Citat:
Obzirom da u ovom slučaju nije riječ o "pravom", legitimnom sudskom procesu (što je nažalost bilo i očekivano), ne vidim nekog naročitog smisla u davanju pozornosti ovoj materiji. Niti će ijedan veliki, mainstream medij to popratiti, niti će od strane ovakvog "suda" itko bit osuđen, niti će od ovakog "suda" itko izdržavat ikakvu kaznu, tako da ne vidim smisla u gledanju 24-satnih materijala o nečemu što neće rezultirat ničim. I dalje će sve "informacije i spoznaje" ostat u krugu alternativnih medija i "teoretičara zavjera", i dalje će od strane mainstreama biti sve ovo predmet poruge i ismijavanja, tako da, najpametnije što za sebe možemo učiniti je, umjesto svakodnevnog "trpanja" svoje svijesti ovim informacijama, pronaći u sebi duhovni mir, kako god znamo i umijemo, da na kraju ove šarade ostanemo normalni. Uostalom, kladim se u što god da i "pro-covid" i "anti-covid" strana su u svojoj suštini jedno te isto (ista medalja s 2 strane) i da će nam to postat u potpunosti jasno na kraju.
Ja se na neki nacin isto osjecam izigrana, jer sam pomislila da ce ovo podici prasinu i da ce razvoj nametnute nam igre poprimiti skretanje sa kolosijeka kuda nas vode, da ce neko u ime nas malih ljudi imati vazno sta reci, da ce nas imati ko zastititi i sprijeciti dalje nanosenje stete.
Svi mi koji pratimo alternativne medije, je zbog toga sto vise ne vjerujemo MSM, svi koji se nismo pelcovali je zato sto ne vjerujemo ni vladi ni zdravstvu... Mozemo li ocekivati da cemo na sudu dobiti odbranu dostojnu jednog gradjanina i da cemo zaista biti pravedno zasticeni ili recimo smijes li vjerovati policiji i vojsci, ako znas koje se skrivene igre igraju, jedna predstava je za male ljude, a druga za one koji su u njihovom krugu i povlace konce, a preko njih oni sa viseg nivoa povlace njih kao marionete i tako dalje prema vrhu.
I sam gore si napisao da oni nisu o "pravi", legitimni sudski proces. No ako te upitam da li se sadasnji zakoni odnose i na njih kao na ljude, slozices se da nije tako. Oni u vecini slucajeva mogu smisliti neko izuzece (recimo kao diplomati), to bar njima nije problem. Ovaj citav raspad drustva u odnosu na ono koje smo poznavali, desava se veoma brzo, ne ostavljajuci mjesta da se mase snadju. Oni ni ne cekaju da se mase mogu snaci, oni koriste efekt iznenadjenja, nespremnosti, ljudske naivnosti ...u krajnjem slucaju efekt neznanja i dalje nas drze u igri, dok se velikom brzinom na pozornici mijenja mjesto scene. Sa korone smo prebaceni u rat, a iz rata Putin se odvaja iz njihovog bankovnog sistema, vezuje rublju za zlato i vjerovatno pravi eksperiment prelaska na svoj osobni sistem (uz pomoc Kine). Da li ce dobiti rat ili ne, nije vise ni vazno, on se odvojio od njih. Gradjani Rusije mogu samo kupiti i prodati rubljom, kreditne kartice vise ne vrijede. Vjerovatno da prave eksperiment kako to ljudi prihvataju "odozgo", a u Ukrajini su ljudi prepusteni sami sebi u svakom slucaju su totalno izolovani i zele vidjeti kako ce se oni sada snaci kada to ide "odozdo" iz naroda.
Znaci, u cijelom ovom dogadjaju, desice se da ljudi vise nece zeljeti da tonu, poduzimace nesto. Ovdje u Izraelu pisu novi zakon i to sami gradjani. Bice interesantno sta ce dalje sa tim uraditi, ali, mnogi su svjesni da nista nece ici glatko. No, ljudi ne odustaju. Uvjerena sam da ce se u ovakvoj nesreci ljudi svugdje u svijetu povezati, ujediniti i mozda ne sada ovaj momenat, ali u bliskoj buducnosti ce doci i do obracuna ako ne bude kako narod zeli. Svi razumijemo da vise nemamo sta izgubiti kada nam se oduzme sloboda. Sta vrijedi ista na svijetu ako se nema sloboda? To je ona vatra koja ce nas tjerati da se iz petnih zila borimo i sigurna sam da ce se nakon te bitke polako podici nova drustva (prezivjelih), koja vise nece htjeti zivjeti prema starom uzorku. E, tada ce ovaj sud imati smisla i bit ce legitiman.