Sada je: ned nov 10, 2024 8:45 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 134 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pon jul 28, 2008 2:47 am 
Član foruma

Samo nadanjem, poštovani gospodine Nenadoviću, nećete postići apsolutno ništa. Ne sjećam se kada je zadnji puta neka ideja koja je nikla na internetu u potpunosti provedena u stvarnosti. OSIM...kad je, kao potporu, dobila nekog velikog, poznatog, poštovanog moćnika. Možda se čini žalosnim, ali bez pomoći osobe na nekom razumljivo višem položaju ideje ostaju tamo gdje su i započete, u glavi pojedinca ( ili na papiru ). Treba tražiti SAVEZNIKE, moćne SAVEZNIKE, koji "razumiju" način na koji funkcionira današnja vlada i ekonomija i koji su spremni preuzeti rizik. Jednom kada ljudi shvate da takva pametna i moralna osoba predvodi tako ambiciozan pokret, mislim da će nešto kliknuti u njihovim krhkim glavicama i konačno poduzeti nešto oko toga.

Problem je pronaći takvog saveznika. Pa svatko želi dio kolača za sebe, što je potpuno razumljivo.

Shvaćam da je vama kao starijoj osobi vjerojatno ispod časti razgovarati o životnim temama sa nekim neiskusnim kao što sam ja, ali pokušajte na trenutak samo razmisliti o mojem prijedlogu. Ne smatram da je apsolutno rješenje problema, zapravo samo potiče razvoj novih, ali je dobar početak. Da li se o nekreditnom novcu piše u novinama ? Ne ako sam dobro pratio. Ali postoji kvaka u svemu tome... stvaranje novih saveznika znači i stvaranje novih neprijatelja.

Osobno smatram da je ideja o nekreditnom novcu POZITIVNA i na dobrobit cijelog čovječanstva. Ali ostvarivanje SLOBODE od ralja moćnika koji kontroliraju svjetsku ekonomiju se neće nikad ostvariti bez moćnih saveznika. Jer i sami ćete shvatiti da je teško odreći se takve moći, takve kontrole i manipulacije. Gore od droge.

Nadam se da ovo nije previše.

Vrh

Naslov: nekreditni novac - uslov za pravednije društvo
PostPostano: pon jul 28, 2008 6:35 am 
Član foruma

Gospodine Apolonio,
Nekreditni novac dobijaju penzioneri i on se. ako ga ima dovoljno, daje za dečije dodatke. Uz to, nema inflacije. Očekujem saveznike u vladama, koje žele da reše probleme inflcije, penzija i dečijih dodatka. Sa porastom nekreditnog novca, rešavaće se i drugi problemi.
Svako ko želi dio kolača, bukvalno, za sebe, ne očekujem da će pomoći, jer taj dio kolača ne postoji. Nekreditni novac postoji, ako postoji porast ekonomske racionalnosti. Ako nema rasta racionalnosti, nema ni nekreditnog novca, pa nemamo šta deliti. Ali, ako pada racionalnost, onda se mora povlačiti novac iz opticaja. To je, ako moja jednačina za rezultat ima minus.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jul 28, 2008 12:18 pm 
Moderator

“Deo kolača“ za „moćne saveznike“ ne mora predstavljati ništa materijalno i opipljivo, već i sakupljanje političkih poena, sitniš za medjustranačko potkusurivanje ili međustranačku borbu.

Citat:
Samo nadanjem, poštovani gospodine Nenadoviću, nećete postići apsolutno ništa. Ne sjećam se kada je zadnji puta neka ideja koja je nikla na internetu u potpunosti provedena u stvarnosti. OSIM...kad je, kao potporu, dobila nekog velikog, poznatog, poštovanog moćnika. Možda se čini žalosnim, ali bez pomoći osobe na nekom razumljivo višem položaju ideje ostaju tamo gdje su i započete, u glavi pojedinca ( ili na papiru )

Ovo ne samo da ne smatram rešenjem, već korenom problema.
Jer problem se ne sastoji u tome da nedostaje dobrih ideja i izuma koji bi bili od opšte koristi, niti u mogućnostima za njihovu realizaciju, već upravo u „moćnim saveznicima“. Drugim rečima, u tome, što je neko za sebe uzeo pravo donošenja odluka o stvarima, u kojima je njegov lični doprinos minoran (ništa nije uradio), a od kojih zavisi sudbina drugih ljudi. I, naravno, što te odluke nisu upravljene ka istinskom interesu onih kojih se tiču i u čije ime se donose.

Po mom najdubljem uverenju, cilj je, naime, da dobrim idejama više ne trebaju nikakvi „moćni saveznici“, da bi bile realizovane, a ne obrnuto :wink: .

Citat:
Dopustite mi da se dotaknem i onog najozbiljnijeg problema.
Današnja je ekonomija bazirana na ratu i vojnoj industriji.
Kao logična posljedica, većina tvornica, svjesno ili nesvjesno, direktno ili posredno pomaže rat, a ljudi rade sami sebi veliko zlo.

