Sada je: pon jul 14, 2025 7:34 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 286 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pon jan 31, 2005 3:42 pm 
Član foruma

galaksija je napisao/la:
Interesantno je da neka društva kao što su npr. Rozenkrojceri zahtjevaju od svog članstva da pređu na vegetarijanstvo i ostave duvan, alkohol itd. a poredeći njihova učenja sa istočnjačkim verzijama, stiče se utisak da se radi o fragmentima jednog te istog učenja, s tim što je svaka od tih grupa, od fragmenata koje je imala na raspolaganju sačinila različitu cjelinu (začepili su rupe materijalom koji mahom ne drži vodu).
Neki su u sve to ubacili neku vrstu pseudo-ezoteričnih ritula koji treba da daju kredibilitet onome što se propovijeda.

U SAD-u postoji 30-tak rosenkreuzerskih udruženja, koja možda čak jedni drugima konkuriraju. Ako se nema duboki uvid što se krije iza toga, moguć je širok spektar zabluda. Čak se i jedan masonski stupanj naziva "Stupanj Ruže i križa". Zar vjeruju da se Bog da ismijavati?

Postoji puno interpretacija simbola Ruže s Križom, ovisno o stanju svijesti onoga tko promatra. Gnostička je: Vodoravna greda je horizontala ove prirode, ovog nužnog, prolaznog prirodnog poretka. Vertikalna greda pretstavlja vječni, božji poredak. Ruža na spoju dviju greda je jedina veza između ta 2 prirodna poretka. To što se u rosenkreuzerskoj terminologiji naziva "ružom srca" je "Božja iskra", "dragulj u lotosovom cvijetu", "srce Isusovo", "atom iskre duha", i po svojoj je kvaliteti istovjetno Bogu, samo tako sitna da se ne može dokazati ovozemaljskim znanstvenim metodama.

Treba primijetiti sličnost križa s ružom u središtu sa čovjekom, nosiocem božanske iskre! (Inkarnirati se znači "nositi svoj križ")

Tko to percipira taj je možda Rosenkreuzer, a tko ne percipira, pa makar imao i nakoliko "rosenkreuzerskih diploma", sigurno nije Rosenkreuzer.

galaksija je napisao/la:
Nisam još čuo da se u istočnoj verziji gnoze propovijeda neka posebna ishrana niti rituali, mada se dosta govori o higijeni tijela.

Vjerojatno zato što je u Indiji puno vegetarijanaca, a nivo higijene im je nizak!

galaksija je napisao/la:
Ja imam neku averziju prema onima koji sebe nazivaju duhovnim učiteljima a pogotovo onima koji tvrde da su probuđeni.

U potpunosti se slažem, ali zar ne bi prvo netko trebao biti probuđen, pa da onda postane duhovni učitelj? Što možemo naučiti od onoga tko spava, osim zapaziti da spava. Postoji velika razlika između informiranosti i znanja. U procesu edukacije su nas desetljećima učili da je to isto.

Oracle kaže Neo-u u Matrixu nešto poput: Postoji velika razlika između "put poznavati" i "putem ići"!

galaksija je napisao/la:
Ja još uvijek nisam sreo probuđenog čovjeka, mada sam sretao mnogo onih koji misle da su probuđeni i misle da vide a naravno, ni sebe samog na smatram probuđenim. Prije bih rekao da se nalazim u fazi buđenja. Gurđijev jednom prilikom reče nešto u smislu da ukoliko čovjeku pođe za rukom da se na momenat probudi, snage koje ga drže u snu obrušavaju se na njega desetorostrukom jačinom i vraćaju ga nazad u san?! (ne znam, da li ovo još uvijek važi, jer mi se čini da u ovom periodu dolazi do nekih promjena koje još uvijek nisam u stanju racionalno objasniti.)

S druge strane, za mene druga opcija ne postoji nego da se krećem u pravcu kojim sam namjerio. Kažu da postoje četiri puta, Put fakira, Put monaha, Put jogija i Četvrti Put. Pitanje je da li je stvarno broj tih "Puteva" ograničen?

Činjenica je da se čovjek često prilikom svega toga osjeća frustriranim, međutim, nije ni čudo kad se razumije da pokušavamo doseći srž egzistencije.

Pozdrav!

Slažem se sa svime!
Niti ja nisam srela istinskog duhovnog učitelja izvan sebe, pa ga svatko zapravo prvo treba potražiti duboko u sebi. To je gnostički put i tu nema prijevare.
A kako uopće prići putu, tu nam možda mogu malo pomoći gnostičke duhovne škole!

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet feb 03, 2005 9:19 am 
Član foruma

Ovaj je momak dosta dobro rekao o odnosu duhovnosti i vegetarijanstva:

slika

slika

slika

Ima tamo još zanimljivih samospoznajnih stavova. Vrijedi pročitati.[/img]

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 05, 2005 11:10 pm 
Član foruma

Prvo da kazem sta mislim o tome kako zivotinje treba ubiti mirno da se ne "zivciraju previse". Netko je to spomenuo gore.
Iz mog iskustva (radio sam u instituciji koja je bioloski materijal "posudivala" od stakora) gotovo je nemoguce ubiti pripadnika jedne vrste a da drugi to ne osjete bez obzira na udaljenost i nacin.

