Sada je: sub jul 12, 2025 10:00 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 704 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 36  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: ned maj 29, 2005 8:49 am 
Član foruma

Na Malom Lošinju isto tako postojala je jedna starica(ne znam da li i danas djeluje),zvala se Živka, koja je odjednom počela pisati, 'Gospine poruke' a jedva da je znala napisati svoje ime, i to ćirilicom, a poruke je pisala latinicom.

Ne moram ni govoriti da joj se i sama 'Gospa' prikazivala' svake nedjelje na jednom brdašcu na otoku. I tako je postala velika atrakcija tamošnjih religijskih vjernika.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 29, 2005 9:00 am 
Član foruma

Grunfer je napisao/la:
Hehe, mene isto zanima sto to ona pise, medutim, sumnjam da ce to izac na vidjelo jer si i sam napomenuo da to taji.
Drzis se znanosti... Odvedite je kod psihijatra pa ces vidjet tu svoju znanost kako djeluje. Zasto sam iznio 100% odgovor, pa zato jer znam nesto vise o ovakovim slucajevima, recimo da sam dosta citao svjedocanstva ljudi koji su... preokrenuo bi ti se zeludac...
Prouci malo ___ obrede i sto se dogada kada se ___ zakaci za fizicko tijelo zrtve i pocne njime upravljati... To ti nece znanost objasnit a itekako je dio nas.

Ne znam baš! Malo si mi ti preisprogramiran sa svojim odgovorima. Otvoren sam za sve opcije. Nemam ništa protiv znanstvenog pristupa, ali to ne znači da odbacujem alternativni pristup. Logika ti je malo šupljikava.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 29, 2005 9:22 am 
Član foruma

ishtai, grunfer ti dobro govori, nije njegova logika šuplja nego tvoja.
Da se sada ne prepiremo, da bar imaš 10 % iskustva koliko ima grunfer, ili jack987, streamer, ili ja, samo 10%, znao bi ....i bilo bi te strah onoga šta znaš.......

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 29, 2005 12:47 pm 
Član foruma

Ajde ovako! Ne bih želio nikoga vrijeđati i nadam se da ni nisam. Nemojmo brkati stvari. Mene je zasmetala Grunferova izjava: "Držiš se znanosti". Moja opaska na njegovu logiku išla je na taj zaključak kojeg je izvadio iz samo njemu poznatih premisa - ja to nigdje nisam izjavio. Vjerujem da postoje vanzemaljci (sa naglaskom na vjerujem )... Shemu sa denzitetima sebi sam bio, i prije nego sam ikada čuo za taj izraz, objašnjavao drugim izrazom, ali u principu radi se o vrlo sličnoj stvari. Zanimaju me vaša otkrića i iskustva. Sa nekim stvarima se ne slažem, neke su mi pak vrlo izgledne, a s nekima se u potpunosti slažem. Vanzemaljska zavjera je jedna jako paranoična teorija, jer i oni koji su svjesni "toga" gotovo ništa ne mogu učiniti. Prema Kasiopejcima to je ionako normalan slijed stvari. To što nama reptili rade, mi radimo životinjama i svim oblicima života na Zemlji, pa i drugim ljudima. Ne može reptil učiniti ništa toliko grozno što čovjek već nije učinio. Da li me netko razumije? Ovo nije pitanje pripadnosti istom klubu. Ne radi se niti o egu. Ja tražim istinu i mnogo puta sam u životu razbijao izgrađenu sliku jer sam dobio nove komadiće koji se nisu uklapali u prijašnju sliku. nhf ekipo!

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 29, 2005 1:16 pm 
Član foruma

OK, nema frke, nema svade i vrijedanja. Mislim da sam ja malo pretjerao s nekim postovima.

Sad sam tek vidio da si relativno novi clan, anyway, pogledaj si film The Exorcist (1973) shvatit ces sta sam mislio.

Modifiicirat cu gornji post jer mislim da ona knjiga nije bas pametna za citanje.

Vrh

Naslov: A sto ako?
PostPostano: uto jun 07, 2005 5:06 pm 
Član foruma

A sto ako vec sutra Bog da snagu onima koji traze i koji se bore? Sto ako stvarno vec sutra se manifestuje ogromna snaga hiljade slonova koja radi za dobre ljude? Zamisli onaj osjecaj siline i jakosti da mozes promeniti svet, da pogledom mijenjas uzas ovoga planeta, da pokvarene i zle dodirom pretvaras u kamenje i zemlju...Zamisli tu snagu koja moze da uspostavi dobrotu nad ovim prolaznim svijetom, snaga koja ce da naplati po zakonu sto sijes to ces i zeti!!! I sada kada gledam dolazak mojih zelja, ne preostaje mi nista drugo nego da sam sretna. Meditacija je dublja svakom sekundom, snaga je tu i samo ceka Vas da i Vi koji ste odredeni pozelite isto!

