje, za različita verovanja istočnih civilizacija, za razne rase i narode - stvara se „sivo“ čovečanstvo.

Proces je mnogostran. Tradicionalne države, sistemi i civilizacije podvrgavaju se napadima sa svih strana. „Rak ćelije“ nagrizaju i iznutra, i spolja. Finansijsko-ekonomska kriza podriva privredne resurse zemalja i pospešuje revolucionarne aktivnosti stanovništva. „Obojene“ revolucije aktiviraju omladinu, protestne grupe, nezadovoljne elitne grupacije. Nemiri, ratovi i revolucije destabilizuju regione i zadaju udarac svetskoj ekonomiji, još više pogoršavajući stanje u nacionalnim ekonomijama, što dovodi do dalje radikalizacije usmerenja masa. Ovi procesi dovode do talasa migracija, stvaraju nove kanale za trgovinu drogom, ilegalne trgovine oružjem, trgovinu belim robljem i do zločinjenja i vlasti raznovrsnih destruktivnih grupa... Na planeti se pojavljuju prave „divlje zemlje“ - teritorije na kojima se zvanične vlasti uopšte ne priznaju, ili je njihov uticaj nominalan. „Divlje zemlje“ su metastaza tumora koji se zove „kontrolisani haos“. To su Somalija, deo Sudana i Ugande, Libija, Irak, Avganistan, Kosovo, a blizu tome su i Egipat, Pakistan i niz drugih teritorija.

Cilj

Posle perioda „Velike krize -2“ (o njoj je već govorila direktorka Međunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard), permanentne revolucije (o kolapsu evropske ekonomije i raspadu evrozone, što će prirodno imati revolucionarne posledice, „proriče“ glasnogovornik globalističkih struktura Žak Atali), i svetskog rata – treba da se stvori „drugačija“ civilizacija.

Njeni osnovni postulati su takođe već poznati. Svetsko stanovništvo će biti drastično smanjeno, što se već i čini. U „kontrolisanom haosu“ i masakru krvavih ratova mora da nestane veći deo čovečanstva. Ostali će biti pod potpunom kontrolom zahvaljujući tehnologijama tehnofašizma – elektronskog ropstva. Iskristalisaće se visokokontrolisana socijalna struktura, neorobovlasničkog karaktera. Biće stvorena jedna svetska vlada, jedna svetska vojska (čiji je kostur armija SAD i NATO, kao i privatne vojne kompanije). Sve civilizacije, države i veliki narodi će biti uništeni. Doći će do prelaska od novčano-tržišnih odnosa, na statusno-komandni način raspodele. Konkurencija će ostati samo na nivou korporacija.

Šanse za uspeh

Mora se uzeti u obzir da je taj sistem po svojoj prirodi antičovečan. Osim toga, postoji verovatnoća da njegovi ustrojitelji nisu dovoljno profesionalni. Iz tog razloga postoji i mišljenje da će „permanentna revolucija“ i „kontrolisani haos“ izmaći kontroli njihovih ideologa i organizatora. I tada ljudsku civilizaciju očekuje globalna katastrofa, po razmerama bez premca u ljudskoj istoriji.

Ukoliko, međutim, „majstori“ uspeju da pređu „po oštrici brijača“, ustrojavajući svoj poredak, ostatak čovečanstva čeka žalosna sudbina. No, veoma je sumnjivo da će i taj sistem biti stabilan. Jer na rušenju i smrti se ne mogu stvarati „kule u vazduhu“. To će biti zalazak sunca, agonija čovečanstva. Smrt, iako sporija – definitivna.

Izvor: „Vojenoje obozrenije“

Prevod sa ruskog: „Borba za veru“

+++

Očito je da je autor veoma pronicljiv u analizi aktuelnih svetskih događanja, zbog čega smo i preveli njegov tekst za naše posetioce. Međutim, njegovo viđenje sveta nije sasvim hrišćansko. Lako bi bilo „svetskim gospodarima“ da sprovedu u delo svoje planove, da nije Boga u istoriji. Inače, nesumnjivo je da u pozadini svega, o čemu govori autor, stoje svetski satanisti. A njihov je cilj da izazivanjem straha i osećanja neizbežnosti onog što su oni zacrtali, u ljudima poseju seme pasivnog fatalizma i parališu ljudsku volju. Pravoslavni znaju da je sve u rukama Božijim, i da Bog u trenu može razvejati sve razapete zamke lukavoga i njegovih slugu. Ali, postoji samo jedan uslov: da ljudi to žele. Potrebno je, dakle, da se pokajemo i prinesemo Bogu plodove dostojne pokajanja. Jer, kako kaže blaženopočivši patrijarh Pavle, Bog će pomoći, samo ako bude imao kome.

