Sada je: pet jul 18, 2025 8:51 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 68  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Snovi
PostPostano: uto mar 06, 2012 12:21 am 
Početnik

Evo i ja da podelim sa vama nešto između jave i sna, uglavnom meni je tada izgledalo kao da sam se probudio, svestan ali umoran ležao sam još uvek zatvorenih očiju, primetio sam da u stvari nešto vidim, čisto i jasno iako zatvorenih očiju (nikad pre nisam imao takvo iskustvo). Vidno polje mi je bilo veoma malo, vidio sam samo strogi centar slike, kao da gledam kroz cev. Što sam imao opuštenije oči (kao da gledam u daljinu) to sam jasnije vidio, čim bih pokušao da izoštrim sliku ona bi se gubila. Sudeći po položaju svoga tela mogao sam gledati samo u plafon, tj. naviše. Htio sam da snimim/zapamtim sliku cele sobe ali nisam mogao pomerati glavu, već sam se pomerao samo horizontalno ali ne fizički, već u mislima, npr. pomislio bih da klizim desno i tako bih se umno pomerao i na taj načim pokušavao da vidim širu sliku... Šta sam vidio? Nekakve narandžaste jednakostranične trougliće baš u fisini plafona, koji su se presijavali, imali su nekakav staklasti sjaj, i gde god bi se kretao vidio bih samo te trouglove... Posmatrao sam ih neko vreme i tada u toj nemoći da otkrijem nešto više, odustao sam tako što sam otvorio oči i vratio se u normalu, tj. u potpunu budnost u svome krevetu.

Pokušao sam da uradim to u fotošopu, izgledalo je ovako:
slika

Vrh

PostPostano: uto mar 06, 2012 9:38 am 
Član foruma

Opet ja :lol:

Sinoc sanjam kako se nalazim na nekom mjestu. Izgleda kao napusteno cigansko selo na planini. Cijela moja porodica je smjestena u nekom sklonistu koje vise lici na montaznu baraku koja se moze srusiti cim zapuse malo jaci vjetar. Sakrili smo se tu a ubrzo saznajem i zasto.Kroz prozor te barake vidim mladunce medvjeda i govorim kako je sladak i kako zelim da ga malko izmilujem....no,medjutim, odjednom se pojavljuje njegova mama-koja je ogromna.Oni nas ne vide i ne znaju da smo tu, ali mene lagano pocinje bivat strah.Nigdje nikoga,pomoci nema...medvjed je tu...i to sa mladuncem, to je velika opasnost...
Druga scena....ne znam gdje je otisao medvjed sa mladuncem, ali cijela moja porodica je izasla iz te brvnare jer su dosli neki kao spasioci, nesto kao GSS ili policajci sa psima pticarima koji vise lice psima-dalmaticima....kolona njih i ja im se radujem i pitam jesu to oni dosli da nas spase? Ne, oni govore da sad samo izvidjaju situaciju a drugi dan ce doci da nas spase...i ja im kazem da je tu ogroman medvjed i da trebaju odmah da nas vode sa sobom i bukvalno ih molim, no, oni nista....tada vidim nekog glavnog lika nesto kao "kapetan" tih sto su dosli da izvide situaciju i bukvalno ga molim da nas vodi odatle jer ce nas napasti medvjed,kao po mom situacija je alarmantna a oni su mrtvi-hladni. Kapetan mi se smjeska i kaze drugi put. Ja od muke sjedam na travu i vidim kako je udobna, eto taj detalj mi je pao u oci...zelena trava, puna raznolikih biljaka koje nikad nisam vidjela u zivotu, mekana kao svila, udobna kao najudobniji kauc...Taj GSS, policija sta li je vec, takodjer izmedju sebe pricaju o tom ogromnom medvjedu ali niko ne panicari...

Vrh

PostPostano: uto mar 06, 2012 5:30 pm 
Moderator

Imao sam i ja sličan san, ali malo s druge strane.
Uočio sam svijetla brda tamo negdje s druge strane šume i krenuo tamo. Kad sam krenuo prema tim svijetlim brdima počeo me ganjati neki veliki medvjed, nekako sam mu neko vrijeme bježao i morao krenuti niz veliku strminu u spurptnom smjeru od brda na koje sam krenuo.
Medvjed je već bio takoreći na meni i vjerovatno me ranio, ali me netko izvukao na vrijeme da me spasi i odnio na neki proplanak na kojem su kolibe, neko izdvojeno društvo.
Dok sam ležao tamo na oporavku nekako sam znao da je to društvo vampira... koliko se sjećam tamo mi ništa nije falilo niti sam se osjećao ko da sam u opasnosti od tih vampira.

