Sada je: ned jul 13, 2025 10:00 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 349 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 18  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pon feb 20, 2006 10:26 pm 
Početnik

hvala na lijepim i poučnim savjetima
svjesna sam većine stvari koje ste mi rekli, neke druge ste mi opet potvrdili, a neke me naučili. znam da sam to ja i da je to moj dio. nisam bas sklona mistificirati stvari više nego što to već sama priroda čini. i više volim razumjeti logikom nego opravdavati višim silama. ali ovo je bila totalna nepoznanica koju nisam još uvijek do kraja dokučila. svjesna sam da je to dio mene da sam to ja i da me to blokira. ali više ne znam kako se od blokirati. danas u razgvoru sa prijateljima sam došla do nekih prvih ideja što bi to moglo biti. što se skriva u mraku iza vrata, ali trebat će još dosta hrabrosti kako da zavirim iza njih. no imam vjere da ću uspjeti.
ako imate ideju ili tehniku kako to brže proči bit ću zahvalna da je čujem.
hvala još jednom

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub maj 20, 2006 10:36 am 
Član foruma

Ovo mi se desilo pre 2 god. da sam se u sred noci probudio ,lezao na ledjima i nisam mogao da se pomerim ,a kao da sam video neku 'crnu senku',to je sve trajalo nekih 10 sec.,ja ni dan danas ne znam sta je to moglo biti?!
A mojoj majci se jos cesce desavaju slicne stvari,kaze da se cesto budi i pored nje na krevetu kao neka 'senka' sedi i drzi je za ruku i moram reci da cesto vice (jauce)u snu!

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 21, 2006 10:22 am 
Član foruma

b@g je napisao/la:
ekipa hvala na odgovorima a ja sam mislio da sam vec pomalo skrenuo! ovo s delfinima jos nisam probao a iskreno i neznam tocno o cemu je rijec jer sam pomalo i nov u tome! meni je pomoglo to sto sam pokusava odvojiti sebe od tijela jer sam znao da ako su mi onesposobili samo tijelo da meni samom nista nista nemogu i to sam neprestano ponavljao u sebi i zbilja je pomoglo! zadnjih par puta se vise nisam ni opirao vec sam se samo prepustio i vjerovao u to kako ce me neka visa sila zastititi ako dovoljno jako u to vjerujem! nakon toga vec neko vrijeme mi se to ne desava! mozda su odustali. :lol:

to sto si opisao manje vise desava se svakodnevno stotinama ljudi, medjutim vecina ljudi tome ne pridaje nikakvu vaznost. u medicini cak postoji i fenomen koji se naziva Sleep Paralysis, Kada citas o ovom fenomenu susrest ces se sa nizom kontraverznih detalja a suma sumarum je da nitko nema blage veze o cemu se tu zapravo radi.

Meni su se slicne stbvari dogodile nekoliko puta medjutim u mom slucaju nije bilo nikakve svjetlosti.
Prvi put je osjecaj cak bio i "prijatan" osjetio sam nevjerovatno seksualno uzbudjenje i iako sam lezao sam u krevetu imao sam osjecaj da iza mene (posto obocno spavam na boku) lezi jos netko, uopce me nije bilo strah jer sam rekao sebi ovo je sve san, kada sam pozelio dotaknuti to tijelo iza mene shvatio sam da se ne mogu pomaknuti, a onda mi se kontrola nad tijelom pocela vracati i uskoro sam sve pripisao snovima tj. razmedji izmedju budnog stanja i sna

Drugi put medjutim nije bilo nimalo prijatno. Osjecaj totalne bespomocnosti u vlastitom tjelu je zaista grozan i prilicno traumatican.
Obuzme te uzasna panika a ne mozes se niti pomaknuti, htio bi vriskati od uzasa ali ne izlazi ti ni glas iz grla.
Na srecu to je potrajalo jedan kratki moment.

