Sada je: ned jun 15, 2025 6:24 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sri nov 29, 2006 3:25 am 
Član foruma

Sophia je napisao/la:
Da nas nije posjetio isti letac? :love3: :love3:
Ma salim se, razumjeces. :love5:

Sophia...... odavno, :love5: :love3:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 29, 2006 8:25 am 
Član foruma

Ha ha ha...
Malo sam se zaneo...Ma hteo sam da nateram ljude da se bore....
Svako preterano odusevljenje dovodi do neravnoteze,ali je i to bolje za pocetak od preterane tuge.Cilj je biti u potpunoj ravnotezi.
Svako ce pronaci sebi najbolji nacin borbe za slobodu ako ima nepokolebivu nameru.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 29, 2006 9:37 pm 
Početnik

Evo malog podsjetnika kakvi smo dok ne izgubimo ljudski oblik.

Slijedi izvadak iz knjige - Drugi krug moći

Citat:
»Sad sam baš nešto videla, reče. »Isti si kao sestrice i kao Henarovi.«
Ona poče tiho da se smeje. Ja ništa ne rekoh. Želeo sam da mi to sama objasni.
»Svi se ljute na tebe zato što im još nije palo na um da ti nisi nimalo drukčiji od njih«, produži ona. »Oni u tebi vide naguala i ne razumeju da si ti slab prema sebi i da sebi popuštaš isto kao i oni sebi.«
Rekla je da Pablito cmizdri i kukumavči i da izigrava slabića. Beninjo izigrava stidljivka koji se tobože ne usuđuje ni oči da otvori. Nestor izigrava mudraca, čoveka koji sve zna. Lidija izigrava grubu, čvrstu ženu koja te može smrviti i samim pogledom. Hosefina je luda kojoj nije verovati. Rosa je namćor koji guta komarce što je ujedaju. A ja sam budala koja je došla iz Los Anđelesa sa beležnicom i koja stalno postavlja pogrešna pitanja. I svi mi volimo da budemo takvi kakvi smo.
»Ja sam nekada bila debela, kisela žena«, produži ona pošto je malo oćutala. »Nije mi smetalo što me ćuškaju kao psa samo kad nisam sama. Takav je bio moj oblik.
Moraću svima njima da kažem to što sam videla u vezi s tobom, zato da ih tvoji postupci ne bi vređali.«

Kad vas netko uvrijedi, sjetite se ovog..

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 29, 2006 10:29 pm 
pod moderacijom

Citat:
Kad vas netko uvrijedi, sjetite se ovog..

Ne bih zelio da bilo ko pomisli da se Hogar vrijedja ...boze sacuvaj
Citat:
Ma naravno, svako ima pravo da razmišlja i menja svoja razmišljanja. Pa da onda razmišlja o svojim razmišljanjima koja je razmišljao pre nego je izmenio razmišljanja.

Postoji jedna disciplina koja se zove sazrijevanje i nju prate promijene ,a cesto ce mo se i nasmijati svojim razmisljanjima od prije par godina.... Kad sam bio dijete , govorio sam i mislio kao dijete.....

A sad Castaneda.... kada neko poput njega napise toliki opus i kroz sve te knjige kaze hiljade stvari bilo bi stvarno malo cudno da se uhvatimo za jednu koja se zove ...letaci... Ja sam licno ubijedjen da su oni samo simboli za nas ego . Isto bi bilo kada bi sad recimo izvukao iz konteksta njegovih knjiga skok sa litice i napisao da ste vi ovdje svi filozofi a da sam ja skocio sa litice jer sam poslusao Castanedu . Bukvalno gledajuci skok sa litice ne bi bas bio podoban za vecinu od nas. Da se razumijemo , Stalker stalno brani Tensegritet koji ovdje koliko vidim niko i ne napada , mada posto je relativno skoro uveden neko ko je zivio u sedamdesetim godinama proslog vijeka i slijedio put srca ne bi imao priliki da uradi pravu stvar.... A kamoli Buda koji nije jadan procitao ni jednu Castanedinu knjigu. Ovdje se citavo vrijeme radi o letacima koji prevedeni na Stalkerov nacin poklapaju se sa politikom koju vodi jedan dio ljudi na ovom forumu . I tako sam ja saznao da malo treba da imam um , pa malo ne trebam da imam um , pa 99% pa ne znam ni ja vise ...evolucija od majmuna do krokodila ..... I kada kazem da se ne slazem sa tim onda drvlje i kamenje.... Dosta puta sam napisao da ko ne procita sve Castanedine knjige od pocetka do kraja ne vidi mnogo toga , pogotovo ne vidi da postoji nesto sto se zove PUT , a ako krenete od kraja dobijete potpuno pogresnu sliku..... Zasto niko ne pomisli da je Castanedi dosadilo ulagivanje bogatih americkih regruta za carobnjake i hordi instant prosvijetitelja , pa da je jednostavno napisao da hot/dog generacija je pojedena i da im je energija kod clanaka a kao sto i jeste ..... I onda nailaze dezurni dusebriznici da po ko zna koji put u istoriji rasiju strah i predstave se za spasitelje i izlijecitelje.... sjetite se Isusa koji je sirio ljubav i Isusovaca koji su istjerivali djavole ..... Sedamdesetgodisnjem Castanedi prilaze stotine novinara sa dosadnim i istim glupim pitanjima , a on im kaze .... ne mogu vam sve reci jer cu vam sprziti um .... i on uuuuuuuu Senzacija..... To je moje misljenje i nadam se da sam ipak ja u pravu , ali sto je najsmjesnije nikako da shvatim sta cu ja to dobiti ako se oslobodim svog uma .
Citat:
Naravno da je naš razum u stvari um letača, grabljivca, Predatora (Predator - latinski: grabljivac) . Poenta je u tome da ne odbacimo taj um, jer bi se onda verovatno ponovo našli nerazumni i na drvetu kao što si rekao. Taj um (razum) treba zadržati jer je ekstremno korisna i dobra alatka. Ono što ratnici odbacuju je energetski upliv i uticaj koji letači (predatori) vrše preko"uljeza", "strane instalacije" koju su nam usadili u glavu. Eto, iskreno se nadam da si sada shvatio.
Izvini ali meni kazu da filozofiram , a ovo je stvarno vise od filozofije.... Oni su nam dali um , pa ce mo mi da zadrzimo um a odbacimo energetski upliv... Uh ....
Ne znam da li onda ispada posto se mi hranimo energijom zivotinja mi smo u stvari za njih letaci , pa ce mo mi njima posuditi um i onda ce se oni majmunisati a trava ce blejati , a kamenje lelujati na vijetru..... Ovo zadnje je bila sala....napomena za preozbiljne....