Drugo mislim da je Galaksija rekao da nije vidio u istocnjackim ucenjima preveliku pozornost posvecenu hrani. To nije ni izblizu moj dojam.

Jedan cijeli korpus znanja sa istoka je dosao maltene preko prehrane - u obliku makrobiotike.
Ako se malo zamislimo o samoj rijeci makrobiotika vidjet cemo da je prehrana jedan mali ali i vazan dio makrobiotike.
Makrobiotika je konkretna primjena principa Yin i Yanga u zivotu.
Cijela bit Taoizma se vrti oko ravnoteze i ravnoteza u prehrani je vrlo vazan dio a danas maltene tolko dominantnan da je preuzeo rijec makrobiotika.

Drugi dio je vedska kultura striktno i strogo vegetarijanska.
Od 4 kaste koje postoje doduse ksatrijama tj. vojnickoj i vladajucoj kasti je dozovoljen povremen unos mesa radi potrebne agresivnosti u obrani podrucja, zakona i sl. stvari.

Eto primjera.....za njih postoje tri glavne tendencija organizma iliti doshe.
a) vata :arrow: malo razmisljanja i vidi se da je to metabolizam ugljikohidrata,
b) pitta :arrow: proteina
c) kapha :arrow: masti.

Sve bolesti nastaju kao posljedica neravnoteze odredene doshe.
Jedan od glavnih nacina manipulacijom doshe je upravo prehrana.

Npr. jaki metabolizam ugljikohidrata tj. vata je uzrok nesanice.
Mlijeko smiruje vata doshu dakle pomaze protiv nesanice a prije koju godinu recimo citam da je mlijeko bogato argininom tj. aminokiselinom koja je vrlo dobra protiv nesanice!!!!

Dakle to su neki primjeri mada ja mislim da je prehrana jedna od najbitnijih stvari za covjekov razvoj ne tolko sta je hrana sama po sebi vazna (po principu vaznije je sta izlazi iz ustiju a ne sta jedes tj. ulazi) vec da smo mi sami nesavrseni i da neharmonicna hrana utjece na nase vec postojece slabosti.

Neko na visokom stupnju razvoju vjerojatno moze jest sta oce sa istim efektima jer njegovo tijelo ce i iz smeca napraviti nektar.
Medutim stvar je u tome da on bas zbog takvog nivoa svijesti nece htjet jest takvu hranu.

Evo nekog mog razmisljanja o hrani opcenito pomijesano sa nekim cinjenicama koje sam prikupio kroz godine.

Prvo iosnvono svaka hrana je otrov bar malo.
Meso i rafinirane i preradene namirnice puno, prirodne nepreradene stvari malo.

Svaka probava je veliki napor organizmu koji za korisnim stvarima ostavlja manje ili vise suvisnih, nekorisnih i stetnih tvari.

Dakle postavlja se pitanje zasto jedemo.....
Onako sitnicavo receno jedan od glavnih razloga je oksidativna fosforilacija tj. ciklus limunske kiseline (Krebsov ciklus) u mithondriju.

Poatna je da sa kisikom i energetski nabijenom molekulom moze tijelo dobiti energetski bitnu molekulu ATP-a (adenozin-trifosfat).
Da ne idem previse u detalje mi zapravi jedemo da bi u jednom odlucujucem trenu u metabolizmu apsorbirali energiju u kemijsku energiju.

Medutim ako se prouci taj mehanizam dolazi se do zakljucka da zapravo taj nacin uopce ne mora biti niti najbolji niti najprakticniji.

Ta energija..taj kvant energije je cijelo vrijeme oko nas do te mjere da to mozemo nazvat bombardiranjem Sunca tom frekvencijom.

Dakle postavlja se pitanje dal mi mozemo tj. da li imamo neki nacin koji bi nam bar dao naslutiti koje mogucnosti ima nas metabolizam za takav nacin prehrane.

Dakle dal imamo nacin da pretvorimo cisti foton u mehanciku ili kemijsku energiju.
Pa naravno da da a taj sustav imamo u ocima.
Po naravi djelovanja on je slican sustavu kojim se sluzi klorofil za apsorbciju energije.

To su "pi - elektronski sustavi" gdje pogodak fotona mijenja konformaciju neke ciljne molekule te dolazi do promjene njene aktivnosti.
Dakle nase tijelo vec ima na raspolaganju takav sustav.

I to nije jedini!!!!

Molekula hema u hemoglobinu ima slicna svojstva!!!

Dal je cudno da se neki ljudi hrane pranom upravo gledajuci u sunce??
Naime krv najblize vanjskoj okolini prolazi upravo u ocima i gledanjem direktno u Sunce u krvi dolazi dopromjena. Da ne spekuliram previse mislim da molekula hema moze prenositi energiju. Po sustinskoj prirodi ona je vrlo slicna aktivnom dijelu klorofila i molekula u oku.
Mozda i ne moze ona sama prenostit energiju ali cinjenica je da se nesto desava jer neki ljudi ipak zive na taj nacin.

