Sada je: čet mar 28, 2024 11:25 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 112 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Teorija šuplje Zemlje
PostPostano: sub mar 29, 2014 10:39 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: ned jan 21, 2007 5:43 pm
Postovi: 1190
Citat:
Svi pričamo o tome kako je zemlja šuplja,a ne polazimo od toga ko je prvi došao na ideju da publikuje u javnost to saznanje,mislim ko je u 21.veku prvi došao do tih saznanja,i kao najvažnije,odakle to njemu,ko mu to dao,odakle tim ljudima i ko su oni.


slažem se da je tema uvijek aktuelna (najčešće zato što je u pitanju "misterija"). ali, zašto tko ju je prvi publicirao u 21.vijeku? pa nije to tek u 21. prvi puta publicirano (pričalo tj. pisalo se o tome i prije interneta).
ali zanimljivo je da je The Smoky God; or, a Voyage to the Inner World (priča Olafa Jansena) prvo izdanje doživjelo 1908. zahvaljujući, ni manje ni više nego jednom romanopiscu, Willisu Georgeu Emersonu. Onda priču preuzima admiral Richard E. Byrd. ...

teorija šuplje zemlje naravno da nije nova. to gledište je postojalo puno prije 21.stoljeća - samo iz drugih razloga, bar u prirodoslovnim krugovima:

npr.: (nije sve baš doslovni prijevod, niti prevodim cijeli tekst, samo par izvadaka i nešto prepričano)

1692, u članku Edmonda Halleya, on je predložio da je Zemlja šuplja.
Tu teoriju bazirao je na vrijednosti relativne gustoće mjeseca koju je dao Isaac Newton. Prvo izdanje Newton-ovog teksta Principia (1687): "... masa Mjeseca će u odnosu na onu Zemlje biti 1 : 26, približno.", i navodi odnos relativne gustoće Mjeseca spram one Zemlje 9 : 5.
Ta vrijednost relativne mjesečeve mase premala za 3x, jer je istinski odnos mase 1 : 81.
Tako je Newtonova Principia ostavila Mjesec ultra-gustim tijelom koje kruži oko Zemlje. Halley se pozvao na te brojke: "Sir Isaac Newton je pokazao da je Mjesec puno solidniji od naše Zemlje u odnosu 9 : 5; zašto onda ne bismo pretpostavili da su 4/9 (četiri devetine) naše kugle šupljina"?

Newton je svoje mjere mijenjao kroz izdanja, ali čini se da je svoje računice temeljio na plimama i osekama.

Proučavajući odmake magnetskog kompasa, Halley je do 1683 došao do prilično originalnog zaključka - da Zemlja posjeduje četiri magnetna pola. U Filozofskim transakcijama iz te godine, opisao je su dva od njih locirani u"Južnom oceanu", a 2 sjeverna u Beringovom prolazi i Spitzbergenu. Ali nije mogao objasniti postojanje većeg broja polova, niti njihovo postupno pomicanje, priznajući da pomaci ovise o "tajnama zasad posve neznanim čovječanstvu".

Descartes je, npr. predložio da se polovi pomiču zbog fizičkog nakupljanja i kretanja naslaga željezne rudače, ali Halley je tijekom svog putovanja u St Helenu 1676 shvatio da niti jedna teorija koja bi ovisila o površinskim nakupinama željeza ne bi mogla objasniti varijacije komapasa.

Bilo je raznoraznih teorija na temu, ali Halley nije bio zadovoljan niti s jednom od postojećih te je zaključio da nešto duboko ispod Zemljine površine mora biti odgovorno za fenomen. I tu je uskočio gornji Newtonov omjer.

Može biti da je Halleyu u tome potpomoglo čitanje Burnetove Svete teorije Zemlje koja se na latinskom bila pojavila 1681. Prema njoj, postoje prazne šupljine unutar Zemlje, katakombe i podzemni grotlovi, ideja koja vuče korijene iz klasičnih mitova i legendi.

