Sada je: ned jul 13, 2025 5:28 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 174 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Biblija
PostPostano: pon jul 11, 2011 8:07 am 
Član foruma

Meni to sta je ovdje receno zvuci kao da se moze sazeti biblija u dve rijeci - Cuti i Pusi :)

Ako mi je jedini zakon slobodna volja onda se ne poklapa sa biblijom.

Kaze se isto da se ne stvaraju idoli na zemlji,a sve religjie ih imaju hindusi,budisti, kriscani itd.
A svi ti velikani su govorili,ucili,prenosili znanja da se evolucija zasniva, na samostalnom radu individue,ucenju o sebi.
Izdvoji se u smisliu,ne razmisljaj kao krdo.

Ako dodje do te trece inkarnacije o kojoj prica Stajner ima i u Donosiocima svitanja,onda biblija ,rad crkve i danasnjih vlada ozbiljno rade na tome da pripreme ovce da budu pokorne kad/ako dodje do toga.
Netko je gore spomenu da biblija posjeduje 30% isitne,to sam isto cuo,razlog toga je da dotakne podsvijest malo.

Samo jedan primjer u mjestu gdje trenutno zivim,ima crkva u kojoj se propovjeda za koga glasati na sljedecim izborima.

Toliko o crkvi i bibliji.
:love3: :love3: :love3:

Vrh

PostPostano: pon jul 11, 2011 9:46 am 
Moderator

Dragan M je napisao/la:
Zanima me samo dali se taj poziv odnosi i na one koje se na vrata svoja izvodi!?

Poz

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Izvinjavam se nisam bas razumeo ovo gore citirano pitanje..?

Odnosi se na ovaj dio posta:

Dragan M kaže;

(...)Ako se nađe kod tebe u kojem od mjesta tvojih, koja ti da Gospod Bog tvoj, čovjek ili žena da učini zlo pred Gospodom
Bogom tvojim prestupajući zavjet njegov,
I otide te služi drugim bogovima i klanja im se, ILI SUNCU ILI MJESECU ili čemu god iz vojske nebeske, što nijesam
zapovijedio,
I tebi se to javi i ti čuješ, onda raspitaj dobro; pa ako bude istina i doista se učinila ona gadna stvar u Izrailju,
Izvedi onoga čovjeka ili onu ženu, koji učiniše ono zlo, na vrata svoja, čovjeka onoga ili ženu, i zaspi ih kamenjem da
poginu.
( 5 mojsijeva 17.3 ).

Biblija danas upucuje poziv svakom pojedincu, i savetuje da izadje iz zacaranog kruga okultizma i okultnih nauka i filozofija,, i da prihvati istinu onakvu kakva je zapisana u njegovoj svetoj reci, slaveci njega kao jedinog gospoda i spasitelja.
(...)

Pa se pitam (retorički) dali se taj poziv koji biblija upućuje svakom pojedincu, odnosi i na one koje se izvodi na svoja vrata, pa ih se kamenuje do pogiblje jer eto se klanjaju čemu nebi trebalo, a to je opaka gadost.

Poz

Vrh

PostPostano: pon jul 11, 2011 11:09 am 
Početnik

Znaci pitanje je zasnovano na citatu koji glasi: `Ako se nađe kod tebe u kojem od mjesta tvojih, koja ti da Gospod Bog tvoj, čovjek ili žena da učini zlo pred Gospodom
Bogom tvojim prestupajući zavjet njegov,
I otide te služi drugim bogovima i klanja im se, ILI SUNCU ILI MJESECU ili čemu god iz vojske nebeske, što nijesam
zapovijedio,
I tebi se to javi i ti čuješ, onda raspitaj dobro; pa ako bude istina i doista se učinila ona gadna stvar u Izrailju,
Izvedi onoga čovjeka ili onu ženu, koji učiniše ono zlo, na vrata svoja, čovjeka onoga ili ženu, i zaspi ih kamenjem da
poginu. ( 5 mojsijeva 17.3 ),

Ovo je samo jedan od primera koji govore o ovakvom Bozjem starozavetnom postupanju.

Ove i slicne izjave se moraju sagledati u kontekstu vremena u kome su izgovorene, kao i to kako se Bog otkrivao i vodio svoj izabrani narod u njegovoj dugoj starozavetnoj istoriji.
Ako pogledamo biblijski kontekst po ovom pitanju, videcemo da je u vreme kada su ove izjave date, covek mogao otvoreno da gleda Bozju slavu, i da ucestvuje u cudima koja je Bog cinio, sto danas nije slucaj.
Jedan teolog daje jednu zanimljivu izjavu `Da se Bog otkriva coveku skrivajuci lice svoje, a to cini da ne bi povredio tanane niti covekove slobodne volje i njegove licnosti.

Kao sto sam naveo, u starom zavetu, covek je za razliku od danasnjeg vremena otvoreo razgovarao sa svojim tvorcem, i gledao njegovu slavu i cuda koja je cinio. pa prema tome i odgovornost za primljenu svetlost je bila veca, jos vise jer je Izrailjski narod bio u nekoj vrsti zavetnog odnosa sa Bogom, na jednom mestu u starom zavetu narod gledajuci ovu manifestaciju Bozje slave obecava poslusnost Bogu sledecim recima `SVE STO KAZE GOSPOD CINICEMO I TVORICEMO...
Da oni nisu ispunili ovo obecanje moze se zakljuciti iz daljih citanja starozavetnih tekstova, u kome je Izrailjski narod cesto pravio kompromis sa mnogobostvom i mnogobozackim filozofijama, i upustao se u slavljenje laznih paganskih bozanstava, bludnicenju, paganskim ritualnim orgijama, i slicno, tako da je Bog mnogo puta povlacio svoju zastitnicku ruku od ovog naroda, predavao ga ropstvu da sluzi drugim narodima, a sve sa ciljem da se narod povrati iz svog Duhovnog otpada i obrati se ponovo njemu kao jedinom istinitom Bogu.

Pitanje je u razlici izmedju nasih i Bozanskih merila.
U bibliji je greh pojava sa kojom nema kompromisa, jer greh je nesto sto razara svetove, i coveka, pa prema tome Bog koji je svet i koji ne moze da gleda greh i da u njemu ucestvuje, po svojim Bozanskim merilima i toj svesnosti da je greh poremetio njegovu Bozansku vladavinu nad svime stvorenim, ima vlast da greh osudi.

Bozji stav po pitanju greha se nije promenio kao u starom tako i u novom zavetu, s time sto je danas nastupilo takozvano vreme milosti, jer je Bog pronasao resenje za spasenje coveka iz stanja greha i propasti koju greh donosi, a to je ucinio iz ciste ljubavi prema coveku, sam je skinuo svoje Bozansko oblicje i spustio se u ovaj mracni svet, da bi spasio coveka iz ropstva greha i smrti, i svojim zivotom i svojom smrcu pokazao da covek uz Bozju pomoc moze ziveti u potpunosti po nacelima Bozje pravde, i time obezbedi svoj povratak u bozansko okrilje iz koga je izasao, odnosno ponovo zadobiti Bozanski rajski vrt iz koga je padom prvih ljudi izasao.

Bog mrzi greh, ali ljubi coveka, i iz ljubavi prema coveku poziva svakoga da napusti sluzbu grehu i da upozna njega i njegovu ljubav citajuci njegovu rec koja je najpotpunije otkrivenje Bozjeg karaktera i njegove licnosti, da se obrati njemu u molitvi i uspostavi zivu zajednicu sa njim, i time obavi neophodnu pripremu za Hristov drugi dolazak cime ce greh i posledice greha jednom zauvek biti iskorenjeni iz postojanja, a oni koji su ziveli po nacelima njegove pravde dobiti vecni zivot na novoj zemlji koju ce on urediti kao dom spasenih.

