Artemida je napisao/la:
Alfice ti mi baš moraš zgaditi dan, prvo mi je zbog tvog posta u glavi počela ići pjesma od Dolores Dragović "Marija Magdalena" aaaaaaaaaaa (ma gdje sam je samo našla).
a onda sam i malo pogledala spot od kobilasto-kukuruzne.... mislim stvarno.
Idem si pustiti neku pozitivu jer ovo je too much.
Nisam ni tražila simboliku pjesme.... ko da je bitno.
Draga moja, žao mi je ako si tako doživjela moj post. Nekako mislim da si na pragu nečega što je normalno, što više vidiš stvari oko sebe to ti se događa da si time potresenija. I to je u redu, ali sad si u poziciji da napraviš još jedan korak - ostaneš mirna znajući šta se događa. U suprotnom, ako budeš na sve emocionalno reagirala - trošit ćeš sebe uludo. Samo promatraj, ne proživljavaj...
Što se tiče simbolike meni je u ovom posljednjem spotu vrlo inetresantan trenutak u kojem je u vodi i ona se podiže i zapljuskuje je. Naravno da mi je prvo na pamet palo podizanje voda i tsunamiji, ali istovremeno to može ukazivati i na val. Val u bilo kojem smislu.
Kad tako promatraš stvari, onda ti se Gagica ne gadi, ne doživljavaš je bolno.
Naravno, ostaje i pitanje treba li je uopće proučavati. Meni je interesantna, jer kako sam već rekla ona je na neki način putokaz manipulacije. Mislim da je ona primjer onoga što se događa kad pomislimo da su se neka proročanstva obistinila, a kad dublje promotriš shvatiš da su proročanstva pripremljena.
Zato samo "prati" događanja, nemoj ih uzimati toliko "k srcu"!
Alf