Sada je: čet mar 28, 2024 6:13 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 47 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Hemeroidi
PostPostano: sri feb 14, 2007 10:57 am 
Offline
Član foruma

Pridružen/a: sri maj 25, 2005 12:55 pm
Postovi: 69
Sta najbolje pomaze protiv hemeroida (vanjski hemeroidi). Ima li kakav dobar alternativni lijek. Citao sam da je dobra svinjska cista mast, ali neznam koliko je to sigurno.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: sri feb 14, 2007 11:18 am 
Offline
Član foruma

Pridružen/a: pet sep 08, 2006 8:43 pm
Postovi: 49
Piti koloidno srebro i , pošto su hemici izvana, prati njime, špricati ...Budi spreman na to da ako imas i unutarnje, ubrzo dolazi do prsnuća pa ti se može destiti i krvarenje (jednokratno, tj. dok se krv od popucalih hemeroida iščisti iz crijeva)..inače ti je jako dobra i mast od nevena (možeš si napraviti od svinjske masti u koju umiješaš što više nakupiš cvjetova nevena), a mozeš si i kupiti gotovu...s mašću traje duže, s CS kratko i agresivno.. pomaže i jaki mlaz mlake-hladne vode kojim se što češće treba masirati po njima..sve je ovo iz osobnog iskustva..a hemića više nema i nisu se vratili..pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: sri feb 14, 2007 12:27 pm 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen/a: pet dec 03, 2004 6:40 pm
Postovi: 6376
Lokacija: 3rd density Earth, Zagreb
I čuo sam još da pomaže kretanje ( hodanje, planinarenje... )...

:mrgreen: :wink:

_________________
http://www.val-znanje.com/


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: sri feb 14, 2007 2:18 pm 
Offline
Član foruma

Pridružen/a: čet nov 03, 2005 6:01 pm
Postovi: 177
Lokacija: Skopje
hemoroidi, nije stanje koje mozesh, tek tako jednokratko i lokalno izleciti. Slazem se da sve to pomaze da se odlozi problem. Hemoride, polipe na debelo crevo, samo od losha kombinacija hrene, t.j od ne unoshenje HIGH FIBER FOOD... kao i corbesto jelo, a i raw food uz svako jelo...

Ono shto sam napisala za polipe vazi i za hemoroide (ako zelite da se dugorocno izlecite)

A uz promenu rezima ishrane, svakako da su welcome i mast od nevena i CS i sve to.... Al samo to sumjam da resava problem na dugorocne staze..


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: sub mar 17, 2007 9:52 am 
Offline
Član foruma

Pridružen/a: ned mar 11, 2007 9:39 pm
Postovi: 74
Hemoroidi su, prvenstveno, nasljedni, a aktiviraju se lošim načinom života (nekretanje) i hranom (teška hrana). Imam s njima problema već oko dvadeset godina, iako vanjski i nisu tako problematični kao unutarnji (unutarnji rjeđe zezaju, ali kada uhvate boliti ...).

Uglavnom, već godinama se perem nakon svake nužde mlakom (ne hladnom, ali ni prevrućom) vodom i, praktično, nemam više problema. Druga stvar je redovito pražnjenje crijeva, tj. ne dozvoliti da se sadržaj previše stvrdne. Tu pomažu jogurti (acidofilni posebno) i čajevi u velikm količinama (ja ponekad znam dvije litre čaja od kamilice popiti, posebno ako taj dan nisam obavio nuždu). Ali, najvažnije je, ako nemaš problema sa pražnjenjem crijeva, prati se iza svake nužde (ništa posebno, kao da pereš ruke, ali bez sapuna). Neki kažu da koriste i blagi čaj od kamilice za pranje, ali ja koristim običnu vodu.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: pon mar 19, 2007 10:42 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: sri maj 17, 2006 1:04 am
Postovi: 185
Lokacija: kroejša
Baš me zanima kako bi djelovalo kolidno srebro...

_________________
"Man is the measure of all things: of things which are, that they are so, and of things which are not, that they are not."
Protagoras
http://www.999.bloger.hr


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: uto mar 20, 2007 7:08 pm 
Offline
Član foruma

Pridružen/a: ned mar 11, 2007 9:39 pm
Postovi: 74
Trebalo bi probati koloidno srebro. Mada, po definiciji hemoroidi nastaju zbog proširene vene na izlazu čmara, a koloidno srebro ubija mikroorganizme. Znači, koloidno srebro bi, eventualno, dobro došlo kada krvarenje već počne za dezinfekciju (mada nisam ćuo da je neko dobio zarazu od hemoroida, ali da je iskrvario sam ćuo).


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: uto mar 20, 2007 8:07 pm 
Offline
Član foruma

Pridružen/a: pon jan 16, 2006 12:26 am
Postovi: 804
Lokacija: MNE PG
Bile su to muke Tantalove.
Pomoglo mi je prvo promjena ishrane (uglavnom biljna hrana), drugo kretanje, treće jedna mast koju sam kupio u apoteci (od mješavine biljaka), i na kraju stalna higijena (panje poslije svake nužde).