Veoma tačno i u srž problema :!: .

Stojane, čitav projekat zvuči logično, koliko s obzirom na svoje znanje mogu da procenim, i dobro. Pored same realizacije – što bi, naravno, takođe bilo dobro :wink: - mislim da je važno pisati o ovakvim stvarima: ljudi jednostavno počnu da razmišljaju o tome da trenutni ekonomski poredak kod nas/u svetu nije ’prirodno stanje u Univerzumu’ i postaju otvoreniji za alternativna rešenja. Možda u jednom trenutku kritična masa naraste dovoljno da bi ove ideje postale deo naše (opipljive) stvarnosti.

Vrh

Naslov: Re: nekreditni novac - uslov za pravednije društvo
PostPostano: pon jul 28, 2008 5:00 pm 
Početnik

stojan nenadovic je napisao/la:
Poštovani gospodine On!
Neću Vas više hvaliti. Pošto ste skroman čovek, može Vam biti neprijatno. Ali, moram nešto da kažem. Kako su se mobilisale mase na revolucije, u kojima se ginulo i stradalo. A mi ne zahtevamo ništa. Pošto imam 65 godina bio bih srećan da penzioneri dobiju malo veću penziju, i ja među njima, koliko mi po zakonu pripada. I to je sve. Mi molimo samo da budemo saslušani i bićemo srećni ako znamo da ljudi znaju ono što smo im hteli da kažemo. Ja sam mislio da ću umreti a da neću uspeti da prenesem drugima, šta sam otkrio. Sada sam srećan, jer mi se čini da je ideja o nekreditnom novcu već zaživela. Hteo sam da dr. Srećku Ugrinu, koji je život posvetio nekreditnom novcu, a nije uspeo da objavi knjigu o tome, kažem da je Administrator Galaksije rekao da bi rado objavio knjigu o nekreditnom novcu. Zovem ga svako veče na telefon, a on se ne javlja. Brinem se. Ja sam bio student poslediplomskih studija, kada sam došao na tu ideju, ali mi nije dozvoljena odbrana rada. Posle sam ceo život sažimao to što sam hteo da kažem, da bi bilo što jasnije i kraće, jer niko za mene nije imao vremena.
Sada, ovo što je ostalo od mene je na mom sajtu i mom blogu. Da nije Interneta, od mene ne bi ostalo ništa.

Postoji velika vertovatnoća da je Srećko Ugrin totalno razočaran čovek povodom nekreditnog novca,a i životno,jer su ga perfidno uništili.Ne može pojedinac sam da se izbori za nekreditni novac,već se mora narod "zaraziti" nekreditnim novcem,da to shvati ne kao nadu za srećnu budućnost, kao što su mu mnoge teorije i idealisti obećavali,već da shvati da je nekreditni novac njegova realna snaga i ključ njegove ekonomske slobode,ovde i sada,nikakva budućnost,jer i kad budućnost dođe,u linearnom protoku vremena,ona se uvek živi ovde i sada,budoćnost je fikcija u linearnom protoku vremena.
Mana svih teorija o humanim društvima je ta,što "zakiva" projekciju u čovekovom umu,da mu je sada "uvek nešto loše",ali u budućnosti će mu navodno biti bolje.Tako čovek prihvata sebe kao "nešto loše" i da će to "loše" da bude srećno sutra ?!

No ako i dalje živi u toj suptilnoj tenzii i fikciji,biće mu bolje "malo sutra",znači nikad.

Dakle,kad ta budućnost dođe,to je uvek "ovde i sada",a "zavezani" čovek ne shvata tu suptilnu univerzalnu obmanu,i stalno je razapet između, ovde i sada gde uvek i živi, i "sutra", gde nikad i nikako ne živi,a opet,...stalno očekuje da mu bude bolje sutra,u budućnosti...to je lavirint bez izlaza....

Ali,kada običan čovek shvati tu univerzalnu samoobmanu čovekovu,i počne da traži i želi da živi bolje, ovde i sada, ne kada uđe u EU,ili šta ti ja znam šta,kada,i gde,...tada padaju sve teorije u vodu,jer nekreditni novac obezbeđuje da se živi bolje uvek ovde i sada,ali...šta će onda raditi filozofi i idealisti?

izgubiće tlo pod nogama,jer čovek sa nekreditnim novcem u opticaju više neće imati potrebe da čita teorije poput Marksizma koje obećavaju "bolje sutra",jer će mu nekrditni novac obezbeđivati uvek i stalno dobar život ovde i sada...

Tada pada Marks,Engels,Lenjin,neki budući teoretičar za bolji život "sutra", i sva ta beskorisna filozofija...

Ali,kada ćemo pridobiti tu poželjnu kritičnu masu, to niko nezna,jer o nekreditnom novcu treba pričati na tribinama,tv,a ne samo na internetu,jer nemaju svi internert,ali dobro, internet je genijalna stvar i običnom čoveku daje i pruža medijsku slobodu kao ni jedan medij,jer ideju koju prezentiraš mogu videtri hiljade ljudi,milioni,a političari i moćnici to ne mogu da spreče da se objavi.