Zato se pribimo pod svemoćno okrilje Božije, gde nema bura, ni vetrova, ni priviđenja, nikakve boljezni, ni pečali, ni vozdihanija, no žizanj beskonečnaja. Pribimo se, dakle, pod okrilje Onoga Kome pripadaju, kako kaže Sveti Vladika Nikolaj, sve dobre i trajne pobede do kraja vremena. Jer On pobeđuje zavere i spletke zlih duhova protiv roda čovečjeg, i razgoni ih kao jak vetar što razgoni rđav zadah. Samo je On pobedilac svakoga zla, i samo se On ne da ni od kakvog zla pobediti. „Ne bojte se, ja pobedih svet“ (Jv. 16, 33), rekao je Hristos svojim učenicima, a kroz njih i svima nama.

„A dalje, braćo moja, jačajte u Gospodu i u sili jačine njegove. Obucite se u sve oružje, da biste se mogli održati protiv lukavstva đavolskog: Jer naš rat nije s krvlju i s telom, nego s poglavarima i vlastima, i s upraviteljima tame ovog sveta, s duhovima pakosti ispod neba. Toga radi uzmite sve oružje Božije, da biste se mogli braniti u zli dan, i svršivši sve održati se. Stanite dakle opasavši bedra svoja istinom i obukavši se u oklop pravde, i obuvši noge u pripravu jevanđelja mira; A svrh svega uzmite štit vere o koji ćete moći pogasiti sve raspaljene strele nečastivog; I kacigu spasenja uzmite, i mač duhovni koji je reč Božija.“ (Ef. 6, 10-17).

Gospodu Isusu neka je slava i hvala, zajedno sa Ocem i Duhom Svetim - Trojici jednobitnoj i nerazdelnoj, sada i navek, kroza sve vreme i svu večnost. Amin.
Poslednji put ažurirano ( Wednesday, 21 December 2011 )

Vrh

PostPostano: sri dec 21, 2011 7:02 pm 
Moderator

Ja bi samo rekao onu staru uzrečicu: "Od govana se ne radi pita".

Vrh

PostPostano: sub dec 24, 2011 9:59 am 
Član foruma

Robert Džentri: Naučnik koji je srušio evoluciju

Intervju američkog naučnika dr Roberta Džentria, autora knjige „Mala misterija stvaranja“, dat listu Geopolitika.

Dr Robert Džentri, vodeći svetski stručnjak iz oblasti radiohemije i geohemije došao do otkrića da su granitne stene stvorene za nekoliko minita a ne nekoliko miliona godina, otkrića koje je razbilo u paramparčad teoriju evolucije.

Zamislite da direktor kompanije uruči otkaz Nikoli Tesli. To bi bila udarna vest u svim svetskim medijima. Nešto slično se desilo Dr Robertu Džentriju, vodećem svetskom stručnjaku iz oblasti radiohemije i geohemije. Razlog? Otkriće koje je razbilo u paramparčad teoriju evolucije.

Ouk Ridž Laboratorija u Americi je jedna od najpoznatijih laboratorija na svetu iz oblasti radiohemije i geohemije. Stručnjaci ove kompanije se bave različitim poslovima, a jedan od njih je bezbedno skladištenje nuklearnog otpada u osnovnim stenama Zemlje – granitu. Vodeći stručnjak ove kompanije, do skoro, bio je Dr Robert Džentri koji je objavio mnoštvo naučnih radova u najpoznatijim svetskim naučnim magazinima. Ali, jednog dana mu je uručen otkaz. Razlog? Njegova neverovatna otkrića koja osporavaju teoriju evolucije, koja se usudio da objavi u najpoznatijim naučnim časopisima. I ne samo to. Na suđenju u državi Arkanzas, usudio se da bude svedok koji je branio uvođenje biblijskog koncepta Stvaranja u školske programe.

