Sada je: ned apr 22, 2018 7:16 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00
Započni novu temu Odgovori  [ 26 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Povijest - istina ili laž
PostPostano: sub nov 05, 2016 4:12 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: ned jan 21, 2007 5:43 pm
Postovi: 584
Citat:
Ako netko zna ima li prijevoda Fomenkove knjige, ili barem dijelova


Npr, ovo:
slika

http://chronologia.org/sb/mat_hyst_chron/index.html
(pdf stranica po pdf stranica, ali je nešto)


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Povijest - istina ili laž
PostPostano: ned nov 06, 2016 9:54 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: čet okt 28, 2004 10:39 pm
Postovi: 1843
sen-sei je napisao/la:
Citat:
Ako netko zna ima li prijevoda Fomenkove knjige, ili barem dijelova


Npr, ovo:
slika

http://chronologia.org/sb/mat_hyst_chron/index.html
(pdf stranica po pdf stranica, ali je nešto)


http://www.ivantic.info/istorija.htm


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Povijest - istina ili laž
PostPostano: ned mar 12, 2017 2:46 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: ned jan 21, 2007 5:43 pm
Postovi: 584
Ovo je velika jametina koja se otvara ... Otvorila sam ovaj topik jer alternativni pogledi mogu poslužiti za "dekonstrukciju" utvrđenih odgojno-obrazovnih shema. Jednako tako, oni mogu biti (zlo)upotrijebljeni za novo uvriježavanje novog programa koji će djelovati na istu baznu podlogu podastirući mijenjanje dlake kao da je u pitanju mijenjanje ćudi. A nije.

Stoga ću malo prokomentirati nekoliko detalja s linka koji je Pantelija dao.

Citat:
Cilj je da pojedinac izgubi svoj identitet i oslonac u svom narodu i nađe ga u apstraktnim, manipulisanim globalističkim vrednostima koje su programirane u institutu Tavistok.


Nebitno sad jel institut ovaj ili onaj kao i da li je u pitanju ikakav institut.
Da li je Buda bio "narodno - aka nacionalno - osviješten"? Da li je tražio, našao i podučavao nalaženje 'identiteta i oslonca u svom narodu' aka naciji, aka povijesnim bitkama koje su vodili pradjedovi, silovanjima koje su pretrpjele prababe? Dokle ćete vući te terete nacionalnih identiteta? Koliko daleko u povijest ćete zaroniti ili biti uvučeni i u kojem momentu ćete moći reći, e, ovo je početak "mog" identiteta i "moj" oslonac u "mom" narodu? Ko je moj narod? Fizička osoba koja nosi moje ime je "dijete" bar tri nacije, i to one za koje znam, od baki i djedova - dalje ne idem, a narodnost u kojoj sam se rodila - više uopće ne postoji službeno! Tko je od nas potomak i od naroda Feničana, tko od Sumera, tko od staroasirijaca, starobabilonaca, starih Rimljana, tko je Hitit, a tko Fars? Tko je Ilir, a tko Rusin? Nemamo pojma! Imamo samo tradicije lokaliteta koje se uvijek iznova izmišljaju iz kojekakvih naftalina. Dokle? Imam fotku moga djede iz Drugog svj. rata koji ga je i odnio. Možda je drugi djeda bježao kao klinjo pred konjicom Prvoga? Možda su ga htjeli regrutirati? Ne znam, a i da znam - šta s tim? To bješe njegov život! Da meni moj život nije odozgor dan, ne bi se sjeme nikad primilo niti ujedinilo s jajašcem tako da ispadnem baš ja. Niti baš ti. Dolazimo u ovaj svijet čisti kao suze, bez ikakvih tereta i lanaca pređa. Jes da su bili prije nas, i mi smo prije nekih drugih generacija - i šta s tim? Nek svi moji glupi tereti i jarmovi mojih gluposti umru skupa sa mnom da nikad više nikome ne pogrbe leđa! Uzalud izjava, uzalud trud - džaba se netko borio u nekom maršu kad - život ide dalje! Iovo nanovo. Koji je staropanonac davno iseljen u Tunguziju polagao legalna prava na lokaciju moje kuće? Koji je sinove dao da obrani tu lokaciju od lokalnih vukova i predatora? Koliko daleko u povijest ste spremni ići da opravdate svoje "hiljadugodišnje sne"... neću ih imenovati. Imala sam negdje u arhivi jedan zanimljiv tekst o genealogijama, zagubio se, ali dobro bi došao usijanim glavama da ih malko razbistri i rashladi.

