Sada je: sub jul 19, 2025 8:59 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 68  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: značenje sna
PostPostano: sri maj 02, 2007 1:40 pm 
Početnik

Preksinoć sam sanjao san koji si ne mogu objasniti pa bih molio za malo pomoći.

Dakle, nalazim se u prostoriji koja me podsjeća na školski hodnik i okružen sam gomilom ljudi koja trči u istom smjeru. I ja trčim s njima. Nemam pojma zašto trčim niti gdje trčim, jednostavno trčim i osjećam da me netko stalno snažno udara u desnu potkoljenicu kao da me hoće saplesti i srušiti. Ali to mu/joj ne polazi za rukom/nogom, a ja nastavljam trčati i kada mi već dosadi to udaranje, stajem i preda mnom se pojavljuje ženska osoba sa dosta poružnjenim licem za koju, kada sam je vidio pred sobom, sam "znao" da me je ona udarala i pokušala zaustaviti. I ona meni nešto govori i to je to.

San je možda malo blesav, ali ja mislim da mi podsvijest nešto pokušava reći ili ukazati na nešto što ja ne prepoznajem u budnom stanju. Ta žena koju sam usnio je u stvarnom životu jedna od mojih nadređenih u ustanovi u kojoj civilno služim vojsku. Ja sam bio dosta zainteresiran za nju, ali sam shvatio da bi njoj bilo dosta neugodno zbog toga što je ona par godina starija od mene. Što meni nije nikakav problem. Čak nije htjela otići sa mnom na kavu što mi se desilo prvi put u životu :shock:

Dakle, ako netko hoće, nek pokuša sa tumačenjem...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 02, 2007 3:35 pm 
Administrator

Citat:
Dakle, ako netko hoće, nek pokuša sa tumačenjem...

Mislim da jedino pravo značenje možeš jedino ti sam sebi odgonetnuti. Nitko osim tebe nezna točno kako i na koji način ti razmišljaš, dubine tvoje psihe i slično, pa bi možda savjetovao meditaciju za saznavanje odgovora na svoja pitanja. Probaj sam sebe zapitati, kontemplacijom pokušaj saznati što bi to bilo i dati si ispravne odgovore.

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 02, 2007 6:31 pm 
Moderator

Snovi su jedan od nacina na koji nase vise Ja/nasa dusa/nesvesno/Jastvo komunicira sa budnom svescu. Veoma cesto imaju kompenzatorsku funkciju i naglasavaju one aspekte koje je dnevna svest sklona da zanemari i za koje nesvesno „smatra“ da su veoma vazni na daljem putu individuacije.

Individuacija je proces razvoja licnosti i njen je cilj povezivanje sa centrom (Jastvom, visim Ja), razvoj celovitosti preko neke vrste balansiranja glavnih parova suprotnosti, fuzije, gradjenja veza izmedju ove nase dve mozdane polutke, povezivanje obe sfere psihe, svesnog i nesvesnog tako da medju njima bude omogucen slobodan protok energije.
Celina je nedostizan ideal i nesvesno nikada ne moze u potpunosti postati svesno; ali to je tako sa idealima, oni su prosto putokaz na putu.

Nezavisno od ovih snova: danasnji covek je potpuno ospoljen, gotovo u potpunosti identifikovan sa kolektivnim svesnim; identifikovanje sa Personom, drustvenim aspektom Ja, gotovo da postaje opsta pojava, a rec je o ozbiljnoj stranputici u razvoju licnosti. To danasnjeg coveka ostavlja izlozenog na milost i nemilost nesvesnim aspektima svoga bica, koji deluju, nezavisno od toga da li smo mi spremni da se bavimo njima ili ne. Dobar deo neuroza (a i zivotnih udaraca) je posledica dejstva nesvesnog sa ciljem da se postigne balans i ravnoteza.

Jack je u pravu; snovi doduse zaista pokazuju veoma prepoznatljive obrasce, fascinatno prepoznatljive obrasce, ali dnevna svest ih mora sama preraditi, prepoznati, otkriti njihovo znacenje za svoju trenutnu situaciju. Ovo je put za individualce.