Kao sto rekoh nisam primjetio nista drugo tako da zaista ne mogu reci da vise vjerujem da su ovo simptomi otmice a ne npr. trenutnog shut downa motoricke sposobnosti

http://knightofthestorms.blogspot.com/

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 21, 2006 12:23 pm 
Član foruma

I meni se dogadjalo ovo: http://en.wikipedia.org/wiki/Sleep_paralysis

Ali ne i ovo: http://en.wikipedia.org/wiki/Hypnagogia

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 21, 2006 2:25 pm 
Član foruma

Deckard, po nekim izvorima seksualno uzbuđenje gdje ne možeš točno odrediti da li je to san ili java može biti produkt kontrole uma ili programiranja. Pri tome je najbitnije predorgazmičko stanje gdje se programi ubacuju ili poništavaju.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 21, 2006 5:32 pm 
Član foruma

MOONLIGHT je napisao/la:
Deckard, po nekim izvorima seksualno uzbuđenje gdje ne možeš točno odrediti da li je to san ili java može biti produkt kontrole uma ili programiranja. Pri tome je najbitnije predorgazmičko stanje gdje se programi ubacuju ili poništavaju.

Hmm, i meni se u poslednje vreme desava nesto slicno. Naime, kada legnem na krevet, na stomak i taman kada postignem onu polusvesnu "dremeznu" fazu, ja u donjem stomaku osetim nesto sto bih ja nazvao "predorgazmickim" stanjem, mislim nije bas tako, i taj "osecaj" iz donjeg stomaka kao da mi krene na gore od visine "guznog" prsljena, samo ne povrsinski, i kada dodje do grudi mene "skuca flash", na primer adrenalina, i bukvalno poskocim iz kreveta, ne mogu da dodjem do daha, onako sav sokiran iz "dremeza". Posle toga ceo bridim i ne mogu bas odmah da spavam.

Mozda to i nema veze sa onim sto je predhodno receno, ali mi je palo na pamet posto postoji neki mozda "seksualni" element.

Ima li neko ideju?

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 21, 2006 6:33 pm 
Član foruma

ma ne brini se to ti samo kundalini javlja da je ziva :lol:

Salu nastranu ovo je vrlo skakljiv teren jer izgleda da nitko pouzdano ne moze reci sta se tu dogadja,
ono sto znam je da tu paralizu ne bih pozelio ni smrtnom neprijatelju, iako je kratkotrajna osjecaj je krajnje sokantan

Meni je ovo recimo bilo interesanto, izgleda da su cak i stari indijci znali za eksperimente svemiraca sa ljudskom DNA:

In India, there are two thoughts about sleep paralysis. One of the signs of approaching enlightenment is "witnessing sleep," that is to say, being seemingly lucid in sleep — such as with sleep paralysis. It was also believed within the movement that rakshasas (Hindu demons) may assail those making strides towards their own enlightenment and the good of all mankind. The other thought is a female entity, called Mohini (a demoness from the underworld), comes into the night-time world by means of ascending through a deep well. She is enchantingly beautiful, yet simultaneously horrific, unearthly, and deadly. Like her British Isles counterparts, she also seeks a male lover and human genetic material, presumably for the purpose of bearing a hybrid demon/human child. :shock: :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 21, 2006 7:00 pm 
Član foruma

Citat:
ma ne brini se to ti samo kundalini javlja da je ziva

Mislis da je "to" to? Nikada se nisam "lozio" ni na kakve tehnike budjenja, otvaranja i sta ja znam. Sta vise cak se nisam nesto znacajno udubljivao ni u sam teorijski pojan "kundalini". Znam samo onako okvirno o tome. Tako da ja stvarno ne znam jeste li to ili nije.

