Sada je: pet nov 01, 2024 1:01 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 29 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Proturječja
PostPostano: pet nov 27, 2009 4:25 pm 
Član foruma

Proturječja u teorijama zavjere vezanih za vanzemaljce (najviše Davida Ickea) koje sam primijetio.

Prvo, zašto baš da su došli iz sazviježđa Zmaja ("Draco"). To dosta govori o tome kako zaglupljivat ljude. Prvo, to bi značilo da u sazviježđu Raka žive ljudi-rakovi, u sazviježđu Djevice sama nevinašca :rofl . Dalje, sazviježđa je puno više od 12 i oni nisu podjela koja stvarno postoji u svemiru. Sazviježđa uopće ne postoje, ti promatraš potpuno nepovezane zvijezde u svemiru i praviš od njih razne likove, ali to se samo čini, to nema nikakve veze. Samim time u vodu pada i astrologija. Zatim, na prostorima bez kisika i po ogromnim vrućinama, hladnoćama i promjenama vi mislite da može nastati nešto slično čovjeku? Ako u drugoj dimenziji, onda možeš sve opravdavati time da je to tamo nastalo. Ako oni nisu tjelesni i mogu mijenjat oblik u koji god žele, onda oni nisu ni uspravni gmazovi, već se oni namjerno najčešće tako manifestiraju da bi zastrašili ljude jer većina istih smatra gmazove najogavnijim životinjama, a zatim pauke i kukce. Odmah zatim na PPP slijede uspravni kukci. Kakvo iznenađenje! Dalje, strah je osjećaj, ako oni nemaju osjećaje, zašto bi se njima hranili, kako uopće znaju za nih? "Ja se hranim strahom i mržnjom puni su bjelančevina i vitamina i minerala..." Ako su unutaruzemaljci, kako žive daleko od Sunčeve topline koja im kao hladnokrvnim stvorenjima toliko treba? Kako 163 cm visoka kraljica UK postaje dvometrašica: to zahtjeva ozbiljne promjene u tkivima ako nije da su bestjelesni u mogu se pretvorit u bilo što? Kojeg su spola? Ivan Antić kaže da nemaju spol, drugi kažu da imaju i da su ženke visoke 140, a mužjaci 200 cm. Isti kaže da su svi do 150 cm, vođa visok 300 do 400, Kasiopejci kažu da su od 170 do 220, David Icke da su krilati od 250 do 370. Raspon od manje od 150 do 400 nije baš zanemariv. Nastali su od dinosaura. Dinosauri možda uopće nisu bili gmazovi niti su bili hladnokrvni, nemamo kožu ni krv, samo imamo kosti, možda su bili prekriveni krznom. Neki kažu da su oni mutacija, Antić da su kućni ljubimci :D . Zatim čovjek u jednom stadiju prolazi kroz gmazovsku fazu. Glupog li razloga! Pa prolazi i kroz riblju i kroz vodozemačku i kroz ptičju jer je on vrhunac onoga što se stvara na Zemlji i ne postoje izdvojeni ljudi-ribe, ljudi-vodozemci i ljudi-gmazovi. Rep? Pa mnogi majmuni imaju rep, čovjek je najbliži majmunima. Da se gmazovi u vjerama prikazuju kao zli dokaz? Pa u Kini se smatraju dobroćudnima, Icke bi uzeo nešto drugo da je Kinez? U kršćanstvu su zli zbog Adamove zmije, Quetzalcoatl u Mešiku (astečki izgovor, Meksiko potpuno iskrivljeno) se smatra dobrim, Oziris ima glavu vuka - postoje li i ljudi-vukovi i ljudi-lavovi koji upravljaju stanovništvom?

...

Mnoga su proturječja, može se napisati 2 000 strana, te čine ove teorije zavjere dosta besmislenim.

Vrh

Naslov: Re: Proturječja
PostPostano: pet nov 27, 2009 4:47 pm 
Član foruma

Još. PPP kaže da ženke žive 23, a mužjaci 60 godina; Arizona Wilder kaže da žive stotinama godina i mijenjaju ljudske maske.