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 30, 2006 1:46 am 
Član foruma

hogar je napisao:

Citat:
A sad Castaneda.... kada neko poput njega napise toliki opus i kroz sve te knjige kaze hiljade stvari bilo bi stvarno malo cudno da se uhvatimo za jednu koja se zove ...letaci... Ja sam licno ubijedjen da su oni samo simboli za nas ego . Isto bi bilo kada bi sad recimo izvukao iz konteksta njegovih knjiga skok sa litice i napisao da ste vi ovdje svi filozofi a da sam ja skocio sa litice jer sam poslusao Castanedu .

Hogare, ja naglašavam problem letača iz jednostavnog razloga što je to prva stvar na putu ratnika koja mora biti razrešena. Ako ti neko otima najveći deo svesti i energije, logično je da ne može biti nikakvog duhovnog i upošte, bilo kakvog napretka. Može biti samo iluzija da smo na putu ka ispunjenju i sreći. " You spin like a record, baby..." ("Okrećeš se kao gramofonska ploča, draga...") rekao je Nat na ovom topicu. :mrgreen:

U knjizi "Magija Pokreta" don Huan govori Kastanedi o levom i desnom telu.
Zanimljivo je da kroz ceo opus Kastanedinih knjiga, don Huan koristi različite termine za iste stvari. U ovom slučaju, levo telo odgovara onome što je na drugim mestima navedeno kao "energetsko telo", "dvojnik", "druga pažnja", "nagual", "leva strana", "sanjajuće telo".
Desnom telu odgovara fizičko telo, razum, tonal. Raznovrsnost termina može veoma lako da unese zabunu i konfuziju kod osoba koje nisu dovoljno temeljno i pažljivo proučili kastanedine knjige. Ja lično najviše volim podelu na fizičko i energetsko telo pa nju i koristim kada pišem o ovim stvarima.

U napred navedenoj knjizi, Don Huan kaže o energiji desnog tj. fizičkog tela da je kružna i neprestano se vrti:

„Sa svakom situacijom u životu srećemo se na ovaj kružni način“, odgovorio je, praveći mali krug šakom. „Stalno isto, isto, isto. Izgleda da kružni pokret uvek uvlači energiju unutra i da je neprestalno centrpetalno vrti. Koja dosada!“
„Na koji način se ta situacija može izmeniti, don Huane?“ pitao sam...
„...Uticaj levog tela učinio bi te centre vitalnosti elastičnijim. Kada bi oni mogli da talasaju umesto što se kreću u spiralama, makar i na trenutak, u njih bi ušla drugačija energija, a rezultati bi bili čudesni.“

U vezi tog okretanja u krug, na drugom mestu u istoj knjizi se kaže:

…"Preraspodelom neiskorišćene energije, magijski pokreti omogućuju praktikantu da dosegne nivo svesti na kome se granice normalne percepcije pomeraju i praktikantu je dopušteno da uđe u nezamislive svetove."
"Ali zašto bih želeo da uđem u te svetove?" upitao sam don Huana kada je opisao ovaj naknadni efekat magijskih pokreta.
"Zato što si svesno biće koje opaža, baš kao i svi mi ostali" rekao je. "Ljudska bića su na putovanju svesnosti, koje je trenutno prekinuto spoljnim silama. (Grabljivcima, Letačima-prim. Stalker.) Veruj mi, mi smo čarobna bića svesnosti. Ako nismo u to ubeđeni, nemamo ništa."
Objasnio je, zatim, da su ljudska bića od trenutka kada je prekinuto njihovo putovanje svesnosti, upala u vrtlog, da imaju utisak da se kreću sa strujom, a, u stvari ostaju nepomična, ne napreduju i ne kreću se.
"Veruj mi na reč", nastavio je don Huan, "moje izjave nisu proizvoljne. Moje reči su rezultat onoga sto su šamani drevnog Meksika otkrili, a ja potkrepio sopstvenim iskustvom - da smo mi, ljudi, magijska bića."
Bilo mi je potrebno trideset godina čvrste discipline da dođem do spoznajnog nivoa na kome se don Huanove reči mogu prepoznati i njihova verodostojnost je izvan svake sumnje.
Znam da su ljudi svesna bića uključena u evoluciono putovanje svesnosti, bića koja sama sebe ne poznaju, bogata neverovatnim resursima koje ne koriste.”

Dobro si uočio da je ono što je prva stvar, tj. problem grabljivaca Kastaneda zadnje napisao. To je fascinantno, neverovatne emanacije Duha su tako izokrenule stvari. Verujem da je to zato što je čovek u simboličkom i duhovnom smislu okrenut naglavačke.

Dragi hogare, tvoje primedbe na moje aktivnosti na ovom forumu meni zaista zvuče vrlo smešno, jer ja samo opisujem vlastite doživljaje u primeni don Huanovih učenja u šta spada tenzegritet, susret i borba sa letačima, koji uopšte nisu „simboli za naš ego“ kako ti kažeš, već stvarna bića, i još neke stvari o kojima ću pisati, i nikome ništa ne namećem-slobodna volja. Ako ti tu stvari nisu jasne, izvoli, baci se u akciju pa će ti se sve razjasniti. A što se tiče primedbi na sadržaj Kastanedinih knjiga i njegovu biografiju, tu ti ne mogu biti od koristi, to moraš lično da isporučiš Kastanedi i don Huanu, he,he,he ...šala... :mrgreen: ili, da pažljivije i dublje uđeš u problematiku opisanu u njegovim knjigama pa da tek onda iznosiš sudove. Malo skromnosti nije na odmet.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 30, 2006 3:06 am 
Član foruma

Tacno je da se protiv ega ne borimo ignorisanjem ega....
Protiv ega se borimo ulaskom u unutrasnju tisinu,potpunim opustanjem i potpunim prozimanjem vibracionom silom naseg celokupnog tela.Celo telo tada vibrira,tek tada napusta nas ego.Cilj je 24 casa biti u tom prijatnom stanju.Velika je greska ljudi kada kazu da je uspesan samo onaj koji je napet pa samim tim i ziv...Ziv je onaj koji je potpuno opusten...Disanje duboko...
:D :D :D :D :D :D :D :D :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 30, 2006 4:15 am 
Član foruma

Citat:
Veruj mi, mi smo čarobna bića svesnosti. Ako nismo u to ubeđeni, nemamo ništa."

Vidi,STALKER....u ovo su neki ljudi ovdje ubijedjeni i bez tensegriteta,mada vjerujem da su vjezbe mocne i da ako se rade s namjerom i srcem pomjeraju percepciju i omogucuju praktikantu da udje u nezamislive svijetove,jel'.....jedan od nacina.

Osim toga i Kastaneda je postavljao bezbroj pitanja don Huanu,vrtio ista godinama jer je bio tvrdoglav (sto se vidi i u njegovom natalu :wink:) za razliku od npr. Eligija kojemu je pracenje Naguala bilo 'prirodnije'.Neko je pomenuo razlicitost karaktera kojima je i sam don Huan bio okruzen i zamisli da smo svi isti...koja dosada :wink:

I zar nemas osjecaj da su ovi "udari", ne da bi te neko diskreditovao(zasto bi) vec da se vidi koliko si ti 'jak'.

:D :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 30, 2006 4:59 am 
Član foruma

Cini mi se da si u pravu, srce moje.... :love5: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 30, 2006 9:11 am 
Član foruma

Evo, ispostavljam vam autentičan razgovor između dva ratnika, vođen preko MSN-a. Može biti korisno videti kako razgovaraju dva čoveka koja ozbiljno slede učenje don Huana i Kastanede koje je tema ovog topica:
------------------------------------------------------------------------------------
XXX : Pa prijatelju, kako ide?

STALKER : He, he...pre nekoliko sekundi sam zavrsio razgovor sa xxx iz xxx a onda se javljas ti. Kakva slucajnost, a?

XXX : Slucajno je samo ono sto je slucajno...

STALKER: Ja najvise volim namerne (nameravane) slucajnosti...hi,hi,hi,....