U pogledu prepoznatljivih obrazaca (koje treba povezati sa licnim iskustvom): prvi simbol je takozvani „circumambulatio“, kruzno gibanje. To je grupa ljudi (razliciti, neintegrisani delovi tebe) koji se krecu u jednom pravcu: mesanje, kruzenje oko celine, tokom koga iz „grubog, necistoga Jednog, nastaje najcisce suptilno Jedno“.
Prosto, pokreti bica, koji treba da dobiju oblik kruznog kretanja i da budu usmereni ka centru.
Ovaj osnovni simbol se u snovima moze manifestovati na veoma mnogo razlicitih nacina u zavisnosti od „poruka“ koje nesvesno „zeli“ da prenese ili jednostavno da manifestuje. Ja bi u jednom trenutku trebalo da odredi pravac ovog gibanja, smer, jer Ja je centar dnevne svesti.

Tokom tog gibanja javlja se lik Anime. To je zenska energija u muskarcu. Nasa psiha je, naime, celovitost, ona ujedinjuje sve osnovne polaritete, ona je sveukupnost, dok je dnevna svest diferencirana. Nesvesno muskarca zbog toga po pravilu nosi obelezje „zenske“ psihicke energije, nesvesno zene obrnuto. Anima je u snu predstavnik nesvesnog. To je cudan lik, koji moze biti veoma blagotvoran i moze povezati psihu muskarca sa njegovim visim Ja, njegovim Jastvom (to i jeste njena funkcija), ali i veoma destruktivan: sirene, Lorelaj su samo neki primeri destruktivne Anime, koja povlaci u ne-bitak. Zbog toga Svetlost (dnavna svest) mora vladati svime. Ako zanemarimo Animu, ona se u snovima javlja u vidu ruzne, na neki nacin nedostojne zene.
Ova Anima te uza sve jos i udara u cevanicu i pokusava da te saplete. U desnu cevanicu, sto je simbol za racionalni deo naseg bica. Rekla bih da Anima zeli da poruci da je vazno uzeti u razmatranje tu drugu, manje svesnu stranu svoje prirode, emocionalno, kao i sve ono sto pripada desnoj hemisferi mozga i napraviti neku vrstu fuzije.

Manifestacija simbola bi trebalo da dozivi promenu kroz seriju snova, kako ovo „kolo“, tako i zenski lik. Svoje puno znacenje snovi dobijaju tek u serijama, ali ih je onda potrebno beleziti i pratiti.

Licna prica ima svoje mesto u snovima i san sigurno nosi poruku i u vezi sa njom.

U vezi sa Animom i Animusom: to da nosimo suprotni pol u sebi ne znaci da treba da postanemo neki androgeni. To su psihicke funkcije i njihova je uloga „komunikacija“, veza sa Jastvom. Vazno je da se ova energija prepozna i prihvati i na taj nacin postigne balansirano stanje, jer potisnuta psihicka energija pronalazi krajnje nepredvidjene (i ne uvek prijatne) nacine da se ispolji.

Medjutim, da se vratim na ono sto je rekao Jack. Ovo je samo par napomena uz nadu da ti mogu pomoci da rastumacis svoje snove. Ako zelimo da se bavimo snovima, najvaznije je da dnevna svest prepozna znacenje simbola za sebe i sama uspostavi veze, jer i pored toga sto se javljaju prepoznatljvi obrasci, oni su u najvecoj mogucoj meri licni.

Do vece integrisanosti, celovitosti i svesnosti. :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 03, 2007 9:59 am 
Početnik

Evo i mene sa jednim snom kojeg sam nedavno sanjala.

Našla sam se na putu za negdje, u prvom trenu nisam znala kuda idem, kao da sjednete na bus a ne znate kuda on vozi.
Ali ja sam išla pješke, bez nakane, kao da me je nešto poslalo.
Nakon kratko vremena sam shvatila da idem u mjesto gdje sam stanovala prije gotovo 30 godina i u kojem od tada nisam bila.
Obradovalo me to što putujem tamo.
Krajolik kojim sam hodala nije bio realan, jer sam putovala kroz šume, brda, kraj vode ( nigdje ceste, ni naselja), mjenjali su se klimatski uvjeti i kad sam vidjela snijeg i zaleđene stazice shvatila sam da se izmjenjuju godišnja doba i da ustvari putujem u prošlost.
Konačno sam u daljini ugledala naselje, tu sam stala jer sam znala da je godina u kojoj sam se rodila i da mene u tom mjestu tada nije ni bilo.
Tu san završava, ne budim se nego jednostavno kraj, bez bilo kakvih emocija, jedino spoznaja da je godina u kojoj sam rođena.