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jun 07, 2005 7:46 pm 
Administrator

Što ako...

To ti je najgore moguće pitanje koje možeš postaviti. Ne samo da budi neke strahove, već i stvara debalans u samom čovjeku.

Što ako se nešto desi sutra??? Pa što onda - nek se desi !!!

Inače ako puno znaš, nema baš puno prostora za "što ako".

Sve što si napisala je OK. Samo ne postoje određeni - to svatko sam ionako odabire.

:wink: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jun 08, 2005 2:03 pm 
Član foruma

Jack987 je napisao/la:
Što ako...

To ti je najgore moguće pitanje koje možeš postaviti. Ne samo da budi neke strahove, već i stvara debalans u samom čovjeku.

Što ako se nešto desi sutra??? Pa što onda - nek se desi !!!

Inače ako puno znaš, nema baš puno prostora za "što ako".

Sve što si napisala je OK. Samo ne postoje određeni - to svatko sam ionako odabire.

:wink: :wink:

Naravno da budi strahove zato sam ga i postavila...svatko je odreden za nesto, naravno mi sa svojim zeljama mozemo to promijeniti ili ne. Svatko je odgovoran za svoju sudbinu...Cak i onaj koji puno zna, tek onda si treba postaviti pitanje sto ako? Znas i sam da se informacije u eteru mijenjaju velikom brzinom i svakim casom dolaze nove, zato smatram da je inteligentno postaviti pitanje sto ako. kroz ispitivanje dolazimo do odgovora, ako ne pitamo necemo nikada nista znati, ponekad je ljudima potreban i strah kako bi se trgnuli iz vjecnog sna, naravno nije za sve terapija jednaka...Sto se tice debalansa, smatram da se jedino pitanjima, pitanjima i samo pitanjima (naravno ako imas kvalitetu sa druge strane koja ti zna odgovoriti na tvoja pitanja) moze doci u balans kako materijalnog tako i duhovnoga, vjecnoga aspekta...i sto ako je vec duhovna snaga prisutna da unisti sve sto nije u koncepciji ljubavi sto ako?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jun 08, 2005 2:12 pm 
Član foruma

Za mene je religija iluzija, na kraju religije ce nestati, znanje ce nestati, ostati ce samo srca sa kojima cemo razgovarati....

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jun 09, 2005 11:14 am 
Član foruma

Da, ali sa tim sto ako pitanjem mozemo ici u nedogled, na kraju svakog odgovora se moze iznova i iznova postaviti pitanje sto ako..

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jun 09, 2005 12:30 pm 
Član foruma

Tibet je napisao/la:
Da, ali sa tim sto ako pitanjem mozemo ici u nedogled, na kraju svakog odgovora se moze iznova i iznova postaviti pitanje sto ako..

pa u tome i je fora, to je jedan dio vezbe...
probaj postaviti pitanje, svaki put ces cuti drugaciji odgovor, sto vise zrtvujemo svoj ego to su odgovori cisci i jasnije i sve obuhvatniji. Naravno pitanje ne mora biti samo sto ako! Ja tu vezbu prakticiran vec jako dugo, veruj mi dobila sam odgovore na sva moja pitanja, neka su isla u nedogled, ali nakon nekoga vremena sva mistika je bila resena. Sada ne postoji niti jedno duhovno pitanje na koje ja ne znam odgovor, govorim o duhovnoj prirodi, ne o spekulativnom znanju koje se bazira na suhoparnoj filozofiji...probaj i vezbaj, to je razgovor sa Bogom

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jun 24, 2005 8:01 am 
Početnik

Pozdrav!