XXX : ha ha ha...

STALKER: HEJ, opet si ga razbio sa porukom na forumu.... svaka cast. Ja razbijam filozofski a ti direkt, cekic u glavu, odlicna kombinacija - ravnoteza suprotnosti,a?

XXX : Gle, sad procitah sta sam malopre napisao, pa mi opet cudno... da,primetio sam jedinstvo suprotnosti...

STALKER: Cuda ne postoje....samo, daj uzmi onaj gumeni cekic, budi nezan ratnik - razbijac...

XXX: Ti znas da su moji preci, ukljucujuci i mene (JA JA JA JA ) bili preke naravi i voleli da luduju na ovaj ili onaj nacin....hahahaha...

STALKER: Ma super, samo to treba kultivisati, oplemeniti, biti ljubazan hajduk...

XXX : Salim se naravno...Eh, kad bi samo mogli da im kazemo da se uljezi mogu osetiti takoreci fizicki....
i jos kad bi xxx osetio na svojoj glavi, saznao bi....

STALKER: Mozemo da im kazemo, ali sta vredi kad im njihov um namerno pogresno tumaci nase izlaganje, dragi kolega...

XXX : Al kako onaj ivl ili tako nesto izvuce sve tvoje JA....Vesto je to uradio i pretvorio te u predsednika egomanijaka.

STALKER: To je zanimljivo pitanje. Odgovor je sledeci, prati pazljivo:
U sve jezike sveta ugradjene su reci JA, meni, moje, itd. Ljudi u stvari, ako bolje proucis, uglavnom pricaju o sebi. Oni pametniji cine to uvijeno i prikriveno. Cak je i covek koji se potpuno oslobodio samovaznosti prinudjen da to radi dok komunicira putem jezika, jer je ego i egomanija osnova jezika. Osnova letackog uma. Oni su nam dali govor.

XXX: Da, JA je skoro nemoguce izbeci... Ljuba Moljac je rec jaja preveo kao - egomanijak.On rece: jaja to je egomanijak - JA pa JA. Malocas sam hteo da u postu izbegnem JA pa JA i primetio sam da je to nemoguce uraditi u potpunosti,,,

STALKER: Ego je sveprisutan u recima kao Gospod Bog... zato je izlaz u potpunom prekidu reci - unutrasnjoj tisini. Eto, ti si to proverio....Kada moramo da koristimo reci, onda to treba da cinimo kao glumci u predstavi, umiruci od smeha u sebi zbog kolicine gluposti - obuzdana ludost, rekao bi don Huan. Samovaznost, tj.egomanija = glupost. Ratnici su jedini na zemlji koji uopste ne shvataju ozbiljno reci. Oni cene akciju...

XXX: Kolega, idem polako da se smestim u krevet, to jest na spavanje. Necu postivati vise pravila leganja, bez obzira na doba dana. Kada mi telo kaze da treba da legnem to cu i uraditi....

STALKER: Odlicno, magijski pokreti su te doveli do toga da pocnes osluskivati impulse svog tela. Neces se pokajati, telo nikada ne gresi...Laku noc.Probaj sanjanje...ako mozes, jado, hi,hi,hi,....

XXX : Probacu potpuno opusteno i krvnicki snevanje...hahahahahahahahahaha....Laku noc!

STALKER: Cao...

XXX : Cao, naoruzavacemo se i dalje...
---------------------------------------------------------------------------------

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 30, 2006 5:29 pm 
pod moderacijom

Citat:
STALKER: HEJ, opet si ga razbio sa porukom na forumu.... svaka cast. Ja razbijam filozofski a ti direkt, cekic u glavu, odlicna kombinacija - ravnoteza suprotnosti,a?

Ovako nesto postovati na temi koja se zove Castaneda dovoljno govori o ucesnicima ovog razgovora
Citat:
Hogare, ja naglašavam problem letača iz jednostavnog razloga što je to prva stvar na putu ratnika koja mora biti razrešena. Ako ti neko otima najveći deo svesti i energije

Hoces li se jednom vec odluciti da li nam letaci OTIMAJU ili DAJU svijest

Stalkeru mi ovdje raspravljamo o Castanedi malo poduze sto je za tebe u prvom postovanju predstavljalo bezvezno filozofiranje .....rekao si da se bacimo na praksu , a poslije toga raspredas nasiroko i nadugacko i to naravno ne spada u filozofiranje , jer ti to kazes.... Napisao si da malo skromnosti nije na odmet.... tacno.... Ja cu biti i dalje sretan zbog cinjenice da slijepo ne vjerujem , a vec sam ti pokusao objasniti da sam se ja susretao i sa letacima i zmajevima i rajem i paklom i sa vilama i vilenjacima , ali sam skloniji povjerovati da su to samo olicenja ili nivo ili stanja nase svijesti....(procitati Tibetansku knjigu mrtvih) i onda u neku ruku ispada da si u pravu , ali ti to naravno tako shvatas i ne bih da vise trosim vrijeme da te razuvijerim . ali ne zelim ni da dopustim da drugi koji ovo citaju dozive Castanedu kao nekog kako ga ti dozivljavas. Castaneda je meni otvorio oci ,ali to ne mora da znaci da je njegov put savrsen ili bilo ciji drugi.... Rekao si da opisujes vlastite dozivljaje , pa mi reci gdje to da pronadjem osim u prvom postovanju ? Ili bi bilo bolje da i ja pocnem prepisivati djelove knjige i onako iz rukava razbacivati se Don Huanovom mudroscu....

