Sada je: ned jun 15, 2025 6:52 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 537 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 27  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Reiki - alat za lječenje i napredak
PostPostano: uto okt 20, 2009 8:48 am 
Član foruma

Ne znam kako uopce netko moze pomisliti da zna sve odgovore o jednom duhovnom putu ili tehnici ili životnoj energiji.

Internet je donekle slobodan medij, i svatko ima pravo pisati i čitati što želi, a na nama je da odvojimo žito od kukolja.

Prema tvom jednom postu, bez uvrede, čini mi se da još imaš dosta posla na sebi(kao uostalom i svi mi) i da nisi još potpuno prihvatio načela reikija, ako si tu tehniku izabrao za svoj put. Jedan od osnovni preduvijeta da bi se postalo majstorom i skromnost i i ukroćen ego.

S druge strane razumijem donekle tvoju želju da podjeliš svoje viđenje reikija i da ti smetaju razne loše stvari koje pišu neupućeni ljudi koji su najčešće vezani uz crkvu, ali i oni imaju pravo na svoj stav, ma koliko se nekome on pogrešan činio.

Vrh

PostPostano: uto okt 20, 2009 9:47 am 
Član foruma

NexusReiki je napisao/la:
ajmo ovako molim Vas sve; ako vas zanima bilo što vezano uz reiki, pitajte mene, ne čitajte po internetu, jer razni "Božji" ljudi pišu svašta o svemu, pa tako i o reikiju, ja sam Reiki, sve sam prošao, i mogu vam odgovorit na pitanja, samo pitajte.

Samo ti piši. Pusti ti winwtua i ostale sektaše koji bi htjeli da samo oni imaju znanje pod svojim kljućem kako bi ga mogli dobro prodavat i unovćit.

Vrh

PostPostano: uto okt 20, 2009 6:52 pm 
Početnik

kolos je napisao/la:
ne čitajte po internetu, jer razni "Božji" ljudi pišu svašta o svemu, pa tako i o reikiju,

Hm,jesi li svjestan da se i ovaj forum nalazi na internetu?
Zanimljivo je da je jedna od zadaća ovog foruma probuditi ili ukazati ljudima baš na te "razne Božje ljude".
:occasion5:

no xD znaš kaj sam mislil pod "nemojte čitati po internetu", kaj god budete čitali od mene je prek interneta

Vrh

PostPostano: uto okt 20, 2009 6:55 pm 
Početnik

spyro je napisao/la:
ajmo ovako molim Vas sve; ako vas zanima bilo što vezano uz reiki, pitajte mene, ne čitajte po internetu, jer razni "Božji" ljudi pišu svašta o svemu, pa tako i o reikiju, ja sam Reiki, sve sam prošao, i mogu vam odgovorit na pitanja, samo pitajte.

Samo ti piši. Pusti ti winwtua i ostale sektaše koji bi htjeli da samo oni imaju znanje pod svojim kljućem kako bi ga mogli dobro prodavat i unovćit.

hvala

Vrh

PostPostano: uto nov 17, 2009 3:49 pm 
Početnik

Dali je moguce da to napravim sam,pomocu knjiga itd,ili se bas mora ici nekom "masteru"? :)

Vrh

PostPostano: uto nov 17, 2009 11:50 pm 
Član foruma

Citat:
Dali je moguce da to napravim sam,pomocu knjiga itd,ili se bas mora ici nekom "masteru"?