Nakon izbacivanja sa posla, Dr Rober Džentri je napisao knjigu “Mala misterija stvaranja”, koja je objavljena u Srbiji, a njegova dva video materijala su prevedena i objavljena i kod nas.

Zbog svega navedenog, zamolili smo dr Roberta Džentrija za kratak intervju.

Dr Džentri, recite nam kako je sve počelo u Vašem slučaju koji je uzburkao naučnu i širu javnost?

- Rođen sam u liberalnoj hrišćanskoj porodici u Americi i nisam se mnogo zanimao za pitanja naučnog dokazivanja tačnosti Biblije, već sam bio hrišćanin po verovanju i bilo mi je važno da Bog postoji, ali nisam ulazio u detalje odnosa teologije i nauke. Dok sam studirao fiziku, primetio sam se da su se neki religiozni studenti bunili kada je profesor iznosio navodne dokaze za evoluciju i Veliki Prasak. Profesor ih je umirivao rečima da je “možda Bog pokrenuo Veliki Prasak i evoluciju, a da su dani Stvaranja ustvari simbolično prikazani milioni godina evolucije koju je Bog vodio”.

Ja sam prihvatio takvo naučno tumačenje i kasnije kao profesor predavao studentima “evoluciju koju je Bog vodio”.

Šta vas je podstaklo da promenite svoje mišljenje o evoluciji?

- Jednog dana prišao mi je čovek koji me je pitao da li verujem da su 10 Božijih zapovesti istinite. Odgovorio sam potvrdno. Onda me je pitao da li zaista verujem da su dani Stvaranja simbolički i da predstavljaju milione godina evolucije. Odgovorio sam potvrdno. Onda me je podsetio na reči jedne od Zapovesti u kojoj se kaže da treba šest dana da radimo, a sedmog da se odmaramo “jer je Bog za šest dana sve stvorio, a sedmog je odmorio”. Čovek je nastavio: “Ako dani Stvaranja simbolički predstavljaju milione godina, onda ova Zapovest nema smisla. A ako ona nema smisla, kako možemo prihvatiti da i ostale Zapovesti imaju smisla.”

Bio sam zatečen i nisam znao šta da mu odgovorim. Moje verovanje u Boga i posvećenost nauci su dospeli u veliku krizu. Bilo bi više nego licemerno da i dalje studentima predajem nešto u šta nisam više mogao da verujem – da su evolucija i Biblija kompatibilni.

Kako ste rešili problem koji je nastao?

- Pošto sam više verovao Bibliji nego teoriji evolucije, odlučio sam da istražim pitanje nastanka Zemlje i njene starosti. Došao sam do neverovatnih otkrića i pokušaću sada da vam ih približim na jedan interesantan način.

Većina ljudi je čula za vitamin C. Njega proizvode biljke, a čovek je odskora u stanju da ga pravi u obliku šumećih tableta. Ako tabletu ovog vitamina stavimo u čašu vode, ona će početi da se raspada stvarajući mehuriće u vodi. Pretpostavimo da je tableti vitamina C potreban jedan minut da se potpuno raspadne u vodi oslobađajući mehuriće.

Šta bi se desilo ako bismo u čašu vode stavili tabletu vitamina C, a onda odmah čašu stavili u zamrzivač? Zamrzivaču bi bilo potrebno oko 15 minuta da zaledi vodu. Da li bi posle 15 minuta u zaleđenoj vodi pronašli mehuriće nastale od raspadanja tablete?

Naravno da ne, jer je proces raspadanja tablete mnogo brži od procesa zaleđivanja vode. Ali, ako biste videli čašu zaleđene vode u kojoj se nalaze uhvaćeni mehurići tablete vitamina C, šta biste zaključili? Jedini mogući zaključak bio bi da je u pitanju neki model zamrzivača koji je u stanju da zamrzne vodu brže nego što se tableta vitamina C raspadne – brže od jednog minuta.

Dakle, ako bismo imali pred sobom čašu vode sa zaleđenim mehurićima tablete vitamina C, mogli bismo da izvučemo najmanje dva zaključka:

1. Neko je ubacio tabletu vitamina C u čašu vode.

2. Voda u čaši se zaledila za manje od jednog minuta, jer se u vodi nalaze uhvaćeni mehurići tablete koja se raspala.

Ovaj primer sa čašom vode, tabletom vitamina C i zamrzavanjem, naveo sam da biste bolje razumeli ono što sam otkrio.