Mogu da ti sruše sajt,ali ti ćeš to,pošto imaš rezervnu kopiju,ponovo za sat vremena sve dići ponovo i ponovo na interenetu.

Tako da je rušenje sajtova beskorisno,ideja će da živi i dalje na internertu...

Vrh

PostPostano: pon jul 28, 2008 5:11 pm 
Član foruma

Slažem se u svemu sa onim što ste rekli.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jul 28, 2008 8:32 pm 
Član foruma

.......

Zadnja izmjena: Faaip de Oiad; pet nov 07, 2008 2:36 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jul 28, 2008 9:15 pm 
Član foruma

Citat:
Momak.

:hello2:

Citat:
Nije čudno što ti misliš da znaš bolje od čovjeka višestruko starijeg i načitanijeg od sebe.

Molim citat gdje sam to napisao. I mene stvarno zanima iz čega si ti to zaključio jer ako sam tako jako bezobrazan nisam niti zaslužio pisati.

Citat:
Nije ni to što se odvažuješ komentirati stvari o kojima je tvoje stvarno iskustvo ravno 0 (školu i članke s interneta ne računam).

Tvoja vidovitost me fascinira. Očito me vrlo dobro poznaješ. Ali si u potpunosti u pravu ! Ekonomija me ne zanima.

Citat:
Čudi me to što sam sebe postavljaš u poziciju autoriteta i savjetodavca i što si umišljaš da su tvoji komentari drugima "previše". To nije lijepo ni kad to Pantelija radi a ti si višestruko zeleniji od njega.

Sebe kao autoritet nažalost ne vidim, ali iz priloženog očito jesu. Ako ti je to bila namjera, nisi me uvrijedio.

:mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jul 28, 2008 9:42 pm 
Administrator

Dosta bi bilo svađanja...

Nego... možda bi ideja mogla zaživiti "među narodom" tako da se možda naštampa neka količina informativnih letaka... i to se dijeli ljudima... kao reklame kad dobijete u poštanske sandučiće... ono... čisti info... pa nek ljudi "upale lampice" u svojim glavama...
:love3:

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jul 28, 2008 10:01 pm 
Član foruma

Jack, nitko se ne svađa. Momak mi je simpatičan i mislim da ima ogrooooooomaaaaan potencijal ali trenutno se precjenjuje i ponaša malo neumjesno. To je sve. Zle krvi nema nimalo (barem ne s moje strane).

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jul 29, 2008 2:06 am 
Član foruma

Meni se ideja svidja, onoliko koliko shvatam, priznajem tesko mi je da razumem te formule, ali to je verovatno samo do mene. Zato smatram da bi pored formula trebalo da bude i nekakvo sto jednostavnije objasnjenje, da se ljudi zainteresuju.

Oko obracanja nekim ljudima iz hijerarhije vlasti . . . od toga mozete dobiti samo glavobolju, svi su isti, izuzetaka apsolutno nema. Svi se brinu iskljucivo samo za sebe i to je sve.

Ako mislite da imaju neku ideju oko onoga sto rade, pa cak i neku ideju da to rade samo za sebe, verujte mi nemaju nikakvih ideja. Jednostavno nisu svesni nicega i tu negde moze i da se nasluti da ponekad stvarno izgledaju kao da su vodjeni nekakvom spoljnjom silom.

Govorim iz prve ruke, radio sam sa ljudima iz nizih struktura vlasti i imao dosta prilike da se druzim i sa "najvisima". Imao sam "srecu" da posmatram uspon u politickoj karijeri jednog svog rodjaka i njegovo pretvaranje u "coveka od vlasti". Jednostavno neopisivo, kao da im se svima iskljuci jedan deo ljudskosti, ili im samo spadne ta maska i otkrije se prava sustina. Ne znam, ali sam naucio da njihov posao nije da oni tu bilo sta "vode" "poboljsaju" ili slicno, nego da jednostavno kontrolisu masu i da onako bezumni (to bi bila prava rec) prave sto veci haos i muku. Naucio sam i da se ja ponasam prema njima kao i oni prema meni "puca mi prsluce za njih" jednostavno ne treba misliti o njima.

