Citat:
iako, čini mi se da Arbitrium nije govorio o takvom kolektivu, ono - borgovskom nego više o nekakvom naprednom u kojemu je prisutna slobodna volja i osobni izbor svake jedinke u čemu želi sudjelovati
Mdaaa,otprilike..ono malo sto mi palo na pamet o tome
Citat:
Koliki stupanj "otvorenost" i oslobodjenosti od lazi, zelja za manipulacijama, skrivenih namjera bi morali imati da mozemo funkcionirati kao superprovodnicka jedinica svijesti, dio grupe, a opet posjedovati individualnost u njenom maksimalno mogucem izrazu i sve to s nekakvim ciljem maksimalne koristi za svih, odnosno s ciljem nekakvog "impacta" na evoluciju svemira?
Zasto da ne,mislim da bismo to mogli odmah sada da izvedemo,naravno ne tehnicki,ali psiholoski,zasto da ne.
Sta su lazi,manipulacije,skrivene namere i slicna sr... uopste,samo razlicite manifestacije straha.Zasto jedemo,pijemo,zatvaramo se,lazemo?
Postoje razna objasnjenja ali na kraju se opet dodje do straha,straha za svoje dupe (pardon my french
)
E sad,zamislite da se vise ne bojite nicega,ali nicega,ni za sebe ni za svoje bliznje,da znate da ce sve biti u redu i da nema nikakvog razloga ni za kakvu zebnju i strahove,pa zar onda ne bismo bili spremni na sve i bili apsolutno otvoreni?
Zamislite da svi ljudi na planeti pocnu tako da se osecaju,pade mi na pamet,da je taj "astral" (hastral za bosance
) ili taj 4. denzitet o kome pricaju oni kasiopejci moguc na Zemlji,bukvalno u ovom trenutku,fizicki ostvarljiv..e samo kad ne bi bilo strahova i gluposti.
Ne vidim ni da bi psihopate ili organski portali bili neki problem,jendostavno bez strahova vise ne bi imali materijal na kome rade.E samo kad bi se htelo i kad bi se razmisljalo svojom glavom,nista vise...nikakve tantristicke vezbe disanja,transcendentalna meditacija,ljubicasti baloni i slicne gluposti,nema potrebe za bilo cim,samo kad bi se htelo.
Kakvi crni cipovi,implanti,vanzemaljske tehnologije,ma ko im j... mater dzukelacku.Neko bi rekao "mogu na svasta da te nateraju,da ti uzmu energiju,da ti zatvore dusu u kutiju,da te pojedu".Ma nek uzmu,nek jedu,neka im ako misle da imaju koristi od toga,koji ce i meni sve to ako treba toliko da se bojim i da se non stop grcevito branim,sta imam od toga,lakse mi je da im dam nego da se branim u konstantnom strahu i uzasu,nek jede stoka ako oce bas.
A sve bi moglo da bude lepo i super.Samo kad bi se htelo....
Al' sta cete ko sto rekose kud idijoti "glupost je neunistiva"
Eto nisam otvorio dugin kisobran na vreme i svasta mi palo na pamet