Drugi oblik je posredniji dakle disanjem.
Kisik i kisik ne moraju biti iste stvari. Poznato je da postoji singletni i tripletni kisik i da je tripletni kisik toliko energetski nabijen i nestabilan da je jedna od najotrovnijih supstanci poznatih.
A sta hvata kisik u organizmu? Pa bas zeljezo u molekuli hema tj. hemoglobin.

Dakle prakticki dolazimo do odgovora zasto je moguce pranu "disati" i "gledati" sta su dva nacina ne-hranjenja materijom.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 07, 2005 10:21 am 
Član foruma

http://www.geocities.com/vegetarijanstv ... janac.html

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet feb 10, 2005 12:12 pm 
Član foruma

Možda bi moglo biti korisno:

http://laplaza.org/~paxton/No%20Time%20for%20Karma.pdf

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 11, 2005 4:01 pm 
Administrator

Gledajte što sam našao na zdravoj hrani... Na popisu je i KOLOIDNO SREBRO !!!

LISTA SUPLEMENATA:

ALFA LIPOIČNA KISELINA (Alpha Lipoic Acid)
ALGE - KELP (Kelp)
ALGE - KLORELA (Chlorella)
ALGE - SPIRULINA (Spirulina)
ALGE JESTIVE (Blue-Green Algae)
AMINIKISELINE (Amino Acids)
AMINOKISELINE FORMULE (Amino Acid Formulas)
ANTIOKSIDANSI (Antioxidants)
ANTIOKSIDANSI BHT Butylated Hydroxytoluene (BHT)
BENTONIT (Bentonite Clay)
BETA GLUKANI (Beta Glucans)
BETA KAROTEN (Beta Carotene)
BIOFALAVONOIDI (Bioflavonoids)
BIOPERIN (Bioperine)
BROKULA (Broccoli)
CHITOSAN ((Chitosan)
CITRIMAKS (Citrimax)
CRNI RIBIZ (Black Currant)
DMAE (2-dimethylaminosthanol)
DMG (dimethylglycine)
EKSTRAKT SJEMENA GREJPA (Grapefruit Seed Extract)
EKSTRAKT SJEMENA GROŽĐA (Grape Seed Extract)
ELEKTROLITI (Electrolytes)
ENZIMI - BROMELIN (Bromelain)
ENZIMI PROBAVNI (Digestive Enzyme)
FITOESTROGENI (Phytoestrogens)
FITONUTRIJENTI (Phytonutrients)
FITOSTEROLI (Phytosterols)
FLAVONOIDI (Flavonoids)
FOSFATIDILSERIN (Phosphatidyl Serine)
GABA
GAMA LINOLENSKA KISELINA GLA (Gamma Linoic Acid)
GENISTEIN (Genistein)
GLUKOZAMIN (Glucosamine)
GLUKOZAMIN SULFAT (Glucosamine NAG)
GLUTATION (Glutathione)
GORKE TVARI (Bitters)
HIDROKLORIČNA KISELINA (Hydrochloric Acid)
HOLIN (Phosphatidyl Choline)
HORMONI - MELATONIN (Melatonin)
HORMONI DHEA (Dehydroepiandrosterone)
HRSKAVICA MORSKIH PASA (Shark Cartilage)
INOZIN (Inosine)
JEČAM (Barley Grass)
KAPRILIČNA KISELINA (Caprylic Acid)
KAROTEN (Carotene)
KLOROFIL (Chlorophyll)
KOENZIM Q 10 (Coenzyme Q 10)
KOLAGEN (Collagen)
KOLOSTRUM (Colostrum)
KREATIN (Creatine)
KROM (Chromium)
KULTURE ACIDOFILNE MIKROFLORE (Acidophilus)
KULTURE BIFIDUSA (Lactobacillus Bifidus)
KURKUMIN (Curcumin)
KVASAC OBOGAĆEN (Nutritional Yeast)
KVASAC PIVARSKI (Brewer's Yeast)
KVERCETIN (Quercetin)
LA-KARNITIN (Acetyl-L-Carnitine)
LAKSATIVI (Laxatives)
LECITIN (Lecithin)
LIKOPEN (Lycopene)
LINOLNA KONJUGIRANA GLA (Conjugated Linoic Acid CLA)
LIPOIČNA KISELINA (Lipoic Acid)
LUTEIN (Lutein)
MASNE KISELINE ESENCIJALNE (Essential Fatty Acids)
MATIČNA MLIJEČ (Royal Jelly)
MINERALI U TRAGOVIMA (Trace Minerals)
MOLIBDEN (Molybdenum)
N-ACETIL ( N-Acetyl)
NADH
NEUROMINI (Neuromins)
OMEGA - 3 MASNE KISELINE (Omega-3 Fatty Acids)
OMEGA-3 DHA (docosahexaenoic acid)
PABA
PEKTIN (Pectin)
PIKNOGENOL (Pycnogenol)
PIROGLUTAMIČNA KISELINA (Pyroglutamic Acid)
PIRUVAT (Pyruvate)
POLENOV PRAH (Bee Pollen)
POLIFENOLI (Phenolics)
PREBIOTIKA (FOS)
PREGNENOLON (Pregnenolone)
PREPARATI HRSKAVICE (Cartilage)
PREPARATI HRSKAVICE (Chondroitin)
PREPARATI UGLJENA (Charcoal)
PROANTOCIJANI (Proanthocyanidins)
PROBIOTIKA ( Probiotics)
PROEIN SOJE (Soy Protein)
PROPOLIS (Bee Propolis)
PROTEIN SIRUTKE - WPC ( Whey Protein)
PROTEINI (Proteins)
RESVERATROL - RES (Resveratrol)
RIBLJE ULJE (Fish Oils)
SILICIJSKA ZEMLJA (Silica)
SOK ALOE VERA (Aloe Juice)
SREBRO KOLOIDNO (Colloidal Silver)
TOKOTRIENOLI (Tocotrienols)
TRIPTOFAN (5-HTP)
ULJE BORAŽINE (Borage Oil)
ULJE LANENOG SJEMENA (Flaxseed Oil)
ULJE NOĆURKA (Evening Primrose Oil)
ULJE PŠENIČNIH KLICA (Octacosanol)
VLAKNASTA STRUKTURA (Fibers)
ZELENI DIO POVRĆA (Greens)
ZOBENE POSIJE (Oat Bran)
ŽLIJEZDE EKSTRAKTI (Glandular)

