Marin je napisao/la:
Sad je to malo drugaćije ,za predmet postoji plan i program ,koji se mora proći, lekcije se moraju obraditi.Za dan mrtvih djeca u bilježnicu crtaju grobove,a u korizmi Krista na križu.Naslov tema je npr.:Isus, naš spasitelj,Istoćni grjeh itd.Djeca se ocjenjuju od 1-5,tako da je dilo primjera da je dijete imalo sve petice ,a iz vjeronauka 4,pa je Učitelsko vjeće reagiralo da mala dobije pohvalnicu,kioju je oćito zaslužila.
Sjećam se jednog učenika(9god.) koji je imao 1 iz vjeronauka jer je rekao časnoj da ne voli Isusa.Bila je frka u cijeloj školi,sastalo se Učiteljsko i Razredno vijeće.
Uhhhhhhhhhh,
ma znam ja da je Sve Jedno,i da su sve to lekcije,da se ne treba mesati ,karma i sve to blablabla,
ali kad ovako vidim kako malu decu maltretiraju dogmom koji njihov mladi um ne razume,pa ih jos dodatno frustriraju ocenjivanjem
(ja bih prvo ukinuo ocenjivanje po svim predmetima) kao, jao imam 3 iz vjeronauka,bog me nece voleti i prihvatiti,moram nauciti za 5???????????????????
Kad vidim uopste bilo kakvo maltretiranje dece koja su premala da bi se sama stitila a onaj ko ih po difoltu treba prvi zastititi,roditelj???????? jel’ ih ustvari prvi baca na lomachu, e tada stvarno popizdim i j.bo bih im sve po spisku i po kratkom postupku,pedofile i sva ta govna,ma kakvo sudjenje,advokati od 100.000$/h,tv prenos i ostalo,drito u helikopter i najkracim putem do prvog aktivnog vulkana i pravo u lavu da odmah ispare majku im j.bem psihopatsku,da ne zagadjuju vazduh svojim postojanjem
P.S.izvinjenje na vulgarnim recima,ako admini smatraju da je to za forum neprikladno izrazavanje,neka slobodno brisu,i za to me boli …..,kao i sve ostale postove i ovaj sam pisao iz svog iskustva,i ako je za nekoga teroriziranje dece SF(kako rece dekart u jednoj drugoj temi) za mene je surova realnost i ne mogu o tome pricati ugladjeno,u rukavicama,sa distance,vec onako kako jeste bolno i surovo,i kako god,koristim/cu svaku priliku da im se naj.bem majke kontrolorske,
Sad se setih jednog od “krugova u zitu” sa jednog sajta,koji je neko preveo”dechji planet-do not molest”
NO PASARAN
nat