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 30, 2006 7:32 pm 
Član foruma

hogar je napisao/la:
Citat:
Hogare, ja naglašavam problem letača iz jednostavnog razloga što je to prva stvar na putu ratnika koja mora biti razrešena. Ako ti neko otima najveći deo svesti i energije

Hoces li se jednom vec odluciti da li nam letaci OTIMAJU ili DAJU svijest

Mozda ne bi bilo lose da posvetis paznju kasiopejskim transkriptima, mozda ce ti tamo biti jasnije ovo pitanje, jer u stvari i ako imaju ralicit pristup sustina se u necemu poklapa sa kastanedom. :wink:

http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=109

a preporucujem i topic "predatorov um".
http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=731

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 30, 2006 10:07 pm 
pod moderacijom

Citat:
Mozda ne bi bilo lose da posvetis paznju kasiopejskim transkriptima, mozda ce ti tamo biti jasnije ovo pitanje, jer u stvari i ako imaju ralicit pristup sustina se u necemu poklapa sa kastanedom.

Aragorne, uz najdublje postovanje tvog misljenja vec sam napisao da je Kasiopea manipulacija. Da ne ispadnem >provokator< procitao sam ako ne 100% tekstova na Galaksiji onda barem 99% .... Da ne bih stvarao konfuziju i nerazumijevanje nisam se htjeo mjesati previse u forumske rasprave na te teme , a licno mislim da su tekstovi o gnostici jedni od najvrijednijih ovdje.... Posto sam emotivno vezan za Castanedu nisam mogao dopustiti da se tumaci na takav nacin . Eto vidim da razumno pises (sto je za pohvalu) ostaje mi samo da ti ukazem na jednu stvar koja je vezana i uz Castanedinu i ostale teme... Postoji jedna stara fora koja izgleda ovako....Napisi sta sve nikada ne bi uradio , sta sve nikada ne bi pomislio i stavi to u kovertu i zalijepi...pusti da prodje 10 godina i otvori... ne mozes ni zamisliti koliko ces se iznenaditi.... Jos samo nesto... tuzan sam jer imam veliko iskustvo iza sebe , a znam da ga je nemoguce prenijeti , jer ni ja nisam htjeo slusati nikoga, a radostan sam zato sto ipak nisam slusao nikoga i imam veliko VLASTITO iskustvo i vjeruj mi ni za sta na svijetu ne bih napravio ni jedan jedini korak unazad... Samo nastavi makar se u nicemu ne slagali , ali ne bacaj kamenje , jer iskusio sam to , vraca se .... Pozdrav Hogar

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet dec 01, 2006 12:03 am 
Član foruma

Citat:
tuzan sam jer imam veliko iskustvo iza sebe , a znam da ga je nemoguce prenijeti , jer ni ja nisam htjeo slusati nikoga, a radostan sam zato sto ipak nisam slusao nikoga i imam veliko VLASTITO iskustvo i vjeruj mi ni za sta na svijetu ne bih napravio ni jedan jedini korak unazad

Znaci ti si od onih sto misle da sve u zivotu treba probati?

Znaci ne bi meni verovao da udaranje cekicem u glavu zna da boli nego bi to zeleo da potvrdis vlastitim iskustvom :|

Mislim da treba uciti i zakljucivati, prozivljeno iskustvo samo po sebi ne znaci nista, al opet slabijim ucenicima treba vise vremena za ucenje.....

Ako su ti kasiopejski transkripti 100% manipulacija onda je sve 100% manipulacija, pa cak i Kastaneda.Cudi me da neko ko postuje i cita Kastanedu moze da kaze takvo nesto pa izvlacim zakljucak da u tome nisi iskren.Nekako mi je logicno da ako postoji PUT ( sa sve velikim slovima) nemora za sve da bude isti, pa tako nekome Kastaneda a nekome Kasiopeja a nekome Vecernje Novosti.Cilj je ionako isti.

I odmah da kazem, eto Kastaneda nije za mene naprimer.Probao sam al ne ide, previse mi je bajkovito i alegoricno, ne lezi mi....