Sve bih mogla povezati, ali ne mogu povezati zašto se vraćam u godinu rođenja?
I to da sam stala ima smisao, jer to nije mjesto u kojem sam rođena.
Imam osjećaj da je bitno značenje ovog sna, a djeluje mi tako kompliciran za razumjeti.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 03, 2007 8:46 pm 
Moderator

Povratak u detinjstvo je cest motiv i javlja se u najrazlicitijim oblicima.
Dozivljaji iz detinjstva su primljeni detinjom, jos neizdiferenciranom svescu, praceni decijim emocijama, neposredni su i snazni. Nasa secanja iz tog ranog perioda nisu samo „informativna“, vec u sebi nose atmosferu, emotivne naboje, nose citavu sliku o svetu, dozivljaj sveta, jednu drugaciju percepciju, koja u nama egzistira nenarusena paralelno sa nasom „odraslom svescu“.
Setiti se znaci ponovo doziveti i na neki nacin preraditi ove uspomene, povezati ih, integrisati ih u odraslu svest.

Snove mozemo posmatrati kao pomocno sredstvo u introspekciji. Mogu da pruze signale, putokaze, neku vrstu dijagnoze stanja nase svesti.

Medjutim, snovi nekada jednostavno prikazuju pokrete nase psihe/nase duse. Mozda je ona ta koja se vraca u proslost, „seca“, odnosno ponovo dozivljava, obnavlja secanja, integrisuci ih u zreliju svest odraslog coveka. To je delovanje samoregulisuceg centra. A rekla bih da i povratak u godinu rodjenja, dokle nasa svesna secanja ne sezu, govori u prilog tome.
To ce se verovatno vec pokazati, ili u nekim realnim situacijama ili u nekoj seriji snova, ako se oni prate.

Ali nekada je za dnevnu svest zaista dovoljno da posmatra.
I uziva u sumama, zaledjenim stazama, vodi. Cudesnom krajoliku nase duse. :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet maj 04, 2007 9:41 am 
Početnik

Slično i ja razmišljam, samo me zbunjuje zašto se moja duša u ovom trenu podsjeća na to kada sam rođena.
Kao da je u pitanju nekakva regeneracija, ili ponovno "učitavanje".
A možda je poruka da bih trebala više boraviti u prirodi, što zadnjih godina ne radim i baš mi nedostaje :P

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet maj 11, 2007 4:34 pm 
Početnik

ja se mrzim ujutro sjecati sna jer svaki al ama bas svaki san dozivim sa nekim osjecajem nelagode...kakva god tema sna bila..i ako ga se sjecam ujutro odrazi mi se kako na fizicko stanje..ili imam rane od pucnjave aviona..ili sam oznojena i srce mi lupa jer sam u snu trcala negdje, tako i psihicke jer me cijeli dan muci taj isti san :roll:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jun 06, 2007 8:08 pm 
Moderator

Izgleda da se ovo sa paralizom prilikom budjenja zaista ponavlja, zaista me kopka sta je u pitanju.
San od jutros:

Lucidan san, ja inace gotovo da nemam lucidne snove. Dakle sanjam, kao navodno se budim, ali sasvim drugacije nego kada se inace probudim u snovima, prosto sam tu i „vidim“ nekoga pored sebe. Taj neko je kao lutka, potpuno nepokretan. Pokusavam da ga uhvatim za ruku, da ga dodirnem, ali sama ne mogu da se pokrenem, potpuno sam paralizovana. Svim snagama pokusavam da dotaknem tog nekog, njegovu ruku, medjutim ni makac, totalna paraliza. Onda se zaista budim i „vidim“ na trenutak da je moja ruka, ruka moga tela, u istom polozaju kao ona ruka koju sam pokusavala da dodirnem, da je to ta ruka koju sam pokusavala da dodirnem.