... ako ti ovo nešto znači ...

Vrh

PostPostano: uto mar 06, 2012 6:42 pm 
Član foruma

Zanimljivo promatrač!

Vrh

PostPostano: pet mar 09, 2012 6:32 am 
Član foruma

Lokacija: black hawk down-black hawk up...all the same,just like grain of sand in sand-glass
Tragom_ptice_dodo je napisao/la:
Super si opisao, ovo u vezi vojske, da bas tako:ustrojeni, dobro organizirani bas kao vojska, ne kao pobunjenici-civili to ne, vec kao vojska koja koristi civilna auta koja svakodnevno srecemo i na nasim ulicama.

da , tako sam ih i shvatio. odranije istrenirani, svakako se odranije znaju, i u isto vrijeme po nekom signalu koji su dobili ,samo su krenuli. a po ambijentu sna, prije svega po tim civilnim autima i po njihovom pojavljivanju odjednom i naglo ni odakle , jedini dojam koji to ostavlja je da su do tada bili infiltrirani unutar tog istog naroda. pojam ''spavača'' , prikrivene vojske u civilu i sl, nije svakako nepoznat inače, i to nije ništa ''vanzemaljsko/nebesko'' niti mora nužno biti vezano za realne neke pometnje ili kako si rekla katastrofe koje eventualno nas očekuju. ali opet, taj njihov trzaj i pohod , u ''svojim vlastitim autima/vozilima'' reklo bi se , obzirom kog napadaju, a to bi bio zapravo ovaj i ovakav ''narod'' , tj ustroj i sistem kakav vlada na zemlji, povezan je može biti sa onom pričom o upravo bićima koja se izvana iz drugig sistema rađaju na Zemlju u ovom zanimljivom razdoblju (indiga , kristali ...) , koji prvi od njih probijaju led, i kako se to negdje opisuje ruše i mijenjaju sadašnji sistem i poredak. barem je kao takav veliki plan, zbog ovakvog stanja , i upravo zbog tog ''naroda'' kakav on jeste se i interveniše.

na jedan detalj možda u tom snu bi se mogla vratiti , posebno jer ti si stavila i ovaj još jedan san tematike ''evakuacija na brdo'' . razmisli ovo, ti si na to planinarenje ''upućena'' upravo u nekom periodu kad je ta vojska u autima dobila očito signal da krene , a tebe je njihov napad zatekao na toj planini, daleko od ljudskog napadnutog naselja.
koliko si ti osjetila da si ugrožena od njih ili ne , to je jedno, ali ipak ti si se baš eto zatekla na planini u momentu kad su oni napali, dakle ''pošteđena si'' . kad se vratiš u taj san i odmotaš ga , ako misliš da bi mogao biti taj slučaj, da nisi slučajno ''krenula na planinarenje'' dok su oni bili pred sam napad , onda bi ti to mogla biti neka poruka na ličnom nivou , ako je taj san imao ipak prikrivenu i neku ličnu obavijest tebi , možda upravo ''poruka'' te vojske , tj njihovih ''helikoptera'' da itekako dobro oni znaju ko je za napasti , a ko ne . i da ne napadaju bezveze i nasumice. uostalom i zašto bi i kako bi , ako su tako dobro uvezani i istrenirani i trebalo bi da znaju jasno šta rade i ko i šta im je cilj/meta. to u slučaju da ti je upravo neko tj jedan od njihovih ''helikoptera'' i kanalisao taj san.

šteta što ih nisi vidjela, ali ok, pošto je ambijent i film sna jasan, a oni kao grupacija/vojska takvi, očito je onda i jedna od primarnih poenti da ih i ni ti ne vidiš , a taj dio u hologramu sna je bio naravno pokriven. da li su to oni isti koji su ti došli na brdo to oko medvjeda ,ta ''gorska služba spašavanja'' , nakon što su ''sredili i počistili šta su imali u dolini'' , to ne znam.
ali imaš onda još jednu stvar preko koje bi mogla pobliže shvatiti ko su oni, tj imaju li veze sa ''ne-ovozemaljskim'' uticajima. kažeš ovo :

nemam pojma, samo znam da su mocna vojska , ustrojena, izvježbana,koje se SVI plase i SVI i SVE bjezi od njih. Zaista ne znam da li su to bili ljudi, nista, nemam nikakve pojedinosti o njima sem te da su strasni, da napadaju civilnim automobilima i da sve ruse ispred sebe.