Ovim postom ne pokušavam niti želim omalovažavati ni uvrijediti nekoga, jedino što ću uraditi je da odgovorim što je moguće iskrenije iz dubine srca, jer to i svi zaslužuju, da im se iskreno odgovori, ukoliko se netko nađe uvrijeđen ili iznerviran mojim odgovorom možda će to biti zato što vidi i osjeća nekakvu refleksiju sebe koju još nije riješio sa sobom. Dakle, evo i ja (o.p.a. ego) sam "majstor reikia"(wauuu) i kod 99% "mastera" se plaća novcem, onih 1% još nisam upoznao, znači razmjena energije jer u materijalnom okružju novac=energija, zašto baš novcem to se oni sami trebaju upitati, i tu sam se naravno i "razišao" sa svojim "učiteljima", i ovom prilikom im zahvaljujem na svemu. "Razišao" ali ne zbog toga što sam platio za inicijacije, zanemarimo moj novac, već mi se nikako nije uklapalo pomaganje drugima i to što bi mi oni za to trebali platiti, zar nije već samo što se netko osjeća bolje i sretnije plaća sama? Tako sam odlučio da nikad neću naplaćivati pomoć drugima, naravno nikad nisam i nikada neću, ne tražim ni hvala. Zašto? Zato jer svatko tu istu mogućnost iscjeljivanja nosi oduvijek u sebi, a simboli koji se koriste nisu ništa sveto, već samo obični okidači, koji pomažu da namjera iscjeljenja preskoči um, ego i intelekt i ostala sranja koji su jako varljivi i podložni manipulaciji, znači smetaju pristupu višim frekvencijama i taka placebo efektom simbola, a svi znamo kako je u matrici lako simbolima manipulirati ljudima, tv, reklame, itd, itd..., ustvari sam dublje uranjaš u polje iscjeljujućih frekvencija, poput namještanja radio stanica, a ti u sebi oduvijek imaš prijemnik, baš kao i pristup višim frekvencijama iscjeljenja, samo što si zaboravio kako se pali. Simboli posluže kao podsjetnik da u sebi svatko ima pretinac sa svim mogućim dostupnim lijekovima, kada jednom saznaš da imaš ladicu i zapamtio si gdje se nalazi, i staza ka pretincu je već utabana podsjetnik ti više ne treba, nadrastao si ga, a onaj koji doista liječi je "pacijent" sam, a ne "reikist", dakle sad je i "reikist" sam postao drugome okidač, jer kao što barba Isus jednom prilikom reče:"Vjera te tvoja izlječila". Naravno nije loše podsjetiti se prije svega da je sve energija, da sve vibrira na određenim frekvencijama. Osobno se prilikom samoiscjeljivanja više ne koristim simbolima, niti samoiscjeljivanje nazivam reikiem, reiki je samo jedan od naziva za ono što se oduvijek zna i koristi i dio je svih nas, i mislim da ga ne treba brandirat ni etiketirat, ne trebam nikakvu etiketu "reikista" a kamoli "majstora", iako sam nekada trčao za time, ali svatko ima pravo izbora, i zna što je u datom trenu najbolje za njega.
Što više etiketa na sebe naljepimo to manje vidimo i zaboravljamo tko uistinu Jesmo. U par jednostavnih primjera doći ćeš do zaključka da oduvijek nosiš moć iscjeljenja u sebi.
Recimo, kada si bio mali i kada si se udario, što je bilo što si prvo uradio? Instiktivno postavio si ruke na bolno mjesto kako bi ublažio bol, što radi i svatko od nas. Slučajno? Ne bih rekao.
E sada pravi odgovor na tvoje pitanje trebaš li nekog "učitelja" ili ne, to ti nitko od nas ne može odgovoriti osim Tebe samog. Ali ne vjeruj ovome što sam ja ni itko drugi napisao, kako o ovoj temi tako ni o bilo kojoj drugoj, vjeruj svojoj Intuiciji, svojem Višem Ja, uradi ono što osjećaš u srcu, ono što osjećaš da je najbolje za tebe i tvoj razvoj lako ćeš prepoznati jer to već odzvanja u tebi, a sve što ti trebaš uraditi je stišati buku u sebi da bi čuo taj zvon, vjeruj svojem Višem Ja, i nikada apsolutno nikada nećeš pogriješiti. Sve odgovore svi već nosimo u sebi i stoje nam pred nosom, bodu nas u oči, a ono što mi trebamo uraditi je postaviti prava pitanja. :love3:

Vrh

PostPostano: sri nov 18, 2009 7:47 pm 
Član foruma

Zheel je napisao/la:
Sve odgovore svi već nosimo u sebi i stoje nam pred nosom, bodu nas u oči, a ono što mi trebamo uraditi je postaviti prava pitanja. :love3:

:thumbup: :occasion5:

Vrh

PostPostano: sri nov 18, 2009 7:52 pm 
Početnik

Zheel,ja se slazem sa tim svim sto si napisao,ali ako sam ja laik i nemogu,ili neznam doci do tog svog "viseg ja",onda mi je normalno da pitam nekog koji vec zna,kako doci do tog nacina da ga aktiviram. Ili mozda grijesim sto pitam? :-k
Mozda trebam prvo nekom da platim za nesto sto je badava i svuda oko nas,pa da bih znao dali mogu ili ne? :?
Jednostavno mi se gadi ta vrsta ljudi koji zele svaku "sitnicu" da unovce.
Ok,razumijem da je ovo takav svijet i da se sve vrti na materijalnom planu i da je svima potreban novac i da svi zele da zarade na lagan nacin,ali ne razumijem cemu tolika pohlepa i gdje je nestao onaj osjecaj pomoci prema slabijima.? :?
Nije mi problem uplatiti kurs i visiti par dana tamo,ali iz principa necu da dajem novac nekom supku koji zivi od toga,samo da bi mi otvorio chakre i pokazao nacin kako dalje.
Zato sam pitao za neke slicne knjige. :)
Ok,nemojte me sad pogresno razumjeti i misliti da sam neki "zidov" sto se tice love,nisam niti najmnaje,nego mi se jednostavno gade pohlepni ljudi.
Ali na zalost,dok je takvih i dok je takav sistem,nikad necemo biti ono sto bi trebali da budemo.

Vrh

PostPostano: čet nov 19, 2009 11:16 am 
Član foruma

Bandolero je napisao/la:
Zheel,ja se slazem sa tim svim sto si napisao,ali ako sam ja laik i nemogu,ili neznam doci do tog svog "viseg ja",onda mi je normalno da pitam nekog koji vec zna,kako doci do tog nacina da ga aktiviram. Ili mozda grijesim sto pitam? :-k
Mozda trebam prvo nekom da platim za nesto sto je badava i svuda oko nas,pa da bih znao dali mogu ili ne? :?
Jednostavno mi se gadi ta vrsta ljudi koji zele svaku "sitnicu" da unovce.
Ok,razumijem da je ovo takav svijet i da se sve vrti na materijalnom planu i da je svima potreban novac i da svi zele da zarade na lagan nacin,ali ne razumijem cemu tolika pohlepa i gdje je nestao onaj osjecaj pomoci prema slabijima.? :?
Nije mi problem uplatiti kurs i visiti par dana tamo,ali iz principa necu da dajem novac nekom supku koji zivi od toga,samo da bi mi otvorio chakre i pokazao nacin kako dalje.
Zato sam pitao za neke slicne knjige. :)
Ok,nemojte me sad pogresno razumjeti i misliti da sam neki "zidov" sto se tice love,nisam niti najmnaje,nego mi se jednostavno gade pohlepni ljudi.
Ali na zalost,dok je takvih i dok je takav sistem,nikad necemo biti ono sto bi trebali da budemo.

Kako doći u kontakt sa svojim Višim Ja? Jednostavno. Skoncentriraj se, postavi pitanje i odgovor će doći. Odgovor ćeš čuti mentalno. Ispočetka je to obično nerazumljiva komunikacija no sa vremenom se pročisti. Za ovo ti nisu potrebni nikakvi tečajevi ni posebne tehnike koje se redovno naplaćuju, i to obično masno. Također ne treba te nitko učiti kako da otvaraš čakre, jer ne znaš kakve taj, koji te to uči, ima namjere. Može sa tvojim čakrama manipulirati. Sa tim stvarima nema zafrkancije.
Svatko ima svoj način komunikacije sa Višim Ja, nema univerzalnog recepta, jer ono što odgovara tebi možda ne odgovara drugome.