Ev ovako : iz ovog zadnje posta primjetio sam jednu zanimljivu stvar (koja je veoma bitna) a to je da znas prepoznati istinu (ili bar dio nje -nije mi cilj da nikoga omalovazavam).Nisam ni ja rekao da vjerujem u svaki dio ove knjige (jedina knjiga u koju nema sumnje je Kur'an i iskreno ti preporucujem da ga procitas).Kad si rekao da je Isus jaci od Muhammeda a.s. sta si tacno pod time mislio?Mi muslimani vjerujmo u Isa-a kojeg vi zovete Isus (naravno na jedan drugaciji nacin) i u Musa-a i Ibrahima.......
Nikoga ne treba slijepo slijediti dok dobro ne provjeris ono cemu te poziva!Ja vjeru svoju nisam naslijedio od svog oca,djeda....Ja nju prihvatam po vlastitom uvjerenju i po jasnim dokazima....
Evo za pocetak imam jednu knjigu pogledate pa iznesite svoje misljenje!
Cinjenica je da je covjeku (Muhammedu a.s) objavljeno nesto sto nije mogao znati niti jedan covjek mogao znati nijedan covjek (nauka je danas samo to potvrdila). Trenutno nemam knjige ali dat cu naziv:

Kur'anske mudžize autora Harun Yahja!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jun 24, 2005 2:04 pm 
Član foruma

probaj postaviti pitanje, svaki put ces cuti drugaciji odgovor, sto vise zrtvujemo svoj ego to su odgovori cisci i jasnije i sve obuhvatniji. Naravno pitanje ne mora biti samo sto ako! Ja tu vezbu prakticiran vec jako dugo, veruj mi dobila sam odgovore na sva moja pitanja, neka su isla u nedogled, ali nakon nekoga vremena sva mistika je bila resena. Sada ne postoji niti jedno duhovno pitanje na koje ja ne znam odgovor, govorim o duhovnoj prirodi, ne o spekulativnom znanju koje se bazira na suhoparnoj filozofiji...probaj i vezbaj, to je razgovor sa Bogom

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jun 24, 2005 8:40 pm 
Član foruma

kondor je napisao/la:
Trenutno nemam knjige ali dat cu naziv:

Kur'anske mudžize autora Harun Yahja!

Evo link: http://www.harunyahya.com/

Evo jos jedan: http://www.quranm.multicom.ba/science/abosanski-1.htm

Jos nesto: Zasto mislite da smo vjeru nasledili od roditelje,kad ste vi dokaz za to.Kad ima primjere,rodjeni ateisti postali muslimani.Ili krscani u Islam.... Zasto da ne kazemo da vasu "vjeru" neko ne ubacuje ?

Citat:
Samo vec mi je dojadilo citat prijetnje sta ce bit poslje smrti, i prepucavanja tko je upravu, tko nije.

heh ti ne vjerujes u ono sto vjerujes radi to sto ima dokaz,nego zato sto su ti pomazali oci.Pa ti je lako kad ti kazu ti si sam sebi bog i lakse ti je to prihvatiti bez i jednog dokaza.

Citat:
Joj, već sam odgovarao... položio sam ispit. Hehehe! Dobio sam 5!

Kak me je straaaaah! Umrijet ću... ma da !? Hahahaha! Kak me je straaaaaaah, khhhm,khhh,khkhkhmkhmh... ahhaahah! Evo, dolazi svemogući... strah me... haha, Momeeeee ti si uvijek bio u praaavu... khhhm,mmmm, hahaaa, di si sad Momeeeee, jao, jao...

Joj kak je zabavno!!! Joj, vidi - evo Streamera i ekipe... cool. De ste? Haha! Toooo!

Hahaha!

Jack... ja bi te samo zamolio da mi na jos jedno pitanje odgovoris a to je: KOLIKO IMAS GODINA ?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jun 24, 2005 11:16 pm 
Administrator

Citat:
Jack... ja bi te samo zamolio da mi na jos jedno pitanje odgovoris a to je: KOLIKO IMAS GODINA ?

Iako imam 34, još uvijek se volim šaliti... ako misliš da ak si stariji i da zato moraš biti ozbiljniji - varaš se! Humor ti je potreban kroz cijeli život u materijalnom tijelu.

:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jun 25, 2005 2:51 am 
Član foruma

Jack987 je napisao/la:
Citat:

Iako imam 34, još uvijek se volim šaliti... ako misliš da ak si stariji i da zato moraš biti ozbiljniji - varaš se! Humor ti je potreban kroz cijeli život u materijalnom tijelu.

Jack... na onaj tvoj post,sto sam citirao gore,ne vidim uopste humor,vec... da ne kazem,puno si stariji od mene pa i ne dolikuje.
Znam inace kako se osjecas kad pises takve postove,uzivaj,shvatam te.
Za mene inace,kazu da,od svega,naj vise smisao za humor imam... ne,ne brini znam da ako si stariji ne treba da znaci da se nesalis... al onde,nemoze se vala primjetiti nikakva sala vec.........
Dobro,pozdrav u svakom slucaju.