Šta fali apstraktnim vrijednostima zajedništva, suživota, suradnje i međusobnog rešpekta neovisno o porijeklu a'la ko je koga iza kojeg stoga? Ionako nemate pojma...

Da li Isus naglašavao (neću sporiti zapisane riječi, ni Isusove, baš kao ni Budine, ni Krišnine, niti Torove ili Svarogove) nalaženje nekakvog identiteta i oslonca u svom judejskom (neću sporiti) po materi "porijeklu gena"?

Ideja oslobađanja od točka samsare vrlo je apstraktna stvar, osim kad shvatite da su u pitanju lanci-predaka, lokalnih ili plemenskih tradicija. A i to je tek apstrakcija, svoje vrste. Ideja nošenja karmičkih dugova kroz transmigracijsko-reinkarnacijsku apstrakciju i sama je vrlo apstraktna stvar. I onda vi trebate nositi "karmičke dugove" svojih čukundjedova sa ovih i onih frontova koji su pobili i silovali s ćakijom u ruci (da, prijatelji, silovali) ko zna čiju mater čiji potomci isto tako nose "karmičke dugove" svojih čukunbaba - jer tako funkcionira "reinkarnacija" u tom "kolektivnom umu" koji je uvijek "nesvestan, uslovljen i manipulisan." A tko ga je izmanipulirao? Naši čukundjedovi i čukunbabe se po grobovima prevrću jer su se nadali da će njihovi grijesi i krivnje umrijeti s njima - a nisu: u vama su? Jesu nam i za to krivi cionisti, jezuiti i iluminati? Kome je Vatikan kriv, nek se ispravi. Kome je mitropolit kriv nek se ispravi. A kad se čovjek ispravi (uspravi, stane uspravno i ispravi kičmu i košulju i namjesti si pantalone i čakšire), onda stare greške i krivnje mora baciti u kantu za smeće ili na đubre jer tamo im je i mjesto. Nek se krčkaju u osami i tami, možda se izrode u nutricijent za neki novi cvijet.

I ovo:
Citat:
pravo političko buđenje još je daleko, ako je uopšte moguće, jer kolektivni um je uvek nesvestan, uslovljen i manipulisan. Prava sloboda jedino može da se zasniva na ličnom buđenju.


Ovo "lično buđenje" je vrlo apstraktna stvar za masu čitatelja.
Kolektivni um je, kako kažeš, uvijek "nesvestan, uslovljen i manipulisan." Može li prva linija "fronte-buđenja" biti shvaćanje - jednom zauvijek - da je kolektivni um u tvojoj glavi isto. U mojoj isto. U glavi svakoga od nas. On jest naš "lični um" - dok jest, baš kao što je predatorov um tvoj um, um svakoga od nas do momenta kad nas "naše pravo ja" (tvoje, moje) ne uspravi na (neke zamišljene) dvije noge našeg momentalnog identiteta i ne postavi nas pred ogledalo:

Arja je napisao/la:
Koncept prastanja – tako cesto pogresno interpretiran i od zagovornika i od protivnika – je sa druge strane kljucna tacka sa koje pocinje proces izlecenja, jer predstavlja kidanje energetskih veza izmedju traumatskih dogadjaja i osecaja licnog integriteta i licne vrednosti.


Traumatski događaji koje nosite u svojim osobnim, individualnim podsvjestima koje nazivate "kolektivni um" su traume vaših predaka u kojima tražite "identitet i oslonac u svom narodu". Cesarićev "lanac pređa"... I onda nije ni čudo što vlast svake od država odbija proglasiti Hrvat Hrvata, Srbin Srbina zločincem i kriminalcem jer će time "povrijediti" nečije nacionalne i patriotske programe - temelj identiteta i oslonca u koji ulijećete kao muhe na šta god vam prvo padne na pamet?