Halley je smatrao da uz takvu pretpostavku može postaviti fizikalno objašnjenje za postojanje četiri magnetna pola i njihovih pomicanja. Unutar Zemlje, koncentrično s njenom šupljom ljuskom i rotirajući koaksialno, uočio je da bi mogla postojati još jedna sfera za čije postojanje još nitko nije znao. Moguće, postoje i druge sfere skrivene unutar te same. Obje sfere imale bi magnetne polove na nekoj udaljenosti od zajedničke osi rotacije. Vrlo postupna razlika u rotaciji između dvije sfere odgovorna je za pomicanje magnetnih polova s vremenom. Jedan par magnetnih polova bio je stacionaran, jer se nalaze u vanjskoj ljusci, dok je drugi par odmicao prema zapadu, jer se unutarnja sfera sporije okretala.

Halleyeva Zemlja sastojala se od vanjske ljuske debele 500 milja, s zračnim prostorom iste udaljenosti između nje i unutarnje sfere. Sve to skupa drži na okupu gravitacija na sličan način na koji se tada smatralo da Prstenovi okružuju Saturn i okreću se skupa s planetom (koaksijalno).


Naravno, Halleyu se svidjela ideja da su svi ti "unutarnji svjetovi" naseljeni, jer sva priroda vrvi životom...


itd itd itd


Kasnije tijekom života Halley je, skupa s većinom sjeverozapadne europe imao priliku gledati izvanredni prikaz aurore borealis, 6.maja 1716, vidljiv čak i tijekom dana. Halley, u svojih šezdeset godina kao astronom, nikad do tad nije bio vidio auroru. Nakon diskusije o određenim magnetnim aspektima te pojave, predložio je da bi ju mogla uzrokovati inherentno svijetleća tvar unutar Zemlje, koja izvire kroz pukotine na Sjevernom polu. Ta supstanca, objasnio je, bi prodirala kroz pore i pukotine naše Zemlju upravo na polovima, jer je Newton pokazao da je Zemlja spljoštena kugla i stoga bi njen omotač bio najtanji na polovima, te se širila atmosferom kao aurora.

Whistonova astronomska predavanja iz 1715 prigrlila su Newtonovu ideju ultra-gustog Mjeseca, navodeći njegovu prosječnu gustoću 1,8 puta onu Zemlje; što je brojka iz prvog izdanja Principie, dok je u drugom izdanju Newton bio smanjio gustoću Mjeseca.
Whiston je u Astronomskim principima religije iz 1717 objasnio da "ukupna Šupljina Centralnih Područja" Zemlje itekako može održati taj omjer za ultra-gusti mjesec uz osvrt na upravo Halleyeve članke. Whiston je čak skripturalno potkrijepio opciju da bi ta niža područja mogla biti nastanjena (što Halley nikad nije bio učinio).


~~~~~~~~~~~~~~


možda malo ugnjavih čitatelja s nekakvim brojkama, ali - pa i to je dio, bar povijesti, teorije šuplje zemlje...


izvor izvadaka i prepričanih dijelova (koga zanima čitanje cijelog teksta):

http://www.dioi.org/kn/halleyhollow.htm

~~~~~~~~~~~~~~

ovako je npr. Halley zamislio šuplju Zemlju:

slika


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Teorija šuplje Zemlje
PostPostano: sub mar 29, 2014 11:21 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: ned jan 21, 2007 5:43 pm
Postovi: 1190
informativna nadopuna navodu iz prethodnog teksta da je Halley možda svoju ideju o šupljoj zemlji dobio iz ove knjige:

jedan izvadak iz Theory of the Earth (lat.: Telluris Theoria Sacra), Thomasa Burneta, 1681:


Kao posljedica tog poremećaja Iskonske Zemlje, Potopa, sadašnja Zemlja je napravljena šupljom i prepunom spilja

--- u biti, možemo pretpostaviti da je razlog što je rečeno da su se pri Potopu otvorili podzemni izvori voda (jer većina voda na Zemlji je tada bila u podzemlju) te stoga: ili su te šupljine sada prazni isti izvori ili su to putevi kroz koje je voda prodirala na površinu ---

i na taj način, (uz neophodne pripreme) je Zapaljiva, ili [drukčije rečeno] može biti uništena univerzalnom Vatrom.

