Sada je: čet jul 10, 2025 6:42 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 46 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Braca hrvatskog zmaja???
PostPostano: pet mar 24, 2006 7:04 pm 
Početnik

Ja sam Putnik. Vjerojatno se svaki novi clan predstavlja pa da nastavim tradiciju. Ja putujem, ucim na svemu, ucim sve i sve me zanima. Ne postoji dio svijeta koji covjeka ne bi zanimao pa se eto drzim toga kao i vjerujem vecina vas. Kao i vecina dozivio sam ta "cudna" iskustva iako ih ja smatram prirodnim, zapravo izraz smijesnim mozda bolje opisuje sve te pojave, kao i poucno, dakle smijesno i poucno dobro opisuje sve te pojave.
Covjek je po prirodi sretan te ga po mojoj filozofiji nista ne mora i ne moze i ne smije uciniti nesretnim. Apsolutno nista ne smije i ne moze maknuti smijesak sa nasih lica ili makar u nasoj dusi. Nije mi namjera prenositi svoje filozofije ali iz svacije se ponesto da nauciti ili potvrditi vlastitu...
Ustvari ja ne volim filzofije u toj konotaciji koju cesto vezemo uz taj pojam. Volim konkretnije stvari koje ukazuju na istinu ili pokazuju samu istinu. Pa zivjela ISTINA!!!

Volio bih cuti vase komentare ili saznanja o sljedecem, dakle sto vise informacija da svatko od vas uputi pa da zajednicki dodemo do istine ili da ju barem pokusamo nazrijeti :)
Ima jedna zanimljiva stranica www.braca-hrvatskoga-zmaja.hr.
Cini se kao zanimljiva, casna organizacija u kojoj su okupljeni intelektualci sa različitih područja, a tamo je i npr. političar Vladimir Šeks.
Meni ta družba-braća nisu toliko zanimljiva zbog imena već zbog znakovlja koja se vežu uz tu družbu. Volio bi da zajednički otkrijemo znakovlja koja krase tu organizaciju. Smatram da je na forumu galaksije masa ljudi koji znaju ponešto pa bi se razotkrilo ima li kakvih anomalija u znakovlju ili su to "obična" znakovlja. Glavni grb te organizacije krasi zmaj (nazivaju se redom 'ordo draconis') , tog zmaja povezuju uz Sv. Jurja. On je koliko sam ja shvatio pobjedio tog nekog zmaja, a ovdje pak zmaj sretno stoji na vrhu grba, što je pogubnije na vrhu šljema tog istog Sv. Juraja. Iako sam proučavao tu grupu i davno prije nedavno je u hrvatskim novinama izašao članak na dvije strane
baš o toj družbi i o primanju novog člana. Pa eto čini mi se dosta znaimljiva tema, možda otkrijemo da je ispod otvorenog stava te organizacije, ispod te maske za javnost, možda leži vrsta msaonske lože ili nešto treće, bilo bi zaista lijepo znati istinu ili je barem nazrijeti. A možda su u šumi, ali teba i šumu pregledati. Što se tiče ciljeva tamo u družbi ja se koliko sam uspio vidjeti slažem sa navedenim, članak 8. Načela
(1) Družba je zasnovana na hrvatskom rodoljublju i domoljublju, iskrenom prijateljstvu i bratskoj ljubavi, međusobnom poštovanju i pomaganju u javnom i privatnom životu, što je zajamčeno i zavjereno časću, čestitošću i poštenjem njezina članstva.
(2) Družba okuplja ljude bez obzira na podrijetlo, društveni položaj, zanimanje, svjetonazor, vjeroispovijest, političko uvjerenje ili stranačko opredjeljenje, koji se osjećaju Hrvatima ili se ponose svojom domovinom Hrvatskom te su spremni složno i predano raditi na jačanju narodne svijesti i narodnoga bitka.

3 članak se tiče ljubavi prema zmajskom bratstvu, naime nisam još siguran kakvu bi ljubav gojio prema tom naizgled časnoj družbi. Prema kršćanstvu (tako sam barem pročitao) zmaj se odražava kao nešto negativno i zločudno, sad koliko je od njih tamo kršćana, neznam.

S ljubavlju i poštovanjem, Putnik

:twisted: :twisted:

Vrh

Naslov: Re: Braca hrvatskog zmaja???
PostPostano: pet mar 24, 2006 8:05 pm 
Član foruma

Citat:
Putnik

Ima jedna zanimljiva stranica www.braca-hrvatskoga-zmaja.hr.
Cini se kao zanimljiva, casna organizacija u kojoj su okupljeni intelektualci sa različitih područja, a tamo je i npr. političar Vladimir Šeks.