Već smo spomenuli da se u biljkama odvijaju određeni procesi u kojima se stvaraju vitamini, a među njima i vitamin C. Sa druge strane, u stenama se odvijaju procesi gde se određeni hemijski elementi raspadaju i na taj način stvaraju određeni tip “mehurića” u steni.

Na primer, u stenama često pronalazimo milione atoma nestabilnog urana, koji su zajedno grupisani u mikroskopski maloj tački, i koji se raspadaju. Prilikom raspadanja, oni izbacuju male čestice na sve strane (slika 1). Tako stvaraju oštećenje u čvrstoj steni u obliku mehurića. Neki nestabilni elementi se raspadaju u više koraka, tako da često pronalazimo po nekoliko mehurića koji se nalaze jedni u drugima. Ukoliko stenu presečemo po sredini ovih mehurića, na preseku ćemo videti koncentrične krugove (slika 2).

Neki nestabilni hemijski elementi se raspadaju brže, a neki sporije, ali svoje mehuriće raspadanja mogu da ostave samo u čvrstoj steni. Ako je stena tečna, kao što je to slučaj sa usijanom lavom, onda oni ne mogu da ostave mehuriće – na isti način kao što tableta vitamina C ne može da ostavi mehuriće raspadanja u tečnoj, već samo u zaleđenoj vodi.

A sada da primenimo naše znanje o “mehurićima” na pitanje nastanka planete Zemlje. Poznato je da je najveći deo naših kontinenata sačinjen od stene koja se zove granit (slika 3). Međutim, dugo vremena nije se znalo kako je nastao granit, jer se nigde u prirodi ne može posmatrati njegov nastanak, niti ga je ikada bilo moguće napraviti u laboratoriji. Mnogi naučnici su zato prihvatili pretpostavku da je osnovna stena naših kontinenata – granit, nastao polaganim hlađenjem usijane lave tokom više miliona godina. I mnogi ljudi kada pomisle na nastanak planete Zemlje, odmah zamišljaju usijanu planetu koja se polagano hladi tokom dugih vremenskih perioda.

Međutim, ja sam otkrio nešto potpuno suprotno. Naime, na svim kontinentima širom sveta, u granitu, pronađeni su mehurovi raspadanja jednog neobičnog hemijskog elementa. U pitanju je polonijum, koji se raspada za samo nekoliko minuta (slika 4). To znači da je granit morao da očvrsne za najviše par minuta.

Izvršena su detaljna naučna ispitivanja da bi se proverilo ovo otkriće i prvobitni rezultati su bili potvrđeni. Tako je utvrđeno da naša planeta nije bila usijana masa tokom više miliona godina, već je nastala za veoma kratko vreme – maksimalno za nekoliko minuta!

Ono što je učinilo ovo otkriće još neverovatnijim, jeste da tip polonijuma, koji je ostavio mehuriće u granitu, ne postoji nigde u prirodi samostalno, već samo kao deo nekog većeg lanca raspada, kao što je to lanac raspada urana (slika 5).

Dakle, kao što vitamin C ne nastaje nigde u prirodi samostalno, u vidu tablete, tako ni ovaj tip polonijuma ne nastaje nigde u prirodi samostalno, kao nezavisan hemijski element.

U slučaju zaleđene vode sa mehurovima tablete vitamina C, mogli smo da izvedemo dva zaključka. Na isti način i ovde, u slučaju granita za mehurićima ovog polonijuma, možemo da izvedemo dva jasna zaključka:

1. Neko je ubacio ovaj tip polonijuma u granit

2. Granit je očvrsnuo za samo nekoliko minuta.

Treba istaći da i pored brojnih pokušaja, niko do sada nije uspeo da ospori ovo otkriće.

Ovi zaključci jasno ukazuju na Onoga koji je ubacio u polonijum u granit i ostavio nam dokaze o stvaranju planete Zemlje za veoma kratko vreme – upravo onako kako piše u Njegovoj knjizi – Bibliji. Zato ja ova otkrića u granitu nazivam “otisci Božijih prstiju”.

Kako su ova otkrića uticala na Vaš problem na poslu?