Vrh

PostPostano: čet nov 19, 2009 9:29 pm 
Član foruma

Bandolero, baš kao što Moonlight reče: "Jednostavno". Da, jednostavno ćeš doći u kontakt sa Višim Ja, možda bi bolje bilo reći Pravim Ja, ustvari ti si sigurno već tisuću puta došao u kontakt s njim, samo što to nisi tako registrirao, najjednostavnije rečeno kada si htio nešto uraditi ili krenuti nekamo, recimo da ti se neko pitanje vrzma tjednima u glavi i jednog dana tako išao si kao bezveze šetati i odjednom ti je "palo na pamet" da umjesto da skreneš u park ti odeš do knjižnice kao malo čačkat po policama, i tako prčkajući po policama naiđeš baš na pravu knjigu koja sadrži baš onaj odgovor na pitanje koji si tjednima vrtio u glavi. Jednostavno unutarnji glas, intuicija, možemo to nazvat kako god hoćemo. Recimo, zašto si se registrirao baš na ovaj forum, je li ti samo "palo na pamet" ili si možda slijedio onaj unutarnji osjećaj koji te jednostavno usmjerio?
a evo i linkova na knjigice: :read:
http://www.4shared.com/file/131231268/2b7ff60/BRENNAN_BARBARA_ANN_-_iscjeliteljske_ruke.html
http://www.4shared.com/file/76795148/74513bac/Hay_-_Kako_iscijeliti_Duh_i_Tijelo.html
http://www.4shared.com/file/79558628/ab5e6e91/Hay_-_Moc_ozdravljenja_je_u_nama.html
http://www.4shared.com/file/30250072/fb125c06/Inner_Child_Reiki_Healing_Project__private_process_.html?s=1
http://www.4shared.com/file/47530539/534070ee/Self-Healing_Reiki.html?s=1
http://www.liberatapublishers.com/reiki.zip
http://www.4shared.com/file/74303750/436990ff/Reiki_za_po

:love3:

Vrh

PostPostano: pet nov 20, 2009 8:46 pm 
Početnik

Hvala Zheel :thumbup:

@MOONLIGHT
Budem se skoncentrirao kad si ispraznim glavu. :)

Vrh

PostPostano: čet nov 26, 2009 7:04 am 
Početnik

Pozdrav svima! :D
Vec neko vreme citam teme na ovom forumu i sada sam resila da se registrujem.

Sto se tice reikija moje misljenje je da nacin na koji se radi nije bas dobar jer moze da nas uvuce u opasne stvari u koje se ne razumemo, jer malo ko to zaista zna, a jos je manje onih koji su voljni to znanje da podele. Ja imam neko veoma skromno znanje koje bih zelela da podelim sa vama, a to znanje nije o reikiju vec o stvari koja nema naziv.
Prvo, moje misljenje je da oni "majstori" koji vrde da imaju sposobnost da lece i da su mocni lazu. Zasto? Zato sto to ne rade oni sami vec visa sila kroz njih i treba znati zaista koje visa sila radi kroz njih, jer u prvi mah moze nekome da bude bolje pa onda da se pogorsa stanje i da covek dodje u neka katasrofalna zdravsvena stanja.
Drugo, da bi neko mogao da pomaze ljudima na taj nacin mora da bude provodnik tj. veoma osetljiv na sve. Dalje mora da ima cistu dusu, a put do ciste duse je tezak i ne traje tri meseca nego minimum 2 godine. To su dva osnovna uslova bez koji nema dalje.
Trece, covek mora jako dobro da poznaje zakon jer nepostovanje zakona dovodi do neprijatnih posledica.
Cetvrto, naplata postoji, ali ne po odredjenoj ceni. To od prilike funkcionise ovako: dato vam je da to radite, dakle vi morate da ulozite vreme,a u ovom drustvenom uredjenju morate ziveti od necega to nesto je voda, hrana i krov nad glavom, dakle potreban vam je novac. Mozete da imate nekoliko ljudi kojima pomazete i naravno ne mozete da imate platu i novcane prihode kao da vam je to ovozemaljski posao. Zato ljudi kojima pomazete vama daju novac ili mogu da vam donesu, ulje, brasno, kafu, odecu da se obucete itd... Zakon je da mozete pristojno da zivite, a ako imate ambicije da se bogatite na taj nacin onda narusavate zakon i lose prolazite. Moze da bude da vam neko da 1000 dinara, a moze da bude da vam neko da 1000 evra. Naplata zavisi koliko neko moze da da, a pre svega i od procedure koja reba da se izvede. Jer sa nekim ljudima moza da bude veoma rizicno.

Ovo sto sam napisala je nesto osnovno i prilicno skraceno. Sve sto sam napisala je iz licnog iskustva i iskusva onih koji zaista koliko toliko znaju.