Zato nama "obicnim" ljudima ostaje da sirimo ideju, jer ovo i jeste ideja za obicne ljude, pa kad svest i ideja dostignu kriticnu masu, ko zna . . . nada uvek umire poslednja :)

Vrh

PostPostano: uto jul 29, 2008 10:23 am 
Član foruma

Nekreditni novac (dM) je potrebna dodatna koičina novca u opticaju, određena procentom (k) od postojeće količine novca u opticaju (M). dM = kM
k = (ponuda - tražnja)/tražnja . I to je sve. Ne može manje. Ali, to znaju i đaci u osnovnoj školi. Kad se novac pušta u opticaj po toj stopi, nema inflacije. Nekreditni novac se poklanja za penzije i dečije dodatke. Ali pošto se poklanja, znači da nikog ne opterećuje nego se upravo za toliko, ukidaju porezi, pa kupci plaćaju manje a prodavci dobijaju više nego danas. Svi moraju biti za nekreditni novac, jer tako su svi u dobitku.
Neka se letak takve sadržine štampa u milion primeraka. Sve podržavam. d znači dodatna količina, a M znači novac u opticaju. Znači novca ima M, pa se njegova količina poveća za dM, a to je za onoliko za koliko nam se povećala proizvodnja i za koliko se smanjila tražnja , jer neka roba nije mogla biti prodata, pa je sada kpujemo da bi sva roba bila prodata.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jul 29, 2008 3:30 pm 
Član foruma

Da li bi to znacilo da bi drzava trebalo da se odrekne jednog dela poreza? Jer ako je tako, onda stvarno tesko izvodivo.

Vrh

Naslov: nekreditni novac - uslo za pravednije društvoržava
PostPostano: uto jul 29, 2008 4:29 pm 
Član foruma

Arbitrium Liberum je napisao/la:
Da li bi to znacilo da bi drzava trebalo da se odrekne jednog dela poreza? Jer ako je tako, onda stvarno tesko izvodivo.

Država se ničeg ne odriče jer umesto poreza ima nekreditni novac. Ali, proizvođači dobijaju, jer ne moraju da plaćaju poreze koji su tu samo zbog zablude ekonomake nauke. Kad proizvođači, sa većim profitima nego što su sada, ostvare novu, veću proizvodnju, moći će država da dobije nove poreze iz dodatne proizvodnje, i da finansira neke nove projekte i potrebe. Tako će svi, na kraju, biti u dobitku. I država, i proizvođači, i potrošači.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jul 29, 2008 6:27 pm 
Član foruma

Ali gde je tu dobit samog drzavnog aparata?
Bar na pocetku ga nema, koliko ja shvatam? Nego tek kad se to razvije mogu da ocekuju nesto od toga.

Citat:
Kad proizvođači, sa većim profitima nego što su sada, ostvare novu, veću proizvodnju

Odakle taj veci profit? Jel od tog dela poreza?

Ja se izvinjavam ako sam naporan :)

Vrh

PostPostano: sri jul 30, 2008 10:02 am 
Član foruma

Nekreditni novac, sam posebi, od početka predstavlja dobit države, isto kao i porezi. Porezi predstavljaju prihode države, kojima ona pokriva svoje troškove, i zato i oni ulaze u troškove. Nekreditni novac je prihod države koji ona dobija iz porasta ekonomske racionalnosti a ne iz troškova. Nekreditni novac se deli na profit koji se ulaže u povećanje proizvodnje i potrošački višak ili dobit potrošača, koja ne ulazi u prodajne cene dok profit ulazi u cenu i vrednost novog društvenog proizvoda. Društveni proizvod manje profiti predstavlja društveni trošak. Društveni proizvod plus potrošački višak, predstavlja ukupnu korisnost, koja je za višak korisnosti, koji se deli na profit i potrošačkivišak, veća od ruštvenih troškova. Ja mislim da je korisnost veća od troška, dok su oni. po ekonomskoj nauci, jednaki. Ako ovo nije dovoljno sa zadovoljstvom ću Vam dalje objašnjavati jer moramo doći do istine.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jul 30, 2008 12:33 pm 
Član foruma

Joj Jack pa kako si mogao zaključiti da se svađamo?

Faaip de Oiad je napisao/la:
Jack, nitko se ne svađa. Momak mi je simpatičan i mislim da ima ogrooooooomaaaaan potencijal ali trenutno se precjenjuje i ponaša malo neumjesno. To je sve. Zle krvi nema nimalo (barem ne s moje strane).

Kao što već rekoh prije, u potpunosti si u pravu. =D>

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jul 30, 2008 5:58 pm 
Član foruma

Arbitrium Liberum je napisao/la:

Država se ne odriče prihoda, samo prihode koji su bili porez zamenjuje prihodima koji se zovu nekreditni novac. Ona poreze može koristiti na drge stvari a može ih i ukinuti, jer time hoće da smanj cene za potrošače i poveća profite proizvođačima, koji će ih utrošiti na povećanje proizvodnje, iz čega će država ostvariti nove poreze i novi nekreditni novac, koji ide uz novu proizvodnju. Garantovano, dobija država a dobijaju i prodavci (proizvođači) i kupci (potrošači), kojima je sve jeftinije.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub aug 02, 2008 9:15 pm 
Član foruma

