Sada je: ned jul 13, 2025 10:16 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 46 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pet apr 28, 2006 8:04 am 
Član foruma

Mogla bi biti kombinacija http://fly.srk.fer.hr/~zox/glagoljica.html , ili pak neka stilizirana forma! Potrudit ću se saznati koji je smisao tog teksta!
Kako se pojavljuju i dva malteška križa, indicija je da su kreatori grba, u davna vremena (ili ovog novijeg) pripadali nekom templarskom Redu. Nebi bilo ni čudo, jer se u ta vremena spominje da je Templarima pripadalo 2/3 Hrvatske, i "ponešto" od susjednih, nam država! moguće je da osnivači Družbe, bar neki od njih, vuku lozu od templarskog plemstva!
Kako je nedavno Red aktualiziran, za očekivati je da deklarativno izjasni o tim činjenicama iz povijesti, a moguće su neke fuzije, ili barem otvorene simpatije među sličnim organizacijama!
Za očekivati je, također, da se zbog ljudske prirode, čitaj egocentričnosti i častoljublja, to i ne dogodi, već samo formalno da podrška! 8)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet apr 28, 2006 12:13 pm 
Član foruma

AlMyHeart je napisao/la:
Kako je nedavno Red aktualiziran, za očekivati je da deklarativno izjasni o tim činjenicama iz povijesti, a moguće su neke fuzije, ili barem otvorene simpatije među sličnim organizacijama!
Za očekivati je, također, da se zbog ljudske prirode, čitaj egocentričnosti i častoljublja, to i ne dogodi, već samo formalno da podrška! 8)

AlmyHeart, na koji red misliš da je aktualiziran? Je li misliš na Templare? Ovo me zanima iz nekih mojih razloga, pa ako znaš podatke, samo "opleti".

A.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet apr 28, 2006 12:37 pm 
Član foruma

JA sve znam :roll: Nije li to prekrasna egocentrinčna.........

Kaj te zanima, samo pitaj, danas sam do 15.30, poslije me nema sve do utorka! 8)

Vrh

Naslov: Re: Braca hrvatskog zmaja???
PostPostano: pet apr 28, 2006 5:21 pm 
Član foruma

Crystal Dream je napisao/la:

Casna organizacija i Vladimir Seks u istom odlomku. I jos u istom kontekstu.
Momak, preskoci ti te kurac- palac organizacije zelenog/malog/velikog/zlatnog zmaja/pokemona/orla/dabra i odmah potegni veze bar do 5 stupnja neke masonske loze posto je ocito da si fasciniran krivim stvarima. Takodjer preporucam i neizostavnu literaturu naklada Stari Grad i Pavicic posto vidim da i to uspjevas spojiti.

:roll:

:-

http://knightofthestorms.blogspot.com/

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet apr 28, 2006 9:03 pm 
Član foruma

Andjela je napisao/la:
A šta je s onim da su zmajevi u stvari bila mudra bića i sasvim neopravdano izvikani kao otimači djeva i akteri ostalih budalaština? Lično, imala sam susreta sa zmajevima, odreda benevolentnima, i ne vidim zašto svi pljuju po njima! Naravno, odmah ovdje odvajam pojam reptili od pojma zmajevi jer za mene to nije isto. Iako ne volim stvari trpati u boksove, sudeći po mišljenjima na ovom forumu, reptili su "bad guys", a ako je tako onda su za mene drevni zmajevi "good guys". Uostalom, kad me ne bude mrzilo, ispričat ću vam nekoliko doživljaja/meditacija u vezi sa istinskim zmajevima koji su kročili ovom planetom u tako davna vremena da je za njih i Lemurija relativno friško doba. Ta priča veze nema sa negativnim nabojem glede ovih veličanstvenih, mudrih i pomažućih bića.
Ali o tom po tom.
A.

Istinski zmajevi. :lol:

Zakon ;).

