Pichkis je napisao/la:
Ajde, evo, iako nisam neki veliki stručnjak, ali razmišljao sam i ja na tvoj način (kao zdravorazumski skeptičar, jeli), pa evo što ti mogu reći:
Kao prvo, što se tiče sazviježđa i slično, planeta, bilo čega u vezi svemira, a i bilo čega oko nas, čini mi se da samo imenovanje i kategoriziranje praktički svega što postoji proizlazi čisto iz uma koji ne može drukčiji oformiti nekakvu sliku ili strukturu koju može razumjeti. Razmisli malo, sva znanost, sve podjele u svijetu; crni, bijeli, lijevi, desni, žuti, zeleni, ružni, glupi, lijepi, sve to dolazi iz uma koji mora nešto svrstati u kategorije kako bi jednostavnije identificirao. Tako i sa gledanjem u nebo, moramo ga nekako klasificirati i podijeliti u dijelovi koji naizgled uopće ne moraju biti povezani, kako bi ga bolje razumjeli.
Sad, dolazi li ta bića baš iz tog sazviježđa, ne znam, ali zbog nečega je valjda dobio takvo ime (ako ne po obliku, jel).
Citat:
Zatim, na prostorima bez kisika i po ogromnim vrućinama, hladnoćama i promjenama vi mislite da može nastati nešto slično čovjeku?]
Pa, zašto ne. Život na Zemlji nastaje u svim mogućim uvjetima, tamo gdje baš ništa ne bi trebalo biti ni blizu živome, nalazimo upravo život u svim oblicima. Što se tiče sličnosti ljudskom biću, ne vidim tu nikakvu prepreku, jer život se prilagođava na doslovno nemoguće uvjete, što je ispravno i sa znanstvenog gledišta, pa ne vidim tu neku prepreku.
To je što se tiče fizičke razine, a ako je to biće na drugoj vibraciji postojanje (što znanstveno nije nemogučei), zašto bi fizički uvjeti imali ikakav utjecaj na njegovo postojanje?
Uostalom, i sam kažeš, manifestiraju oblik gmaza ili čega već vjerojatno baš zbog straha, koji im je navodno prijeko potreban (zbog niske guste vibriranja).
To su moja razmatranja tvog prvog djela, podijeli mišljenje, pa možemo nastaviti na drugi dio, ako se maknemo s ovog
Nije ti ni potrebno bit stručnjak za pobit bljezgarije nestručnjaka (propali nogometaš David Icke npr.). Sazviježđe je dobilo ime Zmaj jer kad gledaš sa Zemlje tvoriš sliku zmaja, ništa više i ništa manje, isto kao ribe, rak, blizanci, lav itd. Ono što tvori jedno sazviježđe nema nikakvu povezanost (valjda pripadaju istoj galaktici), a ti na nebu vidiš možda davnu prošlost zvijezda koje više ne postoje (dok je njihova svjetlost došla do tebe - na temu se temelji mišljenje da kad bi išao brzinom svjetlosti vidio bi prošlost (maštarije o vremeplovu)).
Čovjek ne može, kao i većina zemaljskih životnih oblika (osim nekih bakterija) bez kisika, za čovjeka službeno rekordnih 8 min i 32 sec, pa ti vidi. Sve se može opravdati drugim dimenzijama, fizika pretpostavlja barem 11 dimenzija no kakvog to utjecaja može na nas imati? Ti izgledaš potpuno drukčije i potpuno si drukčijih boja (možda onih koje za tebe ne postoje) u očima drugih živih bića, pčela npr. Mi se bavimo onim što možemo osjetiti, vjerojatno i oni iz drugih dimenzija misle slično. Zašto bi se oni hranili strahom kad oni uopće nemaju osjećaje, ne bi trebali ni znat za njih. Energija nema nikakvu frekvenciju te se mjeri u džulima (kad bi svijest ili nešto takvo bilo energija, moglo bi se izmjeriti u navedenoj jedinici).
Za prethodnu poruku: ne ću u Vatikan (možda turistički) jer smatram da ne treba prianjati uz vjeru, vjerovati, treba ZNATI. Svi ti uroci, vradžbine, obredi, stvarčice oko vrata, blagoslovi, hodočašća, ovo, ono su gluposti za skupljanje novca i povjerenja naivčina. Ne postoje dokazi da je Isus postojao kao osoba, niti Bog kao neograničeno biće ne može postojati kao osoba, niti se jedna osoba može dijeliti na tri, niti se može nespolno začeti čovjek, niti, niti...