postovani gospodine Stojane Nenadovicu
nisam ni sanjao na kako ce lep prijem naici vasa studija o nekreditnom novcu koju sam "slucajno" procitao i "slucajno" postirao ovde 8)
imao bih Vam pisati toliko toga... ali pokusacu da budem kratak u skladu sa svojim skromnim trenutnim poznavanjem ekonomije i nesto malo boljim poznavanjem kako verovatno funkcionise citav svemir...
i sada kad citam svoj potpis koji glasi: treba udariti tamo gde ce najvise da boli tj. Zmiju treba gađati pravo u glavu ne mogu da se otmem jednom utisku
Vas projekat je moguci "metak" koji moze da "ubije" ili makar "da ozbiljno nacne" azdaju tj. ovaj trenutni (novi) svetski poredak :mrgreen:
doduse, to bi mogao biti kada bi se mogao jednostavno primeniti
ALI... prepreke ce biti brojne, niste ih ni Vi svesni, sudeci po nekim komentarima koje cu pokusati da obrazlozim.
Pantelija cesto zvuci kao da se narogusio na ceo svet, ali moram priznati da je nazalosti i cesto u pravu .

Nekreditni novac nije samo uslov za pravednije društvo. On je više od toga. On će biti prihvaćen upravo kad i vladajući ljudi "negativnog karaktera" shvate da je nekreditni novac - uslov za opstanak sveta.
G. Novakovicu, zar mislite da ONI to ne znaju?
Zar mislite da je opstanak sveta, koji NIJE PO NJIHOVI merilima, njima bitan?

Poveo je politiku budgetskog deficita u koju je prerušen nekreditni novac. Kad je, na iznenađenje naučnika i bankara, spektakularno uspeo, niko nije znao da objasni, šta se dogodilo.
da ponovim, G. Novakovicu, zar mislite da ONI to ne znaju?

nema tog bankara, ni masona, koji će moći dokazati da su troškovi i dohodak jednaki a višak korisnosti jednak nuli.
ONI ce uraditi SVE da do toga ne dodje, rat koji ce pobiti milijarde da bi se nastavilo po starom ne da nije nemoguc vec je vrlo izvestan! :cry: :(

Novi, nekreditni novac pravila bi država, prema formuli iz mog potpisa. To bi joj bilo dovoljno i ne bi morala da uzima kredite od onih koji danas vladaju svetom putem kredita
Mislite li da ce ONI ovo dozvoliti?

Male banke ne bi propale. Čuvale bi novac, onima koji im daju na štednju i davale kredite, onima koji im traže. Tačno koliko imaju na štednji. Bilo bi zabranjeno stvaranje novog novca, davanjem kredita preko iznosa prikupljene štednje.
G. Novakovicu, trazio sam "rupu" u vasem sistemu i nasao sam je :lol:
Ovo je, po meni, NJIHOVA sustina, iz ugla finansija koju ne zele da primene: davati kredite, onima koji im traže, ALI!!!!! samo Tačno koliko imaju na štednji.
Rezultat davanja kredita od "nepostojeceg" novca, sto se trenutno radi,ima za rezultat kupovinu realnih vredosti "nepostojecim" tj. "inflatornim" novcem, kako sam ja to razumeo.
Zar mislite da ce ONI dozvoliti da se ovo desi?

Iz svetske trgovine, koja upućuje proizvodnju prema minimumu troškova a raspodeljuje proizvode prema maksimumu korisnosti, proizilazio bi svetski nekreditni novac koji bi se mogao deliti kao pomoć siromašnim državama, odlukom Ujedinjenih nacija.
G. Novakovicu, ako ne znate ko je i sa kojim STVARNIM ciljem stvorio UN trebali bi da pogledate film Digitalni andjeo.
Ove trenutne UN NIKADA nece uraditi tako nesto jer su SATANISTICKA organizacija i nije im u interesu blagostanje covecanstva.
UN su, kao i mnoge druge slicne organizacije, MMF, svetska banka itd... stvorili ONI!!!

niti će SAD propasti zbog zlih bankara, nego zato što nisu uvele nekredtni novac.
Možda će već Barak Obama preći na nekreditni novac.
G. Novakovicu, glavni savetnik Braka Obame je Zbignev Bzezinski, jedan od ONI-h, jedan od glavnijih.

pa naravno da ONI sve ovo znaju.
Preko NJIHOVIH organizacija vasa, ili cija god ideja, pod imenom NEKREDITNI NOVAC, ne moze da zazivi.

verovatno svaka ideja moze i da se izvitoperi na hiljadu i jadan nacin, pa mozda moze i ova
ALI...
ako bi desetine ili stotine ili hiljade ili milioni malih ljudi u malim drzavama ovo procitali i SHVATILI SUSTINU
i napravli "politicke" programe gde bi glavni principi bili pre svega MORAL pa tek onda NEKREDITNI NOVAC
i ako bi takav sistem primenili u praksi... ko zna sta bi ispalo :)
onda bi tek videli ko je ko...
videli bi da sirom sveta, pa i ovde u srbiji, svi duvaju u istu tikvu, vecina nazalost mozda i nesvesno, da ne imenujem one koji nisu zasluzili da im se imena pominju
cutanje o zlocinu je isto zlocin