- Dugo godina sam radio na skladištenju nuklearnog otpada u granitu, tako da sam uzorke granita mogao detaljno da istražujem. Pored pronalaska polonijuma u granitu, koji ukazuje da je naša planeta stvorena za kratko vreme, otkrio sam u granitu velike količine helijuma – gasa koji brzo isparava i koji bi odavno ispario iz granita u slučaju da je granit star milione i milijarde godina. Ali, velike količine helijuma i u najdubljim slojevima granita ukazuju da je naša planeta veoma mlada, samo nekoliko hiljada godina – upravo onako kako tvrdi Biblija.

U to vreme je došlo do sudskog spora u državi Arkanzas, jer je ta država donela odluku da se pored teorije evolucije u školske programe uvede i nauka o biblijskom Stvaranju – poznata kao “kreacionizam”. Jedna veoma uticajna nevladina organizacija – AKLU, tužila je državu Arkanzas zbog takve odluke, sa obrazloženjem da se tom odlukom krši Ustav Amerike u kojem se kaže da su država i religija odvojene.

Zvaničnici države Arkanzas su čuli za moja otkrića i pozvali su me da budem svedok odbrane na suđenju – da branim državu od AKLU. Direktor Ouk Ridž Laboratorije, u kojoj sam tada radio, mi je diskretno skrenuo pažnju da ne budem svedok na tom suđenju jer će mi biti uskraćen dalji rad u Laboratoriji. Ja sam ipak prihvatio da budem svedok na suđenju.

Kako je proteklo suđenje?

- Prvih sedam dana su najpoznatiji evolucionistički naučnici u Americi, koje je angažovao AKLU, iznosili pred sudijom navodne dokaze za evoluciju. Svi najpoznatiji svetski mediji, ne samo američki nego i evropski, izveštavali su o “sjajnim dokazima svedoka tužioca”. Nakon sedam dana ja sam izneo dokaze za mladu Zemlju i skoro trenutno stvaranje naše planete. Niko od uticajnih medija nije o tome izveštavao – samo su lokalni mediji napisali kratke članke u svojim novinama.

Nakon mog ubedljivog izlaganja, sudija Overton je pozvao vodećeg svetskog evolucionistu iz oblasti geologije, Dr Brenta Delripmla, da pokuša da objasni moja otkrića. Dr Delrimpl je sležući ramenima rekao da sada nije u stanju da objasni moje nalaze u granitu i da je to u ovom trenutku za njega “misterija”. Ali je još dodao da “ne treba da se oko toga uzbuđujemo jer će nauka uskoro sigurno uspeti da objasni ovu MALU MISTERIJU STVARANJA”.

Sudija Overton je prihvatio ovakvo njegovo “objašnjenje” i AKLU je na kraju dobio proces, a država Arkanzas je morala da odustane od uvođenja kreacionizma u školske programe.

Kako ste dočekani na poslu?

- Ubrzo mi je uručen otkaz pod obrazloženjem da nije potrebno da se sa mnom produžava ugovor o saradnji i daljem radu.

U kom smeru se Vaš život i naučni rad dalje odvijao?

- Prema rečima Dr Delrimpla, o “maloj misteriji stvaranja”, napisao sam knjigu “Mala misterija stvaranja” u kojoj sam objasnio svoje dokaze, a snimio sam i dva video materijala o mladoj Zemlji i njenom brzom nastanku. Drago mi je što je Centar za prirodnjačke studije iz Beograda objavio moju knjigu i video materijale i što javnost u vašoj zemlji može da se upozna sa ovim važnim otkrićima.

Šta bi bio vaš zaključak na kraju?

- Mogu da poručim da je nauka, naročito u poslednjih nekoliko decenija, otkrila veliko mnoštvo dokaza koji do detalja potvrđuju autentičnost Biblije. Ta otkrića imaju veliku važnost za nas jer nas dodatno uveravaju u ispravnost Božjeg koncepta koji ukazuje da je pitanje morala pitanje sreće, zdravlja i života.