Ako neko ima ta iskustva mogao bi da me posavetuje. Mozda je ovo nesto sasvim drugo.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 21, 2006 7:40 pm 
Član foruma

Nemam ni ja puno iskustva niti znanja tek sam ponesto tu i tamo pokupio.
Kundalini je zivotna energija koja izvire iz seksualnog centra odnosno cakre Muladhare i kao spirala se penje ka ostalim cakrama.
Hindusi je zamisljaju kao zmiju.Budio je ti ili ne ta energija je uvjek tu i nekad se desava da se konji malo propnu pa pojure u galop

... barem ja to tako vidim, ali kao sto rekoh ne pretendiram na to da sam neki ekspert za te stvari

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 21, 2006 8:00 pm 
Član foruma

je, kundalini se može probuditi spontano kod nekih ljudi, navodno se to događa udarcem u sjedište kundalini koja je u dnu kralježnice, nekom jakom traumom ili se čovjek rodi sa probuđenom kundalini, postoje teorije da se kundalini može podignuti i ponovno zaspati, da njeno dizanje ne znači dizanje zauvijek sve dok se diže do srčane čakre, kada pređe srčanu zauvijek ostaje podignuta, prije nego se podigne u potpunosti ona se povremeno diže gore pa se spusti dole i tako svako malo, kod nekih ljudi nikada ne pređe srčanu čakru...uglavnom, ne znam što je ali da ti se podigla energija to je činjenica, postoje kanali koji provode energiju gore uz kralježnicu i dole niz kralježnicu, zovu se ida i pingala, a srednji kanal je sušumna, energija prvo počne proticati kroz idu i pingalu da bi se naposljetku probudio taj središnji kanal sušumna kroz koju se podiže kundalini, kundalini se također može podizati tehnikama kao što su npr. kobrin dah, tantričke tehnike, itd...uglavnom, nije ti se dogodilo ništa negativno, dapače ;) :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 21, 2006 8:31 pm 
Član foruma

Interesantno angelspring. Meni se taj, da kazem "naboj", podigne do temena, a oko usiju i uz vrat osecam kao nekakvu "vrucinu" slicnu onoj kada imamo visoku temperaturu i cela koza mi se onako zestoko "najezi". Sve to zajedno traje nekoliko trenutaka, a posle toga mi celo telo bridi i relativno brzo se smirim. E da, i ona stvar mi ostane u nekoj polu-erekciji. :mrgreen:

Hmm, obraticu sad malo vise paznje na to, pa cemo videti.

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 21, 2006 9:04 pm 
Član foruma

Aragorn je napisao/la:
Interesantno angelspring. Meni se taj, da kazem "naboj", podigne do temena, a oko usiju i uz vrat osecam kao nekakvu "vrucinu" slicnu onoj kada imamo visoku temperaturu i cela koza mi se onako zestoko "najezi". Sve to zajedno traje nekoliko trenutaka, a posle toga mi celo telo bridi i relativno brzo se smirim. E da, i ona stvar mi ostane u nekoj polu-erekciji. :mrgreen:

Hmm, obraticu sad malo vise paznje na to, pa cemo videti.

Pozdrav

AngelSpring ti je dala dobre podatke, Aragorn, pa bi trebao ipak malo da više zaviriš u tu tematiku ako ti se to već šešće događa. I naravno opet ništa bez poniranja u sebe,( meditacije). Dizanje kundalini može biti vrlo opasno ako nije nadzirano ili ako se nema znanje o tome, a kako ti kažeš da ne znaš mnogo o ovim "efektima" koji ti se dešavaju s tijelom, onda je dobro ili da to podhitno proučiš ili nađeš nekog u svom gradu ko je pouzdan u vezi sa tehnikama kontroliranja kundalini. Baš sam prije par godina čitala u jednom hrvatskom listu koji se bavi alternativnim načinima liječenja (Stella čini mi se) da je tip imao strahotno buđenje kundalini jer je na tome radio ali sa nekvalificiranim učiteljem i onda je čovjek gorio bukvalno 20 dana i noći, bio je u takvoj agoniji da je skoro umro. Srećom, našao je iscjelitelja u Zagrebu (ma, kako se zove onaj tip sa jevrejskim imenom što izdaje taj časopis, nešto kao Osama ili slično ali nije Bin Laden,he,he,he,) i on je energetskim tretmanima uspio da konačno smiri kundalini i uravnoteži mu kompletan protok svih energija u tijelu.
Stoga, oprez!