Tu je zapadna psihoanaliza napravila (još uvijek pravi) katastrofalnu stranputicu: po(ds)vijest je kolektivna po definiciji. Izgubit ćete svo tlo pod nogama i postati čardak ni na nebu ni na zemlji. Kronologija i povijest nisu jedno te isto!


Citat:
Planovi su jedno, a realnost nešto sasvim drugo. Zato se planovi vrlo retko ostvaruju u zamišljenom obliku. Ali uprkos najgorim planovima najmoćnijih siledžija sveta, uprkos svim ratovima i razaranjima, ljudska civilizacija ipak napreduje korak po korak.

Nije samo jasno da li zaista mora na takav način da napreduje.


Ljudska "civilizacija" nije ništa ako ne znači samo jedno: CIVILIZIRANOST čovjeka, pojedinca, tebe - a biti civiliziran, onda odvodimo stvar u novu besmislicu: znači biti civil - građanin. A biti građanin znači upasti u vir kolektivnog uma traženja identiteta i oslonca u ... u čemu? U scenarijima onih koji "pišu povijest"? Postavši građani, (drža)v(a)ljani, pripadnici naroda i narodnosti - u mjeri u kojoj se identificira čovjek s tim apstrakcijama, u toj mjeri je nesvjestan, uvjetovan i izmanipuliran. Da, moji preci postoje kao pojedinci, čak su se i smatrali nekakvih članovima nekakvih zajednica, pripadnicima nekakvih apstrakcija, ali te apstrakcije ne moraju biti i nisu ničiji preci. Biti ČOVJEK je protuzakonito jer nema čovjeka nigdje u zakonu?


Tko nas manipulira?
Na svakom tavanu, u tami galerija naših samo nama vidljivih slika - onim u našim glavama, našim osobnim, individualnim golgotama (lubanjama).
Stvaranja slika, pričanja priča i onog momenta kad priče dotaknu tlo, one se "uzemlje" u nama, ostvare u nama, mi postajemo njihova (privremena da, ali ipak da) utjelovljenja. Ali samo i samo ako, jedino i jedino ako ih ZAŽIVIMO, a taj izbor nije ni na kom drugom osim na nama, svakom od nas individualno i pojedinačno. Masu njih tek odslušamo i bah, odmahnemo rukom na njih, sa drugima se upuštamo u armagedonske unutarnje bitke, prave pravcate. Nekima raširimo ruke i blago se i s radošću osmjehnemo: ti si ta! Družbenice moja, do kraja i poslije... zauvijek. Blago onom ko navijeke živi - imao se rašta i roditi (Njegoš).

Miroljubiva aktivna koegzistencija npr. je apstrakcija. Možda ju je kao slogan osmislio baš Tavistok institut (iako je postojala odvajkada - u suštini ideje i načinu življenja pojedinaca diljem svijeta). Zapravo, institut je neživo biće i ne može osmisliti ništa: osmislio ga je neki čovjek, neko ljudsko biće ili grupa njih koje je netko opet procesuirao da se identificiraju s njim i nađu oslonac (međusobnog druženja) u toj apstrakciji i artificiji zvanoj institut. Princip je isti.
Ali miroljubiva aktivna koegzistencija, da bi se uzemljila mora postati AKTIVNA: mora se aktivirati, zaživjeti - živjeti utjelovljena u pojedincu, u ljudskom biću, u čovjekom koji ju mora svakodnevno izražavati u svim banalnostima svoje bukvalnosti. Bukvalno i doslovce čovjek je ionako "hodajući bukvar" koji ili se piše ili ga piše netko drugi. To je proces kreiranja. I mi za kreiranje uvijek "optužujemo" nekog jer ne želimo preuzeti odgovornost jer nećemo preuzeti odgovornost ako smo izmanipulirani - da smo izmanipulirani zbog manjka pažnje ili nečeg drugog, razuma možda, kao u nekom bunilu ili mahnitosti. Ne mogu nikad reći da me ljubav manipulira jer izbor je moj a priori. Ali halo, ako smo jučer bili izmanipulirani, ako smo bili izmanipulirani do minut ranije - svako sada je odsudni moment u kojemu smo ili zaspali ili se probudili. Netko drugi može tobom početi manipulirati, ali samo ti sam možeš prestati ponašati se kao lutak, misliti kao lutak, živjeti kao lutak.