Vrh

PostPostano: pet nov 27, 2009 4:53 pm 
Član foruma

http://www.vecernji.hr/vijesti/najnovij ... anak-54373

Vrh

PostPostano: pet nov 27, 2009 8:36 pm 
Član foruma

naravno da je to sve besmisleno... Sam David Icke je prije tvrdio da je Isus bio duhovni ucitelj iliti reinkarnacija Budhe ili sta ja znam....Kasnije je napisao da Isus Krist ne postoji (Najveca tajna?). Jest ima brdo kontradikcija kad ide protiv "programirane" povijesti,znanosti itd i sam vuce argumente na taj svoje zavjeristicki filter,bas me zanima dali se ikad takav teoreticar zavjera poput David Ickea sa nekim ozbiljnijim povjesnicarom?Naravno da ne,jer bi samog sebe razotkrio...A kamoli kontradikcije ako uzmes vise "izvora".Ralph Epperson,Jordan Maxwell,David Icke,Michael Tsarion svi imaju svoju "spiku",ako ti je zaista dosadno mozes ih diskreditirati....Ima nekih dobrih stvari u svim tim autorima ali je bezvrijedne kvalitete i kvantitativno.Od takvih autora mozes samo ekskluzivan "sadrzaj" dobit , neces shvatit kontekst povijesti,politike itd.To njihovo crpljenje informacija iz "kolektivnog nesvjesnog" je presmjesno.Kako to mozemo drzati vjedorostojnim?(mislim i na Kasiopejske transkripte i ostalo).Moram zahvaliti galaksiji sto mi je preporucio politicku ponerologiju(iako je nisam procitao),ali sam se raspitao o srzi te knjige.Ima zanimljivih stavaka,ali to opet nemozemo drzati za jedinim objasnjenjem povijesti.Zanima me i Pantelijino misljene o postojanju Isusa Krista....

ae poz, nadam se nekoj raspravi...

Vrh

PostPostano: pet nov 27, 2009 9:20 pm 
Član foruma

"Fanatik je onaj koji ne može promijeniti mišljenje i ne želi promijeniti temu razgovora." Winston Churchill

Vrh

PostPostano: sub nov 28, 2009 11:33 am 
Administrator

Mislim da je uzimanje navoda Davida Ickea u pokušaju "raskrinkavanja" NLO fenomena - imbecilno. On prije svega nikada nije sam proučavao taj fenomen, nego je koristio izvore koje je on lično smatrao kredibilnim kao i koncepte koji su se mogli uklopiti s njegovim ličnim predubjeđenjima.

Pozdrav

Vrh

PostPostano: pon nov 30, 2009 6:03 pm 
Član foruma

jolo_du je napisao/la:
Oziris ima glavu vuka - postoje li i ljudi-vukovi i ljudi-lavovi koji upravljaju stanovništvom

Oziris nema glavu vuka. Pre nego sto krenes da se sluzis dedukcijum iskljucivo zarad dobijanja zeljenih zakljucaka, mozda ne bi bilo lose da se upoznas sa materijom koju zelis da analiziras, prosudjujes ili raskrinkavas, jer ovako deluje neozbiljno. Mislim da to isto vazi i za ostatak posta.

Pozdrav

Vrh

PostPostano: pon nov 30, 2009 7:34 pm 
Član foruma

http://www.hermes3.net/images/Rain/anubis4.jpg

Npr.

Ne Oziris, Anubis, nenamjerna pogrješka pri pisanju (mnogo se puta događa da kad se pojave slične riječi, misliš jedno, pišeš drugo). Uglavnom, poruka je da su bogovi prikazivani s obilježjima mnogih životinja i da je neozbiljno smatrati da postoje sva ta bića: ljudi-krokodili, ljudi-vukovi, ljudi-lavovi itd.

Vrh

PostPostano: pon nov 30, 2009 7:43 pm 
Član foruma

jolo_du je napisao/la:

Npr.

Ne Oziris, Anubis, nenamjerna pogrješka pri pisanju (mnogo se puta događa da kad se pojave slične riječi, misliš jedno, pišeš drugo). Uglavnom, poruka je da su bogovi prikazivani s obilježjima mnogih životinja i da je neozbiljno smatrati da postoje sva ta bića: ljudi-krokodili, ljudi-vukovi, ljudi-lavovi itd.

Taj egipatski bog se zove Anubis. Bas kao sto i pise :mrgreen:

Vrh

PostPostano: pon nov 30, 2009 9:08 pm 
Početnik

treba znati čitati između redova.

Vrh

PostPostano: pon nov 30, 2009 9:51 pm 
Član foruma

Samo u Egiptu.

* Ra - orlova glava
* Atum - ovnova glava
* Tefnut - lavlja glava
* Hator - božica-krava
* Set - vučja glava
* Anubis - bog-šakal (slično vuku)
* Horus - bog-sokol
* Tot - bog ibis
* Sekmet - božica-lavica
* Tavaret - božica-vodenkonj
* SOBEK - bog-krokodil
* Hnum - bog-ovan
* Apop - kobra
* Amut - čudovište od više dijelova raznih životinja, žderač ljudi
* sfinga - lavlje tijelo
* Heket - božica-žaba
* Meretseger - božica-kobra

Da li svi ovi stvorovi zapravo postoje i to su vanzemaljci? U čijim tijelima nisu prikazivani bogovi?