Nije mi prijao ni san, ni budjenje, citavo prepodne sam bila kao smlavljena, potpuno na off-modu.
Sada je vec mnogo bolje, energetski nivo se u medjuvremenu normalizovao.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jun 06, 2007 9:39 pm 
Član foruma

Arja je napisao/la:
Izgleda da se ovo sa paralizom prilikom budjenja zaista ponavlja, zaista me kopka sta je u pitanju.
San od jutros:

Lucidan san, ja inace gotovo da nemam lucidne snove. Dakle sanjam, kao navodno se budim, ali sasvim drugacije nego kada se inace probudim u snovima, prosto sam tu i „vidim“ nekoga pored sebe. Taj neko je kao lutka, potpuno nepokretan. Pokusavam da ga uhvatim za ruku, da ga dodirnem, ali sama ne mogu da se pokrenem, potpuno sam paralizovana. Svim snagama pokusavam da dotaknem tog nekog, njegovu ruku, medjutim ni makac, totalna paraliza. Onda se zaista budim i „vidim“ na trenutak da je moja ruka, ruka moga tela, u istom polozaju kao ona ruka koju sam pokusavala da dodirnem, da je to ta ruka koju sam pokusavala da dodirnem.

Nije mi prijao ni san, ni budjenje, citavo prepodne sam bila kao smlavljena, potpuno na off-modu.
Sada je vec mnogo bolje, energetski nivo se u medjuvremenu normalizovao.

Možda ti je neki entitet uzimao energiju dok si spavala. Činjenica je da smo, dok spavamo, izloženi svakakvim entitetima i sl. te je poželjno napraviti nekakvu zaštitu prije spavanja ili sl.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jun 07, 2007 6:37 pm 
Administrator

Možda je bilo vantjelesno iskustvo i sebe si vidjela kao to drugo tijelo. Možda si sama sebe projicirala kraj sebe... ako me razumiješ što hoću reći...

Uglavnom, vidim da je bilo potrebno dosta energije koja ti je najvjerojatnije kasnije nedostajala...

Heh, nedaj se... ne zaboravimo finoću napada OPS 4D, njihove tehnologije, njihovu pronicljivost... sve su dotjerali do savršenstva kod toga... ne kažem da jest napad, ali je i moguće da jest.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jun 07, 2007 11:54 pm 
Moderator

Citat:
Možda je bilo vantjelesno iskustvo i sebe si vidjela kao to drugo tijelo. Možda si sama sebe projicirala kraj sebe... ako me razumiješ što hoću reći...

Uglavnom, vidim da je bilo potrebno dosta energije koja ti je najvjerojatnije kasnije nedostajala...

Tako i ja na to otprilike gledam. "Probudila" sam se pre nego sto sam se "vratila".

Ni ja ne bih iskljucila ovo sa napadom, ili kako moonlight kaze "kradjom energije", pogotovo zbog tog ogromnog energetskog gubitka.
Ali me taj fenomen paralizovanosti zaista zanima.

Citat:
Heh, nedaj se...

Ma, ne dam se, nemaj brige :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jun 17, 2007 12:55 am 
Član foruma

poz svima :D ja sam novi na forumu , imam 17 godina , skoro , zovem se Marin i živim u Dubrovniku , toliko o meni .

Svi mi tražimo sebe , svijetlost , ljubav , cilj (what ever :P ) a ovaj forum je super način dijeljenja svojih iskustava i samoga sebe sa drugima , zbog čega smo svi mi ovdje. Moram početi svoje učestovanje na ovom forumu nečime , a pošto se u zadnje vrijeme malo više bavim snovima (čak sam ih počeo i zapisivat) ispričat ću vam jedan , po meni jako neuobičajeni san.