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet apr 28, 2006 11:23 pm 
Član foruma

Pantagruel je napisao/la:
Andjela je napisao/la:
A šta je s onim da su zmajevi u stvari bila mudra bića i sasvim neopravdano izvikani kao otimači djeva i akteri ostalih budalaština? Lično, imala sam susreta sa zmajevima, odreda benevolentnima, i ne vidim zašto svi pljuju po njima! Naravno, odmah ovdje odvajam pojam reptili od pojma zmajevi jer za mene to nije isto. Iako ne volim stvari trpati u boksove, sudeći po mišljenjima na ovom forumu, reptili su "bad guys", a ako je tako onda su za mene drevni zmajevi "good guys". Uostalom, kad me ne bude mrzilo, ispričat ću vam nekoliko doživljaja/meditacija u vezi sa istinskim zmajevima koji su kročili ovom planetom u tako davna vremena da je za njih i Lemurija relativno friško doba. Ta priča veze nema sa negativnim nabojem glede ovih veličanstvenih, mudrih i pomažućih bića.
Ali o tom po tom.
A.

Istinski zmajevi. :lol:

Zakon ;).

Jesu, Pantagruel, zaista su bili zakon! Šteta što ih više nema, bar ne u "čvrstom" obliku. Zanimljivo je da su na početku stvaranja ove planete kada je ovdje postojao samo Primordijalni okean upravo ova bića, ali u svom prirodnom, eteričnom stanju (zemaljski zmajevi koji imaju tijelo samo su daleki odraz onog što je postojalo u svijetu nemanifestiranog)
sijala su život. Bila je to jedna prekrasna vizija koju evo i danas pamtim. I zato se pomalo ljutim kad vidim da ljudi i dalje ponižavaju zmajeve, a oni nas prate kroz svo ovo vrijeme, i nastoje sa viših ravni postojanja i dalje pomagati ljudsku rasu da dosegne viši nivo svjesnosti. Ja sam ih često imala kao pratioce u svojim meditacijama.

A.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 01, 2006 9:03 pm 
Član foruma

Tek jedna sitnica s današnjeg putovanja u prilog djelovanju DHZ-a! Niti je to jedino, a isto tako da se krivo ne shvati kao sam naklon Družbi više od potrebnog!

slika

8)

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 04, 2006 1:27 pm 
Član foruma

Andjela je napisao/la:
Bila je to jedna prekrasna vizija koju evo i danas pamtim.

Koliko si imala godina, ako se smije znati?

Andjela je napisao/la:
I zato se pomalo ljutim kad vidim da ljudi i dalje ponižavaju zmajeve, a oni nas prate kroz svo ovo vrijeme, i nastoje sa viših ravni postojanja i dalje pomagati ljudsku rasu da dosegne viši nivo svjesnosti. Ja sam ih često imala kao pratioce u svojim meditacijama.

U različitim mitologijama i predajama, postoje različiti zmajevi. Možda su ovi tvoji neki pozitivni lizardi kojima je dozlogrdilo hranjenje na tuđoj nesreći, nešto kao 4D aktivisti-anarhisti. :))))
Ili neki arhetipovi? Hm, tko zna, premalo si informacija dala. :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 04, 2006 1:30 pm 
Član foruma

AlMyHeart je napisao/la:
Tek jedna sitnica s današnjeg putovanja u prilog djelovanju DHZ-a! Niti je to jedino, a isto tako da se krivo ne shvati kao sam naklon Družbi više od potrebnog!

slika

8)

Ja iskreno ne znam što ova tema radi u manipulaciji ljudskih bića, pa nije čim je zmaj u pitanju u pitanju draco rasa. Kakve su to predrasude? :) Ovi ljudi kol'ko vidim briju na čisti nacionalizam, patriotizam i slične stvari, koje meni osobno nisu drage previše, ali daleko od toga da imaju veze sa vimana, 4D OPS, rakshasama, nagama i sličnim stvarima hehe...
BTW, u kojoj ulici si to poslikao?