(...)

... u stanju u kojemu ju vidimo, ona [Zemlja] je šuplja, na brojnim mjestima, s velikim komadima praznog prostora, među [krutim] dijelovima ...



eto, toliko.

a što se tiče same nekakve TEORIJE šuplje Zemlje, oslikavala ona istu ovako ili onako, vjerujem da ćemo se svi složiti u jednom: podzemlje JEST prepuno šupljina, pukotina, rupa, jama, spilja, provalija... ono, banalne stvari. i, ne mogu da se ne prisjetim, šamanističkog postupka "ulaska u donji svijet" - koji koristi upravo takve rupe, pa bile to i rupe u drvetu... (inače, šamanistički pogled je postojanje tri svijeta: ovaj naš koji zovu srednji, donji koji je podzemni i gornji koji je nebeski; naravno, u ovaj gornji se ne ulazi kroz "rupe u tlu ili objektima").


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Teorija šuplje Zemlje
PostPostano: sri apr 09, 2014 10:38 pm 
Offline
Početnik

Pridružen/a: sub sep 28, 2013 8:54 pm
Postovi: 6
Naravno da je suplja I puna spilja. Kada sam vidio slike spilje koju su poodavno otkrili negdje u Rusiji I koju su sada malo bolje istrazili mene je jeza uhvatila. Kazu da su otisli dva kilometra u dubinu I jos joj nema kraja, znaci ziva bukojebina samo sto je udubinu. Pozdrav... :D


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Teorija šuplje Zemlje
PostPostano: pon apr 21, 2014 1:50 am 
Offline
Početnik

Pridružen/a: sub feb 22, 2014 10:25 pm
Postovi: 6
A šta je sa šupljim Mesecom kojeg su tu postavili vanzemaljci?

Sent from my HUAWEI Y210-0200 using Tapatalk 2


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Teorija šuplje Zemlje
PostPostano: pon mar 02, 2015 8:52 pm 
Offline
Početnik
Avatar

Pridružen/a: ned mar 01, 2015 9:28 pm
Postovi: 12
Zaista mislim da je ovo jedna od najvecih pogresno razumljenih pojava, o kojoj teorije kruze na Internetu i dalje.

Struktura "fizicke" zemlje, zaista posjeduje podzemnje komplekse geodetske prirode; ogromni podzemni okeani, prostori itd. No ni u kom slucaju to nije naseljiv sloj zemlje za neke izgubljene civilizacije ili kakve god teorije kruze. Mnogi ignorisu zakone fizike kad pricaju o ovoj temi, tako ignorisu i zdrav razum. Pricajuci o unutrasnjem suncu itd.

Ali pak, ogromna je vjerovatnoca da postoje podzemni gradovi koji koriste Vanzemaljska bica, jer o tome postoji poprilican broj dokaza a i postoji logicka vjerovatnoca za isto. no to nije suplja zemlja u svojoj cjelosti vec vjestaki stoveni Eko sistemi na ne tako velikoj povrsini.

Cinjenica je da postoje podzemna struktura koju koristi dio covjecanstva koji ima pristup kontroli i vecoj tehnologiji, nebitno da li se radi o "dobrim" ili "losim" (engleski pojam "Breakaway Civilization"), postoje tuneli i podzemni gradovi sirom svjeta. Sto je opet po sebi logicno toliko da se vec moze pricati o cinjenici.