hrana.com
Suplementi

:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri apr 06, 2005 11:40 am 
Administrator

Evo jedan kraći izvod iz teksta (čaneling) koji se može naći ovdje:

http://www.cassiopaea.org/cass/diet.htm

Mnogi čitaoci nam se javljaju s pitanjima u vezi zdravlja. Većim dijelom, to nije tema kojom smo se mnogo bavili jer su kasiopejci na samom početku bili veoma precizni u smislu da kada se neko počne prvo baviti svojim duhovnih i psihološkim problemima, zdravstveni problemi će se riješiti sami od sebe. Bez obzira na to, u nekoliko navrata ipak smo postavili par pitanja na tu temu.(…)
Mnoge od popularnih filozofija promovišu vegetarijanstvo kao “oblik uskrsnuća (ascenzije, prim. prev.)” međutim, mi ne mislimo da je to slučaj. Ne postoji ništa fizičke prirode što neko može učiniti što bi mu pomoglo da “uskrsne”. S druge strane, količina povrća koju neko treba da pojede da bi obezbjedio istu količinu hranljivih elemenata sadržanih u jednom balansiranom obroku je prilično veliki. Kada razmišljamo o tome na taj način, s obzirom da je jednaa biljka takođe živa, onda će vegetarijanac takođe morati da “ubije” mnogo veći broj živih bića kako bi preživjeo, a biljke nemaju mogućnost da bježe...

