Sada je: pon jun 30, 2025 8:01 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 45 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: N.D.E. - Iskustva blizu smrti
PostPostano: pon maj 26, 2025 3:48 pm 
Administrator

.

..

Vrh

PostPostano: pon maj 26, 2025 7:21 pm 
Član foruma

To je veliki trend na youtube u zadnjih par godina - te NDE pričice .. i sve su na isti kalup .

Ja sam protrčala kroz to - ali kad sam videla da su sve iste , batalila sam da to slušam .

Jako je teško naći nešto novo i originalno da čuješ na yt , jer su obrisali masu videa i pogasili silne kanale shodno "komjuniti standards" što će reći obrisali su šta god su hteli ... jer samo tek ugase nekog i taj nema kome da se žali što su mu godine rada na tom kanalu otišli u nepovrat.

Sa tog Jeff Mara podkasta pamtim priču nekog Majka koji je doživeo udes , lebdeo malo pa se vratio u telo. U tom videu je zvučao optimistički ko da je to mačiji kašalj da se slupaš i da te vade kad iseku izgužvano vozilo da bi te izvadili ..

Posle sam ga slučajno ponovo videla na fejsbuku - gde je napravio stranicu ..nešto ljubav tralalala a u stvari tamo objavljuje šta mu se dešava s kičmom i sa silnim operacijama koje je imao od udesa i snima neke motivacione govorčiće valjda da bi mu bilo lakše ... Znači ta sledeća priča i izdanje nema veze s onim što je pričao kod Dzef Mare - kako je pričao s nekim bićima i blabla truć ... opet je običan Majk sa ovozemaljskim problemima ...

Vrh

PostPostano: čet maj 29, 2025 11:14 am 
Član foruma

U svijetu u kojem reinkarnacija ostaje marginalna tema — istovremeno duboko intuitivna i radikalno osporavana — slučaj dječaka Rajana Hammonsa iz SAD-a zauzima posebno mjesto. Od svoje četvrte godine, Ryan je počeo da govori o životu u Holivudu, glamuru, plesu, čak i o radu sa poznatim glumcima. Vremenom je identifikovano da govori o Martyju Martynu, holivudskom agentu koji je umro 1964. godine — osobi o kojoj je tada gotovo ništa nije bilo dostupno na internetu. Ipak, dječak je iznosio konkretne podatke: imena, adrese, broj sestara, pa čak i broj telefona i vrstu automobila.

Najzanimljivije u ovom slučaju nije samo to što su informacije potvrđene, već i reakcija njegove majke, koja je na pitanje zašto ne kontaktira porodicu iz prošlog života rekla:

„Šta da im kažem: On je živ, samo je sada neko drugi.“

Ta rečenica, izrečena u pokušaju da sačuva dijete od haosa koji bi mogla izazvati javnost, zapravo otvara najdublja metafizička pitanja:

– Šta znači biti „isti“ kroz različite živote?
– Da li se duša razvija, ili se samo seli?
– Ako je svijest ista, ali tijelo, okolnosti i odnosi novi — da li je to nova osoba ili nastavak prethodne?
– Može li neko istovremeno biti i dijete i starac, sin i nečiji bivši muž, učenik i bivši agent?

Rečenica njegove majke nije samo izjava o skepticizmu, već suptilni filozofski biser: pokušaj da se razumije nemoguće — da je neko "živ", ali "neko drugi". To je moment u kojem metafizika postaje lična, kada teorije iz knjiga dođu do majčine brige, djetetove zbunjenosti i porodične intime.

Na forumima koji se bave reinkarnacijom često se diskutuje kako i da li se duša prenosi. Ali ovdje nas život suočava sa pitanjem koje ide još dublje:
Ako je prenos moguć — da li ga zaista želimo?
I da li možemo nositi tu istinu, a da ne izgubimo sebe u njoj?