Vrh

PostPostano: čet nov 26, 2009 1:37 pm 
Član foruma

Citat:
dato vam je da to radite,

Sandra, kao što sam u jednom od gornjih postova već naglasio, Svi, apsolutno Svi imaju moć samoiscjeljivanja, ne mu tu onih kojima je dato ili ne, nema "odabranih", svi u sebi oduvijek nosimo moć ozdravljenja, nisu nam potrebni ni "reiki", "skidanje uroka", "magijski rituali" itd...itd... ni nikakvi "gurui" ni "majstori", iako nekima mogu dobro poslužiti, ali samo kao okidač/podsjetnik, da u sebi već imaju sve moguće dostupne lijekove, sada ostaje na pojedincu kako će saznanje da može sam sebe izliječiti bez potrebe za "majstorima" iskoristiti, da li će krenuti dalje i prepoznati što ga ograničava i koči, poput kulturnih vjerovanja i sličnih gluposti, jer vjerovanja su energetski obrasci koji oblikuju našu percepciju, i na taj način osloboditi svoj puni potencijal ili će se vratiti staroj bajci kako samo "odabrani" i "majstori" mogu liječiti i time nanovo okovati i oslijepiti sebe kako on to sam ne može uraditi.
Bolest (energetski obrazac) + Vjerovanje - Pozitivno/Negativno (energetski obrazac) = ???
Na pojedincu je da odabere konačno rješenje. :love3:

Vrh

PostPostano: pet nov 27, 2009 8:06 am 
Početnik

Isto kao sto ne moze svako lepo da crta tako ne moze svako ni ovo da radi. I naravno mora da se zna kako se i sta radi. Postoji velika razlika izmedju izvlacenja glavobolje i lecenja kicme kod nekoga ko ne moze da se krece normalno zbog toga.

Vrh

PostPostano: pet nov 27, 2009 3:10 pm 
Član foruma

Citat:
Isto kao sto ne moze svako lepo da crta

Razvijanje vještine kojom želimo ovladati, + maximalno vjerovanje u Sebe = razbijanje svih prepreka = prepoznavanje i ostvarivanje svog punog potencijala, naravno opet sve ovisi o pojedincu u kojem smjeru i kojom brzinom se želi kretati i koliko si je spreman dopustiti promjene.
Citat:
tako ne moze svako ni ovo da radi.

