Da podjelim sa vama misljenje o Ho-oponopono.
Dok sam citao sve mi je izgledalo super.
Dok se izgovaraju sve rijec i to je super,osijecam promjene u tijelu,al time ne dobijam razumijevanje.
Takvo opisivanje,dozivljavanje stvarnosti mi izgleda kao bjezanje od realnosti ili o cemu Gurdijeff prica kad netko napravi svoju iluziju toliko jakom tad vise nema budjenja jer to je duboki san "savrsenstva".
Il drugim rijecima vidimo samo ono sta zelimo,sto je daleko od objektivnosti.
Stvar prema kojoj je cak i najveca odbojnost je to potenciranje na materijalne stvari.
Ja imam dolare,ja imam auto iz snova.
Po tome mi zvuci kao nepotpuna osoba koja se nadogradjuje materijalizmom.
Bar u mom radu mi se vise svodi na to da ne zavisim sto od ljudi,a jos vise od stvari.
Svojim filmom Tajna i ovim textom samo potencira na materijalizam.
Sve knjige koje sam procitao nitko nije rekao, stari kad vratis dug onda ces imati plavuse,bembaru,kucu od cokolade i avion.
Svi mi imamo iskustvo,radi toga smo i ovdje,a ovaj samo prica o parama i tako samo jos vise podrzava sistem koji ojacava bijedu u ostalim zemljama.
Nemam ja nista protiv da dobijem milione,al izgleda smijesno,kao da je to jedini smisao "imati"
Postoji karma,iako se nalazimo u evoluciji,karma je i dalje tu jer to je energija koja ceka svoj trenutak da zazivi.
Ako oprastam sebi misleci da je njihov problem moj problem,pravim sebi iluziju da ga ja ljecim,a zapravo samo brisem njegovu ili njenu iluziju kojom se prestavlja i to ima efekta ako si vise svjestan od druge osobe,al samo dok je u tvojoj blizini,a cim odes ta osoba je ponovo izlozena svojim slabostima(etitetima koji je vuku dolje) i svojim crnim mislima.
Da bi se razumjelo malo bolje treba pogledati Living without images-Krishnamutri,gdje se gadja sustina.
Osobi je potreban rad da bi dosla do objektivnosti,a ne moje molitve ili ponavljanje rijeci kao dzuboks.
Po ovome se cak gubi prava individualnost,istina i laz su vrlo bliske,a manipulatori to dobro znaju,a u textu ima i jednog i drugog.
Samo sto ce se dosta ljudi upecat na to da dobiju sve sto su zeljeli.
Nego na trazenje Bozanstva u sebi.
Cini mi se da prolazi pored sustine i vodi u ambis.
Al iako spominjem dosta puta ovdje objektivnost,ovo je moje subjektivno misljenje.
Dok pisem ovo razmisljam dal ovim nekoga pokusavam povuci u ambis,a netko se prosvijetlio,pa se trudim odrzati status quo, jer mozda nisam razumio text.
Tako da mi treba vasa pomoc da shvatim ovo,a mozda i ne moram.
Zakon dobijanja pocinje kad se vidi apsurdnost u stvarima i zavisnosti,tad pocnes dobijati i tad pocinje harmonican zivot,al na isti nacin se
matrica igra da ti udovolji sto vise da bi ponovo zaspao i da bi stekao ponovnu naviku da ti stvari trebaju da bi se osjecao bolje i potpunije.