Dragi kolega V.
Da li vi vidite neki drugi nacin izlaska iz ovog "sranja"? Ja ne.
Ne znam da li ste primjetili ali upravo ste potvrdili moju tezu. Kao sto sam rekao, ti ljudi na vlasti su medjusobno isprepleteni krvnim i ostalim vezama i oni nikako ne planiraju samo tako pustiti tu svoju vlast.
Sto se tice demokracije:
Da bi odluke bile demokratske, pored većinskog principa moraju ispuniti i daljnje kriterije:
Ravnopravnost: Svatko može glasovati na izborima i sudjelovati i ima samo jedan glas. Stoga u nedemokratskim državama žena nemaju proavo glasovanja
Sloboda: Ne smije biti vršen pritisak. Kako bi se spriječili pritisci, glasuje se tajnim glasovanjem. Također bi trebalo biti dovoljno vremena za donošenje odluke.
Sloboda informacije: Svi sudionici bi kroz slobodan pristup dostupnim informacijama trebali znati i razumjeti o čemo se odlučuje.
Sloboda izražavanja: Političkoj odluci treba predhoditi slobodna razmjena mišljenja i stavova.
Aktivno biračko pravo: Svi gradani imaju pravo kandidirati za bilo kakve kadrovske odluke .
Alternativa: Pravu odluku se može donijeti samo ako postoji nekoliko alternativa. Kao poseban slučaj moze biti glasanje sa samo jednom alternativom, ukoliko se poštuju drugi kriteriji demokracije.
Kao sto rekoh, sustav sam po sebi nije los, losi su ljudi koji upravljaju sa sustavom, a jos su losiji ljudi koji te ljude ponovno izaberu
Gledao sam ja poprilican broj raznih dok. filmova koji govore za i protiv svega.
Ali ovdje se ne radi o njima nego o nama. Mi kao ljudi smo
Ja sam siguran da od onih 5 ili 10% ljudi koji se bave raznim teorijama zavjera, masona, illuminata, bilderberga i slicnih grupica, da jedno 70% njih bi se ponasalo isto kao i ovi koji su na vlasti. Mnostvo mojih prijatelja prica kako treba biti posten, pomoc drugima, i onda si za bozic kupe darove od 100eura.
To sam samo uzeo kao primjer ali vrlo dobro pokazuje kako je sustav napravljen da funkcionira. Kao sto rekoh ja sam protiv svakog sustava, ja sam za slobodu.
Recimo jos jednu stvar, poslije domovinskog rata na podrucju yuge, u hrvatskoj su poceli nicati invalidi domovinskog rata kao gljive poslije kise, ljudi kojima nista nije bilo su si sredjivali mirovine koje su kao tri moje place mjesecne, i kladim se vama kolega u sta god zelite da se nisu ni sekunde zapitali da li ce mozda njihova djeca imati od cega zivjeti posto ce morati raditi i za njihove mirovine. Zasto? neko ce reci da im je sustav to omogucio, zasto to onda nebih iskoristili. Ja se pitam slijedece: da donesu zakon da mozes slobodno ubijati ljude, da li bih to ucinio?
Kad sam spomenuo nasilje, nisam mislio na nasilje tipa da se svi ljudi ustanu i pocnu ubijati jedni druge, nego sam mislio da ce ljudi shvatiti da nemogu mirnim putem rijesiti neke stvari. jer im "ti" ljudi to nece dozvoliti.
Da li vi recimo mozete prestati placati poreze ili recimo prestati placati zdravstveno osiguranje? nemozete jer nemate mogucnost. E vidite kolega ja ne zelim mjesecno davati 500kn za zdravstveno i onda jos placati svaki posjet lijecniku 15 kn, svaki lijek odredjeni iznos. pa onda jos ako nemam dopunsko placam bolnicko lijecenje i smjestaj u bolnici iako mjesecno vec placam ti 500 kn. A tako ce biti cijeli zivot ili dok se svi ljudi ne pobune.
Zasto ja moram placati PDV na svaku poruku ili poziv sa svog mobitela, i onda jos placam na cijeli racun PDV?
Dajte mi recite vi kolega V, kako vi vidite izlaz iz tog "sranja"?