Običaji i tradicije - sve su to procesi zvani "tradicije" - prijenosi. Sve što se prenosi netko mora i primiti! Inače džaba prijenos. Džaba radio (audio) prijenosa ako ga nitko ne čuje. Džaba video-prijenosa, tekstualnog prijenosa ako ga nitko ne apsorbira u se vidom.
Tradicije su apsorpcije. Njih apsorbirate, metabolirate i nakon što vas nahrane vi preživate kao preživači: iovo nanovo - nema više nutricijenata, ali svejedno ljudi preživaju na njima. I to se zove opstanak. A dokle ćemo opstati? Dok ne umremo. A tradicije, pa prenosimo ih, kao štafetu, kao zarazu? Apsorpcija je istina: mudro izaberite šta ćete apsorbirati tako da i mudrost za vas postane istina, a ne tek "apstrakcija" koju je nemoguće apsorbirati...

Zato su i potrebne kojekakve "neodoljive misterije koje draškaju um" jer misterije su tama i one moraju doći pod trak svjetla i vi bivajući svjetlo ih apsorbirate. A masa tradicija koje ljudi dižu na pijedestale ih uvjerava da onda te tame imaju moć apsorbirati vas (svjetlost u vama) [ iako: svjetlost svijetli u tami i tama ju ne apsorbira! ], poput jedne od Blavackine izjave u jednom od zgodnih tekstova na linku koji je Pantelija velikodušno podijelio (i vrijedno sačinio - hvala na trudu, zaista!), naime ove:

Svi koji budu proučavali okultizam trebaju znati da sve dok isusovci svojim
sredstvima budu ustrajavali u uvjeravanju opće javnosti, a napose engleskoga
naroda, u to da magija ne postoji i sve dok se budu ismijavali crnoj magiji, ti
spletkaroši pronicljivo i lukavo vladaju kolektivnom VOLJOM, koju oblikuju
svojim magnetskim krugovima i lancima koji su utjecali već na brojne dogaĎaje
i osobe iz javnoga života. (Iz pisama H. P. Blavatske, citirano prema James
Webb: The Occult Establishment)

(Tekst na linku pod nazivom "Euroazijska tajna" - zgodan new-age pamfletić koji očito puca na začinjanje (ili renesansu) nekakve panslavističke supremacije (nije ni sam Fomenko daleko od takve linije). Ali treba znati, ako do toga i dođe kao povijesne zbilje, nemojte samo zato što vam je tijelo po genetici slavensko (ako uopće jest) biti kao "guske u magli" koje se klanjaju ishaluciniranim utvarama u "bespućima povijesne zbiljnosti". Ili bolje rečeno neozbiljnosti jednao kao i nezbiljnosti.)

