MissLove, potpuno razumijem tvoju ogorcenost stanjem suvremenog hrvatskog drustva. Mozes se vec smatrati sretnim sto uopce primjecujes da nesto ne stima, jer vecina tvojih sunarodnjaka ne primjecuje nista. Ja imam obicaj udrit brigu na veselje..Ovo sa Spielbergom bio je jedan takav pokusaj...
Citat:
Po meni, nije on daleko od istine
Nije da tu nema ni malo istine i to je ono najgore, svaki demagoski projekt mora sadrzavati homeopatsku dozu istine da bi funkcionirao. To je istina iz njegove perspektive, koja je ogranicena arhaickim konceptima presonificiranog zla, koje je uvijek u nekom drugom. Lakse je reci "klonovi su se uvukli u HDZ" nego "imali smo korumpirane ljude u vladi i ti ljudi bili su nasi".
Ovo sto radi Admiral je prebacivanje krivice na drugoga, mi smo jadni dobri i neiskvareni, al nazalost uvijek dodje netko zao i iskvaren i "zavede" nas, a mi tu ne mozemo nista nego samo plesat kako on svira. Oduvijek nam je netko drugi bio kriv; Madjari, Austrija, u novijoj povijesti komunisti, koji su za svoj neuspjeh okrivljavali "klerofasiste", potom se krivica prenosi na "srbokomuniste", a od 95 do 2000 krivicu su obnasali neki cudni "entiteti" zvani "stoka krupnog i sitnog zuba", kako je to obicavao reci nas prvi prijedsjednik, oh, pardon, sad tek vidim da nije bio nas nego neki "klon" postavljen od Gospodara kaosa, najnovijih krivaca za nasu nesrecu, a kako vidim njega bi uskoro mogao zamjeniti "dobri stari" antikrist, dis boljeg nac?
Dakle, samo se vrtimo u krug prebacujuc krivicu na drugoga, a sebe smatramo sustom dobrotom nazalost vrlo korumpirljive prirode...
Gdje je tu faktor osobne odgovornosti i odluke?To je infantilizacija sirokih masa, pa ako ti axor vidis u tome osnovnu edukaciju ljudi, to mi vise govori o tvom nekom nivou...
"Jadna moja dobra djecice, ja cu vam reci kome trebate vjerovati jer sebi nesmijete, ajmo svi u Crkvu, djecice"...
Nude nam djeci drogu, a odraslima kredite koji ih pretvaraju u duznicke robove.
Tko je tu kriv, onaj tko nudi il onaj tko prihvaca? Za svaku igru je potrebno dvoje, ne zaboravi, Misslove. Sam si skuzio da besplatno ne postoji i sve se placa. Pametni ljudi to skuze i ne zanose se iluzijama. Oni koji sebi potpisuju ropski kupoprodajni ugovor u zamjenu za kredit cine to na vlastitu odgovornost, punoljetni su i mentalno sposobni, oni koji nisu ne mogu nista potpisati...Uopce mi ih nije zao jer ih na to navodi pohlepa i zelja za onim sto si ne mogu priustiti, ali to hoce pod svaku cijenu. Pa onda neka tu cijenu i plate. Posteno? Ja mislim da jest.
Ljudi trebaju shvatiti da su sami odgovorni za svoje stanje, a to nece moci dok god ce im netko tupiti da je uvijek netko drugi kriv, a Admiral je jedan od tih dusebriznika...
Jack
Citat:
Naravno da je svatko na razlicitom nivou svijesti unutar grupe 3. nivoa, tj. denziteta
Naravno, Jack, naravno...