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet dec 01, 2006 1:41 am 
Član foruma

Zaista sve deluje kao manipulacija...
Znate,kada se ponesto od onoga sto je Kastaneda opisao u knjigama zaista dozivi posle par dana nesto debelo pokusava da to iskustvo obrise,zamagli...To je um uljeza...njemu to ne odgovara...Sve sto iskusimo pozitivno na putu ka oslobodjenju od uma uljeza on ce gledati da ponisti,osudi itd...
Iz iskustva mogu da potvrdim da su neki delovi knjiga Kastanedinih sigurno tacni i potvrdjeni u praksi...Mnogo toga nisam iskusio i videcemo...
Citajte bez predrasuda...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet dec 01, 2006 12:55 pm 
Početnik

Pozdrav svima na ovom topicu :D Drago mi je da sam naišla na ovaj forum, jer bi obično surfala samo po stranim forumima na kojima se može pročitati o zanimljivim iskustvima, a sad vidim da toga ima jedan zanimljiv forum i kod nas.
Castaneda je zaista oduvijek privlačio dosta pažnje, što čitateljstva što kritičara :roll: a meni je zapravo najinteresantije to da kad god iznova pročitam njegove knjige, uvijek mi nešto drugo privuče pažnju ili napokon mogu razumjeti nešto novo. U zadnje vrijeme me najviše okupira rekapitulacija i tensegrity i mislim da polako sazrijeva vrijeme da i s ovim počnem, ali događa mi se upravo ono što se mnogima od nas tokom života događa, odemo i opet se vratimo proučavanju davno pročitanih knjiga, koje možda kad smo bili premladi nismo mogli baš pretjerano razumjeti, a opet su nas neodoljivo privlačile...
Primjećujem da se ovdje nije baš spominjalo sanjanje (znam da postoji topic o sanjanju, ali mislim da se "Castanedino sanjanje" baš i ne uklapa tamo). Dosad sam se malo bavila sa svjesnim sanjanjem, pa me zanima da li je netko sanjao shared dream s nekim? I kakva su iskustva sa prolaskom 3.vrata sanjanja na dalje, jer dosad mi je uspjelo samo da zadržim svjesnost iz sna u san.
Mislim da su i rekapitulacija i tensegrity odlične metode za skupljanje energije potrebne za sanjanje, prekidanje unutarnjeg dijaloga i razvoj svijesti. Rekapitulacija me posebno veseli, jer se nadam pronaći neke ustaljene obrasce ponašanja tokom života, što mislim da rezultira cjelovitijim uvidom.
I još jedno pitanje, da li je tensegrity moguće vježbati uz video/DVD, ili je potrebno vježbati u skupini, odnosno pohađati seminar?
Pozdrav, :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet dec 01, 2006 4:12 pm 
pod moderacijom

Citat:
Znaci ne bi meni verovao da udaranje cekicem u glavu zna da boli nego bi to zeleo da potvrdis vlastitim iskustvom

Kad si bio mala beba nisi ni to znao dok nisi prvi put dobio udarac u glavu .....
Sto se tice kasiopeje nisam rekao da je manipulacija 100% tamo ima jedna stvar koja se poklapa sa mojim trenutnim stavom , a to je da je sve lekcija..... A manipulacija znaci da ti prvo zaskakiljaju srce , podgriju dusu , a onda otvoris internet stranicu i vidis da se sve prodaje ... i kod Castanede je slicna stvar , a i kod vecine drugih , zalosno ali istinito.... I Isus je izvrtao stolove pred hramom... Pa onda one stare trgovacke fore.... ako ne platis neces povjerovati... Sve je to cirkus , ali ne znaci da je 100% neistina , ali je manipulacija .... I da tu se negdje krije istina , eto vec sam naglasio da su ovdje tekstovi na temu Gnosticizma jako kvalitetni , ali nisu senzacionalisticki , nema gustera , letaca, zmajeva , prorokovanja vec borba sa samim sobom , a za nju svako ima najmanje hrabrosti.... lakse je po internetu cekicem razbijati protivnike nego samog sebe natjerati na disciplinu.... Ali narod voli cirkus ..... cirkus ste trazili ...cirkus ce te i dobiti... a godine ce prolaziti i kada budete stariji shvaticete koliko ste prekrasnih sutona propustili , a evo i ja oduzih.... odoh da udisem zivot.....

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet dec 01, 2006 6:54 pm 
Administrator

Nia, dobrodošla. Nadam se da ćeš ovdje pronaći bar neke stvari koje će ti pomoći u napretku.

Ono o shared sanjanju... ( dijeljenom, zajedničkom ? )... mislim da negdje imamo temu gdje se spominje neki pokus u Rusiji ( Dreamhackers ili tako nešto... ). Možda pomogne funkcije "Search" tu gore...

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Citat:
Sve je to cirkus , ali ne znaci da je 100% neistina , ali je manipulacija ...

Što danas nije manipulacija? Mislim... u današnjem društvu ljudi... non-stop manipuliramo nečime ( nekime )... bilo to zrak kojeg udišemo, biljku ili životinju koju jedemo... bilo čovjekom kojem nešto prodajemo...