Pozdrav

Vrh

PostPostano: pon jul 11, 2011 12:30 pm 
Član foruma

Moracu unapred da se malo ogradim, jer nisam pratila ovih dana postove Dragana M. Tako, da l' slucajno ili ne, ovaj me je post pozvao da ga procitam sa paznjom.

Vidim da se polemise o bibliji, ali je o tome necu. Obrativsi paznju na tvoju repliku, uocila sam par nekih, u najmanju ruku neobicno/obicnih izjava, tvrdih, neelasticnih... I iznecu moje glediste.

Dragan M je napisao/la:

Ako pogledamo biblijski kontekst po ovom pitanju, videcemo da je u vreme kada su ove izjave date, covek mogao otvoreno da gleda Bozju slavu, i da ucestvuje u cudima koja je Bog cinio, sto danas nije slucaj.

Kao sto sam naveo, u starom zavetu, covek je za razliku od danasnjeg vremena otvoreo razgovarao sa svojim tvorcem, i gledao njegovu slavu i cuda koja je cinio. pa prema tome i odgovornost za primljenu svetlost je bila veca...

Vreme ondasnje i ovo sadasnje, ne razlikuju se.
Neki su ljudi blize Bogu, neki dalje.
Pa iz toga, logicno, proistice, da su: cuda za nekoga CUDA :shock: , dok za nekog nista drugo do jedina stvarnost :love3: . Stvar razumevanja, jasnog vidjenja, sirine,ili kao sto sam vec rekla- povezanosti koja je uslovljena prisustvom Duha.

Dragan M je napisao/la:
U bibliji je greh pojava sa kojom nema kompromisa, jer greh je nesto sto razara svetove, i coveka, pa prema tome Bog koji je svet i koji ne moze da gleda greh i da u njemu ucestvuje, po svojim Bozanskim merilima i toj svesnosti da je greh poremetio njegovu Bozansku vladavinu nad svime stvorenim, ima vlast da greh osudi.

Rekla bih pre, da je "greh" nesto sto odrzava svetove, jer kada ga ne bi bilo, postojala bi samo Jednota.
Kada kazes da Bog ne moze da gleda greh, pitam se onda, kakav je onda taj "Bog" (odnosi se na tvoj dozivljaj i odnos sa njime), koji nesto takvo ne moze? Gde mu je sirina i beskrajna ljubav prema coveku i svemu stvorenom?

Dragan M je napisao/la:
Bog mrzi greh, ali ljubi coveka, i iz ljubavi prema coveku poziva svakoga da napusti sluzbu grehu i da upozna njega i njegovu ljubav citajuci njegovu rec koja je najpotpunije otkrivenje Bozjeg karaktera i njegove licnosti, da se obrati njemu u molitvi i uspostavi zivu zajednicu sa njim, i time obavi neophodnu pripremu za Hristov drugi dolazak cime ce greh i posledice greha jednom zauvek biti iskorenjeni iz postojanja, a oni koji su ziveli po nacelima njegove pravde dobiti vecni zivot na novoj zemlji koju ce on urediti kao dom spasenih.

Uh, ovde vec ima mnogo vise samosaplicucih elemenata.

Bog nije u stanju da mrzi, jer je on cista ljubav.

Sta tacno znaci, "citajuci", zar tu ne bi istinitije bilo da stoji -ziveci.(?) Na ovoj nasoj planeti, zive i ljudi koji i ne znaju za bibliju, ili su nepismeni, pa opet- blizi su Bogu nego neki koji, sa biblijom pod miskom hodaju okolo.

Ovaj drugi deo recenice, koji se odnosi na Hristov drugi dolazak, blago odise nekom nadom, i mozda mi se i cini, ali kao da lagano tu i tamo provejava neka zebnja, strah... - a gde je tu vera?

Citat:
da se obrati njemu u molitvi i uspostavi zivu zajednicu sa njim

Istina.
Ljudi su navikli, da od Boga stalno nesto traze, neprestano mole za ono sto im je tog trenutka potrebno, te daj mi boze ovo, te ono, i svasta nesto...A RETKO se sete, da izraze svoju zahvalnost. Kroz suze, iz dubine bica, kada potece, tek tada i na taj nacin, nas odnos sa Tvorcem se produbljuje. A najlepse od svega je, kada takav prozimajuci osecaj zahvalnosti (za sve, i za lepa, a pogotovo za ona teska iskustva), tece kroz covekovu svakodnevnicu.

:love3:

Vrh

PostPostano: pon jul 11, 2011 1:58 pm 
Početnik

Kao prvo istina je da su neki ljudi danas blize Bogu a neki ne, ali to je stvar licnih duhovnih vidika. ja sam govorio o necem sasvim drugom u prethodnom komentaru, ako pogledamo biblijske izvestaje videcemo iz nekih primera da je Bog kao sto sam vec napomenuo otvoreno pokazivao svoju slavu i cinio cuda ne samo u okrilju svoga naroda, vec i pred drugim narodima koji nisu bili pripadnici Izraela, tako da nije bilo izgovora za neposlusnost, ili neznanje u pogledu Bozjeg postojanja, jos vise sto je to bilo doba vere, u toj meri da je svaki narod imao razvijenu obredno ritualnu praksu ( nazalost mnogobozacku ), ali su ipak zivot i svet sagledavali iz duhovne perspektive, dok danas vise zivimo u sekularnom drustvu, u svetu u kome su zastupljene razlicite teorije koje negiraju postojanje Boga, ili Duhovnog sveta, i svet se sve vise otudjuje od svog izvora.
Tako da postoji ocigledna razlika izmedju onoga i ovoga vremena.

Bog moze da vidi greh, jer on sve vidi, ali njemu je greh mrzak.
Bozja ljubav se ne sastoji u tome da Bog napravi kompromis sa grehom i dozvoli da on vecno postoji u kosmosu, odnosno u jednom delu kosmosa na nasoj planeti, jer zna da je greh razarajuci elemenat, greh dovodi coveka, prirodu, i sve stvoreno u stanje duhovne i na kraju fizicke smrti, Bog je dao coveku slobodnu volju da bira izmedju dva puta, ali ga je obavestio kuda vode ti putevi, covek moze izabrati jedan od ova dva puta, odnosno moze izabrati greh koji vodi coveka u odvojenost i otudjenost od Boga, sto ce njegovu dusu zatrovati mrznjom, pohlepom, sebicnoscu, i svime onim sto je suprotno Bozanskim principima ljubavi, ili da bude u zajednici sa njim i nikada ne kida tu zajednicu, jer jedino u toj zajednici covek i moze biti istinski srecan, imati ispunjen zivot, biti ispunjen ljubavlju koja je sustina Bozjeg bica.

Sustina Bozjeg bica je ljubav, ali kkada sam rekao da Bog mrzi greh, mislio sam vise na osecanja koja su proizvod njegove pravde koja je suprotna principima greha.
Bog nece nikada voleti zlo, to je jasna biblijska poruka, vec ce zlo na kraju istorije ove zemlje biti iskorenjeno za vecnost.
Dao bih ti primer iz perspektive Boga i kako on gleda na ovu stvar, ako neko naprimer ubije moje roditelje, i recimo pokaje se za to delo, ja mogu voleti tog coveka, ali pitanje je da li mogu voleti delo koje je on ucinio, e tako i Bog nikada ne moze voleti zlo koje covek cini, vec tezi da pomogne coveku da odbaci zlo koje cini.