G. Novakovicu,
na kraju svega zelim vam dug i srecan zivot i da vrlo brzo zajedno docekamo dane kojima Vasi principi vode

svako dobro,
ras

Vrh

PostPostano: ned aug 03, 2008 10:36 am 
Član foruma

Poštovani gospodine Ras,
Hvala Vam što ste postavili temu o nekreditnom novcu na Forumu Galaksije. Vaše ukazivanje na teškoće sa kojima se suočava nekreditni novac, ne mogu osporiti, ali ne mogu ni odustati od borbe za nekreditni novac, koja je putem Interneta, postala moguća. Pošta sa nekreditnim novcem se gubila, a Patentni uredi nisu hteli nisu hteli to da patentiraju. Potpuno beznađe. Sada se svaki dan pojavi neka nova nada.
Juče sam dobio poruku nekog čoveka, koji inicira Berzu ideja - Teslijanum. Šaljem mu ideju o nekreditnom novcu i nadam se da ta ideja pobedi na Berzi ideja i tako se još više približi javnosti. Ali, možda čovek neće ni objaviti ideju. Na Burek Forumu su moje ideje Moderatori stavljali na Groblje Foruma, a na Galaksiji su baš Moderatori i Administratori podržali ideju o nekreditnom novcu. Vama se posebno zafvaljujem nanaslovu koji ste dali temi: nekreditni novac - uslov za pravednije društvo.

Vrh

Naslov: Re: nekreditni novac - uslov za pravednije društvo
PostPostano: sri sep 03, 2008 4:23 am 
Član foruma

http://www3.serbiancafe.com/cir/diskusi ... ji.html?80

Što se tiče Srba i Srbije Srbija je deo NWO od Karadjordja. I Srbija i srpski narod su uvek izvrsavali volju iluminata. Inat ne postoji. kada su mediji, stampa,radio ili televizija pozvali Srbe u rat protiv svojih Komsija Srbi su bili prvi.
Bili su prvi da imaju banke i da imaju Narodnu Banku srbija. cela Srpka država je organizaovana po NWO upustvu. Kada je NWO bilo potrebno da budu komunisti Srbi su To bili. kada nacisti I tio su bili.
Sve šta NWO trazi Srpski narod je prvi tu. Šta srbi dobijau zauzvrat. patnju...
To je patoloski mazohizam. Nisu samo tu srbi, masa naroda je tu ukljucujuci jevreje koji su odbijali da se isele za juznu ameriku iako ih je juzna americka diktatura htela a Himler ih je pustao 1936 čak su svima koji su hteli dzabe vize davane useljenicke i placen put.
No avaj vole ljudi da se pate guseci u kampu dok ih kolju u jasenovcu isto kao i Srbi. ali to spada pod medije i kontrolu uma i zelju da se pati i služe drugi. ta kontrola je toliko jaka da patnja mizernost i bol su postali uzivanje.
To je čak postao mentalitet i Srpskog i mase drugih naroda.Gledanje televizje i izvrshavanja šta telivizaja kaže je 100% istina. Kukanje je deo mentaliteta. Nravucenije rat protiv NOWO nije protiv nekih nedefinisanih neprijatelja već protiv Srba samih.
Srpkih Politicara i srpkog parlamenta, celog sistema... No oni neznaju da sistem može da se promeni jer to im se nekaze na televiziji..

Poneta je kako se njih resiti.ne da li je tri 100 ili ne znam koliko porodica i ko je iznad njih, gusteri ili Homonoidni bioloski roboti grey ili je iluminati ili satana ili da li se ti ljudi predstavljaju da su katolici protestanti jevreji ili pravoslavci ili kao familija ''lee'' kinezi od dao ili taoizma potomci azdaje zmaja po legendi ( naravucenije gustera).
Po mom misljenju jedini mogući način da se NWo pobedi je oruzana revovolucija i nacionalizacija kreairanja novca pozamljivanje novca nepostojeceg uz kamatu preko banaka (svih u svim zemljama sveta) koje oni kontrolishu.
Jedino demokratski izabrani parlamenat ili Kongers ie bi smeo da kreira novac i tako pozajmljuje lokalnoj vladi bez interesa. a lokalna vlada opstina okrug , Council ili magistrat fizickim i pravnim licima i tako stimulishe ekonomski rast.
Po Bibliji i po Americkom ustavu novac tradicionalno je bio u srebru.
Vezati papir za plemenit metal kao srebro daje fiksnu kontrolu jer parlamenat odredjene zemlje koja stampa novac može da kreira novaca samo onoliko koliko srebra ima kao zaliha da pokrie taj papir. To je stvranje postenog novca za razliku od ''fiat valute'' .
Dakle, moje mišljenje rešenja je revolucija da bi se zabranile banke i kamate, nacionalizovao novac to jest moc da se kreira i pozamluje novac.
jer svako ko kontrolsihe keriranje novaca taj kontrolsihe sve druge aspekte zivota preko ekonomije. jer kredit znaci ekonomski rast.
Svi drugi oblici kontrole NWO: politika , obrazovanje, mediji kontrole uma su samo naslanjaju na osnovnu moc to je kredit i moc banaka da kreiraju nepostojeci novac i da taj novac pozajmljuju.
To se danas uzima kao normalno. Biblija zabranuje da se novac pozamulje uz kamatu.
Pozamljivanje uz kamatu je ne eticko i nemorano delo toliko da je pozamljivanje novca izjednaceno po Bibliji sa ubistvom, dakle pozajmiti novac uz kamatu isto je kao ubistvo i gori je prekrsaj nego kuurvanje ili prostitucija.