Pod "Ovo" ne znam na šta točno misliš. Ako govorimo o samoizlječenju ja iz iskustva na vlastitoj koži mogu potvrditi i reći da svatko može sebe liječiti, izliječiti i odlučivati o vlastitoj sudbini i zdravlju, ne trebaju nam ni nikakvi "psihijatri" i ini "dr.sc.", "reikisti", "majstori", "taroti", "bacanje graha", "skidanje uroka" ni "magijski rituali".
Kad smo već kod kičme, upravo komuniciraš sa osobom koja "ima", spondilozu, kifozu i skoliozu, i patio sam od užasnih bolova u predjelu lopatice i ukočenosti svaki dan. Bolovi su se pojavljivali i kod rada najjednostavnijih poslova. Raznorazni "doktori", svaki je imao svoje neko rješenje, jedan bi operirao jer je uvjeren da je posrijedi ovo, dok bi drugi radio nešto sasvim treće. Tu mi je također puknuo film i odlučio sam to rješit na svoj način, isprobavao sam i plaćao za sve i svašta, reiki, yogu, i ovo i ono, naravno od svega sam nešto naučio, sve mi je bila dobra škola, da bi nakraju pravo rješenje za bolove našao u samome sebi, bolovi su bili na bazi emocija, obične blokade/potiskivanje životne energije, ne kaže se uzalud u narodu "život nosiš na leđima", svaka naša emocija, misao, pozitivna/negativna negdje će se odraziti, tako je bilo i kod mene, raznoraznim blokiranjem protoka životne energije(ki, chi, prana, orgon, nazovimo to kako hoćemo radi se ionako o jednoj te istoj stvari) ja sam određenom emocijom/mislima stvorio bol, pažljivim promatranjem samoga sebe, otkrio sam točno o kojoj emociji se radi, i da se sada koncentriram na tu emociju, na to što me "tištilo" mogu ponovo aktivirati istu bol na istome mjestu. A sada nastavak priče, kako sam za spondilozu, kifozu i spondilozu također sam kriv, to sam si sam "podario" nekadašnjim nepoštivanjem samoga sebe i nepreuzimanjem odgovornosti za vlastiti život, kao i nepažnjom i nemarom na teškim fizičkim poslovima. Tada sam bio
ovisnik (droga/alkohol) što nas dovodi do druge malo žešće "bolesti". Nju sam također krenuo u tadašnjem stanju svijesti rješavati po raznim ustanovama, gubeći vrijeme sa raznim "pametnjakovićima" i "psihijatrima" čije znanje se temelji na običnim pretpostavkama, a kako svi znamo, pretpostavka je majka svih zajeba :thumbup: , dakle trebao mi je "okidač" da bih skužio da se mogu sam izlječiti i da bivajući u takvim ustanovama samo gubim dragocjeno vrijeme, taj "klik" sam našao na neočekivanom mjestu, u najobičnijem holywoodskom filmu:American history X, kada profesor dođe kod glavnog lika u zatvor i pita:"Has anything you've done made your life better?". To mi je bilo ko novo rođenje, "klik", odgovor mi je cijelo vrijeme bio pre nosom, sve što je trebalo uraditi je postaviti pravo pitanje. Taj "klik" mi je vratio vjeru u sebe. Tada sam odjebao sve "psihijatre" i "dr.sc." i slične i krenuo putem samoizlječenja (pritom ne mislim na nikakav reiki, već na snagu izlječenja koju svi nosimo u sebi), bilo je trnovito i čupavo, baš kao i rođenje :D , no vjerom u sebe i upornim "radom" na sebi, bolje reći ponovnim upoznavanjem samoga sebe, uspio sam se riješiti 12 godišnje ovisnosti o glupostima i već godinama nikada se nisam osjećao bolje, ja godinama nemam ni prehladu a kamoli nekakvu gripu i uživam u Radosti Života. :love5:
Samim pozitivnim razmišljanjem čovjekov imunitet je mnogo jači, isto kao što i negativnim imunitet pada.
I na kraju sve što mogu reći neka svatko odluči želi li vjerovati u Sebe i vlastitu moć liječenja ili će tu lopticu/odgovornost prebaciti na drugoga, opet naravno izbor pojedinca :love3:

Vrh

PostPostano: pet nov 27, 2009 5:41 pm 
Početnik

Zheel svaka cast, potpuno se slazem sa tobom i hocu da dodam da zaista 90% bolesti je zbog naseg dusevnog stanja. U volji coveka je sve zaista. Meni majka ima bolesnu kicmu i rekla sam joj da mogu da joj pomognem onoliko koliko ona to zaista zeli. Ona u lumbalnom delu kicme izmedju 2 prsljena nema hrskavicu i tu su joj zivci stalno upaljeni, takodje ima i kifozu. Za 3 puta koja sam joj radila popustili su je bolovi i moze da se sagne, da hoda duze bez bolova ali ako hoce da se oporavi mora da veruje da moze i da hoce jer je osnov svega vera sta god da je u pitanju.
Sto se tice psihologa, ustanova i tako toga te skroz razumem jer sam bila prinudjena da bezim iz bolnice da me ne bi ubili sa lekovima i da me ne bi pretvorili u biljku. A isto kao i ti izlecila sam se sama, imala sam anoreksiju.

Vrh

PostPostano: pet nov 27, 2009 5:50 pm 
Moderator

Zeel :thumbup:

brate po zdravlju u odnosu na droge & alkohol, po bolu u kičmi a takođe ka stremljenjima duše tek, ih.... :occasion5:

...kad se već diže :thumbup: tom izrazu odmah ću ti reći da nije proizišao iz mene nego sam ga ćopio od nata zato što mi je legao k'o budali šamar a bio mi je najdirektnije i najnježnije izrečen. Zbog toga ga toliko i volim ponavljati. Inače, ne zalazim često na ovu temu, cijelu iščitao ima par mjeseci...kolos me je inspirisao na to poslije priče o nekim mojim nedoumicama.

