BlueSpace je napisao/la:
Vjerovatno. Ovisi odakle gledaš perskpektivu, jel. Ovisi jel se smatraš mudrim da ispuniš svoju teoriju, ja bi volio vidjet njen praktični dio.
Meni je žao, ali je tema o 3. svj. ratu, dočim si se uključio u diskusiju omalovažavajući diskutante i dajući sebi neku imaginarnu vrijednost, iako nisi ničim doprinio (knjigom, tekstom, časopisom, novinom, vlastitom opservacijom) ovotematskoj diskusiji.
Koliko samo vidio, slučajno i u prolazu, i tvoje prošlo forumsko djelovanje je bilo u istom stilu, težeći da uvijek pronađeš nekoga ko bi bio zadivljen tvojom veličinom i poznavanjem jedine univerzalne istine koju propagiraš.
Izvini, ali ovaj forum i jeste namijenjen sučeljavanju najrazličitijih gledišta.
BlueSpace je napisao/la:
Možda dolazimo do nekog validnog zaključka kako ljudi čitaju sve i svašta i onda radi milosti svojega „ega“ misle da su obdareni mudrošću i znanjem; no, sigurno nisu.
Ne znam koliko ko nešto i kako čita, ali govorio sam o životnim koracima u vremenu i prostoru.
BlueSpace je napisao/la:
Mudrost u dubini duše kreće onda kada se otvore spoznaje o istini, koja je jednostavna i nema figu u džepu, ne kreće se onako kako mislimo, a taj tzv Lijevak, kad sam to napisao, to je mjesta sažimanja misaonih formi u jednu cjelinu; preslikavanje mikrokozmosa u odnosu na makrokozmos – što je gore, dolje je imaginarna realnost. „Neka je svima jednako kao i meni, ni manje ni više“...
Daleko si od toga principa.
Prvo trebaš naučiti da je izjava, poput tvoje, kako pratiš rad mnogih internetskih foruma, shvatajući da su diskutanti depresivni, krajnje infantilna i mizantropska.
Podsjećaš me na razne lokalne malograđane koji čitaju forumske postove, ne uključujući se u diskusiju, a onda to negdje javno ili nejavno komentiraju.
BlueSpace je napisao/la:
Kompleksnost otvorenog uma traži i ozbiljnost u dijalogu, jel ovako kako mi se obraćaš (a izgleda kao da ti nešto pravi smetnju) ne vodi ničemu, doli zatvaranju i povratku na početak.
Kompleksnost otvorenog uma znači da moja malenkost ne mora vjerovati ni u kakav lijevak koji spominješ, dok neko treći ne mora, uopće, ni znati da lijevak postoji.
BlueSpace je napisao/la:
Nisi spreman za ozbiljan razgovor, nisam došao radi nadmudrivanja. Ako si spreman za konstruktivnu priču, stojim ti na raspolaganju...Još uvijek se da krenuti sa korekcijom ega.
Znaš kako kažu da je prvo najbolje počistiti u svom dvorištu, a onda ne ide čišćenje u tuđem nego suradnja sa drugim u zajedničkom dvorištu, ako te isti, naravno, prihvati.
BlueSpace je napisao/la:
LP
Također.