Evo samo da istaknem dijelove za koje smo se "zakačili" i koji čine ono gdje se malo trebamo zamisliti:
Citat:
* Kršćanstvo: "... Činite drugima ono što biste željeli da oni vama učine..."
... biste željeli... - ŽELJETI je koncept OPS-a, bilo u našem 3. denzitetu, bilo Reptila, Sivih u 4. denzitetu. Poistovjećujete se s tim snagama s time, ulazite u njihovu piramidu. Vaš izbor. Moj je OPD koji je: prihvati stvari kakve JESU, balansiraj snage, i lakše promjeniš sebe u skladu sa trenutnim sistemom oko sebe, već ŽELJETI promjeniti svijet oko sebe onako kako VAMA paše ili kakvim bi ga vi ŽELJELI vidjeti.
Citat:
* Budizam: Čovjek bi svojim prijateljima i bližnjima trebao pomagati na pet načina -- velikodušnošću, uljudnošću, dobrohotnošću, tako da snjima postupa kao što postupa sa samim sobom i da bude dobar kao i njegove riječi."
... dobrohotnošću... da bude dobar kao i njegove riječi... - DOBRO i LOŠE su jako relativni pomovi i jako su neodređeni. Što je za nekog dobro, za drugog može biti zlo. Zna li neko koji takav primjer ?!
Citat:
* Hinduizam: "Ne čini drugima ono što bi ti nanijelo bol da je tebi učinjeno"
Ako me mazohist zamoli da ga istučem i tako mu pomognem? Sebe nebi tukao, ali ako njega to veseli... što, što, što da radim onda ja...? Haha, malo šale, inače bi trebalo: Ne čini drugima ništa, sve dok te ne zamole da im pomogneš ( i to samo ako je ta pomoć neophodna i od srca ).
Citat:
* Islam: "Nitko od vas nije vjernik sve dok svojega brata ne zavoli kao što voli samoga sebe."
... voli samoga sebe... - ovo i ne moram komentirati. Sebe, se, ja na prvom mjestu, ja, ja i samo ja... užas. Velika osnova za OPS opredjeljenje... Znači ako ne zavolite brata kao svoju guzicu, niste vjernik!?! A što sa jedincima koji nemaju niti brata niti sestre? Kako oni mogu znati kako se brat voli? Da, zaboravih, reći će im ovi iz crkve...džamije... ma čega bilo god...
Citat:
* Židovstvo: "Ne čini bližnjemu svomu ono što je za tebe bolno."
Isto kao i za hinduizam... samo sad bližnji tvoj može biti mazohist... Isto: čini mu samo onda ako te zamoli da učiniš...
Citat:
* Taoizam: "Dobit svojega susjeda smatraj vlastitom dobiti, a susjedov gubitak vlastitim gubitkom."
Dobit?!? Što dobit ima sa duhovnim napretkom? Ovdje je podloga izgleda novac... hmmm, pa da... kokoš u susjedovom dvorištu je - moja kokoš! Njegova dobit - je moja!!! A kad susjed izgubi kokoš, onda sam ju JA izgubio!? Haha, opet JA??? Sve tvoje je moje, a sve moje je - MOJEEE! Hahaha, opet malo OPS-a...
Ovime ne želim nikoga uvrijediti tko se smatra vjernikom, ali vidite da bilo koja VJERA nema niti dobru podlogu, a kamoli nešto više. I sve ti nešto govore, daj ovo, nemoj ono... bla, bla...
Pa ljudi, budite SVOJI, odlučujte sami kojim putem idete ( bilo to ono subjektivno dobro ili subjektivno loše ) !!!
Ako želite DRUGIMA pomagati, činite to SAMO ONDA KADA vas ta osoba zatraži. Mislim da je sve u poštivanju osobne slobodne volje. Tko to ne poštuje, izgleda da si nakalemi karmu koju onda teškim mukama mora poslije odraditi. A tko ZNA - ZNA, a tko ne, lekcija se uči, prijatelji moji...