Danas sam kliknuo na topik, onako bezveze,...ma ko bi rekao :-s :mrgreen: ...ma kakvi dani :love5: :angel4: ....i dojmilo me Zeel :D

Puno :hello2:

Vrh

PostPostano: pet nov 27, 2009 6:40 pm 
Član foruma

:occasion5: slika :love3:

Vrh

PostPostano: pon jan 25, 2010 6:17 pm 
Član foruma

REIKI

THE HEALING ENERGY OF THE ABSOLUTE

slika

Reiki as a technique is approved by the Masters of Light since it’s the healing Energy of the Absolute, However, a very small number of reikists know how to channel that Energy and almost all of the reikists are spirists of error of the planes 2 and 3, so instead of healing the patients they make them ill.

Reiki is valid when it’s applied by people whose spirits are in the planes of Light 4 or 5 (Spirits of Light) only they can apply Reiki impersonally. Reiki in this sense is almost like Homeopathy it’s like finding a needle in a haystack.

Interlocutor: Well. The first question is: What is Reiki concretely, maybe a placebo effect?

: No, it is not a placebo effect, but a channeling of the Healing Energy, the Universal Energy, the Energy of the Absolute, and it is transmitted to the sick person by the reikist.

Interlocutor: Not the Chiristic Energy, but the Energy of the Absolute [Eon]?

: Actually, most of the reikists don't know how to channel the Christic Energy, but while they are wrapped in Light, the positive Energy they transmit is the Energy of the Absolute which is the easiest to channel.

Interlocutor: Let’s see if I understood: it doesn't matter what Energy it is, let us call it Cosmic Energy, Does this Cosmic Energy pass through the reikist and goes to the patient? And meanwhile the patient himself, also channels in turn also the Healing Energy due to the placebo effect? In synthesis, Is this a double channeling?

: Correct.

Interlocutor: What would be the percentage of placebo effect?

: 70%.

Interlocutor: So, this means that Reiki is 30% channeling of the Healing Energy of the reikist and 70% the own patient's placebo effect?

: Correct. But in many cases the reikists have particular problems, in the same way as some mediums put something of themselves in the channelings, therefore, instead of healing the patients, they make them ill.

Interlocutor: I understand.

: There are reikists that have abdominal pains, chest pains, for example.

Interlocutor: And Are these problems transmitted to the patient?

: Exactly. And there are reikists that after the healings are absolutely exhausted because instead of transmitting the Cosmic Energy, as you call it, they transmit to the patient their own energy.

Interlocutor: And their own ailments as well…

: Correct, they transmit their own ailments. I’ll give you a scoop now, 90% of the reikists work badly, although in theory they know it. Keep in mind that the reikists are in the Spiritual planes 2 and 3.

Interlocutor: So you would never recommend Reiki for my ailments?

: In the beginning, no, unless the reikist were a person whose spirit is in the planes 4 or 5 and he transmits the Healing Energy impersonally. I emphasize "impersonally"

Interlocutor: Now I understand: Reiki is valid, but it depends on who is applying it.

: Exactly.

Interlocutor: In the topic of Reiki there is a very well-known name. I refer to Mrs. Hawayo Takata. Was she healed with Reiki as she says?

: No, no, because an Energy capable to modify genetic patterns doesn't exist.

Interlocutor: Then she was healed by any other thing, but Reiki?

: Correct.

Interlocutor: All falsehood about this matter! What about Mikao Usui?

: Mikao Usui was the person who broadcasted Reiki.

Interlocutor: So Reiki was not his creation?

: No, not at all. Reiki is millennial.

Interlocutor: Now I understand. The name Reiki is simply a name to denominate the channeling healing Energy of the Absolute [Eon].

: Correct. There are many other techniques, each one with a different name and they do the same thing. I will give you a silly but very clear example: it is as if somebody manufactured soda water and then he sells it to several companies and each one of them label the soda water with their own trade mark, nonetheless the soda water is always the same, with the same flavor.

Interlocutor: The example is very clear.

: Each technique that uses the Healing Energy hardly varies from the others.

Interlocutor: I understand. But what is that whole matter of “initiation”?, first level, second level, third level. Is it something necessary or simply a bluff?

: No, it is not a bluff. Each level is necessary because it goes according to the knowledge that is taught. But no ceremony is necessary. Ceremonies are religious nonsense. In addition, the word "initiation" is deceiving, and it sounds to me as if the practitioners would find the best technique in the galaxy, and it is not like that. The initiation is nothing more than sheer arrogance.