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 21, 2006 9:33 pm 
Član foruma

Citat:
AngelSpring ti je dala dobre podatke, Aragorn, pa bi trebao ipak malo da više zaviriš u tu tematiku ako ti se to već šešće događa. I naravno opet ništa bez poniranja u sebe,( meditacije). Dizanje kundalini može biti vrlo opasno ako nije nadzirano ili ako se nema znanje o tome, a kako ti kažeš da ne znaš mnogo o ovim "efektima" koji ti se dešavaju s tijelom, onda je dobro ili da to podhitno proučiš

Ma to mi se desilo samo tri puta, doduse u poslednjih par meseci, i ja to ne dozivljavam kao "strasno", meni je to sok zbog toga sto me probudi iz dremeza.
Ako je to stvarno tzv kundalini, ja ne bih forsirao, mozda treba pustiti samo da dodje na svoje mesto. Jer ako je to krenulo samo a meni nikad nije ni palo na pamet, a narocito ne tehnike za otvaranje, mozda tako treba i ostaviti, da se razvije samo po sebi. Ne znam, mozda sam ja previse ravnodusan prema tome.

U stvari proucicu malo sta znaci tacno "kundalini", sa cime to ima veza i kakva je svrha toga. To je jedino gde osecam potrebu da, za sada, uradim nesto po tom pitanju, a ako budem imao nekih problema, ja cu sigurno traziti pomoc.

To je sve pod predpostavkom da je zaista "kundalini" u pitanju. Mozda sam se ja to samo "istripovao" ili je to nesto sasvim drugo.

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 22, 2006 6:17 pm 
Član foruma

Ja bih samo dodao sa kundalini-možemo reci i spinalna sila-treba postupati veoma oprezno.
Angelspring je dobro opisala nacin djelovanja, ali moram upozoriti da upotrebe raznih tehnika mogu biti veoma opasne.
Dakle oprez i bez tehnika!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 22, 2006 8:19 pm 
Član foruma

dali to znaci i da rotiranje cakri moze izazvati nekontrolisano budjenje kundalini zmije?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 22, 2006 10:37 pm 
Član foruma

Deckard je napisao/la:
dali to znaci i da rotiranje cakri moze izazvati nekontrolisano budjenje kundalini zmije?

logički gledano, moguće je, ako vrtenje radiš na način da kreneš od prve čakre pa udahom energije kreneš u drugu i tako sve do krunske da pritom popunjavaš slojeve u auri energijom iz čakri, možeš aktivirati kundalini ako vrtiš samo prvu čakru, ali ove vježbe nebi trebalo raditi bez prisutstva stručne osobe jer posljedice mogu biti kobne :D, ovisi kako radiš vrtenje i tada je to namjerno izazvano buđenje tehnikom :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jun 18, 2006 4:57 pm 
Član foruma

dakle evo jedno moje skorasnje iskustvo, mozda nesto naucimo iz njega.

Kako se povecava moje znanje, primjetio sam da raste i moja senzibilnost.