Vrh

PostPostano: pon nov 30, 2009 10:22 pm 
Član foruma

Čini mi se da se YHWH prikazuje kao bijela golubica.. jel YHWH vanzemaljac? Doduše proturječno se prikazuje i kao Pastir ali i plamteći grmić ... :-k
To je neka proturječna urota, ziher...

Vrh

PostPostano: sri dec 02, 2009 7:52 pm 
Član foruma

vidite kako je krhko naše znanje, svi uvijek mislimo da držimo ključ "znanja" u svojim rukama i da smo sveznajući (bili mi na strani znanosti, mistike ili nečeg petnaestog) a zapravo vjerojatno ne znamo ni 0,5% onoga što proučavamo. ko zna što su u starom egiptu sva ta božanstva predstavljala, šta se krije iza svih onih mitoloških bića starih južnoameričkih naroda, iza mitologije starih grka, kineza i naposlijetku naših religija. puno je izvora, malo je jasnih odgovora...

Vrh

PostPostano: pet dec 25, 2009 9:01 pm 
Član foruma

Budite u božićnom ili bar novogodišnjem duhu, ne škrtarite na odgovorima. Živnite!

:occasion5:

Vrh

PostPostano: pet dec 25, 2009 10:54 pm 
Član foruma

jolo_du je napisao/la:
Budite u božićnom ili bar novogodišnjem duhu, ne škrtarite na odgovorima. Živnite!

zar owdje ima takwih? :mrgreen:

Vrh

PostPostano: sub dec 26, 2009 10:29 am 
Član foruma

bad.ass je napisao/la:
jolo_du je napisao/la:

Sigurno ima netko. Hajdete, da se svi lijepo složimo da su svi ovi materijali u koje ste dosad vjerovali ili sumnjali bljezgarije, da je proturječja previše, da još nema pravih dokaza o vanzemaljcima.

Vrh

PostPostano: sub dec 26, 2009 10:34 am 
Član foruma

jolo_du je napisao/la:
bad.ass je napisao/la:
jolo_du je napisao/la:

Sigurno ima netko. Hajdete, da se svi lijepo složimo da su svi ovi materijali u koje ste dosad vjerovali ili sumnjali bljezgarije, da je proturječja previše, da još nema pravih dokaza o vanzemaljcima.

a poslije se swi uhwatimo za rukice i uputimo u watikan kod pape na polnocku da nas blagoslowi. jeeeeeee... :angel4:

Vrh

PostPostano: sub dec 26, 2009 11:00 am 
Početnik

Ajde, evo, iako nisam neki veliki stručnjak, ali razmišljao sam i ja na tvoj način (kao zdravorazumski skeptičar, jeli), pa evo što ti mogu reći:

Kao prvo, što se tiče sazviježđa i slično, planeta, bilo čega u vezi svemira, a i bilo čega oko nas, čini mi se da samo imenovanje i kategoriziranje praktički svega što postoji proizlazi čisto iz uma koji ne može drukčiji oformiti nekakvu sliku ili strukturu koju može razumjeti. Razmisli malo, sva znanost, sve podjele u svijetu; crni, bijeli, lijevi, desni, žuti, zeleni, ružni, glupi, lijepi, sve to dolazi iz uma koji mora nešto svrstati u kategorije kako bi jednostavnije identificirao. Tako i sa gledanjem u nebo, moramo ga nekako klasificirati i podijeliti u dijelovi koji naizgled uopće ne moraju biti povezani, kako bi ga bolje razumjeli.
Sad, dolazi li ta bića baš iz tog sazviježđa, ne znam, ali zbog nečega je valjda dobio takvo ime (ako ne po obliku, jel).

Citat:
Zatim, na prostorima bez kisika i po ogromnim vrućinama, hladnoćama i promjenama vi mislite da može nastati nešto slično čovjeku?]

Pa, zašto ne. Život na Zemlji nastaje u svim mogućim uvjetima, tamo gdje baš ništa ne bi trebalo biti ni blizu živome, nalazimo upravo život u svim oblicima. Što se tiče sličnosti ljudskom biću, ne vidim tu nikakvu prepreku, jer život se prilagođava na doslovno nemoguće uvjete, što je ispravno i sa znanstvenog gledišta, pa ne vidim tu neku prepreku.
To je što se tiče fizičke razine, a ako je to biće na drugoj vibraciji postojanje (što znanstveno nije nemogučei), zašto bi fizički uvjeti imali ikakav utjecaj na njegovo postojanje?
Uostalom, i sam kažeš, manifestiraju oblik gmaza ili čega već vjerojatno baš zbog straha, koji im je navodno prijeko potreban (zbog niske guste vibriranja).