Izvor: Geopolitika

Vrh

PostPostano: sub dec 24, 2011 1:09 pm 
Član foruma

Citao sam prije par godina ovo sto si citirao.Ne sumljam u nalaze koji se ticu nastanka granita.Ali sumljam u tvrdnje starosti zemlje.Lako je moguce da je granit nastao kako je utvrdjeno u ovim istrazivanjima.Medjutim to ne potvrdjuje biblijsko stvaranje Zemlje(tj. njenu starost) vec stvaranje granita.Postoji mnogo nalaza koji idu u prilog biblijskom opisu stvaranja i tome da je zemlja mlada planeta ali isto tako postoji i kontraargumenata.Navescu neke koji proisticu iz mojih promisljanja(mozda je neko vec to objavio pa nebih da ispadnem kao neko ko uzima tudje).Evo jedan ocit primjer:U Prvoj knjizi Mojsijevoj kaze ovako:GLAVA 1.U pocetku stvori Bog nebo i zemlju.GLAVA 13.I bi vece i bi jutro,dan treci.GLAVA 14.Po tom rece Bog:neka budu vidjela na svodu nebeskom,da dijele dan i noc,da budu znaci vremenima i danima i godinama,GLAVA 15.I neka svijetle na svodu nebeskom,da obasjavaju zemlju.I bi tako.GLAVA 16.I stvori Bog dva vidjela velika:vidjelo vece da upravlja danom i vidjelo manje da upravlja nocu i ZVIJEZDE.

Dakle da sumiram.Prvi dan po bibliji stvorena je zemlja,treci dan svoren ja Mjesec,Sunce i ZVIJEZDE.Moje pitanje je sljedece.Ako je Zemlja stvorena prije 6000 do 7000 godina kako mi mozemo vidjeti svjetlost koja dolazi sa Zvijezda koje su udaljene(kako tvrdi zvanicna nauka nekoliko milijardi svjetlosnih godina).Ako cemo vjerovati da je brzina svjetlosti oko 300000ms.onda je po tome NEMOGUCE (ako uzmemo tvrdnju biblije )da je Zemlja stara oko 7000 godina.Ne znam tacno koja je zvijezda udaljena priblizno 7000 svjetlosnih godine(toliko je vremena potrebno da svjetlost sa te zvijezde dodje do Zemlje) jer (po bibliji) nista vise nebismo mogli vidjeti iza te zvijezde.A da ne spominjem i cinjenicu da tackice koje vidimo na nocnom nebu tj zvijezde i nisu na toj poziciji na kojoj ih vidimo a neke mozda vise i ne postoje.Neko iznosi neistinu ili nauka ili biblija ili sam ja pogresno shvatio oboje ili samo jedno.

Vrh

PostPostano: sub dec 24, 2011 6:36 pm 
Član foruma

mikikiki je napisao/la:
Pored pronalaska polonijuma u granitu, koji ukazuje da je naša planeta stvorena za kratko vreme, otkrio sam u granitu velike količine helijuma – gasa koji brzo isparava i koji bi odavno ispario iz granita u slučaju da je granit star milione i milijarde godina. Ali, velike količine helijuma i u najdubljim slojevima granita ukazuju da je naša planeta veoma mlada, samo nekoliko hiljada godina – upravo onako kako tvrdi Biblija.

Ovde je skočio sebi u usta. Bilo bi ispravno i logično da kaže da bi helijum ispario da se granit hladio milionima godina, a ne samo da je granit star milionima godina.
Zato prisustvo helijuma ne dokazuje da je Zemlja stara samo nekoliko hiljada godina, već samo da je granit stvoren u kratkom vremenu pa je zato helijum ostao zarobljen u njemu, kao i oni mehurići.
Ima puno drugih stvari za koje se može dokazati da su mnogo starije od nekoliko hiljada godina, zato je ovde prolupao malo jače.

I to trenutno stvaranje ne dokazuje da je cela Biblija tačna, o trenutačnosti stvaranja uče i druge religije, pa i budizam. Sva prava duhovna učenja ističu da je linearno vreme iluzorno.
Zapravo, trenutačnost stvaranja je u Bibliji iznesena na najgluplji i najpogrešniji način.
U indijskoj filozofiji je trenutačnost stvaranja izneta na daleko inteligentniji i detaljniji način, sa nučnim argumentima.

Ceo sukob kreacionista i evolucionista je lažan. I jedni i drugi su programirani od strane jezuita. Jedni sa lažnom Biblijom, a drugi sa lažnom naukom. Sve to služi za odvraćanje pažnje od stvarnosti.