Od 1919 godine kada je tajna organizacije preuzela i stvorila Federalne rezerve postepeno su naveli da sve države da odstupe od zlatnog standarda ( to jest da imaju pokrice u plemenitim metalima za stampan papir i predju nafiat valutu nepokrivenu nicim;
papir koji nevredi ništa osim verovanje da vredi ) i preuzeli su kontrolu Svetske banke i međunardonog Monetarnog Fonda koji je ustvari policajac da sve države ukljucujci Srbiju imaju isti monetrani sistem. Šta ustvari oni brane??
Šta to NWO brani svim silama???
Ljudima u Srbiji u Uk, Usa canada i EU i svuda u svetu u svim državam sveta se ne kaže već im se prodaje bajka da banke pozamljuju svoj novac od uloga.
To banke ni u jednoj zemlji ne rade.
Banke u stvari u svojim kompjuterima kreiraju novac koji nigde ne postoji na osnovu zakona o frakciji depozita.
Kada centralna banka (Narodna Banka Srbije ili Federalne rezerve iili Bank of England na primer dobiju kopiju od ugovora o dugu od banke koje kreira zajam Oni stampaju tu sumu) banke ustvari pozamluju novac naroda poreskih obaveznika u Srbiji, u Americi Svuda i to pozajmljuju i naplacaju kamate.
To je parazitizam. Zivljenje na tudjim ledjima.
Sto je najgore ne samo da žive na tudjim tj. nashim ledjima već kreiranje zajma kontrolise ekonomije. Sve forme zavise od kredita koje banke kreiraju. preko njih i Politicari vlast vrse obrazovanje dece i javnog mnjenje tzv kontrola uma etc.
No banke i ljudi NWO koji kontrolise te banke i ovakav monetarni sistem menjaju to pravo Bogom dano. To pravo je u zakonu koje su ''demokraski predstvnici ''doneli. Srbi u Srbiji Amerikanci u Americi Britanci u Britaniji etc.
Dakle banke (sve banke svuda su deo tog sistema) to jesti oni koji se kriju iza banaka poseduju indirekno te banke ili direktno) mogu to da rade da pozamluju tudji novac i na tome naplacuju kamatu i tim kontrolisu ekonomiju i politiku obrazovanje kulturu i medije i samo zato što im zakon to dozvoljava.
Taj zakon Milom ili silom revolucije može da se promeni i banke zakonom zabrane kao i kamata , I samo parlamentu dati prvo da ima moc u zakonu da kreira novac i taj novac pozajmljuje bez kamate.
Jednom kada to se promeni NWO pada jer svi drugi oblici kontrole ljudi su lancana reakcija koja pocinje od moći da kontrolishu novac koja im je data zakonom.

Naravoucenije sve srpske firme nisu trebale da se prodaju jer da su Srbi promenili svoj mentarni sitem sve srpke firme su mogle da dobiju zajem bez kamate od srpkog parlamenta da bi povecale proizvodju i prodaju i zaposlili nove ljude.
Tako da krivac nije NWO Rochild ili bilo ko već srpki glasaci su dozvolili svojim predstavnicima u parlamentu da im izglasaju takve zakone i dozvole bankama svetskim domaćim da žive kao paraziti na njihovim ledjima i da im kontrolishu politicare i zivote...
da li su mogli to da promene?
Nego šta ?
Umesto da su gadjali Amercki abasadu bolje da su gadali svoje predstavnike u paralentu raspustili isti i zabrali nove koje će da donesu zakone koja vecina želi..
Aoslutna vecina srba želi zajam bez interesa isto vecina amerikanaca kineza rusa.
Svi ti narodi mogu to da imaju kao žele samo trebaju par svojih izdajica slugu u pralamentu da povesaju za izdaju i donesu zakone koje žele da imaju.
To je demokratija..