Tako sam odnedavno postao svjestan cudnog gosta. Naime postoji jedna fotelja u mom stanu u kojoj nikad nitko ne sjedi. Ima tome dugo imao sam neki neodredjeni osjecaj da me netko promatra, jednostavno osjecaj da cak i kada nikog osim mene nema u stanu da nisam sam. A onda sam jednog popodneva primjetio da u toj fotelji netko sjedi. Primjetio mozda nije pravi izraz jer ja sam tog entiteta bio svjestan vise u unutrasnjem oku nego u krajicku stvarnog oka. Imao je oblik lutke za testiranje automobila - (crash test dummy) ali sazdan od bjelicastog svjetla, i samo je tako nonsalanto sjedio u toj fotelji. Nazvao sam ga Mr. Zarulja.
Isprva me je obuzeo strah i onog momenta kada bih izgubio fokus na njega nestala i percepcija njegovog prisustva. Ali trajalo je to danma i uskoro sam se navikao na tog gosta. Kako sam se polako navikao strah je zamjenila radoznalost.
I na kraju sam postao totalno nonsalantan. Iako me je jedna draga forumasica upozorila da takvi entiteti najcesce nisu dobrocudni (jer zasto bi nas itko dobrocudan uopce kontaktirao na takav nacin) ja sam se skroz opustio i uhvatio sebe kako pokusavam komunicirati sa tom kreaturom. A onda sam jednog dana bio totalno high, tog jutra sam trcao citavih 45 minuta i plovio sam visoko na endorfinima cijelog dana, i tako u jednom momentu u svojoj naivnosti zakljucim da je to bice u stvari moje Vise Ja i da je najbolji nacin da se s njome stopi da sjednem u tu fotelju.
Wow. Istog momenta sam se osjetio kao krpa. I odmah otisao u energiju zrtve - buduci da je veza u kojoj sam se tada nalazio prolazila kroz zescu krizu.
medjutim to nije sve. Iste veceri osjkecaj da me netko promatra bio je jako intenzivan i nekako sam jedva zaspao. A onda se probudim u neko gluvo doba. Ono sto me je probudilo bio je neki odvratni glas koji je nesto urlao na talijanskom - ( ne znam sta jer ne govorim talijanski) , poceo sam se buditi i na svoj uzas shvatio da sam paraliziran. Svatko tko je dozivio ovako nesto zna koji je to uzas kada ne mozes pomaknuti ni nozni prst. Meni se to desilo nekoliko puta prije, medjutim ovaj put sam postao svjestan prikljucka na svojoj kicmi. Naime spavao sam na boku i negdje u predjelu T5 (torakalnog prsljena) osjetio sam kao nekavu vezu, kao da se nesto prikljucilo na moje tjelo.
Prvo sam bio uzasnut i poceo zazivati boga. A onda sam ne znam ni sma kako brzinom munje skontao: Ako je ovo bice mraka samo ga svjetlost moze unistiti i istog momenta poceo ponavljati - Ja sam bice svijetla, mozes slobodno uzeti svu moju energiju, ali ako uzimas moju energiju uzmi i moje svijetlo neka te sprzi! istog momenta kako sam to pomislio bilo je kao da sam izgovorio magicne rijeci. Paraliza je nestala kao na prekidac i osjetio sam zivot u noznim prstima. U isto vrijeme poceo sam osjecati nesto sto nikad prije u zivotu nisam dozivio, u bazi kicme velika energetska lopta koja je pulsirala u trncima kroz citavo moje tjelo. Osjetio sam se jako mocnim. Interesantno je medjutim da spona na mojim ledjima koju sam gore spomenuo nije istog trena nestala i bio sam je nekoliko trenutaka svjetstan. Cak sam pomislio kako cu sada tu energetsku loptu iz baze kicme poslati ka ovoj sponi neka je skroz sagori. medjutim uskoro je spona nestala a na moju zalost i taj osjecaj energije koji je pulsirao kroz moje tjelo. kazem na veliku zalost jer tako nesto nisam iskusio nikada u zivotu. tesko je taj osjecaj opisati - otprilike kao da osjecate zivot u svakom atomu svog bica, cista energija virbirajuca i iskricava.

Sljedeceg dana razmisljao sam kako bih sve ovo mogao protumaciti i jedini zakljucaj koji sam mogao donjeti jest da to nije uopce bilo nikakvo moje vise ja ili nekakvo bice svijetla, vec neko djubre iz astrala koje me je namailo u interakciju.

Dakle ako ista mozemo nauciti iz ovog iskustva onda je to sigurno da treba biti oprezan.
Interesantno je da sam citao nesto o egzorcizmu od Laure Knight Jadzyk gdje ona kaze da ste ok dok god se sa demeonom ne upustite u konverzaciju i ne pocnete odgovarati na njegova pitanja. Ona takodjer tvrdi sa se ovakva bica boje svijetla jer su u ubjedjenju da ce ih ono unistiti. Ako su sasvim mracna i totalno u to vjeruju svjetlo ih zaista moze unistiti, ako nisu kada shvate da je svjetlo dobro pocinje njihovo preobracenje.
bilo kako bilo ja mislim da se ne treba upustati cak niti u ovakve bitke, jer po logici stvari ako otjerate jedan takav slabiji mracni entitet poslat ce vam neki jos jaci i tako sve u nedogled.
Mislim da je ponata ne u tome da se koncentriramo na unistenje napadaca, nego da se iindiferentno koncentriramo na svoje unutrasnje svijetlo i ako mozemo na osjecaj ljubavi, prema sebi, univerzumu te prema napadacu.
Tada smo zaista neprobavljiv zalogaj i napada iznenada prestaje.