Frend i ja smo se dogovorili jednom po gradu ići tražiti samo njihove spomenike, table i slične stvari i slikati, fore radi... Osim onog već spomenutog kipa Ante Starčevića kod glavnog kolodvora, ima i jedan spomenik u Dalmatinskoj ulici, blizu kluba Praćka. Mislim da je tabla u čast Shufflaya. Pozdrav.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 04, 2006 1:53 pm 
Član foruma

Pantagruel je napisao/la:

Koliko si imala godina, ako se smije znati?

U različitim mitologijama i predajama, postoje različiti zmajevi. Možda su ovi tvoji neki pozitivni lizardi kojima je dozlogrdilo hranjenje na tuđoj nesreći, nešto kao 4D aktivisti-anarhisti. :))))
Ili neki arhetipovi? Hm, tko zna, premalo si informacija dala. :)

Je l' ti to mene malo zezaš Pantagruel? Imala deset godina manje nego danas, ha,ha,ha...Dakle, evo još jednog skromnog priloga za priču o benevolentnim zmajićima. Sjedimo mi tako u grupnoj meditaciji i ne znam više šta je bila" tema", ali se sjećam da je po prvi put prisustvovao i tip koji se zove recimo Edvin. Već je neko vrijeme samostalno meditirao, bavio se raznim tehnikama i zamolio da i on prisustvuje toj našoj zajedničkoj meditaciji. Kako je to bilo doba kad sam intenzivno viđala zmajeve, velike ali i male, prilikom te meditacije, samo što je krenulo, vidim ja malog svjetlo sivog zmajića stoji pored mene. A Edvin sjedi na stolici do mene. I ja lijepo vidim kako ovaj moj zmajić, neki "šeret" teški, dođe i fino "šakom" oliti prednjom nogom zakuca odozgo po sedmoj čakri ovog Edvina. Ja mentalno kažem zmajiću: Ne radi to nipošto, on je novi, šta ti je, šta to radiš? A on će meni: Baš zato što je novi, neka osjeti jačinu energija koje se ovdje transmituju. I nestade.
Ja odsjedim u meditaciji narednih 20-tak minuta i čim smo završili, svi polako počnemo dolaziti sebi i tiho razgovarati, samo Edvin šuti. Pitamo ga šta je, kaže on doslovce ovako: Čovječe, imao sam utisak da me je neko zakucao čekićem ovdje na vrhu glave i utukao me u zemlju,. Toliko je bila jaka meditacija. Ja naravno, zašutim kao riba jer ni slutila nisam da je dečko sve ono što sam vidjela zaista dobro i osjetio (po glavi, ha,ha,ha) Ništa, naravno, nisam rekla, jer je bio "novak", ali mi je bilo sve jasno kad nije došao naredni put, a i nikad više nakon toga. Dobro, znam da mi ovo nije baš idealan primjer tvrdnje da su zmajevi "benevolentna" bića, ali mislim da je potka jasna.

JA.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 04, 2006 2:43 pm 
Član foruma

Citat:
ali mi je bilo sve jasno kad nije došao naredni put, a i nikad više nakon toga.

Mozda je covek pobegao da spasi zivu glavu dok mu zmajevi nisu jos jace zakucali po "sedmoj cakri". :mrgreen:
Citat:
Dobro, znam da mi ovo nije baš idealan primjer tvrdnje da su zmajevi "benevolentna" bića, ali mislim da je potka jasna.

Hvala ti na jos jednom primeru da zmajevi nisu dobrocudni.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 04, 2006 6:52 pm 
Član foruma

Esperio Max je napisao/la:
Hvala ti na jos jednom primeru da zmajevi nisu dobrocudni.

Hajde, hajde, Esperio Max, šta si se odmah prepao! Ionako nisu više aktuelni, barem ih nema u mojoj okolini #-o a za ostale ne znam.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 04, 2006 7:27 pm 
Član foruma

Pantagruel,

ne bih BHZ nazvao svim onim -izmima, mada se to čini na prvi pogled!
Svaki pripadnik određenog naroda drži do istoga, pa je i logično da se naglašava, naravno koga to interesira! Niti jednog naroda ne bi postojalo, da nema ljudi koji o tome brinu! Također, ta briga ima svojih granica, naročito kad se favorizirajući svoj, potlačuje nečiji drugi identitet!
Kako je ovaj forum, a i velčina drugih, koje posječujem, nadkonfesionalan, politički, nacionalno, rasno i spolno NEOPREDJELJEN, teme o izmima samo isrpljuju prostor i spuštaju u nižu razinu svijesti!