Što se tiče Castanede i Kasiopejaca... u biti uvelike govore o istim stvarima, samo malo drugačijim opisom i imenima... ali za shvatiti širu sliku, savjetujem pročitati SVE i od Kasiopejaca i od Castanede ( ali i drugih, naravno ! ) I onda se kasnije lako posloži "zamućena slika", izoštri se... hehehe !

Mislim da bi Castanedu trebali staviti kao neku lektiru u srednju školu... pa nek si škvadra malo čita... hehe. Kasiopejci su više za fakultet... ali ionako vlastita doživljenja iz života tek potvrđuju u potpunosti stvar.

Dakle - čitajmo i ŽIVIMO !

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet dec 01, 2006 6:55 pm 
Član foruma

dakle ode nam hogar udisati zivot nakon sto je ustvrdio da su kasiopejci jedna velika glupost i manipulacija, te da svi mi ovdje mlatimo praznu slamu raspravljajuci o istima. neka ide i nek udise zivot, drago mi je zbog toga. Drugi koji se susretnu sa takvim idejama napisu tone knjiga, tisuce i tisuce papira i clanaka, posvete deset godina mukotrpnom istrazivnaju i osjede u arhivi. Ne treba ni reci cije cu navode uzeti sa vise ozbiljnosti
hogarove ili od ovih drugih...

Hogare ti svakako imas pravo na svoje misljenje (opinion=opijen) i svoju slobodnu volju, nasa slobodna volja je da biramo dogovarajuce reference, ti si svojim rijecima i nastupom na ovom forumu sebe diskreditirao kao bilo kakvu referencu, ako se pitas zasto preporucam da proucis sljedece... pozdrav
( da ne bude zabune, ovo nije poziv na daljnju diskusiju s tobom o tvojim vjerovanjima, svaki daljni pokusaj razbijanja ovog topica bit ce adekvatno sankcioniran - prouci pravila. A ako zelis diskutirati os svojim dilemama, nedoumicama, ili svojim stavovima otvori topic na odgovaravjucem subforumu)

hvala ti Laura sto si to tako jasno formulirala u rijeci:

"Za mene kao i bilo koga od vas ovaj rad zapocinje u stanju prepunom frustracija sa ucenjima koja jednostavno nemaju nikakvog smisla kada se usporede sa cestitom observacijom realnosti i osobnih iskustava. labirint kontradikcija na sve strane, gdje god zapocnes istrazivanje namece se potreba otici na drugu stranu, tamo gdje je malo tko posao. Naravno postoji ideja da je ovo znanje bilo dostupno u nekim drevnim vremenima, dokazi postoje u brojnim megalitima i raznim strukturama razbacanim po cijeloj planeti.
I tako postoji velika disporporcija izmedju stvarnosti koju primjecujemo i neke "dublje realnosti" . Dublje realnosti iz koje pretpostavljamo da nasa realnost vuce svoju formu i strukturu. Uvjek postoji nesto sto "nas" odvaja od "njih" . I svaki put kada trazite odgovore zavrsit cete u labirintu pretpostavki sa malo potpore, "cinjenica" koje se ne slazu. Ticuse puteva iz najrazlicitijih ljudskih civilizacija i povjesnih perioda i uvjek se zavrsavaju u labirintu pretpostavki i cinjenica koje se ne poklapaju.
Kada su Kasiopejci zapoceli sa komunikacijom i kada su poceli davati objasnjenja za probleme koji su evidentni u nauci, religiji ili filozofiji, i kada su mi saopcili stvari koje nisu bile dio mojih ocekivanja, postala sam ljutita i zgrozena tako mizernom slikom nase egzistencije.
Ovo se vec moglo naslutiti korz razlicita ucenja od Katara preko Gurdjijefa do Ouspenskog medjutim ono sto su Kasiopejci iznjeli bilo je daleko vise obeshrabrujuce nego sto sam bila spremna prihvatiti.

Odbijala sam ideje koje upucuju na to da nasa bajkovita vjerovanja nisu nista drugo nego program koji nam je nametnut da bi i dalje nastavili spavati. Jednostavno mi se tako nesto nije svidjalo. kako je vrijeme prolazilo dokazi iz drugih izvora se poceli gomilati i bila sam prilicno bjesna kada je sve pocelo savrseno objasnjavati neke stvari iz mog osobnog zivota. I isplakala sam tisuce suza zbog tog gubitka nevinosti.
Dakle svi vi koji mi pisete i kazete da vam je tesko prihvatiti sve ovo, svi vi koji se sa time borite pokusavajuci sve ovo racionalizirati drzeci se uporno starih ubjedjenja i vjerovanja- vjerujte mi kada kazem- zaista vas razumijem.