A sad da probam rascistiti pojam "iner Earth" ili Agarthe kako se jos naziva,
Vjerujem da su svi vec upoznati da mi kao bica imamo vise tjela (tako reci), nase materijalno je ono sto nam je svima zbog zaborava jedino ocigledno, dalje imamo njegove spektralne dimenzije pa sve do dimenzija ciste misli. Trebate razumiti da je sve u postojanju zivo i svjesno (na ovaj ili onaj nacin) Isto tako Planeta zemlja je bice koje ima svoja tjela.
Njeno Fizicko tjelo percepciramo svaki dan, ali i ona ima svoje dimenzije, i njeno spektralno tjelo (astralno) je ono koje inace se naziva "zemljom unutra", cistom njenom osobinom da je Manja povrsinom od fizicke zemlje tako da njena povrsina "sfere" u odnosu na nasu je ispod (sa njene povrsine se nevidi fizicka zemlja u smislu kako mi to ocekujemo). ona postoji paralelno, ali odvojeno prostorom/vremenom. Ali opet pricamo o istoj zemlji, kao sto je i nase spektralno tjelo "na istom mjestu" kao i fizicko.

Mnogo ljudi je vezano duhom za Agarthu (imam razloga da vjerujem da moj duh ustvari potice sa Agarthe ali nista u sta bi se zakleo). i vjerujem da su nativna bica sa agarthe (slicna ljudima sa zemlje u mnogo cemu) ustvari posebna vrsta po sebi. I agartha je imala svoje fizicko stanje (tad ova zemlja nije ni bila bilzu danasnjem stadijumu evolucije "obican kamen" bi mogao reci) paralelno sa ovom zemljom. No agartha je kao svako bice dozivjela Svoje stadijume evolucije, i sada je cisto spektralnog tjela. I kako ova zemlja se priblizava istoj stepenici evolucije tako i agartha nastavlja dalje, moze se reci da ce ova zemlja zauzeti spektralnu stepenicu agarthe dok agartha sama po sebi prelazi u cistu misao (gdje postoji jako malo ili ni malo materije)

Ako zelite dokaz za ovo sto sam napisao sjetite se koncepcije u nauci koja se zove "dark matter", oko koje nasi naucnici razbijaju glavu, dark matter je cisto druga dimenzija materije istog ovog univerzuma koja je u interakciji sa ovim.

Attachment:
Opaska: ovo je mapa nacinjena simulacijama na kojoj se vidi struktura materije koju nemozemo vidjeti instrumentima a cije efekte mozemo izmjeriti, uz napomenu da se ova mapa svojom strukturom poklapa sa vidljivim univerzumom
dark_matter_millenium_simulation.jpg
dark_matter_millenium_simulation.jpg [ 145.87 KiB | Pogledano 5500 put/a. ]


no ovdje je potrebno jos jako mnogo istrazivanja i iskustva da bi se bilo sta moglo tvrditi.
i napominjem da sam ovdje se ogranicio pretjerano pojednostavljenim pojmovima dimenzija, u stvarnosti se radi o daleko kompleksnijim koncepcijama.
Hvala...


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Teorija šuplje Zemlje
PostPostano: sri mar 07, 2018 9:19 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: ned jan 21, 2007 5:43 pm
Postovi: 1190
.
Od točke ulaza u groto (podmorski prolaz) do izlaza na morsku površinu podzemnog svijeta ima oko 1500 km. Odatle pa do kontinenta zvanog Asgard treba ploviti još nekih 130tak km.
:toothy2:

http://www.imperialgermans.com/documents.html

.

Nevezano sad na ovo iznad:
Najdublja rupa ikad (u suvremeno doba i znano) izbušena je nešto iznad 12 km. Otkriveni slojevi i sastav zemlje u tom rasponu tla ni najmanje se ne podudara s učenjima geologije kakvu ju poznajemo.
(ima prijevod, pa ako nije automatski, uključite ručno)


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Teorija šuplje Zemlje
PostPostano: sri apr 11, 2018 9:55 pm 
Offline
Početnik

Pridružen/a: ned nov 19, 2017 1:18 pm
Postovi: 1
Pročitao sam kompletan tread od 2005 god pa sve do danas. Odavno me nije nešto ovako zaitrigiralo moram priznati :) da li znate da li ima šta novije od literature o ovome?