Zato su njihove zamke neki pukušali da izbegnu teorijom o "inteligentnom stvaranju (dizajnu)" gde su prihvatili trenutno stvaranje jer je dokazano, ali su izbacili Biblijskog boga, već su sve sveli na kosmičku inteligenciju ili svest.

Znači, ako se trenutno stvaranje može dokazati, to ne dokazuje "da je Biblija u pravu" već samo da je u osnovi svega svest. A to je ono što mi jesmo i bez Biblije - koja govori o sasvim, sasvim drugim stvarima.

Zadnja izmjena: Pantelija; sub dec 24, 2011 11:49 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: sub dec 24, 2011 6:58 pm 
Član foruma

Evo odgovora

Procitaj ovu knjigu "Nauka i problem smrti". Dakle, istrazivanja pokazuju da se brzina svetlosti smanjuje i da je u proslosti bila mnogo veca, cak 6 milijardi puta veca.

Dakle, svetlost se u pocetku za kratko vreme rasprsila po svemiru.

Postoji i druga mogucnost, a to je da je Bog stvorio svemir u "odraslom" stanju, kao sto je Adama stvorio kao odraslog coveka, a ne kao bebu, dakle kao coveka sa "prividnom staroscu" od mozda 20 ili 30 godina. Dakle, moguce da je Bog u pocetku rasprsio svetlost po svemiru. Potpuno je neozbiljno tvrditi da je svemir star milijarde godina samo na osnovu pretpostavke da je brzina svetlost bila konstantna tokom istorije i da Bog nije mogao da rasprsi svetlost po svemiru.

Vrh

PostPostano: sub dec 24, 2011 7:32 pm 
Član foruma

Pre nego što ponudiš odgovor pročitaj ono što je već napisano: sve je svest.
To ti jesi. Ali nisi u ličnom iskustvu. To tek treba lično da budeš, da aktuelizuješ svojom voljom.
To se onda zove "spoznaja Boga" ili "ostvarenje Boga".
Time se bavi, a ne bajkama o Bogu.
One postoje samo zato da bi te odvratile da se ne baviš ostvarenjem Boga u sebi i kroz sebe. Zato ti ga nude kao gotov proizvod spolja. Već je tu, grmi munjama i zove se Jehova. Ubija hiljade "neprijatelja", siluje device i teško onome ko je protiv njega.
Kao što reče Gurđijev: "Sve vaše religije su protiv Boga".

Vrh

PostPostano: sub dec 24, 2011 9:43 pm 
Član foruma

Veoma je značajno u pogledu duhovnog stanja savremenog čovečanstva, da se „harizmatička“ i iskustva „meditacije“ ukorenjuju među „Hrišćanima“. Uticaj Istočnih religija neosporno je na delu među takvim „Hrišćanima“, ali je to samo posledica nečeg osnovnijeg: gubitka samog osećanja i ukusa Hrišćanstva, zahvaljujući čemu, nešto toliko strano Hrišćanstvu, kao što je Istočna „meditacija“ može zarobiti „Hrišćanske“ duše.

Sve knjige od BUKVARA pa najboljeg BESCELERA ima makar jedna LAZ napisanu,pa onda se i ne cudim,jel to i pise u Bibliju:ŠTO SI VIŠE OBRAZOVAN, TO SI VIŠE SKRENUO SA BOŽJEG PUTA.

A Gospod rekao:PO DOGADJIMA VREMENA ZNACETE KAD JE KRAJ VREMENA.

A SAD JE TO VREME!!!

Еуfрат je presusio.odatle ce krenuti 200 miliona konjanika i izginuce 25% stanovnika.

A taj rat,zaustavice antihrist.

Zivi bili pa videli

Vrh

PostPostano: sub dec 24, 2011 11:54 pm 
Moderator

Primjećujem da Hrišćana baš nešto nema ni u hrišćanstvu, sve samo neki glumci.

Vrh

PostPostano: ned dec 25, 2011 12:11 am 
Član foruma

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/297637/Hr ... --u-Evropi

Vrh

PostPostano: ned dec 25, 2011 12:17 pm 
Član foruma

http://www.skriveno.com/index.php/2011/ ... o-bibliji/

jako zanimljiv članak, odmah sam se sjetio Ra materijala

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 174 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.