Jesu li onda jezuiti spletkaroši i lukavci zato što javnost uvjeravahu da (crna) magija ne postoji? Što se ismijavahu crnoj magiji? Prije nekih sedam godina sam sastavila malu kronologiju raznoraznih izvora i među njima i W.Veitha gdje se navodi npr. mržnja i ismijavanje jezuita prema Bibliji.
Znači, reformirano kršćanstvo je kao najznačajniju uočilo spletkarenje i ismijavanje (njihove drage) Biblije.
Helena je naglasila njihovo ismijavanje (njene drage????) crne magije.
RKC kad su u 18.st. ukinule isusovački red, to su učinile zbog percepcije jezuitskog spletkarenja i ismijavanja time - novčano-trgovinsko-političkoj moći (njihove svete krave).
I samo pravoslavlje ih je po smrti njihove ruske zaštitnice carice Katarine - deložiralo iz svog šora, najvjerojatnije jer su lako mogli postati konkurencija. Dok su zapadni vladari pokušavali izmigoljiti iz ruku svjetovne moći rkc-a, pravoslavlje i država (nacija, gdje god da su se našli) su od početka slizani, naime te zemlje su u biti - ne zove se to teokracija, već hijerokracija. Žalosno, ali istinito povijesno gledanje.
Čak se i svojim serijalom djela, htio ne htio, može bit i posve nesvjestan toga, i Fomenko obrušio na jezuitske temelje (njemu znanih grana) znanosti.
Jezuiti su oformljeni i djelovali su isključivo kao "vojska" rkc. Ništa drugo. Na navedenim frontovima. I zapadne monarhije nisu imale izbora nego postaviti svog papu koji će sam sebi "odrezati ruke" (što je poslije i sam "povijesno shvatio").
Vatikan nosi danas carevo novo ruho.
Jezuiti nose danas carevo novo ruho.
Ali uvijek ima na tržištu novih tajnih društava i sivih eminencija koje, kažu neki, kroje ljudsku povijest, ovaj, sadašnjost, ovaj, budućnost. Evo, npr. hrvatskih 200 najbogatijih su sive eminencije ovdje. Iza njih su neke druge, recimo njih 300 još sivijih eminencija. Iza njih se skrivaju i od ovih prvih njih 50. Iza njih opet njih nekih još xyz još mutnijih mufljuza. Dokle? Sve tamo do MLM-a. Multi-level-management. Oliti znan i kao piramidalni management. Management = rukovođenje = manipulacija. Bukvalno. I oni kuju i snuju... Ali nisu baš stvari u stvarnosti (ove 3d, čak ni nje) baš posve takve. I ne samo zato što znamo da:

Citat:
Planovi su jedno, a realnost nešto sasvim drugo. Zato se planovi vrlo retko ostvaruju u zamišljenom obliku. Ali uprkos najgorim planovima najmoćnijih siledžija sveta, uprkos svim ratovima i razaranjima, ljudska civilizacija ipak napreduje korak po korak.

Nije samo jasno da li zaista mora na takav način da napreduje.


Ovi konkretni planovi se ne ostvaruju u zamišljenom obliku jer "globalizacija" je mrtvo slovo na papiru, (kad nije verglanje na sva zvona kao u Otkrivenju 13:5) i bivajući mrtvo slovo na papiru (poput onih šalabahtera koje pišu nepoznata lica a čitaju ih druga pred govornicama) - sije smrt gdje god dođe. I sama je mrtva. Mrtva ideja koja se neprekidno ponavlja, kao kad pop poje na groblju ori se njena pjesma iz svih medija. Nečemu valjda služi? O, da, služi i te kako: kao uspavanka.

Jer, prijatelji, "elita" (ja iz sve kolektivno zvah "iluminati", iako su zapravo "inokturnati") nemaju ama baš nikakvu moć. Oni su obične lopine i huligani, zadrti mulci koji nose zadnji krik mode. Svaki je zadnji, ako netko nije znao. Baš ovaj koji je zadnji prošao bio je zadnji i sad ovaj trenutni krik, i on je zadnji. Za nekoga. Ali zašto ih onda masa ljudstva slijedi? Nećete vjerovati, ali svejedno ću vam reći: zato što svaka budala nađe još veću budalu koja joj se divi! A zašto? Pa zato što su si isti: i oni bi isto činili da su na njihovom mjestu. I jedni i drugi da zamjene mjesta - isti su.

A ima nas, mi, mi smo drukčiji. Jesmo li?
Institucije nisu živa bića i ne mogu se pokajati. Ne mogu se predomisliti.

Kao što Jon reče:
"Snovi dolaze i prolaze. Neke zaboravljamo, drugi ostaju. Pragmatista u nama kaže: "Moraš napraviti ovo, moraš napraviti ono", ali snovi koji opstaju pjevaju drugu pjesmu:
"Možeš napustiti svoj stari život i započeti novi!"
To je više od nade. To je kao vizija načinjena od prošlih trenutaka u kojima je čaša radosti do vrha puna.
Ništa ne može zauvijek izbrisati ta sjećanja"
...


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Povijest - istina ili laž
PostPostano: ned mar 12, 2017 10:51 pm 
Offline
Član foruma

Pridružen/a: ned dec 09, 2012 2:34 am
Postovi: 792
sen-sei je napisao/la:
Ovo je velika jametina koja se otvara ... Otvorila sam ovaj topik jer alternativni pogledi mogu poslužiti za "dekonstrukciju" utvrđenih odgojno-obrazovnih shema. Jednako tako, oni mogu biti (zlo)upotrijebljeni za novo uvriježavanje novog programa koji će djelovati na istu baznu podlogu podastirući mijenjanje dlake kao da je u pitanju mijenjanje ćudi. A nije.