to je samo moje skromno razmisljanje u vezi svega ovoga i jako bih volio cuti vasa misljenja.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jun 18, 2006 5:52 pm 
Administrator

=D> , hvala Deckard!

Iz ovog događaja svi možemo naučiti. Ne petljaj se, ni ne dozvoli takvim entitetima da se "priključe". Vibracije svjetla im ne odgovaraju izgleda, pa onda "odu"...

:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jun 18, 2006 7:05 pm 
Član foruma

Ja već godinama imam snažan osjećaj da me neko stalno posmatra, naročito kad sam u svom stanu, a vrlo često nekim krajičkom oka primjećujem neke čudne pokrete i aktivnosti, kao da nešto prođe na časak, ali nikad nisam ovako nešto slično doživio kao Deckard.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jun 19, 2006 1:25 pm 
Član foruma

ej Deckard!!! imam jedno vrlo slično iskustvo, nevjerojatno!! dogodilo se to otprilike, u biti točno prije godinu dana, značinegdje u ovo vrijeme prošle godine, to da osjećam prisutnost drugih bića mi nije ništa novo tako sam i tada osjećala neku crnu spodobu koja mi se vrzmala u tom periodu po stanu, nisam obraćala pažnju na nju, ignorirala sam je...i tako jednu noć, ja zaspim i negdje oko jedan sat iza ponoći skužim da spavam i da sanjam i osjećam svoje tijelo, odjednom i tijelo počne obuzimati neki strah i ja promatram kako strah raste i kao da nije moj, neznam kao da sam promatrala nekog drugog, kako se širio strah u trncima po mom tijelu tako i paraliza, ista ona o kojoj si govorio, ne možeš pomaknut ništa, apsolutno, i odjednom pojavi se neki zvuk kao da onako kroz kristale neke kao da se lomi staklo neznam kako bi verbalizirala taj zvuk, nije žestoko kao kad razbiješ nešto ali sličan zvuk lomljenju stakla, i vidim odjednom kako se preko ružičaste zrake nešto spojilo na moj vratni kralježak (neznam koji je onaj o kojem si govorio jer neznam baš tako dobro anatomiju) dakle prištekalo se to nešto na moj vratni kralježak i kroz taj zvuk je počelo usisavati, biće koje sam pritom vidjla, vidjela sam samo bistu odozgo i slično je bilo gray-u ali nije bilo gray, vrlo slično, iz mog kralješka je izvlačilo tim zvukom i ružičastom zrakom taj moj strah i paralizu koja se povećavala a ja se nisam mogla mrdnut, i počnem mantrat - ja jesam i tako ponavljam i biće se ne miče, boli ga ona stvar, on zna da ja jesam i šta s tim pa i on jest...i kad sam skužila to pošizim i odjednom se izderem na njega - ovo je moje tijelo i nemaš pravo na njega - nosi se odavde!!! i skočim kao u krevetu u lotos pološaj i derem se na njega , on tada nestane i ja se probudim u fizičkoj realnosti, bilo je definitivno opako iskustvo...tada sam pomislila da se tako hrane nama kao što se mi fizički hranimo tako se oni hrane nama na nefizički način jer su nefizička bića, mislim da smo im mi na nesvjesnim razinama to dozvolili i da je to jednostavno prirodan proces hranjenja iako možemo izabrati da prestanemo biti hranom i poraditi na tom aspektu sebe ...btw- radila sam tada zaštite i štitove ali očito nije pomoglo...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 349 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 18  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.