Zbog brojnih spyrinih bisera vjerojatno se više nitko ni ne sjeća o čemu se radi pa ću citirati:
Bogy je napisao/la:
Vegetarijanac sam od rođenja.
Nitko u familiji mi nije bio vegetarijanac, naprotiv, imao sam puno muke s roditeljima koji su tih prvih 10-tak godina bezuspješno pokušavali postići da počnem jesti meso, vodili me doktorima kao da sa mnom nešto nije u redu.
Njima je to što odbijam jesti meso postalo "najveći svjetski problem" i služili su se najperfidnijim metodama kako bi postigli svoj "cilj".
Govorili su mi kao djetetu "da ću umrijeti i da nitko još nije preživio tko nije jeo meso" tako da sam se osjećao kao da sam sam na svijetu, da sam "roba sa greškom", ali unatoč svemu - meso jednostavno nije bila moja hrana.
Kasnije sam upoznao još ljudi koji su u djetinjstvu prolazili sličnu torturu, neki su poklekli i počeli jesti meso, a neki su uspjeli sve izdržati.
Ne ljutim se na svoje roditelje, jer nisu znali što rade.
Žao im je i kažu da su imali najbolje namjere.
Iz zdravstvenih razloga oni meso danas jedu jako rijetko.
Zbog mog iskustva, takvog kakvo je bilo, zamolio bih sve roditelje da ne prisiljavaju djecu da jedu nešto što ne žele - mogu im ponuditi, savjetovati, ali ne i nametati.
Jer djeca su mudrija od nas!
Žao mi je spyre, nije njemu lako kad su ključne misli koje su kao reakcija na gornji post "izašle iz njegovih ustiju":
spyro je napisao/la:
-Nije bitan Isus nego Sotona
-gadite mi se i vi vegetarijanci i mesožederi... vi ste svi jedna bagra
-Ovu temu treba ukinitu s foruma radi ometanja bitnijih stvari
-Tko ima psihičkih problema i ovo mu smeta nek ode u psihijatra.
-Ovako glupim temama uostalom i nisu mijesta na ovakvim forumima.
-Ovdje to nikoga NE ZANIMA.
-Pričaš gluposti.
-Pod hitno zaključat ovu temu i sve ovakve slićne i stavit onu rečenicu koju sam postao:
The important thing is not what goes into your mouth, but that which comes out of it.
Spyro ovo posljednje jedino nije napisao na hrvatskom (a kao jako važno citirao čak 4 puta), valjda zato što je Isus upravo tako to prije dva tisućljeća rekao na engleskom jeziku pa da dobije na težini i dokumentarnosti.
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Moj post koji je izazvao ovakvu reakciju je bio potpuno

, odraz osobnog iskustva a ne nečega što sam negdje čuo ili pročitao, i kao vegetarijanac od rođenja sam svakako kompetentan da o tome nešto kažem.
Pitam se što navodi nekoga koga ova tema ne zanima da ovo uopće čita a pogotovo da se osjeća pozvanim komentirati i napadati, pa čak pozivati da se zabrani? Čudan neki implant!
Inače težim jedenju sirove hrane, a što će drugi odabrati za svoju hranu nije me briga.
Inkvizicijske reakcije poput spyrine na to što sam kao dijete odbijao jesti meso su nekada bile puno češće jer to je tada bila "hereza".
Danas su puno ekstremnije teme poput jedenja sirove hrane, života na prani, sungazinga te činjenica da svježe voće i povrće alkalizira (antioksidansi) dok meso zakiseljava (slobodni radikali) stanice organizma, učinile vegetarijanstvo jednim postepenim, prijelaznim načinom ishrane ka gore spomenutima.
(Preporučujem onima koje to zanima pogledati drugu polovinu izlaganja Vadima Zelanda:
http://www.youtube.com/watch?v=8sPoCGvGvSM ili pročitati
ovu knjigu)
Dakle, to moje iskustvo mi je pomoglo da sam još kao dijete shvatio da živim u svijetu laži (a Internet mi je pomogao da shvatim da nisam jedini koji je to zapazio) i da me lažu roditelji i rodbina, doktori, nastavnici i svećenici.
Sve je bilo lažno i ta laž hvata u mašinu svako novo dijete koje dolazi na svijet.
A tek kad shvatimo da živimo u svijetu laži možemo početi tražiti istinu - i svatko je treba pronaći za sebe i u sebi, doći do znanja iz prve ruke, autentičnih iskustava onih koji su to provjerili i proživjeli a ne negdje načuli!
A ja sam još kao dijete htio provjeriti da li ću umrijeti ako ne budem jeo meso kao što su mi govorili - i vjerujte mi, preživio sam.
Da, još kao djetetu mi je bilo intuitivno jasno nešto što spyri neće biti dok "such things come out of his mouth".
A forumi su, nažalost, puni teoretičara koji zapravo ništa ne razumiju i poput ovaca iz Orwellove "Životinjske farme" ponavljaju "dvije noge loše - četiri noge dobre"!