_________________
zašto je što je


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: uto mar 20, 2007 9:19 pm 
Offline
Član foruma

Pridružen/a: ned mar 11, 2007 9:39 pm
Postovi: 74
Dokazano - pranje iza svake nužde je najbolji lijek za vanjske hemoroide.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: sub aug 11, 2007 12:19 am 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: sri okt 05, 2005 9:01 pm
Postovi: 1014
dok su hemeroidi upaljeni i bolni, na prvom mjestu je higijena, kako ste već rekli, a nakon toga, pomaže kupka u nekom od ovih čajeva: čaju od salvije (metvica), kamilice, nevena ili kantariona (gospina trava).
nabavi se plastični lavor veličine wc školjke, tako da lavor sjedne u otvor školjke a da ne propadne i ne bude prevelik, jer ne bi mogli sjediti.i staviti u lavor oko litru mlakog čaja, ne vruće. sjedneš i natapaš se u tome bar pet minuta. oboljelo mjesto mazati uljem od kantariona (staviti na to gazu, jer kantarion ostavlja fleke). može se mazati i bilo kojom mašću iz apoteke. kantarion za čj i ulje kantariona i sve navedene čajeve imaju u apotekama.
kad se jednom dobije hemeroide, vjerojatnost ponavljanja nakon njihovog povlačenja je velika, pa to treba stalno održavati, a naročito vježba, kako ste već rekli, ali osim toga još i ciljana vježba, a ne samo općenito održavanje kondicije.
vrlo je važno uvježbati mišiće područja međice, tj. oko rektuma, kao i trbušne mišiće.!!!! to pomaže najviše, i sprječava ponavljanje problema. te vježbe je teško izvoditi kad je upala u tijeku, trebalo bi čim se bolovi smire, početi s vježbanjem, i to bi trebalo prijeći u naviku.
ovako: stisneš kao da ti se piški, zadržiš brojeći do pet, pa pustiš. ponavlja se u serijama od 20 stiskanja, i to više puta na dan. u početku ide teško, kasnije se mišići uvježbaju.
vježbe za trbušne mišiće i stražnjicu svi znaju, pa ne teba opisivati.

nikako nije dobro sjedati ili nasljanjati se na radijator ili peć niti koristiti prevruću vodu za pranje. nikako nsiu dobra sjedala u autu koja imaju ugrađeno grijanje.
kod dugotrajnog sjedenja, povremeno se sjetiti i vježbati ili bar na kratko stisnuti mišiće debelog mesa i međice i držati ih napete. kad su ti mišići labavi, sve "ispada". trbuh je kao mješina i sav njegov sadržaj pritišće prema dolje, ako nema mišića da to drže, mora negdjee ispadati...nakon hemeroida, mogli bi u poznijim godinama, uslijediti problemi s inkontinencijom, tj. nemogućnost zaržavanja mokrenja, iz istog razloga, jer su mišići previše slabi da bi držali potrebnu napetost, a crijeva, i ostali organi pritušću prema dolje na mjehur.

_________________
Bitno je očima nevidljivo


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: pet aug 24, 2007 3:24 pm 
Offline
Početnik

Pridružen/a: uto aug 14, 2007 12:26 pm
Postovi: 15
Lokacija: Zagreb
imam taj problem vec godinama, lijecnik mi je preporucio operaciju ali nekako se na mogu odluciti. Higijena je definitivno najvaznija, a od prije tjedan dana poceo sam koristiti i koloidno srebro. za sada nema nekih promjena (vjerojatno je jos prerano9, no javit cu rezultat ako ga bude.

_________________
Ivica20


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: sri aug 29, 2007 8:14 pm 
Offline
Član foruma

Pridružen/a: ned mar 11, 2007 9:39 pm
Postovi: 74
Od svog zadnjeg posta sam imao gadnu upalu hemeroida koja me je, većim ili manjim intenzitetom, držala duže od mjesec dana. Ponesen time da već godinama nisam imao većih problema sa hemoroidima, sjedio sam preko sat vremena na betonu da bi već slijedeći dan počeli problemi. Prvo je dva tjedna vraški peklo, a onda još tri krvarilo kod svake stolice i to prilično. Probleme je još najviše potenciralo pregrijano sjedalo u autu u ove prevruće ljetne dane. Kada sam na sjedalo stavio bijelu plahtu svi problemi su nestali za nekoliko dana. Masti, ćajevi i ostalo je samo smirivalo posljedicu, a pravo riješenje je, očigledno, bilo ukloniti razlog.

Znači, izbjegavati rizične situacije (sjediti na hladnom, vlažnom ili pretoplom) je najvažnije.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Hemeroidi
PostPostano: čet nov 08, 2007 10:12 pm 
Offline
Početnik

Pridružen/a: sri nov 07, 2007 4:53 pm
Postovi: 2
tom je napisao/la:
Sta najbolje pomaze protiv hemeroida (vanjski hemeroidi). Ima li kakav dobar alternativni lijek. Citao sam da je dobra svinjska cista mast, ali neznam koliko je to sigurno.