07-30-94
Pitanje: (L) Da li je vegetarijanstvo način na koji bi trebali da jedemo?
Odgovor: To je koncentracija na fizičko. Tijelo nije bitno.
P: (L) Da li to znači da je zabrinutost za naše tijelo na neki način pogrešno?
O: Otprilike tako. Nemojte se koncentrisati na život u tijelu. Koncentrišite se na duh.
10-23-94
P: (L) Da li je vegetarijanska ishrana dobra za čovjeka?
O: Obično ne.
P: (L) Šta su ljudska bića jela prije ‘izgnanstva iz raja’?
O: Vegetarijanci
P: (L) Znači, dok ne prođemo kroz tranziciju mi nismo dizajnirani da budemo vegetarijanci?
O: Tako je.
01-07-95
P: (L) Da li biljka osjeća bol kad je jedemo?
O: Da li vas boli kada vas jedu reptoidi ("Lizzies," prim. prev.)?
P: (T) Da, ali vidite, u 4-tom denzitetu... mi smo u 3-ćem denzitetu i jedemo 1-vi i 2-gi denzitet, 4-ti denzitet jede nas. (D) Ako mi nanosimo bol biljkama kada ih jedemo a Lizardi nanose bol nama kad nas jedu, kako ćemo onda opstati bez ishrane?
O: Kad ne budete vise žudili za fizikalnošću, onda nećete više morati ni da “jedete."
P: (L) Znači dio onog našeg ‘pada’ prilikom ‘izgnanstva iz raja’, podrazumjeva uranjanje u fizički aspekt kreacije što podrazumijeva i potrebu za ishranom?
O: Lucifer, "pali andeo." To ste vi.
P: (L) Znači, taj "pad" podrazumijeva fizičku egzistenciju kad se čovjek mora hraniti nekom drugom životnom vrstom, da li je to to?
O: Da.
10-16-94
P: (L) Postoje li ikakve vježbe koje možemo koristiti kako bi poboljšali transformaciju naših tijela u 4 denzitet?
O: Nije potrebno. Duša je ono što je najvažnije.
P: (L) Da li to znači da trebamo da se koncentrišemo na razvoj duše, tako da će u vrijeme transformacije i naša tijela automatski transformisati?
O: Ne. To je jedan prirodan proces. Nikakve pripreme nisu bitne.
P: (L) Znači, ako ti je određeno da se transformišeš, onda ćeš se transformisati, ako nije, onda nećeš?
P: (L) Da li to znači da kad moje tijelo reaguje na određenu hranu, da ja trebam da prestanem da to jedem? Da li mi tijelo tada pokušava nešto da kaže?
O: To je do tebe. Ništa ti ne mora nešto da "govori".
P: (L) Možete li to malo pojasniti?
O: Zašto tražite uputstva tamo gdje vam ona nisu potrebna?
P: (L) Drugim riječima, ako svakog dana radimo ono što nam se prirodno nalaže i pravimo u svakom momentu najbolji izbor, onda smo na pravom putu?
O: Upravo tako.
10-23-94
P: (L) Kad ova planeta postane 4-ti denzitet, da li ćemo opet morati da jedemo?
O: Drugačije.
P: (L) Da li ćemo se još uvijek razmnožavati?
O: Drugačije.
11-06-94
P: (L) Prošli put ste rekli da reptoidi (Lizzies) izgledaju kao dvonogi krokodili sa nekim humaniodnim crtama, da li je to tačno?
P: (L) Da li imaju repove?
P: (L) Koliko su visoki?
O: Šest do osam stopa.
P: (L) Da li nose odjeću?
P: (L) Znam da je malo luckasto pitanje, ali da li imaju na njoj otvor za rep?
P: (L) Da li vrše veliku nuždu?
O: Ne. Oni su na 4-tom nivou.
P: (L) Znači, kad je neko na 4-tom nivou onda ne mora da jede i vrši nuždu na normalan način?
O: Tačno.
P: (L) Da li ti reptoidi imaju sposobnost da promjene svoj izgled/oblik?
O: Privremeno.
08-28-99
P: Koliko sam razumjela, odnosno, koliko sa uspjela saznati iz određene literature, prije ‘izgnanstva iz raja’, čovječanstvo je živjelo na nivou 4-tog denziteta? Da li je to tačno?
O: Polu/neka vrsta 4tog denziteta u jednoj drugoj oblasti u smislu vremena/prostora.
Jedno vrijeme sam se bavila i pitanjem mutilacije goveda; određeni dijelovi tijela se stalno odstranjuju, pa sam se pitala da li su oni predstavljali neku vrstu ‘delikatesa’ za tzv. vanzemaljce, s obzirom da je bilo već prilično jasno da su se i NLO-i pojavljivali zajedno sa svim tim.
01-21-95
P: (L) Okay, ovo me interesuje. Tamo negdje od 1970.g. u USA se pojavljuje jedan veliki broj unakaženih goveda. Jedno vrijeme u vezi svega ovoga je bilo dosta publiciteta a onda je stvar odjednom zamrla i zataškana. Pojavile su se mnoge teorije u vezi toga. Ono što želim da znam je – ko to unakazuje goveda?
O: Mnogi.
P: Okay, ko su ti koji obavljaju većinu tog posla? Da li je bilo mutilacija koje je počinila američka vlada, ili neki entiteti unutar nje?
O: Bilo?
P: (L) Dobro, drugim riječima, sve to se još uvijek dešava. Oni to još uvijek rade. Da li su za jedan dio ovih aktivnosti odgovorni vanzemaljci?