Da bi neko cinio, mora prvo procitati, odnosno biti upoznat sa principima koji zahtevaju od njega odredjenu akciju, jos vise od toga, kada sam napisao cita, mislio sam na to da je biblija ziva rec, ona, to jest Duh Sveti putem vere natprirodnim putem deluje na coveka kroz pisani tekst, i covek dozivljava promenu koju ne moze niko osim Boga da ucini u ljudskom bicu.

Vera je najbitnija naravno, verom i izgradjujemo sebe za carstvo Bozje na ovom svetu, tu nema straha, jer kao sto kaze jedan bibllijski tekst `Ljubav Bozja izgoni svaki strah, a ko se Boji nije savrsen u ljubavi.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

((((Istina.
Ljudi su navikli, da od Boga stalno nesto traze, neprestano mole za ono sto im je tog trenutka potrebno, te daj mi boze ovo, te ono, i svasta nesto...A RETKO se sete, da izraze svoju zahvalnost. Kroz suze, iz dubine bica, kada potece, tek tada i na taj nacin, nas odnos sa Tvorcem se produbljuje. A najlepse od svega je, kada takav prozimajuci osecaj zahvalnosti (za sve, i za lepa, a pogotovo za ona teska iskustva), tece kroz covekovu svakodnevnicu. )))).

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ovo si lepo rekla...neka te Gospod blagoslovi...

Vrh

PostPostano: pon jul 11, 2011 8:46 pm 
Moderator

Nema biblijskih čuda jer ih je razvoj ljudske svijesti raskrinkao.
Jedno od temeljnih čuda biblije (koje je i osnova novog zavjeta)- bezgrešno začeće - izvedivo je u svakoj bolje opremljenoj ginekološkoj poliklinici.
Imajući to u vidu, tko može garantirati da to osjemenjivanje marije bez defloracije i penetracije nije bilo produkt umjetne oplodnje neke tehnološki naprednije civilizacije/rase/vrste?
Ljudima tog vremena (ukoliko se sve zajedno uopće i dogodilo) zasigurno je to izgledalo čudnovato kao recimo nama danas krugovi u žitu.

I kad smo već kod toga bezgrešnog. Zanima me zašto se na prvih par stranica novog zavjeta nabraja rodoslovlje koje potvrđuje josipovo podrijetlo sve tamo od abrahama, kako bi se potvrdilo kraljevsko rodoslovlje isusovo (kako glasi podnaslov evanđelja po mateju) da bi onda došlo do zbilja zbunjujućeg obrata u priči.
Ono, joža ustvari nema nikakve genetske veze s isusom, mare se našla osjemenjena po svetom duhu prije nego se sastadoše.

Šta je pjesnik time htio reč?

Vrh

PostPostano: pon jul 11, 2011 9:44 pm 
Početnik

vjetar je napisao/la:
Nema biblijskih čuda jer ih je razvoj ljudske svijesti raskrinkao.
Jedno od temeljnih čuda biblije (koje je i osnova novog zavjeta)- bezgrešno začeće - izvedivo je u svakoj bolje opremljenoj ginekološkoj poliklinici.
Imajući to u vidu, tko može garantirati da to osjemenjivanje marije bez defloracije i penetracije nije bilo produkt umjetne oplodnje neke tehnološki naprednije civilizacije/rase/vrste?
Ljudima tog vremena (ukoliko se sve zajedno uopće i dogodilo) zasigurno je to izgledalo čudnovato kao recimo nama danas krugovi u žitu.

I kad smo već kod toga bezgrešnog. Zanima me zašto se na prvih par stranica novog zavjeta nabraja rodoslovlje koje potvrđuje josipovo podrijetlo sve tamo od abrahama, kako bi se potvrdilo kraljevsko rodoslovlje isusovo (kako glasi podnaslov evanđelja po mateju) da bi onda došlo do zbilja zbunjujućeg obrata u priči.
Ono, joža ustvari nema nikakve genetske veze s isusom, mare se našla osjemenjena po svetom duhu prije nego se sastadoše.

Šta je pjesnik time htio reč?

Da bi se shvatilo cudo Marijinog zaceca i Isusovog rodjenja u ljudskom oblicju, mora se na neki nacin poznavati kontekst biblije o Isusovoj licnosti i misiji koju je rodjenjem na ovoj zemlji dobio.
Biblijsko ucenje o Gospodu Isusu Hristu je to, da je Isus postojao pre nego sto se rodio na ovoj zemlji, da je oduvek bio Bog koji je ziveo na nebu i bio clan Bozanskog trojstva, da je ucestvovao u stvaranju sveta i coveka.
Padom prvih ljudi u greh, stvoren je plan, po kome ce Isus kao jedan od clanova ovog Bozanskog trojstva doci na ovaj svet i zrtvovati se za palo covecanstvo, jer jedan biblijski tekst kaze `PLATA ZA GREH JE SMRT.
Svojim dolaskom na ovaj svet i svojom smrcu, isus je preuzeo na sebe kaznu kojom smo mi trebali biti kaznjeni zbog greha, on je umro patnjama koje izaziva takozvana druga smrt, odnosno vecna otudjenost coveka od Boga, da bi mi mogli vecno ziveti prihvatajuci Hristov zivot kao zamenu za nasu smrt.

Prilikom Marijinog zaceca nije doslo do fizickog kontakta izmedju dve osobe, niti bilo kakvog osemenjavanja te vrste, po izvestaju biblije Mariju je osenila sila svetoga Duha, odnosno doslo je do inkarnacije Isusa u telu Marije.

Sto se tice rodoslovlja, mozda gresim ali tvoje pitanje je cini mi se usmereno da ukaze na razlike u rodoslovu u dva razlicita novozavetna teksta.

U jevandjeljima se spominju dva rodoslova, ali su ona napisana sa namerom, a to je da bi se pokazalo da Isus koliko ima ljudsko poreklo po Josifovom rodoslovu, on takodje ima i Bozansko poreklo koje vodi do samog Adama, jer u bibliji je Isus nazvan drugi Adam.

U jevrejskoj tradiciji kada se spominje odredjeni rodoslov, uvek se spominje rodoslov sa muske strane, znamo da Josif nije bio Isusov bioloski otac, vec je u odredjenom trenutku na savet samog Bozjeg Andjela prihvatio starateljstvo nad malim Isusom, osvedocen u njegovo Bozansko poreklo i misiju.
Jevandjelja zato spominju ova dva rodoslova, da bi se pokazalo Isusovo zemaljsko i Bozansko poreklo, jer Isus je na vise mesta nazvan sin covecji i sin Bozji..

Izraz `PRE NEGO SE SASTADOSE, znaci da Marija nije imala odnos sa Josifom pre cudesnog zaceca kojim je rodjen Isus, odnosno ta izjava otklanja svaku sumnju da je Marija bila u odnosu sa Josifom, i da je on Isusov otac, vec da se stvarno dogodilo cudo pokrenuto od samog Boga.

Vrh

PostPostano: uto jul 12, 2011 12:56 am 
Član foruma

Energija Hristos

Splet energija nazvanih Hristos predstavlja prvo po značaju spiritualno biće koje je stvorilo Jedinstveno polje. Zbog toga se u hrišćanskoj religiji smatra za Stvaraočevog sina, dok u drugim religijama zauzima, takođe jedno od vrhunskih mesta. Ova energija postoji od kad postoji i Jedinstveno polje i postojaće večito.