Sanjao sam kako umirem , ali što je jako čudno , umirao sam kao 3 različite osobe i bilo je jako realno .Ne sijećam se detalja , ali znam da sam prvo umro kao neki muškarac , onda opet isto , i na kraju kao neka žena .Pao sam na pod , izgubio svijest , i predamnom je ostalo samo crnilo , osjetio sam zujanje ...tad sam se probudio. 3 stvari su čudne :
1 umirati kao 3 različite osobe zaredom
2 zadnja osoba je ženskog spola ( a ja sam muško 8) )
3 nisam osjećao nikakav strah nego sam čak bio sretan što umirem (us snu sam htio što prije završit s tim umiranjem i što prije prijeći na drugu stranu :P)
ako se nekome komentira , slobodno :D

hvala

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jun 17, 2007 4:34 pm 
Administrator

Pozdrav Nix, dobrodošao!

Možda si se sjetio svojih prijašnjih umiranja ( u prošlim inkarnacijama ). Dešava se to... tko zna koliko si puta bio "muško", a koliko "žensko"?

Obično je to otprilike sličan broj ( ali i nebitan ), jer bitno je naučiti te lekcije iz tih životnih ciklusa.

Dakle, možda je tvoj san bio samo trenutno otvoren "prozor" u doživljaje svojih drugih "Ja" koje si već negdje/nekad proživio.

Inače, snovi mogu biti odlični pokazatelji "puta", ali i vrhunski obmanjivači naše svijesti ( kroz njih je lako manipulirati ljudima ). Zato - možda i nije toliko bitno što sanjamo, jer pravih znakova na putu ima i u našoj okolini u "dnevnom" periodu realiteta.

Bilo kako bilo - super je što si iznio svoja iskustva! =D>

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto aug 28, 2007 8:24 pm 
Član foruma

Opisacu sta se meni sinoc desilo. Legla sam uvece da spavam i nisam bas odmah mogla zaspati (bio je pun mesec a na mene deluje u smislu da sam razdrazljivija i ne mogu spavati) i tako sam razmisljala sta cu sutra raditi i konkretno sam planirala kako da napisem neki teskt na jednom forumu.
Proslo je neko vreme i ja sam se zadubila u to moje razmisljanje i odjednom sam postala svesna da se istovremeno desava jos nesto. Naime u toku tog istog perioda ja sam u nekim drugim 'nezavisnim' mislima razgovarala sa jednom osobom. To je bio covek stariji, crna kosa, imao je nekakvu kapu na glavi. Ja sam bila niska u odnosu na njega i gledala ga podignute glave. On mi je nesto govorio strogim glasom i ja sam samo klimala glavom kao u fazonu - poslusacu sve (izgledalo je kao da mi naredjuje zapravo). Nazalost nisam mogla da se setim sta mi je on govorio mada sam sigurna da sam samo sekund pre znala.
Posle toga sa skocila iz kreveta i pokusavala sebi razjasniti sta se zapravo dogodilo. Bilo je kao da sam gledala istovremeno 2 filma. Pitam se gde sam zapravo bila ja? Da li je moguce da je jedan deo mene spavao i sanjao a drugi razmisljao o necemu? Ja sam sigurna da nisam zaspala (da sam zaspala ne bi sigurno videla nikakvu nelogicnost u svemu ... kod mene se desavaju mnogo cudnije stvari u snovima pa se ne uzbudjujem). A i onaj tekst sto sam smisljala, secam se svega i skroz je logicno i verodstojno mom budnom stanju.
Kao da sam bila na 2 nivoa svesnosti i dozivela istovremeno razlicite tokove misli.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto aug 28, 2007 9:57 pm 
Član foruma

Citat:
A i onaj tekst sto sam smisljala, secam se svega i skroz je logicno i verodstojno mom budnom stanju.
Kao da sam bila na 2 nivoa svesnosti i dozivela istovremeno razlicite tokove misli

Moguce,a moguce da si postala svjesna nekog trenutka u mladosti kojeg si zaboravila(blokirala)radi neceg sto te tad povrjedilo.Pokusaj se dovesti u isto stanje(ako te nesto boljelo pokusaj zamisliti da te i sada boli ili razmisljaj o istim problemima,sjeti se svega) kao tu vecer i pokusaj dozivjeti isto. :thumbup:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto sep 04, 2007 10:32 pm 
Moderator

Citat:
Da li je moguce da je jedan deo mene spavao i sanjao a drugi razmisljao o necemu? Ja sam sigurna da nisam zaspala (da sam zaspala ne bi sigurno videla nikakvu nelogicnost u svemu ... kod mene se desavaju mnogo cudnije stvari u snovima pa se ne uzbudjujem). A i onaj tekst sto sam smisljala, secam se svega i skroz je logicno i verodstojno mom budnom stanju.
Kao da sam bila na 2 nivoa svesnosti i dozivela istovremeno razlicite tokove misli.