P: (T) Da li oni to rade iz istih razloga, kao i vlada?
O: Ne.
P: Zašto je vlada unakazivala goveda?
O: Kopirali, da bi naveli istraživaće na stranputicu.
P: (L) Znači, oni su kopirali stvar kako bi izazvali konfuziju. Da li su oni to radili kako bi zaštitili vanzemaljce koji su to radili za svoje vlastite svrhe?
P: (L) Da li su oni to radili da bi zaštitili sebe…?
O: Oni to rade da bi zaštitili narod od onog znanja koje bi moglo izazvati eksploziju u društvu, ukoliko bi ljudi to otkrili.
P: (L) Šta je ta stvar koju oni toliko štite da je ljudi ne bi saznali. O kakvoj se tu aktivnosti radi?
O: Ljudi jedu goveda, vanzemaljci jedu ljude.
P: (T) Pa, oni su nam to već prije rekli. (L) Okay, dobro, mi jedemo bića drugog denziteta a vanzemaljci, kao bića četvrtog denziteta jedu nas, bića trećeg denziteta... to je lanac ishrane a mi NISMO na njegovom vrhu! Međutim, opet želim da znam: Da li vanzemaljci mutiliraju goveda?
P: Šta vanzemaljci rade s tim govedima? Zašto ih mutiliraju?
O: Krv.
P: (J) Za šta oni koriste tu krv?
O: Za ishranu.
P: (L) Okay, ali upravo ste rekli da ljudi jedu goveda a vanzemaljci jedu ljude. Zašto se sada oni hrane govedima ako to ne spada u njihov normalni režim ishrane? (T) Krv goveda je vrlo slična krvi ljudi.
O: Da li vi ikada konzumirate faksimile? Faksimili su, očigledno, manje kontroverzni!
P: (L) Znači, drugim riječima, oni jedu goveda da bi jeli manje ljudi, kako ne bi izazvali paniku kod ljudi, da li je to razlog? Oh, bože, ovo postaje sve ružnije i ružnije!
P: (T) Dobro, ako oni jedu goveda umjesto ljudi, da li to znači da će oni prestati da jedu ljude?
O: Dio njihove “ljudske hrane” su samo emocije, a što se ljudskog mesa tiče, to im dođe nešto kao "filet minjon."
P: (T) Okay, kad razgovaramo o ovim vanzemaljcima, da li tu mislimo na Grayse?
P: (T) Znači, ovdje razgovaramo o Lizardima; Reptoidima; Drako, ili kako god da se nazivaju?
P: (T) Okay, čime se onda Greysi hrane?
O: Plazmom.
P: (T) Okay, to je još jedan razlog zašto im treba krv; a da li se Greysi hrane emocijama?
O: Ne. Oni ih šalju Lizardima. Oni su transmiteri. Oni prenose tu energiju uz pomoć određene tehnologije.
P: (T) Da li i goveda takođe emituju emocionalnu energiju koju greysi prenose lizardima?
O: Ne. To je samo fizički aspekt, Lizardima i Graysima je fizički način ishrane potreban samo kad "posjećuju" 3-ći nivo, a ne kad se nalaze u svojoj prirodnoj oblasti postojanja, 4-tom denzitetu; tamo se oni hrane samo emocijama.
P: (T) Grays, znači, nisu 3-ćeg denziteta, zato što su ih stvorili reptoidi?
O: Da. Tačno, oni su takođe 4-ti nivo.
P: (L) Okay, s obzirom da je veoma često primjećeno da oni prilikom mutilacije goveda odstranjuju određene dijelove tijela, kao što su očne jabučice, genitalije, analni sfinkter, jezik itd. kakva je svrha upravo tih dijelova tijela? Mislim…oni izrežu rektum a onda ispumpaju svu krv napolje… (T) To je zašto rep služi! To je pumpa! (L) Zašto? Zašto oni to rade?
O: Blizu ste.
P: (L) Blizu? Ja sam blizu?
O: Da. Osim onog dijela u vezi repa, ha ha!
P: (L) Okay, u onoj knjižici KRLL, tvrdi se da Graysi i drugi vanzemaljci koriste glandularne (žljezdane) supstance koje ekstrahiraju iz ljudi prilikom njihovih zdravstvenih pregleda, koje oni nazivaju ginekološkim pregledima, odnosno, ekstrakcijom i pregledom sperme, da bi uz pomoć njih ostvarili neke efekte slične onima koje kod nas izazivaju neke droge; tu se tvrdi da su oni ovisni o tim supstancama, da li je to tačno?
P: (L) Da li oni uopšte koriste glandularne supstance?
P: (L) Za šta oni koriste te glandularne supstance?
O: Medicina.
P: (L) Za šta oni koriste ta medicinska sredstava?
O: Za sebe.
P: (L) I kakvo onda dejstvo imaju te supstance na njih?
O: Pomažu im da se lakše održe u 3-ćem denzitetu.
P: (T) Znači, to im pomaže da lakše opstanu u 3D?
O: Otprilike.
P: (L) Da li im to pomaže da se manifestuju ovdje u jednom čvršćem obliku, u fizičkom smislu?
P: (L) Znači, drugim riječima, oni crpe iz nas i te glandularne supstance. Da li oni koriste i našu seksualnu energiju kako bi se održavali u 3D?
O: Ne. Time se hrane kad su u 4D, kao što smo vam još prije rekli. (…)