Casna organizacija i Vladimir Seks u istom odlomku. I jos u istom kontekstu.
Momak, preskoci ti te kurac- palac organizacije zelenog/malog/velikog/zlatnog zmaja/pokemona/orla/dabra i odmah potegni veze bar do 5 stupnja neke masonske loze posto je ocito da si fasciniran krivim stvarima. Takodjer preporucam i neizostavnu literaturu naklada Stari Grad i Pavicic posto vidim da i to uspjevas spojiti.

:roll:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 24, 2006 8:50 pm 
Član foruma

Gdje su političari, tu su i masonske organizacije

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 24, 2006 8:59 pm 
Član foruma

Citat:
Casna organizacija i Vladimir Seks u istom odlomku

To bas nikako neide

Citat:
Gdje su političari, tu su i masonske organizacije

Gdje je Vladimir Seks tu nisu masoni tu moze bit smo drustvo Hrvatski Vinogradara i Vinara :twisted:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 24, 2006 10:13 pm 
Administrator

Citat:
Gdje je Vladimir Seks tu nisu masoni tu moze bit smo drustvo Hrvatski Vinogradara i Vinara

Da, ali oni su dobri sa "zidarima"... hehe!

Pozdrav, Putnik ! Dobrodošao!

Ako je zmaj na grbu, pogledaj samo naslovnu stranicu Galaksije i vidjet češ kako dva reptila grle muškarca i ženu. Reptili imaju simboliku zmaja. Pa sam zaključi neke stvari. Ne samo radi slike, već prije toga prouči tekstove, ima tu jako dobrih...

Ako što treba, pitaj, tu smo.

:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 24, 2006 10:48 pm 
Član foruma

Citat:
Citat:
Citat:
Gdje je Vladimir Seks tu nisu masoni tu moze bit smo drustvo Hrvatski Vinogradara i Vinara

Da, ali oni su dobri sa "zidarima"... hehe!

Ja mislim da "zidari" vise vole popit hladnu Zuju dok su na bausteli, ali, omakne se i vina :twisted:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 26, 2006 9:55 pm 
Administrator

"Slobodni zidari"... na ovi obični... razumiješ?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 27, 2006 7:17 am 
Član foruma

Ma svi su isti, nek mi dodju pusnicu zazidat :twisted:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon apr 03, 2006 11:26 am 
Početnik

Pozdrav postovani!!!
Ustvari gospon Šeksa ne bi htio mješati u ništa, njegovo ime ovdje nije bitno,osim toga on svoju efikasnost u saboru časno iskazuje, pa tamo su i drugi, mnogi drugi, ali također u ovom slučaju nije bitno tko, već što. Jer ovakvih je primjera u svijetu jako puno!
Treba biti siguran koju biste sliku od ove dvije odabrali i podržali, Vaš odabir govori o tome što ste odnosno na koju ste stranu orijentirani, kako vi kažete ops ili opd. ? Tko smo, nebitno je u ovim diskusijama!

slika

slika

Ono što bih napomenuo u ovoj diskusiji je da je bitno kako smo orijentiranim, rekoh vec da je smijeh i radost, pozitivno mišljenje pokazatelj naše orijentirasnosti.
Više vam ovdj neću pisati ni ne ocekujem nikakve odgovore posto sa moje strane nece biti replaya. :))))
Sve što trebate raditi je da širite svijetlo koje je u vama, to je ono što je najpotrebnije i najvažnije!!! Hocu reci ne zamarajte se previse sa nekim stvarima, bez obzira sto zivimo na niskoj frekvenciji i što je negativno blizu nas, a pozitivno malo dalje, vazno je boriti se za dobro i pozitivno bez obzira koliko bilo udaljeno od nas, od naših srca i to je ono što konstantno treba imati na umu!
Pozdrav i živi bili pa vidjeli! :shock: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto apr 04, 2006 1:28 am 
Član foruma

Svasta :roll:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto apr 04, 2006 1:46 am 
Član foruma

Ovo gore je jedan ultra masonsko-illuminatski simbol, svašta i svašta.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon apr 10, 2006 9:54 pm 
Član foruma

Ma, koja masonerija...ovo gore je neka skulptura usred gornjeg grada Zagreba, koja prikazuje svetg Juru (ili možda Štefa, nisam sigurna, zaboravila sam mu ime), koji je bio vitez i ubio je tog zmaja. Koliko sam ja skužila, taj svetac je bio dobar, a taj zmaj je bio zločest.
Prema tome, meni bi bilo logičnije da se društvo uzoritih zove, ne Društvo hrvatskog zmaja, nego Društvo svetog Jure koji je ubio tog zmaja.