naglašavaš da baš onako su se svi razbježali pred njima, da ih se svi boje i svi bježe od njih. odmotaj san i sagledaj ovo i slijedeći dojam/osjećaj ako si ga precizirala. dakle takvo nešto , da se neka vojna grupa koji su bili razasuti ''spavači'' probude i krenu , nije ništa neznano i neobično ni u standardnom ljudskom svijetu (pa i unutar tog istog autima napadnutog naroda kad oni međusobno ratuju i kolju se) . probaj razabrati taj strah i bježaniju s druge strane. radi li se tu tek o običnom onom ''faktoru iznenađenja'' na koji je ta ''vojska'' naglo zatekla ljude, ili smatraš da su ih se baš ljudi bojali jer nose u sebi neku ''silu'' koja ljudima iz tog dole naselja nije baš znana. tj , iako ti se san prekinuo, misliš li da su se , ili bi se ljudi iz tog naroda i naselja mogli reorganizovati i grupisati , i uzvratiti im s mjerom, ili ipak ovi imaju neku zeznutiju ''silu'' i zbog toga ih se svi boje i bježe , a ne tek radi ''faktora iznenađenja'' .

Vrh

PostPostano: pet mar 09, 2012 7:04 pm 
Član foruma

Ne znam,pokusala sam naci neku vezu sa ova moja dva sna. Ljudi iz prvog sna bili su zeznuta mocna sila koja je iznenada dosla i niko im se nije suprotstavio, zapravo niko to nije ni stigao, ni probao, jer je napad bio iznenadan. E sad dal je neko mogao odbraniti se- to nemam pojma.

Ljudi iz drugog sna gdje pominjem medvjeda su bili GSS, dakle u ovom drugom snu ne vidim vojsku, ali vidim dobro izvježbanu grupu članova GSS,koji inace u stvarnosti su takvi kao i pripadnici vojske: izvježbani, uniformirani, ….a samo jedan OGROMAN medvjed je tu u tom drugom snu predstavljao ozbiljnu pretnju…GSS je “Gorska sluzba spašavanja” koja u ovom snu nije spašavala nego je ajmo rec “ljudima davala neku moralnu podršku” ono kao kad djeci kazes “ma ne plasi se toga nece ti to nista, …” ili “ma ja cu te obraniti ako te neko napadne ne brini nista…”

Vrh

PostPostano: pon mar 12, 2012 10:42 am 
Početnik

“Gorska sluzba spašavanja” koja u ovom snu nije spašavala nego je ajmo rec “ljudima davala neku moralnu podršku” ono kao kad djeci kazes “ma ne plasi se toga nece ti to nista, …” ili “ma ja cu te obraniti ako te neko napadne ne brini nista…”

"Dodo" ovaj dio oko "umirivanja" me podsjeti na san od prije par noci.
Prvo sam sanjala da sam "negdje" dio nekog grada gdje su sve antikvarnice, i mene neki nepoznat covjek vodi u obilazak gdje mi pokazuje stare predemete koji su svi redom uradjeni u bronci, sjecam se najvise dva predmeta: neka vrsta noza(nesto kao kratka sablja) i smrtovnice koje su isto uradjene u bronci sa crnim slovima. Sve su stajale na jednom zidu i pokusavala sam da procitam imena ali nije islo...
Najednom sam postala svjesna da ce biti velika poplava, niko oko mene toga nije svjestan, ja sam sva u panici a ovaj "vodic" i dalje opusten pokazuje taj grad.
Najednom dolazimo do ulice koja vodi uzbrdo, gledam i vidim poplavu ali ne ide niz ulicu vec uz ulicu, i meni postaje jasno da zbog te nelogicnosti ljudi nisu svjesni sta ce uslijediti. Meni je u glavi panika i misao da moram spasiti sina ali nikako da izustim ovom covjeku da prestane pricati i trabunjati vec da se spasavamo. Naprotiv ja sve okolo-kole pokusavam da se na "kulturan" nacin otarasim njega ali ne ide mi.
Najednom covjek govori da ide da spava umoran je a da ja nastavim svojim poslom. Otrcala sam trazeci sina, nasla sam ga u nekakvoj kuci gdje je vec voda pocela da plavi, izvukla ga na suho i onda samo najednom sam imala osjecaj kao da sam van svog tijela, gledam u svog "vodica" kako spava u svojoj sobi na krevetu, nesvjestan katastrofe oko njega, i mislim kako moze spavati??? Tada osjetim necije prisustvo pored mene, i "to" mi telepatski govori:
"Pogledaj sto se nalazi ispod kreveta. Mi imamo uredjaj kojim ljude smirujemo da nisu svjesni sto se desava oko njih."
I vidim taj uredjaj koji lici na urnu :shock: kao da ispusta neke valove koji su zelene boje koji djeluju na covjekovu svjest.
I znam da sam na kraju pomislila da ja tu nista ne mogu uciniti,kao da sam se pomirila sa cinjenicom da on nije svjetan i to je ok.