P: (L) Čime se hrani onaj tip humanoidnih bića sa Oriona?
O: Kristalinskim tabletama koje u ustima podliježu procesu demolekularizacije.
P: (L) Da li su te kristalinske tablete slične našim kristalima?
O: Zamislite svjetlucava ispolirana staklena zrnca
P: (L) Kakav je njihov hemijski sastav?
O: Kvarc na treću, u smislu poređenja njegove jačine sa primjercima sa Zemlje.

kraj izvoda

Pozdrav!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri apr 06, 2005 1:21 pm 
Član foruma

galaksija je napisao/la:
S druge strane, količina povrća koju neko treba da pojede da bi obezbjedio istu količinu hranljivih elemenata sadržanih u jednom balansiranom obroku je prilično veliki. Kada razmišljamo o tome na taj način, s obzirom da je jedna biljka takođe živa, onda će vegetarijanac takođe morati da “ubije” mnogo veći broj živih bića kako bi preživjeo, a biljke nemaju mogućnost da bježe...

Ovo je smiješno! Tako je nešto mogao samo Hrkljuš napisati!
Biljke nemaju mogućnost da bježe? A zar životinje imaju?
Otkuda, iz peradarskih farmi? Pogledajte Meatrix!
Osim toga, u cijelom svijetu samo stoka konzumira količinu hrane koja je jednaka kalorijskim potrebama 8.7 milijardi ljudi - više nego što ih danas živi na planeti. Pobliže ovdje!

galaksija je napisao/la:
Pitanje: (L) Da li je vegetarijanstvo način na koji bi trebali da jedemo?
Odgovor: To je koncentracija na fizičko. Tijelo nije bitno.
P: (L) Da li to znači da je zabrinutost za naše tijelo na neki način pogrešno?
O: Otprilike tako. Nemojte se koncentrisati na život u tijelu. Koncentrišite se na duh.
10-23-94
P: (L) Da li je vegetarijanska ishrana dobra za čovjeka?
O: Obično ne.
P: (L) Šta su ljudska bića jela prije ‘izgnanstva iz raja’?
O: Vegetarijanci
P: (L) Znači, dok ne prođemo kroz tranziciju mi nismo dizajnirani da budemo vegetarijanci?
O: Tako je.

Ovo je kao da me netko uvjerava da ne trebam naučiti plivati dok god brod ne počne tonuti!
Pa zar ćemo proći kroz tranziciju čitajući o tome da ćemo jednom opet biti vegetarijanci i da se trebamo samo "koncentrirati na duh" uz batak, pivo i cigaru! :?:
Zašto onda ne i aspartam, fluor i slično kad tijelo ionako nije bitno. Pa zar mislite da meso i nikotin ne djeluju na svijest?
Samo tražimo isprike za naše slabosti!

Vidite, kasiopejci najprije iznesu nekoliko velikih istina i kad zadobiju povjerenje sljedbenika, mogu im zapakirati svašta i oni će to progutati s istim uvjerenjem kao što vjernik čita svoju "svetu knjigu".
A Hrkljuš koji iza svega stoji se ludo zabavlja!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri apr 06, 2005 1:25 pm 
Član foruma

Samo se ti galaksija tješi...

Ništa na ovome svijetu nije dobro. Samim disanjem ti ubijaš.

Za današnje ljude je NORMALNO da nisu vegeterijanci.

Ali mi govorimo o jednom Putu koji kad pričaš s običnim ljudima je krajnje NENORMALAN za njih.
Ja ne znam kojoj ti skupini pripadaš.

Niti ne pomišljaj da te osuđujem. Ti si sasvim normalan čovjek.

P: Da li životinju boli kad je koljemo ?
O: Da li bi tebe boljelo kad bi te klali ?
P: A da li onda i biljke boli kad ih jedemo?
O: Da li tebe boli kad se razni entiteti hrane tvojom energijom?
P: Ne boli.
O: Onda izaberi manju štetu uvijek ako možeš, ali SAMO ako znaš što radiš i zašto radiš. Ako samo potiskuješ jedenje mesa, to će ti donijeti više štete nego koristi a neće se dobro odraziti ni na tvoje zdravlje.
P: Ali kake veze jelo ima s Putem?
O: Ne pitaj nego hodi Putem pa makar i sa zecom u zubima. Nema drugog načina da to saznaš.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri apr 06, 2005 1:34 pm 
Administrator

Sofija,

informacije i dezinformacije su svuda oko nas. Naše ličnosti imaju tendenciju da sude, a one sude u skladu s tim kako su programirane. Za sada možemo samo da uzimamo stvari u obzir i da ne žurimo sa zaključcima.

Vremenom će stvari postati jasnije u skladu sa razvojem naše svijesti i percepcije. Mi kao 3D OPS, osuđeni smo da se hranimo drugim vidovima života, bio on biljnog ili životinjskog tipa, sve dok ne pređemo na neku višu oblast postojanja.

U Zagrebu se vjerovatno još uvijek može naći knjiga Tajni Život Biljaka; Peter Tompkins, Christopher Bird. Ukoliko pročitaš tu knjigu, vidjećeš da i biljke imaju svoju svijest, percepciju i osjećanja.

Pozdrav!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri apr 06, 2005 2:03 pm 
Član foruma

Bez obzira sta biljke imaju svijest oko cega nema sumnje nije u tome stvar.

U ovom channelingu je spomenuto da ljudi se nisu spremni hraniti samo biljkama...dakle da trebaju i meso.

To je dezinformacija prve kategorije.
Kao prvo bas kao sta svi ljudi nemaju crvenu za najdrazu boju i Mozarta kao najdrazeg skladatelja tako ni nemaju iste potrebe za hranom.

Vec sam objasnio u jednom od prijasnjih postova znog cega smatram da zivotinje inherentno imaju jednu nemirnu i nizu frekvenciju koja im treba za prezivljavanje.

Ljudi opsjednuti sexom, tjelesnim uzicima i inim stvarima koje prirodno trebaju nizu frekvenciju trebat ce i takvu hranu i osjecat prirodnu teznju za istom. To je istina.

Dal je to ispravno to je sasvim druga tema.

Cinjenica je i da biljke imaju puno suptilniju energiju i da ona pogoduje mirnom umu koji je u stanju osjetiti i zivjeti vise frekvencije.

Besmislicu o povrcu kao slabom izvoru proteina smatram sokantnom dezinformacijom. Pardon, nije sokantna jer sam je do sad cuo 1000 puta bez ikakve znansvene potpore.

Moje misljenje o mesu kao prehrambenoj namirnici sam dao na prvoj stranici ovog topica. To su sve cak i danas prihvacene cinjenice. Dakle nikakve pretpostavke...