O Visini Inteligencije običnoh glasaca koji gledaju TV koji isti NWO kontrolishe je posebna tema pa glasaju za parazite koja ih tlaci pridaje im firme od navca koji narod poseduje.. dakle Narod Srbije je kriv nije Rochild ili nako nedefinisan Statana ili vanzemljaci Us. Amerikaci i njihova inteligencija je za njihovu vlast i tako svaki narod je kriv za svoju državu..
dakle jedini način je revolucija da se silom isforsira demokrastka volja naroda koji poseduje novac koji stampa..
I nema NWO na nashim pravnim fakutetima i ekonomskim takođe u svetu na TV ne možešh da cujesh za opciju mogućnost politicke ekonomije ekonomske skole iz cikaga da Pozamljivanje Novca može da se nacionalizuje a kamate zabrane.
To neuce studenti ekonomije ili poltikcke filozofije.
uce marksizam socijalizam a osnova ljudske ekplatacije da kreranje nepostojeceg noca od banaka kontrole novca ne??
Mislite da li je to slučajno???
Nije već namerno tako da advokat koji proshao test atvokastke komere tek prvi put u svojoj praksi ako se bavi finajsikim pravom sazna za zakon o frakciji depozita koji je tu.
Isti je tekst u srpskom zakonu i Amerckom ustavu... isti tekst. Prevedeno je reč po reč.
Isti je tekst u 154 i kusur zemalja nema veze da li je zemlja demokratija ili je islamki fundametilizam ili je socijalisticka kao u Kini ili KUbi.
Isti monetrani sistem svuda...
Niko pojma nema i nije informisan i niko o tome javno ne govori niti sme niti može da se stampa čak oni sto sede u Srpskom pralametnu pojma nemaju da Banke nareduju Srpskoj državi da stapma novac koji oni pozajmljuju kome hoće i na tome naplacaju kamatu...
ispravka zakon o frakciji depozita nije u amerckom ustavu već je u amerckom zakonu koje su ratifikovale sve savezne države. taj zakon moglo bi da se ide na debatu i argumentuje jer je čak protiv americkog ustava neustavan je isto kao i postojanje semi privatne institucije federalnih rezervi..
Ali je zato u Srpskom zakonu velikim slovima...

Dakle, koji je razlog sto hoće da nas izbrisu, rasture, satanizuju i uniste???

Kao sto sam pokazo Iluminati ,NWO neprijatelj nije spolja već je u celom sistemu unutra. Parlamenat i svi poslanici u parlamenu svih partija koji kao ovce glasaju zakone o kojima nemaju pojma šta znaci upotreba tih zakona u zivotu.
Oni koji su dozvolili da zakoni budu u prslosti doneseni i ništa ne rade da se ti zakoni promene.
Narodna banka Srbije koja je vazal Međunarodnog Monetranog Fonda I Svestke banke i lokalan narednik za srpske banke.
Dakle kako je sistem postavljen. dakle NWO će raditi sa Srbima samo dokle Srbi sami sebi dozvoljavaju i kopiraju isntitucije i monetrane siteme koje su im drugi nametnuli a srpski ''demokratski izabrani predstavnici' kao ovce su izglasali da ih tlace i žive na ledjima. dok se Srbi ili bilo koji drugi narod sam ne promeni za sebe takav sistem bojim se da će Srbi da igraju kako NWO svira jer svi sistemi države u svim aspektima pocev od zakona koji su sami srbi doneli su deo NWO.. da su Srbi promenili svoj monetrani sistem zadrzali bi Kosovo i srpske zemlje jer NWO ili oligarhija sveta gore pomenuta se jako plasi revolucije i da jedna zemlja nepromeni monetrani sistem pa sve druge zemlje ne slede.. dakle rat u Koji je Srbija isla je samo deo NWO strategije da naprave malo para testiraju novo oruzije i naravno banke da kreiraju novac prvo da bi se rusila Srbija a posle ponovo zajam sa kamatama da bi se gradila srbija. naravno

I ko je tu najveci dobitnik ???
Pa banke koje daju zajam i stimulisu sve ove aktivnosti.I rat i obnovu i vojsku...

politiku kreira svetka oligrahija onih koji stoje iz tih banaka dakle srpki narod glasaci i njihovi ''demokratski poslanici'' u srpskom parlamentu su krivi jer opijeni i isprani medijima ne vide gde je neprijatelj; da je neprijatelj u samoj srpkoj državi pa su dozvolili da zavise ekonomki i politicki od slavine IMF i Svestke banke i '' stranih banka i organizacija za svoju ekonomiju medije i politiku. Zavise od papira koji druge vlade stampaju paira koji ništa u relnosti ne vredi osim vere da vrede. Koja je tu logika i idiotizam i primitivizam. Sto bi srbi zavisili od od zajmova Svetke banke i IMF kada sami sebi mogu da kreiraju novac koji sami stampaju i pozajme bez kamate i stimulisu svoju ekonomiju i zaposjljvanje i imaju svoju politiku, nezavisnu od svetskih i domaćih medija???
Pa zbog zakona i institucija koje su donete zakonom.
Srbi su sami sebi takav sistem zakonom doneli da zavise. Pošto zavise mediji im ispiraju mozak kako NWO servira i nevide neprijatelja u sebi već neznaju ko je neprijetelj. Svi mogu da budu i niko..
Tako je kod svih naroda samo su Srbi najvise sebi dozvoli da budu medijima manipulisani i sami sebe ubedili da moraju da zavise i kopiraju monetrani sistem koji je svuda i da rade šta Televizija kaže im naredi.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 134 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.