Dakle, ovu ploču sam snimio u Zelenjaku, odmorištu između Klanjca i Kumrovca, u Hr. zagorju!
To je spomenik A. Mihanoviću, autoru hrvatske himne, i ja u tome ne vidim ništa loše, dapače, pozitivnu inicijativu BHZ da se to obilježi!
Ako vas interesira BHZ, oni su u Kamenitim vratima, na Gornjem gradu, i kad je otvoreno preko dana, može se pogledati prostorije!
Obilježja BHZ jako je malo po gradu, uglavnom po spomen-pločama.
Na zgradama je daleko više simbolike Masona, a recimo u Katedrali sve vrvi od simbolike Templara.

Eto malo o tome.........

Vrh

Naslov: Zgb katedrala
PostPostano: pon maj 08, 2006 10:10 am 
Član foruma

Možda je izvan teme....ali kad ste se dotakli ZGB katedrale...možda imate neke ideje
Nedugo smo našem djetetu htjeli pokazati Zgb katedralu...i ona je panično željela izaći nakon 2 minute VAN...Kao mala bila je vrlo osjetljiva na neke vibracije koje mi nismo mogli ni u snovima osjetiti...Danas kao 9-godišnjakinja puno manje...ali ova epizoda iz katedrale jedna je od onih nekadašnjih (uvijek mislim da joj je to povezano s nekim prošloživotnim epizodama i frekvencijama)...
Ima li što povijesno s katedralom što još ne znam???

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 08, 2006 11:02 am 
Član foruma

Poznato je da mala djeca vide ono što odrasli (više) ne mogu. S protekom vremena gube tu sposobnost, najviše zato jer ih mi (društvo i obitelj) oblikujemo prema našim zamislima... Evo, kao devetogodišnjakinja ona se boji puno manje ili uopće ne... Mislimo da je to dobro...prije će biti da nije...

Možda to što je vidjela nije do katedrale same, tko zna kakvih je loših entiteta u tom trenutku bilo tamo...ovo sam tako proizvoljno nazvala, ima ovdje (ako ne pišu bar čitaju) pravih poznavatelja nefizičkih mrcina koje nas posjećuju...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 08, 2006 12:45 pm 
Član foruma

Jana je napisao/la:
... ovo sam tako proizvoljno nazvala, ima ovdje (ako ne pišu bar čitaju) pravih poznavatelja nefizičkih mrcina koje nas posjećuju...

Jana hvala ti valjam se od smijeha ovoj tvojoj frazi: "nefizičke mrcine".

Nego,imaš li ti kakvih iskustava ili nekog "full contacta" od ranije s njima ?

Pusa,
A.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 08, 2006 4:32 pm 
Član foruma

Daa, imam nekih bisera povremeno, što da kažem, ajd, neka sam te nasmijala :)

Što se tiče svjesnog susreta - nisam se na sreću srela, ali ne bi isključila da sam imala nekih astralnih susreta. Ali sve mi je to mutno još uvijek... nekako mi se ne čačka po tome...
Jednom mi je netko predložio da "prizivamo duhove", odmah sam odbila jer sam osjećala da bi to bilo opasno (za mene). Nisam nešto puno proučavala tu tematiku ali ono malo što jesam, nije se za zezati s tim.

Koja je ono tema ovog topica =;

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 08, 2006 7:47 pm 
Član foruma

Jana je napisao/la:
Daa, imam nekih bisera povremeno, što da kažem, ajd, neka sam te nasmijala :)

Što se tiče svjesnog susreta - nisam se na sreću srela, ali ne bi isključila da sam imala nekih astralnih susreta. Ali sve mi je to mutno još uvijek... nekako mi se ne čačka po tome...
Jednom mi je netko predložio da "prizivamo duhove", odmah sam odbila jer sam osjećala da bi to bilo opasno (za mene). Nisam nešto puno proučavala tu tematiku ali ono malo što jesam, nije se za zezati s tim.