PS: Posjeti linkove :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jun 28, 2005 2:42 pm 
Član foruma

VV je napisao/la:
Mimi je napisao/la:
Ti koji 'imaju uši' ne moraju nikad ni čuti ni za Bibliju ni za Kista, ali oni će ipak 'čuti' zov koji zove za izlazak iz podruma.

Tako je, samo što svrha Biblije nije izlazak iz podruma, već sasvim suprotno..

Mimi je napisao/la:
Netko uže koristiti da se njime objesi, a netko ga koristi kao pomoć u izlasku iz jame. Svatko prema svojem stanju svijesti.

Bilo bi dobro da rasprave o religiji budu u svojem topicu, iako znam da je sve sa svime duboko povezano!

"Čovječanstvu su dana učenja o ispravnim međuljudskim odnosima:

* Kršćanstvo: "... Činite drugima ono što biste željeli da oni vama učine..."
* Budizam: Čovjek bi svojim prijateljima i bližnjima trebao pomagati na pet načina -- velikodušnošću, uljudnošću, dobrohotnošću, tako da snjima postupa kao što postupa sa samim sobom i da bude dobar kao i njegove riječi."
* Hinduizam: "Ne čini drugima ono što bi ti nanijelo bol da je tebi učinjeno"
* Islam: "Nitko od vas nije vjernik sve dok svojega brata ne zavoli kao što voli samoga sebe."
* Židovstvo: "Ne čini bližnjemu svomu ono što je za tebe bolno."
* Taoizam: "Dobit svojega susjeda smatraj vlastitom dobiti, a susjedov gubitak vlastitim gubitkom."

Iz takvih jednostavnih učenja ljudi su kroz povijest izgradili složene dogme i rituale te bili spremni da u ime svoje ideologije ubiju ili budu ubijeni."

Mislim da nije problem u samim religijama, već o našem neraspoznavanju bitnog od nebitnog, trajnog od prolaznog, stvarnosti od iluzije...

Rasprava o religiji na gnostičkim temeljima može puno pomoći pri spoznavanju pravog smisla i mjere u kojoj je religija uže koje koristimo da se njime objesimo ili pomoć pri izlasku iz jame!

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jun 28, 2005 8:39 pm 
Administrator

Evo samo da istaknem dijelove za koje smo se "zakačili" i koji čine ono gdje se malo trebamo zamisliti:
Citat:
* Kršćanstvo: "... Činite drugima ono što biste željeli da oni vama učine..."

... biste željeli... - ŽELJETI je koncept OPS-a, bilo u našem 3. denzitetu, bilo Reptila, Sivih u 4. denzitetu. Poistovjećujete se s tim snagama s time, ulazite u njihovu piramidu. Vaš izbor. Moj je OPD koji je: prihvati stvari kakve JESU, balansiraj snage, i lakše promjeniš sebe u skladu sa trenutnim sistemom oko sebe, već ŽELJETI promjeniti svijet oko sebe onako kako VAMA paše ili kakvim bi ga vi ŽELJELI vidjeti.

Citat:
* Budizam: Čovjek bi svojim prijateljima i bližnjima trebao pomagati na pet načina -- velikodušnošću, uljudnošću, dobrohotnošću, tako da snjima postupa kao što postupa sa samim sobom i da bude dobar kao i njegove riječi."

... dobrohotnošću... da bude dobar kao i njegove riječi... - DOBRO i LOŠE su jako relativni pomovi i jako su neodređeni. Što je za nekog dobro, za drugog može biti zlo. Zna li neko koji takav primjer ?!

Citat:
* Hinduizam: "Ne čini drugima ono što bi ti nanijelo bol da je tebi učinjeno"

Ako me mazohist zamoli da ga istučem i tako mu pomognem? Sebe nebi tukao, ali ako njega to veseli... što, što, što da radim onda ja...? Haha, malo šale, inače bi trebalo: Ne čini drugima ništa, sve dok te ne zamole da im pomogneš ( i to samo ako je ta pomoć neophodna i od srca ).

Citat:
* Islam: "Nitko od vas nije vjernik sve dok svojega brata ne zavoli kao što voli samoga sebe."

... voli samoga sebe... - ovo i ne moram komentirati. Sebe, se, ja na prvom mjestu, ja, ja i samo ja... užas. Velika osnova za OPS opredjeljenje... Znači ako ne zavolite brata kao svoju guzicu, niste vjernik!?! A što sa jedincima koji nemaju niti brata niti sestre? Kako oni mogu znati kako se brat voli? Da, zaboravih, reći će im ovi iz crkve...džamije... ma čega bilo god...