Vrh

PostPostano: uto mar 13, 2012 9:58 pm 
Član foruma

Sinoc sanjam Ursulu.
Ko je Ursula?
Nalazim se u nekoj sobi u kojoj ima jos nepoznatih ljudi. Na zidovima su posteri likova. Ti likovi su vjerovatno poznati i znacajni nekome, meni ne. Na zidu je i veliki poster (crnobijeli) Ursule na kojem pise godina njenog rodjenja i godina smrti. Ursula je poginula u 2 svjet. ratu i bila je na strani Njemaca, znaci i ona je bila Njemica. Stojala sam pored njenog postera i ona je iznenada progovorila obracajuci se meni. Usta su se pomjerala na posteru. Govorila je mojim jezikom. Rekla mi je neke meni bitne stvari o meni i takoto. Pominjala je neko pleme...

P.S. Ja nemam pojma odakle mi ta Ursula i ko je Ursula i da je to njemacko ime. Guglajuci na netu nasla sam da je postojala neka Ursula i to zena ovog lika:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Josef_Dietrich

Vrh

PostPostano: pon mar 26, 2012 12:21 pm 
Početnik

Ovo je moj prvi post na ovom forumu pa prije svega pozdrav svima !

Dakle neki dan mi se dogodilo nešto vrlo čudno što do sada nikada nije, i nisam zapravo sigurna jeli to bio san ili java... :S

Naime ležala sam u svom krevetu i odjednom mi je um postao svijestan, tj. kao da su mi se um i svijest probudili a tijelo nije. Nisam mogla pomicati rukama, nogama niti ijednim dijelom svoga tijela, u tom ternutnku mi je ušao brat u sobu i ja sam ga htjela dozvati ali nisam mogla govoriti, dok sam kroz svoje oči vidjela sve oko sebe iako mi je vidno polje bilo suženo jer sam, logično, žmirila dok spavam, vrlo malo su mi bile otvorene oči ali doboljno da vidim sve oko sebe.
Ubrzo me uhvatila panika što se to događa i poslije toga se više ne sijećam ničega.

Sve to je trajalo možda par minuta sve skupa ali nakon što sam se probudila ( neko vrijeme poslije ) sam bila jako zbunjena kao prvo jel ne mogu sama razlučiti jeli se to stvarno dogodilo ili je bio san i kao drugo što me pati značenje svega toga, ako je bio san nešto mora značiti, a ako je bila stvarnost onda što je pobogu to bilo ??

Vrh

PostPostano: pon mar 26, 2012 12:24 pm 
Moderator

Dobro došla, vidi ovu temu: viewtopic.php?f=7&t=2270

Vrh

PostPostano: pon mar 26, 2012 12:37 pm 
Početnik

promatrač je napisao/la:
Dobro došla, vidi ovu temu: viewtopic.php?f=7&t=2270

Hvala promatrač, ovo je bilo brzo :)

Vrh

PostPostano: pet apr 13, 2012 1:16 pm 
Početnik

da li bi neko mogao da mi protumaci sta ovo znaci sanjala sam da nailazim veliku kolicinu ali bas veliku,onako nabacano veliko brdasce metalnog zlatnog novca i znala sam da nikako ne smem da ni jednu kovanicu uzmem

Vrh

PostPostano: sub apr 14, 2012 9:22 pm 
Član foruma

Lokacija: black hawk down-black hawk up...all the same,just like grain of sand in sand-glass
joana je napisao/la:
sanjala sam da nailazim veliku kolicinu ali bas veliku,onako nabacano veliko brdasce metalnog zlatnog novca i znala sam da nikako ne smem da ni jednu kovanicu uzmem

pa zavisi od toga jesi li na kraju uzela ijednu kovanicu ili nisi ;).

