Ja sam Putnik. Vjerojatno se svaki novi clan predstavlja pa da nastavim tradiciju. Ja putujem, ucim na svemu, ucim sve i sve me zanima. Ne postoji dio svijeta koji covjeka ne bi zanimao pa se eto drzim toga kao i vjerujem vecina vas. Kao i vecina dozivio sam ta "cudna" iskustva iako ih ja smatram prirodnim, zapravo izraz smijesnim mozda bolje opisuje sve te pojave, kao i poucno, dakle smijesno i poucno dobro opisuje sve te pojave.
Covjek je po prirodi sretan te ga po mojoj filozofiji nista ne mora i ne moze i ne smije uciniti nesretnim. Apsolutno nista ne smije i ne moze maknuti smijesak sa nasih lica ili makar u nasoj dusi. Nije mi namjera prenositi svoje filozofije ali iz svacije se ponesto da nauciti ili potvrditi vlastitu...
Ustvari ja ne volim filzofije u toj konotaciji koju cesto vezemo uz taj pojam. Volim konkretnije stvari koje ukazuju na istinu ili pokazuju samu istinu. Pa zivjela ISTINA!!!
Volio bih cuti vase komentare ili saznanja o sljedecem, dakle sto vise informacija da svatko od vas uputi pa da zajednicki dodemo do istine ili da ju barem pokusamo nazrijeti
Ima jedna zanimljiva stranica
www.braca-hrvatskoga-zmaja.hr.
Cini se kao zanimljiva, casna organizacija u kojoj su okupljeni intelektualci sa različitih područja, a tamo je i npr. političar Vladimir Šeks.
Meni ta družba-
braća nisu toliko zanimljiva zbog imena već zbog znakovlja koja se vežu uz tu družbu. Volio bi da zajednički otkrijemo znakovlja koja krase tu organizaciju. Smatram da je na forumu galaksije masa ljudi koji znaju ponešto pa bi se razotkrilo ima li kakvih anomalija u znakovlju ili su to "obična" znakovlja. Glavni grb te organizacije krasi zmaj (nazivaju se redom 'ordo draconis') , tog
zmaja povezuju uz Sv. Jurja. On je koliko sam ja shvatio pobjedio tog nekog
zmaja, a ovdje pak zmaj sretno stoji na vrhu grba, što je pogubnije na vrhu šljema tog istog Sv. Juraja. Iako sam proučavao tu grupu i davno prije nedavno je u hrvatskim novinama izašao članak na dvije strane
baš o toj družbi i o primanju novog člana. Pa eto čini mi se dosta znaimljiva tema, možda otkrijemo da je ispod otvorenog stava te organizacije, ispod te maske za javnost, možda leži vrsta msaonske lože ili nešto treće, bilo bi zaista lijepo znati istinu ili je barem nazrijeti. A možda su u šumi, ali teba i šumu pregledati. Što se tiče ciljeva tamo u družbi ja se koliko sam uspio vidjeti slažem sa navedenim, članak 8. Načela
(1) Družba je zasnovana na hrvatskom rodoljublju i domoljublju, iskrenom prijateljstvu i bratskoj ljubavi, međusobnom poštovanju i pomaganju u javnom i privatnom životu, što je zajamčeno i zavjereno časću, čestitošću i poštenjem njezina članstva.
(2) Družba okuplja ljude bez obzira na podrijetlo, društveni položaj, zanimanje, svjetonazor, vjeroispovijest, političko uvjerenje ili stranačko opredjeljenje, koji se osjećaju Hrvatima ili se ponose svojom domovinom Hrvatskom te su spremni složno i predano raditi na jačanju narodne svijesti i narodnoga bitka.
3 članak se tiče ljubavi prema zmajskom bratstvu, naime nisam još siguran kakvu bi ljubav gojio prema tom naizgled časnoj družbi. Prema kršćanstvu (tako sam barem pročitao) zmaj se odražava kao nešto negativno i zločudno, sad koliko je od njih tamo kršćana, neznam.
S ljubavlju i poštovanjem, Putnik