Ali kada je sve receno i ucinjeno, cini mi se da sam se isplakala jos vise nad svim onim godinama koje sam protracila u gluposti i sljepoci. I konacno mi je postalo jasno da smo onoliko glupi i slijepi, tocno onoliko koliko je potrebno da budemo glupi i slijepi, ni sekunde vise. I neizmjerno sam zahvalna za sva ta iskustva jer su me ona naucila na jedan veoma dubok nacin.
Ono sto je interesantno i kod Gurdjijefa i kod Kastanede - od kojih oba tvrde da je covjek "hrana" za nesto "drugo" je oskudica specificnih informacija sta je to "nesto drugo". Da, Kastaneda ide malo dalje od Gurdjijefa kada nam prica o povjesti "letaca" ili "predatora" ali je i on veoma neodredjen i amorfan .
Cesto smo spekulirali o tome da li je mozda Gurdjijef znao istinu na isti nacin kao sto Kasiopejci objasnjavaju ali se jednostavno nije mogao dovesti do toga da bilo kome kaze. Mozda je i rekao nekome od svojih studenata ? Da li je ovo nesto sto samo oni "iznutra" znaju.

Ako je istina da se ljudi uzgajaju kao stoka u globalnom zivinarniku, stoka na kojoj se hrani psihicki a ponekad i fizicki onda se nalazimo u jednoj vrlo ozbiljnoj situaciji - blago receno!!!
Nikada nisam vidjela Drahomonidno bice osim mozda u nekim snovima ili hipnopompicnim polu-budnim stanjima. Dakle kada su Kasiopejci poceli pricati o tim stvarima bilo je to kao Zona Sumraka.

Vise puta sam napominjala da kad god su mi Kasiopejci nesto saopcili , da sam radila jako tesko ne bih li otkrila da li postoji u bilo kojoj formi, bilo lateralnoj ili okomitoj , potvrda za sve to. Okomita forma znaci prikupljanje svih podataka iz povjesti a lateralna znaci prikupljanje izvjestaja, ocevida i ostalih podataka za indirektno dokazivanje iz naseg sadasnjeg vremena. Uvjek je najbolje kada se okomiti i horizontalni podaci u nekoj tocki ukrstaju. To naravno nije isto kao i imati opipljivi forenzicki dokaz. Medjutim ne zaboravite, kada se radi o hiperdimenzionalnim realitetima nije bas uputno traziti opipljive dokaze.

u slucaju ideje da je covjek hrana za hiperdimenzionalna bica postoji nevjerovatna kolicina bilo okomitih bilo vodoravnih dokaza, najrazlicitijih vrsta. Toliko da se u stvari pitate kako je moguce da se o ovome ne zna globalno. I tada vas ubode pravo u oci, sve se to namjerno zataskava, i ta cinjenica dovoljno govori sama za sebe. "

http://knightofthestorms.blogspot.com/

Zadnja izmjena: Vitez od Nevera; pet dec 01, 2006 7:28 pm; ukupno mijenjano 2 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet dec 01, 2006 6:57 pm 
Član foruma

uz nadu da cemo topic ogranicit na diskusiju o Kastanedinim ucenjima
htio bih jos dodati samo ovo

Poanta jest
Kada Don Juan i Gurdjijeff i Kasiopejci ( a i mnogi drugi) kazu da su nase religije, socijalna struktura, nase vrijednosti, nasa vjerovanja o vlastitoj spiritualnoj prirodi , da je sve to namjenski kreirano da bi se odrzavala iluzija da smo slobodni, da jesmo (ili mozemo biti) specijalna i obozavana djeca Boga punog ljubavi; da mozemo biti ucesnici u kreaciji zajedno sa Bogom, da mozemo uciniti bilo sto pozitivno i mocno, onda moramo pazljivo istraziti cijelu ovu tvrdnju.
Objektivno to uraditi znaci Rad. Tezak Rad koji se sastoji od dugotrajnog i teskog samoispitivanja da bismo uopce mogli prevazici emocije koje ne dozvoljavaju otkrivanje iluzija kojih se drzimo kao pijan plota. Iluzija koje nam ne dozvoljavaju da vidimo i da se ponasamo na takav nacin koji bi nam omogucio da zaista POSTANEMO slobodni.

ali nekima je mozda lakse promatrati suton, mirisati cvijece ili zamisljati ljubicaste balone, hodati u snu i iluziji slobode.
Valjda svako prema svojim sklonostima i mogucnostima.

Pozdrav

http://knightofthestorms.blogspot.com/

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet dec 01, 2006 11:14 pm 
Član foruma

Znate,mozete pricati o necemu 100 ili 200 puta...Ako je stvar od izuzetnog znacajna nekako ce promaci slusaocu ili citaocu svejedno....
Vidim ovde na forumu da pojedinci /ne bih da vredjam njihovo visocanstvo/ i pored toga sto imaju informacije kao na dlanu i dalje ne primecuju sustinu i vazne stvari...Na zalost tako je u zivotu...To nam je svima oduzeto-protiv toga se moramo boriti...Neprijatelj je to na stravican nacin uradio ljudima...Hajde da se borimo...Za pocetak predlazem da budete veseli i da se smejete kad god mozete...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.