Jer, u drevna vremena, zmajevi su živjeli tamo negdje, na strmim stijenama u nepristupačnim zamcima, i obično su maltretirali poštene kmetove i strašili ih, a bavili su se i otmicama. Obično bi oteli neku djevu bajnu i uzeli je samo za sebe i držali je n vrhu kule. ,Onda bi obično takvo ponašanje dopizdilo nekom vitezu sjajnom, pa bi onda taj vitez borio se sa zmajem i na kraju priče odrubio zmaju glavu, ata djeva bi se odmah u njega zaljubila i dobio ju je za nagradu za svoje junačko djelo. Tako bi pozitivac ušao u povijest. Još se nije dogodilo da su zmajevi ulazili u povijest kao pozitivci...

Et,..zato je meni malo bedast taj njihov naziv. Društvo Hrvatskog zmaja.
Sad bi još trebalo da se počnu baviti otmicama djeva bajnih, a vikendice na nepristupačnim mjestima nadam se da imaju.

Meni to svuči jako nezrelo za zrele ljude, i jako bedasto za pametne...I više mi to izgleda nekako kao prilično nespretan i naivan pokušaj ulaženja nvopečenih uzornika i samozvanih časnih ljudi u neki svijet s obiteljskim grbovima, čuvarima obiteljskih pečata i takvim glupostima.
Kao, sad su oni wvijetu objavili da su oni Hrvatska elita, imaju plavu krv, oni su plemenitaši, oni su "potomci" i tako neki..a zna se gdje je Hrvatima bilo mjestom zajedno sa njihovom vlastelom, u vrijeme kad je Sveti Jura odrubio zmaju glavu...
Ih!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon apr 10, 2006 10:14 pm 
Član foruma

Kod nas se taj sto je ubio zmaja zove Sveti Djordje.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub apr 15, 2006 1:45 pm 
Član foruma

Braća hrvatskog zmaja je podigla kip Anti Starčeviću u Zagrebu! A on je otac hrvatske domovine (uz našeg dragog Franju naravno, pokoj mu duši), što će reći da smo zmajska država :). Pa bar djelomično hehe...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub apr 15, 2006 3:57 pm 
Član foruma

Citat:
Još se nije dogodilo da su zmajevi ulazili u povijest kao pozitivci...

Nije točno! Filmski materijal pod naslovom "Shrek" ukazuje na suprotno!

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet apr 20, 2006 11:55 pm 
Član foruma

mae je napisao/la:
Citat:
Još se nije dogodilo da su zmajevi ulazili u povijest kao pozitivci...

Nije točno! Filmski materijal pod naslovom "Shrek" ukazuje na suprotno!

to nije povijest.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet apr 21, 2006 12:38 am 
Član foruma

Bice za koju godinu. :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet apr 21, 2006 8:27 am 
Član foruma

=D>

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 23, 2006 12:12 am 
Član foruma

A šta je s onim da su zmajevi u stvari bila mudra bića i sasvim neopravdano izvikani kao otimači djeva i akteri ostalih budalaština? Lično, imala sam susreta sa zmajevima, odreda benevolentnima, i ne vidim zašto svi pljuju po njima! Naravno, odmah ovdje odvajam pojam reptili od pojma zmajevi jer za mene to nije isto. Iako ne volim stvari trpati u boksove, sudeći po mišljenjima na ovom forumu, reptili su "bad guys", a ako je tako onda su za mene drevni zmajevi "good guys". Uostalom, kad me ne bude mrzilo, ispričat ću vam nekoliko doživljaja/meditacija u vezi sa istinskim zmajevima koji su kročili ovom planetom u tako davna vremena da je za njih i Lemurija relativno friško doba. Ta priča veze nema sa negativnim nabojem glede ovih veličanstvenih, mudrih i pomažućih bića.
Ali o tom po tom.
A.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet apr 27, 2006 11:59 pm 
Član foruma

Koja su ono slova na traci ispod držača štita, i šta tamo piše?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 46 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.