Ona se prostire po celom kosmosu, nalazi se u svakom njegovom deliću, svim živim bićima i mrtvoj materiji. Ona je, dakle, svuda oko nas i u nama, ali se sa njom može uspostaviti kontakt samo ako ona to želi. Za razliku od drugih, ovaj energetski sistem se sastoji od velikog broja samostalnih energija koje imaju zajedničku osobinu da vrše interakcije, odnosno da međusobno deluju. To ih izdvaja od drugih energija, jer multiplicira njihove mogućnosti koje proizilaze iz tog svežnja energija, koji ih kao prozirnim energetskim želeom međusobno spaja, stvarajući jednu porodicu. One se na jednom malom delu svog puta grupišu tako da čine svežanj ili stablo slično isprepletanim lijanama, pri čemu svaka od lijana predstavlja jednu od najznačajnijih energija iz te grupe. Svaka od tih lijana se sastoji, takođe, od niza energija koje je bliže određuju. Ove energije se po izlasku iz stabla granaju u gornjem i donjem delu, prostirući se i zauzimajući celokupni kosmos. One kao večito spiritualno biće imaju veliki broj vrlo važnih zadataka koji mogućavaju normalno funkcionisanje kosmosa. Međutim, za ljude je najznačajniji elemenat njihovog dejstva životni talas koji se prostire u celom svemiru i koji omogućava da se od nežive materije stvori živa koja u sebi ima ugrađen program da se razmnožava, prilagođava novim uslovima i s tim u vezi menja. Ona je, dakle, energija koja stvara život, koja se brine o njegovom održavanju u svemiru i koja emituje životni talas. Životni talas ima suštinu koja je za ljudski mozak isuviše složena da bi je mogli razumeti. Na taj način energija nazvana Hristos predstavlja stvaraoca svih živih bića u direktnom smislu, dok je to delo Stvaraoca u prenosnom smislu, više kao želja, kao zamisao, koju energija Hrista na ovaj način realizuje.

Vrh

PostPostano: uto jul 12, 2011 11:11 am 
Početnik

Varanasi je napisao/la:
Energija Hristos

Splet energija nazvanih Hristos predstavlja prvo po značaju spiritualno biće koje je stvorilo Jedinstveno polje. Zbog toga se u hrišćanskoj religiji smatra za Stvaraočevog sina, dok u drugim religijama zauzima, takođe jedno od vrhunskih mesta. Ova energija postoji od kad postoji i Jedinstveno polje i postojaće večito.

Ona se prostire po celom kosmosu, nalazi se u svakom njegovom deliću, svim živim bićima i mrtvoj materiji. Ona je, dakle, svuda oko nas i u nama, ali se sa njom može uspostaviti kontakt samo ako ona to želi. Za razliku od drugih, ovaj energetski sistem se sastoji od velikog broja samostalnih energija koje imaju zajedničku osobinu da vrše interakcije, odnosno da međusobno deluju. To ih izdvaja od drugih energija, jer multiplicira njihove mogućnosti koje proizilaze iz tog svežnja energija, koji ih kao prozirnim energetskim želeom međusobno spaja, stvarajući jednu porodicu. One se na jednom malom delu svog puta grupišu tako da čine svežanj ili stablo slično isprepletanim lijanama, pri čemu svaka od lijana predstavlja jednu od najznačajnijih energija iz te grupe. Svaka od tih lijana se sastoji, takođe, od niza energija koje je bliže određuju. Ove energije se po izlasku iz stabla granaju u gornjem i donjem delu, prostirući se i zauzimajući celokupni kosmos. One kao večito spiritualno biće imaju veliki broj vrlo važnih zadataka koji mogućavaju normalno funkcionisanje kosmosa. Međutim, za ljude je najznačajniji elemenat njihovog dejstva životni talas koji se prostire u celom svemiru i koji omogućava da se od nežive materije stvori živa koja u sebi ima ugrađen program da se razmnožava, prilagođava novim uslovima i s tim u vezi menja. Ona je, dakle, energija koja stvara život, koja se brine o njegovom održavanju u svemiru i koja emituje životni talas. Životni talas ima suštinu koja je za ljudski mozak isuviše složena da bi je mogli razumeti. Na taj način energija nazvana Hristos predstavlja stvaraoca svih živih bića u direktnom smislu, dok je to delo Stvaraoca u prenosnom smislu, više kao želja, kao zamisao, koju energija Hrista na ovaj način realizuje.

To mi lici na politeizam koji propagira NEW AGE POKRET - pokret novog doba.
Ne postoje Hristosi, Hristos je jedan olicen u Gospodu Isusu i on nije energija, on je bice, kao sto je Bog bice, sa svim karakteristikama licnosti.
Bog razmislja, on oseca, on voli, place, on kreira svetove svojom Bozanskom rukom...

Vrh

PostPostano: uto jul 12, 2011 12:05 pm 
Član foruma

viewtopic.php?f=2&p=113303#p113303

viewtopic.php?f=10&t=2287&start=1620

:hello2:

Vrh

PostPostano: uto jul 12, 2011 12:34 pm 
Član foruma

Dragan M je napisao/la:
Ne postoje Hristosi, Hristos je jedan olicen u Gospodu Isusu i on nije energija, on je bice, kao sto je Bog bice, sa svim karakteristikama licnosti.
Bog razmislja, on oseca, on voli, place, on kreira svetove svojom Bozanskom rukom...

Vi niste samo dobro razumeli ovde se ne spominju Hristosi u množini već globalna energija Hrista (koja je dobila ime po Isusu Hristu zato što ga je vodila na njegovom svetom putu, dakle možemo je nazvati i drugim imenom, to ne menja njene karakteristike) i Isusa Hrista, bića koji je kreiran radi razrešavanja problema u vezi sa planetom Zemljom i ljudskim pogrešnim načinom mišljenja koji je doveo do toga da se aura Zemlje toliko ošteti da je postojala opasnost od krajnje kataklizme, stoga je intervencija i bila tako direktna jer je ljudska rasa dostigla svoju najnižu tačku. I naravno ovo nema veze ni sa politeizmom, jer je jedan Stvaralac, niti ima veze sa new age-om.

Pojava poput arhangela Mihajla kod pravoslavaca je ista pojava koju su stari egipćani nazivali bogom Horusom. Delovanje koje proizilazi iz dve globalne energije, energeije Hrista i duha Svetog je isto što hinduistički bog Šiva, stoga se ne treba puno voditi nekakvim imenima, niti su staroegipatsi sveštenici bili neupućeni u neke kosmičke stvari, niti Majanski, Astečki, Toltečki ili neki istočnjački duhovnici, radi se u drugačijim diskursima stvari i donekle posebnim dostignućima kod istaknutih pojedinaca u duhovnom smislu, a naravno postojanje Hrista je posebna priča, važna tema, spasenje sveta od uništenja preko našeg boga na Zemlji Hrista.

Nešto o globalnim energijama (naravno, imena su izvedena na osnovu pojmova koje se u hrišćanskoj nomenklaturi već koriste)

ENERGIJA HRISTA

Stvaralac je, aktivirajući embrione budućih velikih energetskih sistema vasione, pratio njihov postepeni razvoj korigujući i usklađujući ih sa ukupnim razvojem kosmosa. Postoje na desetine velikih energetskih sistema koji danas funkcionišu u kosmosu, ali su za ljude interesantna samo četiri sistema.