Stoga ću malo prokomentirati nekoliko detalja s linka koji je Pantelija dao.

Citat:
Cilj je da pojedinac izgubi svoj identitet i oslonac u svom narodu i nađe ga u apstraktnim, manipulisanim globalističkim vrednostima koje su programirane u institutu Tavistok.


Nebitno sad jel institut ovaj ili onaj kao i da li je u pitanju ikakav institut.
Da li je Buda bio "narodno - aka nacionalno - osviješten"? Da li je tražio, našao i podučavao nalaženje 'identiteta i oslonca u svom narodu' aka naciji, aka povijesnim bitkama koje su vodili pradjedovi, silovanjima koje su pretrpjele prababe? Dokle ćete vući te terete nacionalnih identiteta? Koliko daleko u povijest ćete zaroniti ili biti uvučeni i u kojem momentu ćete moći reći, e, ovo je početak "mog" identiteta i "moj" oslonac u "mom" narodu? Ko je moj narod? Fizička osoba koja nosi moje ime je "dijete" bar tri nacije, i to one za koje znam, od baki i djedova - dalje ne idem, a narodnost u kojoj sam se rodila - više uopće ne postoji službeno! Tko je od nas potomak i od naroda Feničana, tko od Sumera, tko od staroasirijaca, starobabilonaca, starih Rimljana, tko je Hitit, a tko Fars? Tko je Ilir, a tko Rusin? Nemamo pojma! Imamo samo tradicije lokaliteta koje se uvijek iznova izmišljaju iz kojekakvih naftalina. Dokle? Imam fotku moga djede iz Drugog svj. rata koji ga je i odnio. Možda je drugi djeda bježao kao klinjo pred konjicom Prvoga? Možda su ga htjeli regrutirati? Ne znam, a i da znam - šta s tim? To bješe njegov život! Da meni moj život nije odozgor dan, ne bi se sjeme nikad primilo niti ujedinilo s jajašcem tako da ispadnem baš ja. Niti baš ti. Dolazimo u ovaj svijet čisti kao suze, bez ikakvih tereta i lanaca pređa. Jes da su bili prije nas, i mi smo prije nekih drugih generacija - i šta s tim? Nek svi moji glupi tereti i jarmovi mojih gluposti umru skupa sa mnom da nikad više nikome ne pogrbe leđa! Uzalud izjava, uzalud trud - džaba se netko borio u nekom maršu kad - život ide dalje! Iovo nanovo. Koji je staropanonac davno iseljen u Tunguziju polagao legalna prava na lokaciju moje kuće? Koji je sinove dao da obrani tu lokaciju od lokalnih vukova i predatora? Koliko daleko u povijest ste spremni ići da opravdate svoje "hiljadugodišnje sne"... neću ih imenovati. Imala sam negdje u arhivi jedan zanimljiv tekst o genealogijama, zagubio se, ali dobro bi došao usijanim glavama da ih malko razbistri i rashladi.

Šta fali apstraktnim vrijednostima zajedništva, suživota, suradnje i međusobnog rešpekta neovisno o porijeklu a'la ko je koga iza kojeg stoga? Ionako nemate pojma...

Da li Isus naglašavao (neću sporiti zapisane riječi, ni Isusove, baš kao ni Budine, ni Krišnine, niti Torove ili Svarogove) nalaženje nekakvog identiteta i oslonca u svom judejskom (neću sporiti) po materi "porijeklu gena"?

