Rudar je napisao/la:
1. Zasto si pricao o religiji? Zato sto tvoj ego misli da je bas on u pravu? Nemoj da lazes sebe.
ah, odakle da pocnem. sto da ne pricam o religiji? nija to waljda tabu (a izgleda i da jeste!) tema. a ego? kako wolimo u mnogo i na mnogo nacina koristiti taj Ego. ja (ego) osjecam da sam u prawu. sto ne bi? ako je owaj frisko-izabrani papa sposoban da gowori o skromnosti dok sjedi saw u skupocjenoj swili na foteljcini od zlata, e wjeruj mi da ti ne treba fakultet da skuzis jesi li/nisi li u prawu sto se tice tog kontejnera.
Rudar je napisao/la:
2. Pises kako si rekao da NE VERUJES u te gluposti, a nisi rekao da ZNAS istinu. No ipak se ne slazes sa drugim MISLJENJEM. Jel to opet ego?
narawno, NITKO nezna istinu. mislim da nitko i nece nikada saznati istinu, ali ZNAM sto je laz. znam sto je dezinformacija. znam sto je kontrola. ako je to ego, mora da sam na dobrom putu...
Rudar je napisao/la:
3. Kako znas da je biblija menjana bezbroj puta? Ako jeste, onda ti ne verujes u ono sto danas pise u bibliji, a mozda verujes u Boga. Ili Istinu.
znam da je. kako ti znas da nije? i narawno da ne wjerujem. ja ne wjerujem u nista. osjecam da postoji wrhunsko bice od koga smo swi nastali. bolje receno mi JESMO ta wrhunska bica (ah, ponawljam se opet) zarobljena u owe (religiozne) kontejnere...
Rudar je napisao/la:
4. Ako je biblija menjana i po toj novoj bibliji je Bog ljubomoran i sadista, onda to nema nikakve veze sa istinom. Biblija je promenjena, a u toj promenjenoj je Bog sadista. Znas li Istinu?
procitaj prethodni odgowor. neznam istinu, ali njusim laz na kilometre. kako, pitas? pa imam dobro osjetilo...
Rudar je napisao/la:
5. Ako znas da je onom drugom novac jedini Bog, da li si mozda hteo da pokazes da si ti vise u pravu? Opet ego?
nije bit ko je wise/manje u prawu, nego sto sam shwatio da sa nekim ljudima, konwerzaciju o "zabranjenim" temama, jednostawno nije potrebno imati. gubljenje energije bez potrebe. sto je meni bio cilj? pa da potaknem tog lika na razmisljanje, no pametnije cu drugi put...
Rudar je napisao/la:
6. Nije tu niko nikome napadao veru, nego ego. Obojica samo verujete u nesto, ali ne znate, kao sto ni ja ne znam. Ima li to veze sa besom ili egom? Kako znas da nema?
stwawno ne wolim rijec - wjera. ja ne wjerujem u nista. ja istrazujem, razmisljam, osjecam, upijam, gledam, slusam,... dakle nema ni sa egom ni sa bjesom weze. dio odgowora na owo pitanje ti pise i u sljedecem pasosu...
Rudar je napisao/la:
7.
Citat:
inace kad pricam sa nekim ljudima o tome, swe je u redu jer objektiwno razmisljamo/pricamo,
Objektivno? Kako znas da je objektivno? Zato sto se slaze sa misljenjem tvog sagovornika? Cim naidje jedan koji MISLI drugacije, ti osecas JAK NEMIR u sebi. I onda, kao, ne znas odakle to?
e pa widis, znam da nije tako. imam dosta ljudi sa kojima pricam o tome, a koji su religiozni. prihwacaju moje stawowe i ja prihwacam njihowe, no kod te osobe (jucer) ja sam stwarno osjetio da je spreman da cak i fizicki napadne, da obrani swoj staw. iako je djelowao zajebantski, osjetio sam agresiju...
Rudar je napisao/la:
8.
Citat:
kao da sam bio napadnut nekom energijom
Jel to svaljivanje krivice na nekog drugog? (djavola) nesto van sebe? Ili je ego popizdeo? Zato si "prestao sa raspravom"?.
nije popizdio ni ego ni djawao. rasprawa je prestala jer sam osjetio negatiwnu energiju te osobe...
Rudar je napisao/la:
Bad ne znaci samo lose. Ima jos znacenja. bolestan, los, necist, nedostojan, neispravan, nepogoda, netocan, nevaljao, pokvaren, porocan, razvratan, rdjav, s greskom, slab, smola, tezak, zao.
e, moras ti podbadati, zar ne? a sretno...
Rudar je napisao/la:
Sta te muci? Ne lazi sebe, udji u sebe, pa ces naci.
a sto tebe muci?
Rudar je napisao/la:
Ovo nije napad na tebe. Analiziram i tebe i sebe, jer sam i sam ponekad takav.
da, primjetio sam...
Rudar je napisao/la:
Moze malo samara?
isamarao si (se) posteno, samo jos ti je glawa u pijesku...
LP