E nisam ništa od njega za ozbiljno čitao i spominjao ga kojih pa sigurno dvije godine i ove noći sam sanjao da pričam sa frendom o njemu te da jedem neki kupus i kažem frendu "oš malo vibutija?"
... To ne znači da sam naravno neka pristaša ili nešto slično, samo imam čudne asocijacije a ko nema takve čudne poveznice u snu, uopće sigurno ne sanja
... Nego ne znam da li je to "slučajnost" ili nešto deseto, ali u svakom slučaju moram priznati da je zanimljivo...
Mislim da nemam o toj temi ništa više reći no što je rečeno... Inače jedno vrijeme kada još nisam dovoljno toga svega pročitao i nisam ni približno mogao razmišljati svojom glavom kao danas (iako sam bio na pravom putu više manje), kako sam ulazio u tu neku "duhovnu domenu", čovjeka sam više manje simpatizirao. Čak sam i pročitao neke pametne stvari kod njega, što naravno nije čudno, jer ništa nije crno-bijelo. No s vremenom kako se mozaik širi, čovjek shvati da baš i nije sve tako, tako da bih se u mnogočemu složio sa Tininim postom. Pantelija isto ima zanimljiv pristup i iznio je neke ideje koje su u najmanju ruku - zanimljive.
Najviše se slažem sa onom Tininom rečenicom o poštovanju bića ispred sebe i svim tim, a šta da kažem, žena dobro zbori.
Uglavnom što sam više čitao o njemu sve mi se manje taj pristup sviđao i bio sam sve kritičniji... S druge strane riječ je o osobi čije se postojanje i ne može zanemariti samo tako olako ako se hoće biti u toku sa događanjima na nekoj pa globalnoj razini da se tako izrazim.
Inače čovjek kod kojeg sam učio yogu negdje sredinom srednje je bio prilično velik simpatizer Sai Babe i onda mi je posudio par knjiga, i ja se fino informirao i tako. Na svu sreću na vrijeme sam skužio da taj učitelj živi u svom filmu, izoliran od svijeta kao neka karmeličanka, izabrao je ono što mu odgovara i to uopće nije loše kao njegov osobni izbor, ali je BRUTALNO JAKO loše kada on sa svojeg TOTALNO USKOGRUDNOG i da ne kažem maloumnog svjetonazora ide učiti druge... No pošto tako funkcionira cijeli svijet više manje, neću se praviti da sam otkrio toplu vodu
. U toj grupi sam bio najmlađi ali sigurno najotvoreniji, da ne kažem najpametniji (ako ne već životnim iskustvom a onda barem preispitivanjem i kritičnošću najbistriji)... Sve u svemu čuo sam i par u to vrijeme pogotovo zanimljivih priča koje ću ukratko podijeliti s vama, bez nekakvog određenog suda...
Uglavnom navodno su neke dvije žene ovdje iz Hrvatske tako išle kod dotičnog afro-mana (:D), jedna je bila ovisna o slaganju frizure i feniranju iste, a druga je stalno gledala na sat. I sada kada su ušle u njegov ašram, jednoj je stao sat, a druga kada se htjela fenirati, fen nije radio... E sad to može biti neka teška brija dotičnih fanatika, što je i moguće da su oni malo previše teatralno zabrijali, ali može biti i istina, u svakom slučaju ništa posebno vrijedno isticanja ako se mene pita
.
Ali uglavnom kada bi vidjeli po prilici profil ljudi koji se pali na takve vrhunske učitelje (tm), sve bi vam bilo jasno. Iako ne sumnjam da je većina ovdje i vidjela. To su uglavnom new-age ovčice, kojima treba suvremena zamjena za kršćanstvo... Master, we want to follow you, beeeee...
A koje su to tek teške znanstvene spike u tim krugovima, joooooooj...