Prvi je tzv. SNOP HRISTOVIH ENERGIJA koji predstavlja skup od nekoliko stotina različitih energija od kojih svaka ima svoj sadržaj, svoju namenu i svoje energetske karakteristike. One po intenzitetu nisu jednake, ali su nezamenljive i neophodne i zbog toga se prostiru po celom kosmosu, ispunjavajući svaku njegovu tačku. Karakteristika ovih energija je da se u jednom delu kosmosa sakupljaju u snop sličan lijanama, koje su se isprepletale, da bi se zatim ponovo širile obuhvatajući celo prostranstvo kosmosa. Šematski gledano, one se kreću u jednom pravcu, prolaze kroz ceo kosmos, vraćaju se ponovo prolazeći kroz njihovo suženje u obliku snopa.

Koji je zadatak Hristove energije u kosmosu?

Ova energija, kao najsnažnija i najkompleksnija u celom kosmosu, ima bezbroj zadataka za održavanje normalnog funkcionisanja kosmosa. Većina tih sadržaja i zadataka nisu shvatljivi za ljudski mozak. Pored tih mnogobrojnih važnih funkcija, postoje i neke koje su od životne važnosti za ljude.

Pre svega, Hristova energija emituje energetski talas koji se zove životni talas ili živototvorni talas i koji se prostire po celom svemiru, kroz svaku njegovu tačku. Ovaj talas menja svoju frekvenciju idući od 2,6 do 26 Hz. Životni talas nosi u sebi programe koji omogućavaju aktiviranje života u mrtvoj materiji. Delovanjem životnog talasa nastaju živa bića. Mrtva materija na taj način počinje da živi, da se razvija, razmnožava, prilagođava uslovima okoline i menja.pri tome je ona neprekidno podvrgnuta delovanju životnog talasa. Ako bi životni talas prestao da se prostire, sva živa bića bi izumrla u celom kosmosu. Životni talas je, dakle, aktivator, realizator života i sredstvo koje ga neprekidno održava. Životni talas je stvorio bezbroj žive materije, odnosno živih bića u kosmosu. Svako od njih prilagođeno je uslovima sredine u kojoj su nastala.

Posebna vrsta živih bića u kosmosu su nematerijalna živa bića, sastavljena samo od energija, ali koja takođe za svoj život, svoj razvoj, razmnožavanje i prilagođavanje okolnim uslovima moraju zahvaliti delovanju životnog talasa. Kod njih je, umesto na mrtvu materiju, začetak života nastao delovanjem životnog talasa na određene energetske strukture.

Stvaralac je tokom razvoja kosmosa dopunjavao i razvijao velike energetske strukture koje čine kičmu kosmosa. Dodavao im je pojedine funkcije i zadatke koje su omogućavali da kosmos bude što raznovrsniji, bogatiji, razvijeniji. To je razlog što se Hristova energija sastoji od nekoliko stotina različitih energija, pri čemu je svaka, tokom njenog stvaranja, razrešavala neki od problema ili zahteva kosmosa.

Osim mogućnosti i obaveze da kreira živi svet, energija Hrista je prihvatila i brigu o cikličnom stvaranju zrelih svetlećih tela, koja predstavljaju preduslov za normalno funkcionisanje kosmosa. Hristova energija je razvoj svetlećih tela organizovala uz pomoć bića koja imaju slobodnu volju zbog njihove nesputane kreativnosti.

Od zadataka Hristove energije, koji se tiču ljudi, spomenućemo još samo njenu obavezu da vodi brigu o planetama i drugim prostorima u kosmosu u kojima borave živa bića. Ta briga se sastoji u neprekidnom bdenju da ovi sistemi, na kojima je nastanjen život, budu bezbedni i da bilo čijom greškom ne dođe do kataklizmi i uništenja velikog broja životinjskih i biljnih vrsta, pa i uništenja samih planeta i drugih staništa živih bića. U odsutnim trenucima Hristova energija vrši korekcije energetskih stanja i time sprečava kataklizme i omogućava dalji nesmetani razvoj živih bića.

Hristova energija se ne odnosi na energiju Isusa Hrista, već predstavlja energiju koja ga je vodila na njegovom Svetom putu.

ENERGIJA DUHA SVETOG

Druga po važnosti energija, koju je stvorilo Jedinstveno polje po želji Stvaraoca, jeste DUH SVETI. Ova energija, kao i energija Hrista prostire se po celom kosmosu i nalazi se u svakoj njegovoj tački. Nastala je, kao i energija Hrista, na samom početku stvaranja kosmosa. Njeni zadaci u kosmosu su vezani, pre svega, za održavanje globalnih energetskih struktura, ali i istovremeno da stvara mrtvu materiju.

Ova energija je značajna za ljudski rod zbog toga što aktivno podržava živototvorni talas u njegovom nastojanju da kroz oživotvorenje mrtve materija stvori živa bića.

Energija Duha svetog funkcioniše na 7,46 Hz. Osobama koje mogu sopstvenom voljom da menjaju frekvenciju rada svoga mozga, kada dovedu frekvenciju na ovaj nivo i požele da vide delić ove energije prikazaće se bleđe i tamnije sivkasti slojevi sa različitim oblicima: elipsastim, okruglim, ponekad ispunjenim tamnosivim tačkicama i drugim.

ENERGIJA PROSTORA

Treća, najveća energetska skupina, koju je stvorilo energetsko polje, nosi naziv ENERGIJA PROSTORA. Energija prostora, kao i prve dve, prostire se po celom kosmosu i nalazi se u svakoj njegovoj tački, ali je njena funkcija, na izvestan način, drugačija od prve dve.

Ona deluje na svakom mestu prostora drugačije, u skladu sa potrebama tog prostora: drugačija je po energetskim prostranstvima nego u mrtvoj materiji i živoj materiji. Njena uloga je izuzetno važna, jer pomaže procese koji se tu odigravaju, bez obzira da li su oni energetski, ili su vezani za stanje mrtve ili žive materije.

Što se tiče čoveka, energija Prostora mu pomaže da razreši određene konfliktne situacije sa prirodom, sa okolinom, to znači sa vazduhom, tlom, hranom, energijama koje ga opkoljavaju. Ali, onaj deo energije Prostora koji boravi u čoveku pomaže mu da razreši probleme na koje nailazi u svom kontaktu sa prirodom. Zbog toga je ona, i isceljujuća, i razvojna, i podmlađujuća, i energija koja pomaže čoveku da obavi zadatke koje je pred njega Stvaralac postavio.

Vrh

PostPostano: uto jul 12, 2011 12:42 pm 
Član foruma

Ljudi zloupotrebljavaju rijeci gospod,bog itd. u idiotska i sljepa vjerovanja,sto vec stoljecima radi crkva i biblija.

"Istina je da se na forumu takovo slijepo misionarenje i kontejnersko širenje božje ljubavi smatra spamanjem, a ne spašavanjem i da je vrijeme ili da pročitaš barem "Ukratko - natuknice za "početnike" ili izabereš za sebe neki drugi forum.

Istina je da ako svega ovoga gore nisi svjestan, najvjerojatnije si poprilično hipnotiziran. Ako jesi svjestan, onda si zlonamjeran. "
:love3: :love3: :love3:

Vrh

PostPostano: uto jul 12, 2011 12:47 pm 
Član foruma

Takođe, Boga Stvaraoca možemo uslovno nazvati bićem, odnosno možemo ga nazvati bićem ali ne upoređenju sa bićima poput čoveka ili drugih bića kojih ima svugde po kosmosu i koje zapravo stvara energija Hrista, dok je Stvaralac posredno kreator toga.