Citat:
* Židovstvo: "Ne čini bližnjemu svomu ono što je za tebe bolno."

Isto kao i za hinduizam... samo sad bližnji tvoj može biti mazohist... Isto: čini mu samo onda ako te zamoli da učiniš...

Citat:
* Taoizam: "Dobit svojega susjeda smatraj vlastitom dobiti, a susjedov gubitak vlastitim gubitkom."

Dobit?!? Što dobit ima sa duhovnim napretkom? Ovdje je podloga izgleda novac... hmmm, pa da... kokoš u susjedovom dvorištu je - moja kokoš! Njegova dobit - je moja!!! A kad susjed izgubi kokoš, onda sam ju JA izgubio!? Haha, opet JA??? Sve tvoje je moje, a sve moje je - MOJEEE! Hahaha, opet malo OPS-a...

Ovime ne želim nikoga uvrijediti tko se smatra vjernikom, ali vidite da bilo koja VJERA nema niti dobru podlogu, a kamoli nešto više. I sve ti nešto govore, daj ovo, nemoj ono... bla, bla...

Pa ljudi, budite SVOJI, odlučujte sami kojim putem idete ( bilo to ono subjektivno dobro ili subjektivno loše ) !!!
Ako želite DRUGIMA pomagati, činite to SAMO ONDA KADA vas ta osoba zatraži. Mislim da je sve u poštivanju osobne slobodne volje. Tko to ne poštuje, izgleda da si nakalemi karmu koju onda teškim mukama mora poslije odraditi. A tko ZNA - ZNA, a tko ne, lekcija se uči, prijatelji moji...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jun 29, 2005 1:27 am 
Član foruma

OPS opredeljenje je osnova svih zivih bica. Okreni kako hoces ali sve sto je zivo tezi ka svom uzitku. Cak i koncept Boga u bilo kojoj formi sadrzi OPS i pojam zelje. Sta bi zivog bica vodilo kroz svoje postojanje ako ne zelja za uzitkom. Ova dva pojma su praiskonska. Religije se uglavnom bave pojmom patnje kao definicije zla. Ti mozes isprevrtati i komplicirati ove religiozne formule na sto nacina ali njihovo znacenje ostaje isto, tako jednostavno i cisto. Spoji sve u jedno i dobijas: "Ne cini drugima patnju". Sta se posle toga desilo sa religijama vec znate. U osnovi ova formula je 100% OPD.
Svaki covek ima svoju vjeru. Ne morate biti religiozan. Mnogi ovde smatraju sebe frimajnderima i napadaju religije ali nisu svesni da i sami pokazuju "simptome" religioznosti. Ovde na ovom forumu se debatira oko jednog jedinog koncepta, a kad se ubaci neki drugi koncept obicno je "nadglasan" vecinom i neprihvacen kao varijanta. Ja vam mogu nabrojiti vise razlicitih logicnih varijanta koji ukljucuju sive, reptoide, kasiopejce, denziteti i sl. ali unapred znam da ih necete prihvatiti jer ste vec stvorili jedan koncept u koji "vjerujete".

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jun 29, 2005 5:59 am 
Član foruma

Ziggy
Citat:
Ovde na ovom forumu se debatira oko jednog jedinog koncepta, a kad se ubaci neki drugi koncept obicno je "nadglasan" vecinom i neprihvacen kao varijanta. Ja vam mogu nabrojiti vise razlicitih logicnih varijanta koji ukljucuju sive, reptoide, kasiopejce, denziteti i sl. ali unapred znam da ih necete prihvatiti jer ste vec stvorili jedan koncept u koji "vjerujete".

Napiši, bilo bi dobro čuti još koju varijantu. Za koncept u koji vjerujemo više ili manje - se slažem. Moram 'vjerovati' ako nisam vidjela niti jedan NLO ili neko biće, recimo - vidjela sam toliko kemtrejlsa da tu nije potrebna neka vjera. Za ovu OPS varijantu u svim bićima nisam sasvim sigurna - može biti da postoji forma svijesti koja uključuje potpunu OPD /ako uzmemo to sve kao točno/, samo je pitanje koliko možemo mi razumjeti tako nešto? Evo, izgleda teško prihvatiti i samo postojanje tako nečeg. Pa piši, Ziggy :)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 704 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 36  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.