Vrh

PostPostano: pet apr 20, 2012 12:50 am 
Početnik

Ne mogu reci ni da sanjam cesto,a ni rijetko.Kako kad.Ima svega i svacega,od komedija,preko horora, akcije,drame,erotike,sporta,sasvim obicnog zivota.Dakle,nista specijalno.Medjutim,neki snovi me intrigiraju.

Jedan od njih sanjam u nastavcima.Kao epizode serije,ali se nikad ne sjecam detalja.Samo znam da je bila jos jedna epizoda.Osjecam da je bila.Dok sanjam,odlicno se sjecam prethodnih,nastavljam da igram svoju ulogu od prije,kao da se nije ni prekidalo.A prodje po nekoliko mjeseci,ili godina izmedju epizoda.
Ne znam sta radim u tom snu,nista mi ne ostane kad se probudim,ali imam osjecaj da je nesto strasno. Neki cudni strah i sto je upecatljiv detalj,iz jedne od poslednjih epizoda mi je ostalo urezano da sam u tome skroz sam...i da nema pomoci,da me niko nece shvatiti i da nema nikoga.Ja sam protiv svega toga,a to je mnogo mocno i meni budnom skroz nepoznato.

Drugi stvar traje odavno.Jos od malih nogu.Kao lebdim,ili mi samo glava lebdi malo iznad kreveta,ali da glavom padam na drvene nogare od kozne garniture koja mi je daaaaaavno bila u sobi iznad kreveta.Fora je sto tog dvosjeda odavno nema i mislim da sam ga ja sam dodao u nekom trenutku, pokusavajuci da sam sebi objasnim sta se i zasto desava...uglavnom,mnogo je tvrdo,jer spustam potiljak na to.Ponekad mi je jastuk naslonjen malo vise uz drvenu stranicu kreveta.moguce da probijam glavom jastuk i osjecam ono ispod...ne znam.Ali lebdenje je definitivno nesto drugo,a i to je valjda uobicajena stvar,manje vise su svi to imali vjerovatno.

Ako ima neko voljan,da prokomentarise obje stvari,narocito prvu :)

Vrh

PostPostano: pet apr 20, 2012 7:41 am 
Član foruma

Nepozvan je napisao/la:
sri lis 26, 2011 12:18 am

Pozdrav svima! Citam vas neko vrijeme,pa ajde da otkucam svoje iskustvo.

Ne mogu reci ni da sanjam cesto,a ni rijetko.Kako kad.Ima svega i svacega,od komedija,preko horora, akcije,drame,erotike,sporta,sasvim obicnog zivota.Dakle,nista specijalno.Medjutim,neki snovi me intrigiraju.

Jedan od njih sanjam u nastavcima.Kao epizode serije,ali se nikad ne sjecam detalja.Samo znam da je bila jos jedna epizoda.Osjecam da je bila.Dok sanjam,odlicno se sjecam prethodnih,nastavljam da igram svoju ulogu od prije,kao da se nije ni prekidalo.A prodje po nekoliko mjeseci,ili godina izmedju epizoda.
Ne znam sta radim u tom snu,nista mi ne ostane kad se probudim,ali imam osjecaj da je nesto strasno. Neki cudni strah i sto je upecatljiv detalj,iz jedne od poslednjih epizoda mi je ostalo urezano da sam u tome skroz sam...i da nema pomoci,da me niko nece shvatiti i da nema nikoga.Ja sam protiv svega toga,a to je mnogo mocno i meni budnom skroz nepoznato.

Drugi stvar traje odavno.Jos od malih nogu.Kao lebdim,ili mi samo glava lebdi malo iznad kreveta,ali da glavom padam na drvene nogare od kozne garniture koja mi je daaaaaavno bila u sobi iznad kreveta.Fora je sto tog dvosjeda odavno nema i mislim da sam ga ja sam dodao u nekom trenutku, pokusavajuci da sam sebi objasnim sta se i zasto desava...uglavnom,mnogo je tvrdo,jer spustam potiljak na to.Ponekad mi je jastuk naslonjen malo vise uz drvenu stranicu kreveta.moguce da probijam glavom jastuk i osjecam ono ispod...ne znam.Ali lebdenje je definitivno nesto drugo,a i to je valjda uobicajena stvar,manje vise su svi to imali vjerovatno.