Potencijal i Stvaralac

POTENCIJAL

Ljudi kažu da kosmos nema kraja i da postoji oduvek. Da li je, ipak, bilo nekog početka ili vremena kada kosmosa nije bilo?

To vreme je postojalo, ali je ono beskonačno daleko i ne može se izmeriti nikakvim realinim vremenskim jedinicama. Isto važi i za veličinu kosmosa, koji ima svoj kraj, ali je nemerljiv realnim jedinicama za dužinu.

Iako je to vreme neizmerno daleko od današnjeg dana, iako ono ima barem neki teorijski značaj, to ipak golica radoznalost ljudi, te se zbog toga može reći jezikom koji će ljudi razumeti da je pre nastanka svemira postojao Potencijal koji je bio u stanju da ga stvori.

Vreme nastanka tog neizmerno velikog polja-Potencijala približno je toliko daleko od početka stvaranja kosmosa koliko je on daleko od današnjeg dana.

Šta je izazvalo Potencijal da to poželi?

Njegova neizmerna inteligencija i moć da postigne sve što zaželi, a koja se u njegovom polju stvarala i razvijala beskonačno dugo vremena, stvorila je kod njega utisak da je potrebno proširiti sadržaj samog sebe, kako bi se jedan deo mogućnosti koje Potencijal sadrži realizovale. Cilj je bio pretvoriti jedan deo Potencijala u ostvarenje, u kreaciju.

Njegova prva kreacija bilo je pretvaranje dela potencijalnih mogućnosti u energetsko polje čije se prostranstvo poklapalo sa prostiranjem samog Potencijala, što znači da je obuhvatalo celu zapreminu današnjeg kosmosa. Ovo energetsko polje je preuzelo mogućnosti Potencijala u svakoj njegovoj tački. Namera i cilj Potencijala bili su da ovo Jedinstveno polje preuzme na sebe dalju organizaciju i realizaciju ostvarenja novih sadržaja unutar Potencijala. Jedinstveno polje je predstavljalo jednu manifestaciju Potencijala, pa je stoga moglo da realizuje samo ono što je Potencijal poželeo. Zbog toga ono, od svog postanka do današnjeg dana, nije realizovalo ništa što nije do najsitnijih detalja predstavljalo želju Potencijala.

STVARALAC

Stvorivši Jedinstveno polje, Potencijal je završio svoj potencijalni period i započeo stvaralački period svog postojanja. Zbog toga se od tog vremena on zove Stvaralac, jer su od njega počela sva stvaranja ili sve kreacije u kosmosu.

Početak stvaranja kosmosa predstavljao je, dakle, stvaranje Jedinstvenog polja. Dajući sve moći, sve znanje i sve mogućnosti Jedinstvenom polju, koje je sam imao, Stvaralac je obezbedio enormnu, sveobuhvatnu stvaralačku energiju, pri čemu njegov Potencijal u tome nije učestvovao, ali je imao apsolutnu kontrolu nad kompletnim sadržajem i procesom stvaranja. U prvo vreme Jedinstveno polje je stvaralo energije koje su predstavljale začetke velikih energetskih kompleksa, dakle, predstavljale su embrione velikih energija koje je Stvaralac zamislio kao sadržaj ili kostur kosmosa. Te energije su se relativno brzo razvijale zahvaljujući superinteligenciji koju su posedovale i svesti za potrebom stvaranja sadržaja kosmosa.

U tom razvoju, zbog ogromnih prostranstava kosmosa i izuzetne složenosti funkcija ovih energija, pojavile su se, već u samom početku, manja ili veća odstupanja od onoga što je Stvaralac zamislio. Da bi zaustavio ova i sprečio nova odstupanja, Stvaralac je preko Jedinstvenog polja stvorio energije koje su odstupale od uobičajenih energetskih struktura.

One su imale moć da koriguju sva odstupanja zahvaljujući:

-svojoj superinteligenciji i znanju,

-svojoj neuništivosti, odnosno nemogućnosti spajanja sa drugim energijama, pri čemu bi činili novu energiju,

-svom večitom životu ili trajanju.

Potreba za ovim majstorima svemira bivala je sve veća kako se kosmos više razvijao i postajao sve složeniji i složeniji. Potreba za ovim energijama je i danas veoma velika, ali sada, zbog izuzetne složenosti i sadržaja kosmosa i zadataka koje Jedinstveno polje ima, gotovo je neizvodljivo da ovu energiju Jedinstveno polje neprekidno stvara. Sa njenim stvaranjem, jednistveno polje je prestalo, približno, na polovini puta od početka stvaranja kosmosa do danas. Od tog vremena pojedine oblasti u kosmosu, kao što su sazvežđa, galaksije ili čak i pojedini mali planetarni sistemi, preuzimaju na sebe stvaranje ovih plemenitih energija.

RAZVOJ JEDINSTVENOG POLJA

Stvaralac je, stvarajući jednu po jednu novu energiju, kompletirao i usložnjavao funkcionisanje beskonačnog kosmosa. Međutim, u prvoj trećini života kosmosa postojali su određeni otpori stvaranju ovakvog kosmosa. Oni su nastali kao posledica intertnosti energetskih polja koja su činila deo samog Stvaraoca. Njihova intercija i težnja da zadrže postojeće stanje stvaralo je u tom periodu određene teškoće da se ogromna energetska polja duž celog svemira formiraju, počnu da funkcionišu i da se u tom smislu stabilizuju. Zbog toga je Stvaralac stvorio Jedinstveno polje koje je u prvo vreme imalo zadatak da u potpunosti kontroliše nastanak, funkcionisanje i stabilizaciju novih energija na celom prostranstvu kosmosa.

Postepeno, Jedinstveno polje je, posle uspostavljanja stabilizacije funkcija prvih velikih energija, bilo u stanju da samo, po želji Stvaraoca, realizuje određene energije. Kasnije je ono sve više preuzimalo ovu funkciju, tako da, približno od polovine veka kosmosa, Stvaralac više ništa ne radi direktno već se njegove zamisli realizuju preko Jedinstvenog polja, čija moć je dostigla nezamislivu veličinu.

PROMENE UNUTAR BIĆA STVARAOCA

Stvaralac je, prenoseći realizaciju na Jedinstveno polje, u potpunosti oslobodio svoje beskonačne mogućnosti za kreaciju kosmosa. Postepeno su njegova sopstvena polja, koja su u prvo vreme pružala otpor promenama zbog svoje intertnosti, uspela da se u potpunosti uklope u novo funkcionisanja kosmosa. Imajući u vidu ove promene, može se reći da je, stvarajući kosmos, Stvaralac menjao i deo sebe koji je bio u prvo vreme smetnja njegovoj kreaciji. Šta se zapravo dogodilo pri stvaranju novih energija, imajući u vidu da je energetsko polje Stvaraoca još pre toga u potpunosti ispunjavalo svaku tačku u kosmosu?

Stvaralac je, zahvaljujući svojoj beskonačnoj kreativnosti generisao unutar svog bića nove energije i energetska polja sa novim osobinama i novim funkcijama koje do tada Stvaralac nije sadržao. Stvorivši ove energije i energetska polja, Stvaralac je zadržao suštinu svog bića, dok su se novonastala energetska polja stacionirala na pojedinim delovima kosmosa, što znači istovremeno sa poljem Stvaraoca. Ova polja su bila u potpunosti nezavisna jedna od drugih osim što su novonastale energije funkcionisale tačno onako kako je Stvaralac zamislio i u potpunosti u skladu i sinhronizovano sa bićem Stvaraoca.