Interlocutor: Marketing?

: Also that.

Interlocutor: Let’s see if I understood: If I were to learn Reiki, what would they teach me?

: They’d teach you postures, they’d teach you breathing, they’d teach you ways to channel, that is to say, putting the mind "in blank" Every year, according to the level of the course, they teach different methods.

Interlocutor: Is It valid all of that?

: It is valid as for the theory, but the reactive mind of the reikist operates against the technique. Besides, they lately invented a fourth level they have called "Master" and that is only what you said: marketing. In the future they will surely invent more levels.

Interlocutor: But Are so many years necessary to learn how to operate the Healing Energy?

: There are courses. They are given per year, but in fact it’s not necessary a year to learn it. It is the same thing when you call an hour of class at school, but in fact it is 45 minutes.

Interlocutor: It is clear. Do you perceive from you plane schools where practitioners channel correctly?

: There are many places in Japan where it’s made correctly and where they teach fundamentally to depersonalize. This is something that Reiki schools don’t do, they don’t teach to depersonalize, because they don't know what EGO is.

Interlocutor: I understand.

: Speaking in an understandable lingo, the topic is to be dispassionate. The problem with reikists is that they apply it with passion, and passion generates internal conflicts that the reikists finally transmit to the patient.

Interlocutor: What is the percentage of reikists that apply the technique correctly?

: Only 1%.

Interlocutor: It is very little. It is almost as finding a needle in a haystack.

: Correct. But even though the percentage is tiny, we don't have to discredit all of them for that reason.

Interlocutor: Correct.

: At this moment I visualize young girls that have three or four months of study and they are applying Reiki already and they are transmitting to the patients much of themselves. There are some of them, for example, that while they apply Reiki, they are thinking about their boyfriends and suddenly they get excited and they transmit that excitement to the patients, not sexual excitement, but only excitement, pure excitement. And maybe the patient has a serious emotional problem and when the reikist transmits to him more excitement that provokes that the patients after the therapy feels a tremendous anguish.

Interlocutor: The key question is: how does a person who wants to be cured by the Healing Energy do to find a good reikist?

: It is totally eventful.

Interlocutor: I understand. And about Homeopathy, how do I make to find, not only a good homoeopath, but also a professional who finds the exact substance I need?

: It is absolutely difficult, almost impossible I would say. The homeopaths, for example, when they have a nervous patient they always prescribe him/her agrimony, because it is suitable for the nervous system. And it happens that the person has nervous problems because of other symptoms that caused that dysfunction and he/she needs another kind of flowers.

But this negligence or unskillfulness is not surprising because everything is like that. In the traditional Medicine the same thing also happens. There are many bad diagnoses.

Interlocutor: The point is clear. I would say that Reiki, as Homeopathy guesses right in the target as one would hit a target in the air.

: Unfortunately that is correct.

Interlocutor: Well, I believe that the issue about Reiki is clear. Do you want to add something more?

: No, not for the time being.

Vrh

PostPostano: ned mar 28, 2010 8:09 pm 
Član foruma

Inicirana sam u 3 stepen reikija prije tacno mjesec dana. Zadnjih desatk dana imam blagu temperaturu.Izgleda kao temperatura pred pocetak z. ciklusa. Mnogo mi je dosadila jer je vani zagrijalo a u stanu jos grije.....Da li mi neko moze reci ima li ovo veze sa tzv "ciscenjem" organizma obzirom da sam se inicirala skoro. Ucitelj mi je rekao da ce intezivno ciscenje biti 21.dan, medjutim ja sad osjecam vece promjene odnosno reakcije nego sto sam tada...(ako su ovo reakcije na reiki).

Takdojer me zanima kako da se zastitim od osoba tzv. energetskih vampira, jer na poslu imam jednog kolegu sa kojim sam primorana da radim. I slijep bi vidio da me lik nervira, a on cini mi se uziva u tome...nista mi ne govori, nista mi ne radi, dovoljno je samo da me pogleda i prodje pored mene. Ucitelj mi je rekao da zamislim da sam u ruzicastom balonu, ali nije mi pomoglo, ne mogu, dok ovaj prodje pored mene ja se kasno sjetim ruzicastog balona ....

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 537 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 27  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.