Vrh

PostPostano: sub maj 31, 2025 3:12 pm 
Član foruma

iako sam mislio da sam sa ovim završio,nekako mi iskočilo ovo,no pošto su ovakva komparativna poredjenja koja imaju kakvog-takvog istraživačkog smisla iz nekog razloga vrlo rijetka (obično se u tim "istraživanjima" skupi kamara biblijaša koji svi odreda vide ješuu i tako slično) i da zamješateljstvo bude još malo veće,neka stoji koga to već interesuje da istražuje...naravno,odredjeni standardni motivi se i u ovim slučajevima konstantno provlače...

https://www.youtube.com/watch?v=v6Cqy64E4Ho

Vrh

PostPostano: pon jun 23, 2025 9:46 pm 
Član foruma

Evo ja si onako razmišljam, kako da dobrim djelima koje dosad nisam činio, ali niti tražio da ih drugi čine meni zaradim nešto dobre Karme da mi to bude odskočna daska za bolje rođenje u idužem životu na Zemlji ili nekoj drugoj planeti ako ova civilizacija na Zemlji razori samu sebe.

Ne vjerujem da mogu steči neke velike pozitivne karmičke zasluge. Ne mogu fizički raditi ni za koga. Zbog teških dijela iz mojih prošlih života poluslijep sam, imam slabe kosti i mišiće i endokrine smetnje.

Ako bi predavao samo o psihologiji i o 4 osnovna ljudska temperamenta - otvoreni - sangvinik i kolerik. Zatvoreni - melankolik i flegmatik. Više osjećajniji - Sangvinik i melankolik. Manje osjećajniji - Kolerik i flegmatik, a pri tome nebi ni pisnuo o svojem uvjerenju o reinkarnaciji inače mi nitko u mom selu ne bi htio dolaziti na takva predavanja mada bi bila za badava, - što sam onda postigo!?!?!? Baš ništa! Da, nekima ću možda pomoći da im mooooožda bude malo bolje u obiteljskom životu, što je naravno pozitivno - al nedaj bože da im dirneš u njihovu Rimokatoličku Crkvu, premda je papa Francisco 2021. rekao da je cijepljenje čin ljubavi. Toliki čin ljubavi da je otprilike 30+ zilijuna ljudi prerano ošlo pod zemlju. Moj brat radio je u vojsci i morao se ubosti i ubo se. Jučer je po prvi put išao dva puta na hitnu radi visokog krvnog tlaka, jer radi težak fizički posao. Bojim se da je to zbog cijepljenja. Danas nosi holter, sutra ide liječniku, i pitajboga što će mu on/a reč.

Zamislite, nepotrebno smanjiti radnu sposobnost i plodnost najvitalnijem i najplodnijem dijelu čovječanstva, samo zato da bi za kojih deset godina umjesto osam zilijardi ljudi bilo možda šest. S time da i ta brojka od osam zilijardi je prenapuhana. Države vole prenapuhavati broj svoga stanovništva, kako bi plašili druge države. Jer ako imaš više stanovništva - imaš više vojske. Navodno da broj svoga stanovništva najviše napuhuje Ruska Federacija. Kod njih je i sa tako napuhanim brojem stanovnika, prosječna naseljenost teritorija devet stanovnika po kvadratnom kilometru. Izbombardiraš im nedajbože Moskvu, St. Peterburg, Kazan, Novosibirsk, Yekaterinburg, pobio si cca 12 posto stanovništva. Naravno oni bi uzvratili SAD-u ili tko ih već napadne a SAD bi izgubio veći postotak stanovništva jer ima manje teritorija a duplo veći broj stanovnika.

Navodno se u WW3, koji je ustvari počeo napadom Izraela na Iran - Korona pLandemija je bila samo uvod u depopulaciju stanovnika; - neće koristiti atomsko oružje, nego ono usmjerene energije kako nebi bilo radijacije; i kako bi vladari iz sjene koji će, dok rat bude trajao biti u podzemlju imali čisti zrak slobodan od radijacije i nas ""beskorisnih izjelica"".

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 45 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.