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Teorija šuplje Zemlje
PostPostano: pet jun 01, 2018 7:39 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: ned jan 21, 2007 5:43 pm
Postovi: 1190
Ima dokumentarčić:
Hollow Earth Chronicles - Episode 1 - The Dark Chambers (2017)

slika


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Teorija šuplje Zemlje
PostPostano: pet jun 01, 2018 7:55 pm 
Offline
Član foruma

Pridružen/a: sri apr 02, 2014 9:01 pm
Postovi: 145
sen-sei je napisao/la:


pogledah ovaj dokumentarac pre koji dan.Meni nije jasno kako je moguce da ta bica poput dzinova i ostalih raznoraznih hibrida nisu nestali potopom, jel moguce da su pobegli u unutrasnjost zemlje ili su oduvek ziveli tu?

Justen Faull tvrdi da Satana,princ tame, zivi u unutrasnjosti zemlje....mada poistovecuju ga sa planetom Saturn i da mu je tamo prebivaliste...hm..


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Teorija šuplje Zemlje
PostPostano: sub jun 02, 2018 4:18 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: ned jan 21, 2007 5:43 pm
Postovi: 1190
Pozdrav Jericho,
mislim da je u pitanju brkanje - miješanje - prožimanje dimenzija.
Konkretno ovdje ovozemaljskog i onostranog (astralnog) područja (koje danas prolazi pod "vanzemaljsko"). Na taj način je moguće da ta raznorazna bića budu ne samo vidljiva ovdje, već i da budu (u ovoj ili onoj mjeri) fizički materijalizirana. Pa čak i da se s tog aspekta pojmi na koji način američki Indijanci misle izbjeći slijedeću globalnu katastrofu: pobjeći (fizički!) kroz otvore u astralna područja (odakle tvrde da su se i vratili natrag ovdje nakon potopa).
Dimenzije su razdvojene kao nekim velom. Očito postoje rupe u tom velu između ovdje (na različitim lokacijama) i astrala (na nekim njegovim lokacijama). Jesu li one prirodne ili artificijelne, druga je stvar. Treća stvar je - postoje li tehnologije koje se koriste za stanjivanje vela. Četvrta je - postoji li neki moment (ili momenti) kako u povijesti tako i budućnosti (slijedu stvari), kad se taj veo sasvim "makne", kako kaže, da se: "smota poput skrola"...

Kabalističko-talmudistički nauk vjeruje da je zmija (nakaš) također u podzemlju. A i neki lingvisti smatraju, da kad je u Postanku rečeno da će zmija "puzati po zemlji", da to podrazumijeva i podzemlje. Osim toga, mnogi će reći i da je astralni svijet dobrim dijelom u podzemlju, ono što se naziva i šuplja zemlja ili unutrašnjost zemlje.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Teorija šuplje Zemlje
PostPostano: sri jun 06, 2018 10:26 am 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: pet apr 16, 2010 9:59 am
Postovi: 546
sen-sei je napisao/la:


Zanimljiv dokumentarac, teorija o šupljoj zemlji me oduvijek zanimala jos otkako sam prvi put citao o tome prije par godina.
I tak si nekaj mislim da u tome svemu nesto ima ili su me dobro namagarcili :-k

_________________
Hvalisanje je početak sramote.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Teorija šuplje Zemlje
PostPostano: sri jun 06, 2018 2:13 pm 
Offline
Član foruma

Pridružen/a: sri apr 02, 2014 9:01 pm
Postovi: 145


Ovaj covek tvrdi da je bio u supljoj zemlji


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 112 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.


Powered by phpBB © 2010 phpBB Group
BH (BIH) by Šehić Nijaz