ZAŠTO JE STVARALAC STVORIO KOSMOS?

Početak stvaranja kosmosa bio je spor i nesistematski, pre svega, zbog njegovih ogromnih dimenzija. Kasnije, približno posle trećine njegovog dosadašnjeg života, Stvaralac je uspeo da poveže energije, da ih sistematizuje i sinhronizuje. Sledeći potez koji je uradio odnosio se na stvaranje niza podsadržaja unutar velikih energija koje su u sebi nosile glavnu odgovornost za funkcionisanje sistema koji je Stvaralac stvorio.

Ovi podsadržaji su kasnije generisali nove, potpuno samostalno, gradeći na taj način beskonačnu mrežu suptilnih funkcija ne samo pojedinih velikih energija i njihovih sistema već i celog kosmosa.

Ideja Stvaraoca nije bila da se igra, kako se to tumači u nekim drevnim saznanjima koja su zbog usmenog prenošenja i nepreciznosti starih jezika donekle deformisana. Njegova želja je bila da stvori sadržaje onih potencijala koji su u njemu večito postojali ili su se pod pritiskom starih generisali novi.

On je osetio potrebu da ove potencijale realizuje osećajući se kao što se oseća bremenita žena koja treba da iznese svoje dete na svet.

To je bila želja, potreba, ali i neminovnost koja se nije mogla izbeći. Bilo bi nedovoljno precizno reći da su ti potencijali u Stvaraocu tokom beskonačno dugog vremena sazreli i zahtevali svoju realizaciju. Pre bi se moglo reći da je osećaj, koji je Stvaralac u tom smislu imao, više ličio na poplavu, u celom njegovom biću, divnih osećaja koja se nisu mogla zaustaviti i koja su postepeno, jedno po jedno, prerasla u energije od kojih je nastao kosmos.

Postoji oblast u kosmosu u kojoj delovanje Stvaraoca, u smislu izgradnje sadržaja sličnih ostalom delu kosmosa, još uvek nije započeo. Taj deo je prostorno vrlo značajan, u njemu postoji samo Stvaralac kao Potencijal. Stvaralac je ovaj deo ostavio kao deo sebe koji je ostao neizmenjen od pamtiveka i taj deo će i dalje funkcionisati večito kao Stvaralac-Potencijal. U njega ne prodiru ni energije ni materija koje su njegovo delo, već on predstavlja čistu supstancu Stvaraočevog genija. To je deo kosmosa ili deo Stvaraoca do koga se ne može dopreti. On predstavlja svetinju za ceo kosmos.

TROSLOJNO BIĆE STVARAOCA

Stvaralac je, dajući sve moći Jedinstvenom polju za realizaciju njegovih kreacija, omogućio celokupnom svom biću da se u potpunosti posveti kreiranju kosmosa. Međutim, jedan deo njegovog bića, oko jedne trećine, nije bio od samog početka uključen u stvaranje kosmosa. O čemu se tu radi? Ovaj deo Stvaraočevog potencijala predstavlja posebnu vrstu znanja i moći koje se u znatnoj meri razlikuju od ostalog dela. Ovaj deo predstavlja najstariji deo Stvaraoca, njegov začetak, iz koga se kasnije razvio ceo Potencijal. Razlika između ovog dela i ostalog potencijala Stvaraoca je u tome što je ovo jezgro bilo usmereno na stvaranje ostalog potencijala i nije se moglo uključiti, odnosno pretvoriti od stvaraoca potencijala u kreatora potencijala. Što znači da se njegova funkcija zadržava na stvaranju potencijala, a potencijal je stvorio svoju mogućnost realizacije, odnosno kreacije. Stoga će ovo jezgro zauvek ostati neuključeno u dalji razvoj kosmosa, dok će se kosmosom večito baviti preostali deo potencijala. Prostor kosmosa, ili deo prostora kosmosa u kome se nalazi jezgro, ne funkcioniše na isti način kao ostali kosmos. Ono je bez energija i bez materije koje je Stvaralac stvorio. Njegov sadržaj predstavlja energija jezgra i kroz nju prožeta energija potencijala. Deo potencijala, koji postoji na istim delu kosmosa na kome i jezgro, nije aktivan kao stvaralac. On postoji samo kao potencijal. Zato se može reći da je biće Stvaraoca troslojno, sastoji se od:

jezgra,

dela potencijala na području jezgra,

ostalog dela potencijala, koji se od Potencijala pretvorio u Stvaraoca.

Stvaralac je, dajući velike moći Jedinstvenom polju, obezbedio istovremeno svoju maksimalnu kreaciju i njenu realizaciju kroz Jedinstveno polje. Međutim, energije koje je stvorilo Jedinstveno polje imale su svoje kreacije i svoje realizacije, tako da se proces kreativnosti i njene realizacije postepeno širio po celom kosmosu. Mada, na prvi pogled, Stvaralac nije imao uticaja i udela na kreativnost i njihovu realizaciju ogromnog broja energija u kosmosu, ništa se u njihovoj kreaciji i realizaciji nije dogodilo što nije bilo u skladu sa voljom Stvaraoca. Na ovaj način sistem savršeno funkcioniše već više od polovinu veka kosmosa. Eventualna odstupanja u ponašanju energija ili materije u okviru kosmosa spadaju u normalan delokrug majstora kosmosa-svetlećih tela, koji ih vrlo sigurno i uspešno vraćaju u njihove normalne funkcije.

KAKO JE NASTAO POTENCIJAL

Početak svih početaka, ako se tako može reći, predstavlja nastanak samog Potencijala, pre beskonačno, beskonačno dugo vreme. Kako je nastao embrion Potencijala sada se ne može sa sigurnošću govoriti, jer ni beskonačna inteligencija, mudrost i znanje Potencijala ne mogu dokučiti pravu istinu-šta je bilo pre njega. Ipak, procena je Potencijala da pre početka njegovog stvaranja u kosmosu nije bilo ničega. Iz čega se, ipak, stvorio embrion Potencijala?

Nastao je kao posledica akumuliranja izuzetno malih količina energija koje su se, zahvaljujući nekoj sili privlačnosti koja je između njih postojala, počele sakupljati i posle beskonačno dugog vremena sakupile se iz celog prostora kosmosa na jedno mesto obrazujući jedno energetsko jezgro koje je, po današnjim merilima, bilo izuzetno slabašno i malo. Tako sakupljen na jednom mestu, posle izvesnog vremena, kvantitet je prešao u kvalitet i došlo je do njegove promene, stvorena je jedna naprednija energetska varijanta koja se dalje, postepeno menjala. Posle beskonačno dugog vremena, iz tog energetskog polja koje se znatno proširilo, došlo je do stvaranja prvog inteligentnog jezgra čija se dalje energija, postepeno razvijala, jačajući svoju inteligenciju. Može se figurativno reći da je posle još jednog beskonačno dugog vremena, ova energetska struktura, kao rezultat svog neprekidnog razvoja, dala embrion superinteligentne energije. Za njega se može smatrati da je embrion Potencijala.