To su moja razmatranja tvog prvog djela, podijeli mišljenje, pa možemo nastaviti na drugi dio, ako se maknemo s ovog :D

Vrh

PostPostano: sub dec 26, 2009 1:41 pm 
Član foruma

Pichkis je napisao/la:
Ajde, evo, iako nisam neki veliki stručnjak, ali razmišljao sam i ja na tvoj način (kao zdravorazumski skeptičar, jeli), pa evo što ti mogu reći:

Kao prvo, što se tiče sazviježđa i slično, planeta, bilo čega u vezi svemira, a i bilo čega oko nas, čini mi se da samo imenovanje i kategoriziranje praktički svega što postoji proizlazi čisto iz uma koji ne može drukčiji oformiti nekakvu sliku ili strukturu koju može razumjeti. Razmisli malo, sva znanost, sve podjele u svijetu; crni, bijeli, lijevi, desni, žuti, zeleni, ružni, glupi, lijepi, sve to dolazi iz uma koji mora nešto svrstati u kategorije kako bi jednostavnije identificirao. Tako i sa gledanjem u nebo, moramo ga nekako klasificirati i podijeliti u dijelovi koji naizgled uopće ne moraju biti povezani, kako bi ga bolje razumjeli.
Sad, dolazi li ta bića baš iz tog sazviježđa, ne znam, ali zbog nečega je valjda dobio takvo ime (ako ne po obliku, jel).

Citat:
Zatim, na prostorima bez kisika i po ogromnim vrućinama, hladnoćama i promjenama vi mislite da može nastati nešto slično čovjeku?]

Pa, zašto ne. Život na Zemlji nastaje u svim mogućim uvjetima, tamo gdje baš ništa ne bi trebalo biti ni blizu živome, nalazimo upravo život u svim oblicima. Što se tiče sličnosti ljudskom biću, ne vidim tu nikakvu prepreku, jer život se prilagođava na doslovno nemoguće uvjete, što je ispravno i sa znanstvenog gledišta, pa ne vidim tu neku prepreku.
To je što se tiče fizičke razine, a ako je to biće na drugoj vibraciji postojanje (što znanstveno nije nemogučei), zašto bi fizički uvjeti imali ikakav utjecaj na njegovo postojanje?
Uostalom, i sam kažeš, manifestiraju oblik gmaza ili čega već vjerojatno baš zbog straha, koji im je navodno prijeko potreban (zbog niske guste vibriranja).

To su moja razmatranja tvog prvog djela, podijeli mišljenje, pa možemo nastaviti na drugi dio, ako se maknemo s ovog :D

Nije ti ni potrebno bit stručnjak za pobit bljezgarije nestručnjaka (propali nogometaš David Icke npr.). Sazviježđe je dobilo ime Zmaj jer kad gledaš sa Zemlje tvoriš sliku zmaja, ništa više i ništa manje, isto kao ribe, rak, blizanci, lav itd. Ono što tvori jedno sazviježđe nema nikakvu povezanost (valjda pripadaju istoj galaktici), a ti na nebu vidiš možda davnu prošlost zvijezda koje više ne postoje (dok je njihova svjetlost došla do tebe - na temu se temelji mišljenje da kad bi išao brzinom svjetlosti vidio bi prošlost (maštarije o vremeplovu)).

Čovjek ne može, kao i većina zemaljskih životnih oblika (osim nekih bakterija) bez kisika, za čovjeka službeno rekordnih 8 min i 32 sec, pa ti vidi. Sve se može opravdati drugim dimenzijama, fizika pretpostavlja barem 11 dimenzija no kakvog to utjecaja može na nas imati? Ti izgledaš potpuno drukčije i potpuno si drukčijih boja (možda onih koje za tebe ne postoje) u očima drugih živih bića, pčela npr. Mi se bavimo onim što možemo osjetiti, vjerojatno i oni iz drugih dimenzija misle slično. Zašto bi se oni hranili strahom kad oni uopće nemaju osjećaje, ne bi trebali ni znat za njih. Energija nema nikakvu frekvenciju te se mjeri u džulima (kad bi svijest ili nešto takvo bilo energija, moglo bi se izmjeriti u navedenoj jedinici).

Za prethodnu poruku: ne ću u Vatikan (možda turistički) jer smatram da ne treba prianjati uz vjeru, vjerovati, treba ZNATI. Svi ti uroci, vradžbine, obredi, stvarčice oko vrata, blagoslovi, hodočašća, ovo, ono su gluposti za skupljanje novca i povjerenja naivčina. Ne postoje dokazi da je Isus postojao kao osoba, niti Bog kao neograničeno biće ne može postojati kao osoba, niti se jedna osoba može dijeliti na tri, niti se može nespolno začeti čovjek, niti, niti...

Vrh

PostPostano: sub dec 26, 2009 2:44 pm 
Član foruma

slika
pa-pa-panasonik :hello2:
:mrgreen: :wink:

:love3:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 29 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00