Hvala svima unaprijed na paznji! :)

Nepozvan je napisao/la:
pet tra 20, 2012 12:50 am

viewtopic.php?f=2&t=2274

viewtopic.php?f=2&t=2133

viewtopic.php?f=2&t=2868

viewtopic.php?f=2&t=1478

viewtopic.php?f=2&t=177

viewtopic.php?f=7&t=199

viewtopic.php?f=5&t=3281

Nakon ovog procitanog, mozda ce ti biti jasnije!

lp

Vrh

PostPostano: pet apr 20, 2012 4:27 pm 
Početnik

Hvala puno na temama!

Izvinjavam se zbog ponavljanja posta,ali me bas interesovalo.

Vrh

PostPostano: ned apr 29, 2012 8:40 pm 
Početnik

San...Znam da je samo san,ali me jako uznemirio..sanjala sam da sam svojom rukom napisala "ja te vidim,a ti mi ne mozes nista" ,a glava mi je bila zabijena u jastuk,kao da mi neko samo uzeo ruku i to napisao.Moj muz je sedeo pored mene i pokusavao da me probudi,ali ja nista.U tom istom snu neko mi govori " da li bi bila zrtva zarad neceg dobrog" i rekao da stanem na cestu,a kisa je padala.Ja sam stala na tu cestu i auto je prosao i ja presla na drugu stranu....Ima par dana kako sam imala jako cudan san..Sanjam da je svet u haosu,vatra svuda,lesevi,a neko me li pita " da li hoces da se zrvujes za svoju mamu" i ja kao hocu.Ona ostala ziva,a i ja..Ja negde daleko u planini sedim i taj isti neko dolazi i kaze mi "ajde da vidis sada kakav je svet" doveo me dole,katastrofa,lesevi,pacovi okolo jedu ljude...Neko me juri,a taj sto me doveo kaze"uhvati se za mene",uhvatim se i poletimo negde..nosi me,gledam tu svu garez dole...ljudi vriste..ja se i dalje drzim za nekoga,a ne znam ko je to.Doveo me do neke pecine i tu nestade.Ja ulazim u pecinu,u neku sobu punu mrtvackih spomenika,izlaze muskarci,a ja "eto sta si mi napravio,a nisam to trazila od tebe",iza tih spomenika su izlazili moji svi pokojni muzevi i nesto pricaju,ja zatvaram ta vrata i ne dam da izadju van...U snu sam kao bila besmrtna(glupost),onda se taj neko pojavio i samo me gledao..Nestaje i pretvara se u malo drvo,ja uzimam to drvo i stavljama ga u zemlju,vidim kako odmah pusta korenje i kako raste trava i cvece...Budim se ukosmaru...Nisam opterecena filmovima,cak ih ni ne gledam 8) . da neko ne pomisli da mozda imam bujnu masti,a bas o takvim stravrima ne razmisljam ni malo.Neke snove odmah izbrisem iz glave,a neki ostanu tako kao pecati.. :love3:

Vrh

PostPostano: ned apr 29, 2012 8:43 pm 
Početnik

imam male greske u pisanju,ali mi ne zamerite,videla sam ih tek kad sam izbacila \:D/

Vrh

PostPostano: ned apr 29, 2012 8:55 pm 
Početnik

Sinoc sanjam Ursulu.
Ko je Ursula?
Nalazim se u nekoj sobi u kojoj ima jos nepoznatih ljudi. Na zidovima su posteri likova. Ti likovi su vjerovatno poznati i znacajni nekome, meni ne. Na zidu je i veliki poster (crnobijeli) Ursule na kojem pise godina njenog rodjenja i godina smrti. Ursula je poginula u 2 svjet. ratu i bila je na strani Njemaca, znaci i ona je bila Njemica. Stojala sam pored njenog postera i ona je iznenada progovorila obracajuci se meni. Usta su se pomjerala na posteru. Govorila je mojim jezikom. Rekla mi je neke meni bitne stvari o meni i takoto. Pominjala je neko pleme...

P.S. Ja nemam pojma odakle mi ta Ursula i ko je Ursula i da je to njemacko ime. Guglajuci na netu nasla sam da je postojala neka Ursula i to zena ovog lika:

da li je ovo mozda Ursula ?
http://www.warrelics.eu/forum/ss-unifor ... n-77407-2/

Vrh

PostPostano: čet maj 03, 2012 8:56 pm 
Član foruma

tan_kju je napisao/la:
Sinoc sanjam Ursulu.
Ko je Ursula?

da li je ovo mozda Ursula ?
http://www.warrelics.eu/forum/ss-unifor ... n-77407-2/

da li mozes ponoviti link jer mi je otvorilo nesto drugo....

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 68  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.