Ideja oslobađanja od točka samsare vrlo je apstraktna stvar, osim kad shvatite da su u pitanju lanci-predaka, lokalnih ili plemenskih tradicija. A i to je tek apstrakcija, svoje vrste. Ideja nošenja karmičkih dugova kroz transmigracijsko-reinkarnacijsku apstrakciju i sama je vrlo apstraktna stvar. I onda vi trebate nositi "karmičke dugove" svojih čukundjedova sa ovih i onih frontova koji su pobili i silovali s ćakijom u ruci (da, prijatelji, silovali) ko zna čiju mater čiji potomci isto tako nose "karmičke dugove" svojih čukunbaba - jer tako funkcionira "reinkarnacija" u tom "kolektivnom umu" koji je uvijek "nesvestan, uslovljen i manipulisan." A tko ga je izmanipulirao? Naši čukundjedovi i čukunbabe se po grobovima prevrću jer su se nadali da će njihovi grijesi i krivnje umrijeti s njima - a nisu: u vama su? Jesu nam i za to krivi cionisti, jezuiti i iluminati? Kome je Vatikan kriv, nek se ispravi. Kome je mitropolit kriv nek se ispravi. A kad se čovjek ispravi (uspravi, stane uspravno i ispravi kičmu i košulju i namjesti si pantalone i čakšire), onda stare greške i krivnje mora baciti u kantu za smeće ili na đubre jer tamo im je i mjesto. Nek se krčkaju u osami i tami, možda se izrode u nutricijent za neki novi cvijet.

I ovo:
Citat:
pravo političko buđenje još je daleko, ako je uopšte moguće, jer kolektivni um je uvek nesvestan, uslovljen i manipulisan. Prava sloboda jedino može da se zasniva na ličnom buđenju.


Ovo "lično buđenje" je vrlo apstraktna stvar za masu čitatelja.
Kolektivni um je, kako kažeš, uvijek "nesvestan, uslovljen i manipulisan." Može li prva linija "fronte-buđenja" biti shvaćanje - jednom zauvijek - da je kolektivni um u tvojoj glavi isto. U mojoj isto. U glavi svakoga od nas. On jest naš "lični um" - dok jest, baš kao što je predatorov um tvoj um, um svakoga od nas do momenta kad nas "naše pravo ja" (tvoje, moje) ne uspravi na (neke zamišljene) dvije noge našeg momentalnog identiteta i ne postavi nas pred ogledalo:

Arja je napisao/la:
Koncept prastanja – tako cesto pogresno interpretiran i od zagovornika i od protivnika – je sa druge strane kljucna tacka sa koje pocinje proces izlecenja, jer predstavlja kidanje energetskih veza izmedju traumatskih dogadjaja i osecaja licnog integriteta i licne vrednosti.


Traumatski događaji koje nosite u svojim osobnim, individualnim podsvjestima koje nazivate "kolektivni um" su traume vaših predaka u kojima tražite "identitet i oslonac u svom narodu". Cesarićev "lanac pređa"... I onda nije ni čudo što vlast svake od država odbija proglasiti Hrvat Hrvata, Srbin Srbina zločincem i kriminalcem jer će time "povrijediti" nečije nacionalne i patriotske programe - temelj identiteta i oslonca u koji ulijećete kao muhe na šta god vam prvo padne na pamet?
Citat:
Planovi su jedno, a realnost nešto sasvim drugo. Zato se planovi vrlo retko ostvaruju u zamišljenom obliku. Ali uprkos najgorim planovima najmoćnijih siledžija sveta, uprkos svim ratovima i razaranjima, ljudska civilizacija ipak napreduje korak po korak.

Nije samo jasno da li zaista mora na takav način da napreduje.
Kao što Jon reče:
"Snovi dolaze i prolaze. Neke zaboravljamo, drugi ostaju. Pragmatista u nama kaže: "Moraš napraviti ovo, moraš napraviti ono", ali snovi koji opstaju pjevaju drugu pjesmu:
"Možeš napustiti svoj stari život i započeti novi!"
To je više od nade. To je kao vizija načinjena od prošlih trenutaka u kojima je čaša radosti do vrha puna.
Ništa ne može zauvijek izbrisati ta sjećanja"
...
:thumbup:
:love3:


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Povijest - istina ili laž
PostPostano: čet nov 02, 2017 3:41 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: ned jan 21, 2007 5:43 pm
Postovi: 584
Ovo mi bješe zanimljivo, ali ne znam gdje da upostam, pa ću tu.