PS. Napomenuo bih da hrana koju ljudi jedu na koncu probave je zapravo cista energija u Krebsovom ciklusu u stanici. Dakle Sunceva energija.

Pa ima ljudi koji se naviodno ni ne hrane materijalno. O tome ima isto na ovom topicu. Sta bi i oni trebali jesti meso???
Hraniti se svijetloscu je hranjenje direktno.
Jesti biljke je prehrana iz druge ruke.
Jesti meso je prehrana iz trece ruke.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri apr 06, 2005 2:29 pm 
Član foruma

sanjalica_forever je napisao/la:
... nema apsolutne istine..., a
iako je ima, mi je sigurno jos dugo, dugo..., necemo spoznati...

Kako nema istine... ako postoji laž suprotnost istini.Što je onda tu sporno?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri apr 06, 2005 2:43 pm 
Administrator

Što se tiče ishrane mesom - ili ne - mislim da to ovisi o osobi koja konzumira. Trenutno smo većina u stanju gdje trebamo - kombinirano - i meso i povrće.
Neki ljudi jedu povrće bez mesa. Neki većinom meso. A mnogi kombiniraju.
Eto, moje mišljenje neka svako jede ono što mu paše. Naravno sve stvari o frekvencijama koje je spomenuo OP ovise o samoj osobi, pa izgleda da i prema tom opredjeljenju ovisi određena potreba za mesom ili ne.

Svežderi svih zemalja - ujedinite se !!! Hahahaaa !

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet apr 07, 2005 9:48 am 
Član foruma

Jack987 je napisao/la:
Što se tiče ishrane mesom - ili ne - mislim da to ovisi o osobi koja konzumira. Trenutno smo većina u stanju gdje trebamo - kombinirano - i meso i povrće.
Neki ljudi jedu povrće bez mesa. Neki većinom meso. A mnogi kombiniraju.
Eto, moje mišljenje neka svako jede ono što mu paše. Naravno sve stvari o frekvencijama koje je spomenuo OP ovise o samoj osobi, pa izgleda da i prema tom opredjeljenju ovisi određena potreba za mesom ili ne.

Nismo se razumjeli!
Ishrana ovisi o stanju svijesti, iako stanje svijesti ne treba ovisiti o ishrani!
(Oko toga se, nadam se, svi slažemo!)
Čovjeku na putu ne treba ništa objašnjavati kako i zašto, dok onome tko baulja prilaznim putevima nije moguće puno pomoći.
Koga "put" zanima samo informativno, ali manje od pečenja, narkotika i alkohola, je uzaludno upoznavati sa činjenicama o djelovanju hrane na suptilna tijela čovjekova jer vidi samo materijalno.

Jack987 je napisao/la:
Svežderi svih zemalja - ujedinite se !!! Hahahaaa !

Svi u jato ... živ, živ, živ! :?:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet apr 07, 2005 12:01 pm 
Administrator

Hahaha ! Daaaa ! LOL !

:wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Osobno ne bih htio ubiti niti jednu životinju ili biljku da se prehranim, ali što ću sad kad sam tu gdje jesam - sa vama - i svi mi zajedno činimo jednu malu kariku na putu. Trenutno se hranimo jer je to tako ovdje, ali se nadam da ćemo svi moći uskoro i malo drugačije. Bio bih sretan da se sad mogu samo "napuniti" nekom energijom i živjeti tako neubijajući ništa i nikog.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri apr 27, 2005 9:56 am 
Član foruma

Čini mi se da su nestali neki jucerasnji postovi ovdje.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri apr 27, 2005 11:50 am 
Administrator

Sofija,

koliko ja znam do sada još nijedna poruka nije izbrisana.

Čini mi se da je ova tema mirovala neko vrijeme, vjerovatno zato što se jelo puno mesa oko katoličkog uskrsa a evo dolazi i pravoslavni?!

Pozdrav!

----------------------------------
Uz jagnjetinu s ražnja i hladno pivo, lakše se - spoznaje!!!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri apr 27, 2005 6:10 pm 
Administrator

FALI, fali... sjećam se da je Sofija napisala jedan link na vegeterijanstvo... da, da... siguran sam. Jer sam išao na te stranice pogledati što ima i bilo je i link za skinuti Rozekruzijsko mistično kršćanstvo... Max Heindel... da, da... opet se izgleda djelovalo iz viših denziteta. Brišu nam postove, trgaju linkove, onesposobljavaju kompjutere ( oni svi koje sam nedavno naveo u postu - će morati kupiti nove matične ploče )...
Ko ih šljivi, mi na kraju pobjeđujemo... :)))

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri apr 27, 2005 9:15 pm 
Administrator

Ne fale, samo sam ih našao u temi Talas. Ma bitno je da su tu negdje...

Hehehe!

:)

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet apr 28, 2005 9:16 am 
Član foruma

Slozio bih se sa jednim starijim covjekom koji mi je uvijek govorio: "Grijeh ne ulazi na usta, nego izlazi iz usta".

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 286 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.