Mene je mast spasila. Naime neki dan kad su mi se probudili hemeroidi, ja sam izišla na ovaj forum i pročitala ovu Vašu poruku. Imala sam masti i odmah upotrijebila. Do navečer mi je već bilo dobro. Sada mi je odlično. Više me nikako ne bole i mogu reći da je taj problem riješen.
Mažite svaki dan i po dva puta, naravno prvo mlakom vodom prati bez sapuna. Još više pomaže ako uspijete i gurnuti masti unutra u čmar. Sretno i nećemo si zahvaljivati , nego narod kaže neka se samo zahvali kad pomogne.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: sri dec 19, 2007 12:47 am 
Offline
Početnik

Pridružen/a: pon nov 12, 2007 12:18 am
Postovi: 18
Lokacija: Zagreb
Nenad Roso ima neku spravicu...


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: pet maj 02, 2008 4:10 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: sub mar 08, 2008 8:50 pm
Postovi: 164
Lokacija: Matrix
Ja sam imao probleme sa hemicima dosta,i operirao sam ih.

Ali ako se nastavi sa lošim navikama, jedenje teške hrane ,nekretanja vračaju se najvjerojatnije.

ALI NE preporucujem operaciju nikako ,2 tjedna skoro sam nesnosne bolove proživljavao.

Boli kao vrag,pio sam neki Ketanol kao bombone i nije pomagalo baš puno.

Operacija je katasrofa prvo te ubode doktor sa anastetikom u guzicu pa zaveže sa malim gumicama te hemeroide.

Tjedan dana treba da gumice ispadnu ,i onda ih pali sa strujom.

GROZNO,jako sam požalio što sam išao na operaciju iako se sad zdravije hranim i situacija je ok.

Tako da ne preporučam operaciju ako nemate visok prag podnošenja boli.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: sub maj 03, 2008 3:51 am 
Offline
Početnik

Pridružen/a: uto aug 07, 2007 12:21 pm
Postovi: 3
Lokacija: predaleko
Molila bih ako neko zna kako alternativnom medicinom lijeciti fisure
analnog kanala. Doktor preporucuje operaciju.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: sub maj 03, 2008 11:28 am 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: sub mar 08, 2008 8:50 pm
Postovi: 164
Lokacija: Matrix
Operacija uklanja izraste/ranice(fisure i hemeroide) ,ali ne liječi uzrok tako da ja ne preporučujem operaciju.


Uzrok hemeroida je sjedenje dugotrajno(vozači i sl.),nezdrave navike (kriva hrana i nekretanje) te nehigijena(pranje anusa nakon velike nužde).

Dok kod fisura je valjda največi uzrok tvrda stolica.

Uglavnom mislim da treba unosit više vlakana (iz voča npr. smokve ,šljive itd.) ,jest integralne žitarice i lakšu hranu( bez mesa npr. svinjetina i sl. masno) najbolje puretina i piletina (ili najbolje uopče bez mesa) ,sve to da bi se dobila mekša stolica.

Naravno trebalo bi barem 3 dana u tjednu vježbat redovito da se potiče probava.

Mislim da bi kod ovog pomoglo KOLOIDNO (IONSKO) SREBRO,jer je fisura otvorena rana pa bi mazanje moglo pomoči i ubiti bakterije te možda pomoči da rana zacijeli.

Toliko od mene. :)


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Hemeroidi
PostPostano: pet nov 13, 2009 7:02 pm 
Offline
Početnik

Pridružen/a: pet nov 13, 2009 6:57 pm
Postovi: 1
Hemeroidi su otečene, ali normalno prisutne krvne žile u i oko anusa te donjeg dijela rektuma (zadnje crijevo), proširene pod pritiskom, slično kao kod proširenja vena na nogama. Prema nekim istraživanjima u svijetu bilježi se porast problema sa hemeroidima koji se nerijetko pretvaraju i u zloćudne oblike. Porast se bilježi ne samo kod starijih već i kod mlađih generacija (sjedenje pred kompjuterom i nedovoljna fizička aktivnost) tako da se ovom zdravstvenom posvećuje sve veća pažnja. :glasses7:

_________________
Postoji lijek
http://www.hemmroidsblog.com/


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Hemeroidi
PostPostano: pet nov 20, 2009 2:16 pm 
Offline
Početnik

Pridružen/a: pet nov 20, 2009 2:06 pm
Postovi: 1
Operacije definitivno nisu riješenje postoje i druge bezbolne metode
mislim na alternativne načine al ne na svinjsku mast kako neki ovdje pričaju
Govorim to iz vlastitog iskustva

_________________
http://velebit05.hemor.hop.clickbank.net


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Hemeroidi
PostPostano: sub nov 21, 2009 7:44 am 
Offline
Član foruma

Pridružen/a: čet dec 18, 2008 1:03 pm
Postovi: 269
Mali je napisao/la:
Operacije definitivno nisu riješenje postoje i druge bezbolne metode
mislim na alternativne načine al ne na svinjsku mast kako neki ovdje pričaju
Govorim to iz vlastitog iskustva


A te metode su?

.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 47 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju.


Powered by phpBB © 2010 phpBB Group
BH (BIH) by Šehić Nijaz