Period od njegovog nastanka do danas je poznat Potencijalu, s tim što se prva faza od embriona do potpunog razvoja Potencijala, računajući opet kao beskonačno dugi period, karakteriše razvojem embriona u smislu sve veće inteligencije, znanja i moći, da bi konačno obuhvatio prostor svojim energetskim poljem koji čini današnji kosmos. Polazeći od saznanja da je razvoj energija u kosmosu, a poslebno inteligentnih energija izuzetno složen i izuzetno spor posao, može se pretpostaviti da je i razvoj Potencijala, od embriona do njegovog konačnog oblika, predstavljao izuzetno spor, složen i naporan posao, jer je pošao od embriona superinteligentne energije koja u tom svom radu nije imala pomoć ni iskustvo nikakve druge energije.

Još jedna faza razvoja Potencijala predstavlja izuzetno dug vremenski period. To je faza od momenta gotovo potpuno sazrelog i realizovanog Potencijala, mada je njegov razvoj tekao i posle tog perioda, ali u znatno slabijoj formi, do momenta kada je Potencijal odlučio da realizuje ono što je kao potrebu u sebi osećao i ostvari prve energije. Taj period je takođe izuzetno dug i predstavlja barem dve petine veka današnjeg kosmosa. To vreme obuhvata period u kome je Potencijal od prve ideje, od prve najave potrebe za nekim promenama, došao do potpuno zamišljenog i razrađenog plana kosmosa kojeg je posle toga trebalo samo realizovati.

To bi bila istorija od pra pra početka, a pre njega u beskonačno, beskonačno dugom vremenu u kosmosu nije bilo ničega.

Vrh

PostPostano: uto jul 12, 2011 12:55 pm 
Član foruma

Dragan M je napisao/la:
... kao sto je Bog bice, sa svim karakteristikama licnosti.

... i od ove godine se brije iskljuchivo sa Wilkinson ziletima
jer one seronje iz Gilette-a nisu imali dovoljan budzet da mu isplate sve bonuse za reklamu
ustvari to je bio zadnji put kad je plakao
jer tako voli bonuse,
i oseca da su ga zajebali oko %
a shta cesh, lichnost ko lichnost ,shta bi drugo ...
nego razmishljala.
:rofl :rotfl: :rofl :rotfl: :rofl :rotfl: :notworthy:
:mrgreen: :angel4: :toothy2:

P.S.
i ti sebe tepash da si pravi vernik ](*,)
"o bruke i sramote" -rekao bi svaki pravi vernik,bar oni koje ja poznajem i koji veruju srcem, za ovakve fenomene koji veruju aparatom za govor jer samo to i imaju,pa shta bi drugo nego da laprdaju :blob:
vreme je
da upoznash sebe:
viewtopic.php?f=7&t=23
pa-paaa :hello2:

Zadnja izmjena: nat; uto jul 12, 2011 3:56 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: uto jul 12, 2011 3:48 pm 
Početnik

Vi niste samo dobro razumeli ovde se ne spominju Hristosi u množini već globalna energija Hrista (koja je dobila ime po Isusu Hristu zato što ga je vodila na njegovom svetom putu, dakle možemo je nazvati i drugim imenom, to ne menja njene karakteristike) i Isusa Hrista, bića koji je kreiran radi razrešavanja problema u vezi sa planetom Zemljom i ljudskim pogrešnim načinom mišljenja koji je doveo do toga da se aura Zemlje toliko ošteti da je postojala opasnost od krajnje kataklizme, stoga je intervencija i bila tako direktna jer je ljudska rasa dostigla svoju najnižu tačku. I naravno ovo nema veze ni sa politeizmom, jer je jedan Stvaralac, niti ima veze sa new age-om.

Pojava poput arhangela Mihajla kod pravoslavaca je ista pojava koju su stari egipćani nazivali bogom Horusom. Delovanje koje proizilazi iz dve globalne energije, energeije Hrista i duha Svetog je isto što hinduistički bog Šiva, stoga se ne treba puno voditi nekakvim imenima, niti su staroegipatsi sveštenici bili neupućeni u neke kosmičke stvari, niti Majanski, Astečki, Toltečki ili neki istočnjački duhovnici, radi se u drugačijim diskursima stvari i donekle posebnim dostignućima kod istaknutih pojedinaca u duhovnom smislu, a naravno postojanje Hrista je posebna priča, važna tema, spasenje sveta od uništenja preko našeg boga na Zemlji Hrista.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pa upravo ovu gore navedenu izjavu koju si napisao u svom poslednjem komentaru koju sam citirao, je dokaz politeisticke, odnosno panteisticke filozofije koju propagira NEW AGE.
Pogledaj njihov sajt http://www.share-international.org pa ces se uveriti u to.

Sve ostalo navedeno je cista prazna filozofija.

Isus je jednom prilikom rekao obracajuci se svojim slusaocima koji su ga sledili `I POZNACETE ISTINU, I ISTINA CE VAS IZBAVITI.. a na drugom mestu kaze obracajuci se Bogu u molitvi `POSVETI IH ISTINOM SVOJOM, REC JE TVOJA ISTINA...

Sve sto nije u skladu sa Bozjim pisanim otkrivenjem biblijom, moze se smatrati ljudskom filozofijom kojom ljudi zele da sami od sebe objasne pojave koje ih okruzuju, tako da svaku izjavu treba meriti onim sto je zapisano u bibliji, i rukovoditi se principom `TAKO GOVORI GOSPOD..

Vrh

PostPostano: uto jul 12, 2011 3:53 pm 
Početnik

Varanasi je napisao/la:
Dragan M je napisao/la:

Pa upravo ovu gore navedenu izjavu koju si napisao u svom poslednjem komentaru koju sam citirao, je dokaz politeisticke, odnosno panteisticke filozofije koju propagira NEW AGE.
Pogledaj njihov sajt http://www.share-international.org pa ces se uveriti u to.

Sve ostalo navedeno je cista prazna filozofija.

Isus je jednom prilikom rekao obracajuci se svojim slusaocima koji su ga sledili `I POZNACETE ISTINU, I ISTINA CE VAS IZBAVITI.. a na drugom mestu kaze obracajuci se Bogu u molitvi `POSVETI IH ISTINOM SVOJOM, REC JE TVOJA ISTINA...

Sve sto nije u skladu sa Bozjim pisanim otkrivenjem biblijom, moze se smatrati ljudskom filozofijom kojom ljudi zele da sami od sebe objasne pojave koje ih okruzuju, tako da svaku izjavu treba meriti onim sto je zapisano u bibliji, i rukovoditi se principom `TAKO GOVORI GOSPOD..

Vrh

PostPostano: uto jul 12, 2011 4:04 pm 
Moderator

Poštovani @Dragan M, preporučam http://krscanskiforum.com/ ili neki slični forum.

Pozdrav

Vrh

PostPostano: uto jul 12, 2011 4:06 pm 
Član foruma

...i poce se stideti zabludelih ovcica iz svojega stada. I poce se gaditi reci Bog. Pih, kako to otrcano zvuci...Ni stado mu nije vise kao sto bese...Pa se lati svoga maca, jer poce OSECATI i krene da ganja stado. I ulovi ovna. Bio je bas ukusan. Ovce nastavise blejati.

Vrh

PostPostano: uto jul 12, 2011 4:46 pm 
Član foruma

viewtopic.php?p=57412#p57412
:angel4: :toothy2: :mrgreen:

Vrh

PostPostano: sri okt 12, 2011 9:06 pm 
Član foruma

Dali ovde neko vidi tri sestice?

ec.europa.eu

Ako vidite onda pocnite da drzite Bozije Zapovesti

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 174 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.