Kažu nam povjesničari i geolozi da su stari vulkani na području današnje Hrvatske odavno odavno odavno (od tercijara) ugašeni, kako oni na kopnu (kao oni Slavonskog gorja, Zrinske gore, Medvednica, Macelj), tako i na Jadranu (Jabuka, Komiža, Brusnik) ili ispod Jadrana (između četverokuta Jabuke, Komiže na Visu, Palagruže i Pianose).

Međutim, sredinom septembra 1822. na otoku Mljetu stanovnici otoka i šire okoline, kao i brojni moreplovci koji su se tu zatekli su svjedočili formiranju čak sedam novih (dotad nepostojećih) kratera. K tome, iz središta otoka sukljala je lava i tekla više od pola kilometra. Spomenutih sedam kratera su također izbacivali goruće tvari. Već dan poslije osjetio se vrlo silan zemljotres u Dubrovniku. Detonacije s Mljeta su se mogle osjetiti i čuti (ali bez ikakvog zemljotresa, samo buka, ječanje i grmljenje iz dubine zemlje) sve od tog dana 1822, pa do 1826.

Zanimljivost koja je prenešena je da se pojava nekakvog čudnog "horizontalnog oblaka", maltene preko cijele istočne polovice neba (od NE do S) a koji se nije micao, unatoč vjetru, povezuje i prati svaki potres na tom području. Za taj oblak se znalo još tamo od 1669 tijekom zemljotresa koji je uništio Dubrovnik (Raguzu). Isti taj oblak i te se odsudne 1822. pojavio. Šokovi su se osjetili u brojnim mjestima, uljučujući i susjednu pokrajinu Hercegovinu, otok Korčulu, Obrovac, Zadar, Omiš. (Hvala guglu na dostupnosti današnjih nazivlja starih imena gradova, ne bih nikad pogodila da je današnji Omiš bio Almissa).

Dva dana poslije, u Raguzi se mogao, pored šokova tijekom noći, vidjeti i biljantni meteor na istočnom nebu. Šokovi ovog zemljotresa osjećali su se sporadično od 14-23. septembra. 24., poslije ponoći, podzemna buka se opet pojavila i uslijedilo joj je tako silan šok potresa da su stanovnici začas napustili ne samo kuće već i cijeli grad. Zabilježeno je da se snažan nalet NNE vjetra mogao osjetiti neposredno prije ovih zadnjih šokova; nebo se raščistilo i u blizini Mliječnog puta, mogle su se vidjeti neobične trake tamnog plavetnila. 25., u noći, šokovi i buka su opet potresli Raguzu. Iako potres nije bio prejak i nije nanesena neka materijalna šteta, šokovi su se osjetili i na Korčuli i Mljetu. Da se vratimo na Mljet, 1826. godine austrijska Vlada je poslala (znanstvenu) ekspediciju (komisiju) na otok kako bi istražili to neprekidno višegodišnje pojavljivanje ranije spomenutih detonacija. Čini se da su malko okasnile, ili su detonacije pobjegle pred njima, jer su prestale iste godine. Također je i Matija Grgur Krašković koji je tada živio u Dubrovniku, istraživao te detonacije, ali je umro prije nego što su one završile. Njihovo porijeklo je ostalo neznano.

Detalji gornjeg izvještaja su iz The Edinburgh New Philosophical Journal exhibiting a view of the progressive discoveries and improvements in the sciences and the arts (1844)

Druga zanimljiva stvar tog vremenskog razdoblja je da su nepogode, da ne kažem katastrofe u vidu požara, poplava, uragana i cunamija, osobito usred intervala (1824) ostala zabilježena diljem svijeta Peterburg (Lenjingrad), San Francisko, Britansko otočje, Sjeverna Europa... maltene u isti dan mjeseca novembra (problem im je u usklađivanju tada aktualnih kalendara).


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Povijest - istina ili laž
PostPostano: pet jan 05, 2018 11:22 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: ned jan 21, 2007 5:43 pm
Postovi: 584
(Re)stauracija Stonehenge-a?

https://www.ancient-code.com/the-images ... -want-see/

"... basically they rebuilt it in way and form far removed (?) from what it actually looked like ..."


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 26 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.


Powered by phpBB © 2010 phpBB Group
BH (BIH) by Šehić Nijaz