Koja je ono tema ovog topica =;

E, opet se valjam, thanks...Tema je...uh, da, nešto oko manipulacije ljudskih bića, itd.itd.. #-o #-o #-o

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub maj 13, 2006 5:05 pm 
Član foruma

AlMyHeart je napisao/la:
Pantagruel

ne bih BHZ nazvao svim onim -izmima, mada se to čini na prvi pogled!
Svaki pripadnik određenog naroda drži do istoga, pa je i logično da se naglašava, naravno koga to interesira! Niti jednog naroda ne bi postojalo, da nema ljudi koji o tome brinu! Također, ta briga ima svojih granica, naročito kad se favorizirajući svoj, potlačuje nečiji drugi identitet!
Kako je ovaj forum, a i velčina drugih, koje posječujem, nadkonfesionalan, politički, nacionalno, rasno i spolno NEOPREDJELJEN, teme o izmima samo isrpljuju prostor i spuštaju u nižu razinu svijesti!

Ne bih želio nikoga etiketirati i nadam se da nisam previše takav dojam u ovoj temi ostavio. Ako je netko taj koji nastoji gledati što manje dualistički, nacionalno, rasno i spolno, vjerujem da sam taj. No ovdje nije to sada toliko važno koliko to da sam htio naglasiti da nije sve što u sebi ima riječ zmaj nužno u sekciji "manipulacija ljudskih bića". Apsolutno se slažem da je svaka "diskusija" na bazi rasne, spolne, nacionalne ili ne znam kakve sve ne, nepotrebna, pogotovo ljudima koji kuže stvari i nisu podložni etiketiranju, kako sebe tako i drugih, a ovaj forum na sreću nema s tim problema.

AlMyHeart je napisao/la:
Dakle, ovu ploču sam snimio u Zelenjaku, odmorištu između Klanjca i Kumrovca, u Hr. zagorju!
To je spomenik A. Mihanoviću, autoru hrvatske himne, i ja u tome ne vidim ništa loše, dapače, pozitivnu inicijativu BHZ da se to obilježi!

Kulturnu baštinu svakog naroda, kao i običaje i kompletnu etnologiju izuzetno poštujem i mislim da svaka inicijativa u tom smjeru s bilo čije strane u današnjoj uniformnoj "coca-cola civilizaciji", koju je uglavnom Amerika nametnula svojim kulturanim imperijalizmom (nakon onog fizičkog britanskog i španjolskog), može biti samo hvalevrijedna (inicijativa naime).

AlMyHeart je napisao/la:
Ako vas interesira BHZ, oni su u Kamenitim vratima, na Gornjem gradu, i kad je otvoreno preko dana, može se pogledati prostorije!
Obilježja BHZ jako je malo po gradu, uglavnom po spomen-pločama.

Kao što rekoh, naletih na dvije. :)

AlMyHeart je napisao/la:
Na zgradama je daleko više simbolike Masona, a recimo u Katedrali sve vrvi od simbolike Templara.

Na kojim zgradama npr. Možeš li biti malo određeniji? ;)
Hvala, lijep pozdrav.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 14, 2006 8:17 pm 
Član foruma

teško bi bilo nabrojati zgrade u centru grada, gotovo svaka ima nek9 simbol....prati sve "alate", geometrije, sve stoji po fasadama!

Jednom kad ću imati vremena, kamerom ću napraviti šetnju gradom, pa elaborirati!
No, Ilica do britanca, jurišićrva,Zeleni valovi, Savska-Draškovićeva-Mihanovićeva, to je neki kvadrat, gdje treba gledati višlje od 1. kata, sve do krovova, osim simbolike vidi se prekrasna arhitektura i maštovite dekoracije! 8)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 46 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.