Jedan moj prijatelj to stanje ilustrativno i duhovito opisuje: umesto jaja imas ljusku, belance, zumance posebno. :wink: Jedan deo moze da posmatra sta radi drugi.

Postovaoci Kastanede bi verovatno rekli svest u energetskom telu, ako se ne varam.

Jako je nezahvalno i pokusati da se interpretira sta je ovde u pitanju. Medjutim, dozivljavanje dva nivoa svesnosti paralelno jeste moguce. Ponekad mozemo svesno da postignemo izvesne naznake tog stanja kada uspemo da prebacimo „sebe“ u stanje posmatraca, da usred dnevne vreve budemo tihi u sebi (dakle, koliko-toliko obuzdamo svoj majmunski um). Osecamo ‚budjenje’/postojanje ... necu reci ‚vise’ ... druge svesti i istovremeno obavljamo svakodnevne poslove neometano.

Meni se to u nesto intenzivnijem obliku dogodilo dva puta. Prvi put veoma intenzivno, bez namere, u jednoj pomalo specificnoj prilici i bilo praceno poprilicnim iznenadjenjem. Nije bilo prijatno. Drugi put nedavno, u ulozi „posmatraca“, postepeno, blago, mnogo, mnogo manje jasno/intenzivno ali postojano. I vazna stvar: nisam se osecala disocirano - podeljeno - kao prvi put (kao sto si se i ti verovatno osecala), vec sam u tome bila jednostavno prisutna. Divno stanje: mir koji nije nepokretnost, spokoj koji nije ravnodusnost, radost koja nije banalna, dinamika koja nije uzrujana, ucesce u svemu bez proizvoljnih emocionalnnih reakcija... prisutnost. Pa se zatim vratilo u „normalu“. :? Pa se nesto nadam da ce od tog mog up&down nekako biti nesto. :mrgreen:

Mislim da na listi ima nekoliko njih koji to mogu da opisu mnogo sigurnije i uz puno vise detalja.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 30, 2007 11:58 am 
Član foruma

Neki dan sam sanjao nesto sto je bilo kao neki akcijski James Bond stil sna 8) .Uglavnom morao sam proci raznorazne prepreke da bi dosao do cilja.Naravno,sve sam prosao i evo mene u jednoj ogromnoj prostoriji za sastanke(cinilo mi se da je u pozemlju) sa jos 7-mero ljudi.Uglavnom,iscekivanje je bilo jako.Kaj sad,znamo da smo sve prosli kaj je to sad?I pojavi se celavi tip sa naocalama koji je poceo govoriti:"Vi koji ste prosli zasluzili ste ovo saznati."I tip pocinje iz neke kao torbe uzimati ...............nekakve stvari.Kad sam skuzio sta radi i sta govori poceo sam se,tiho,smijati jer sam skužio da se nalazim na klasicnoj prezentaciji!!!!!!! Razmisljanje mi je bilo tad:"Nemogu vjerovati sto sam sve prosao samo da bih slusao neku prezentaciju nekakvih obicnih proizvoda za kucanstvo!"To sam htio reci osobi koja je bila samnom,ali ona mi je ukazala na ostale sudionike prezentacije kako uvjerljivo slusaju ovog celavog tipa.
Taj mi san nije dao mira,neznam radi cega,sve do danas.Sad imam odgovor na njega.I najdosadnije stvari mogu postati uzbudljive ako se doda malo maste. :occasion5:

Vrh

Naslov: pozdrav ljudi
PostPostano: pet okt 12, 2007 12:29 pm 
Početnik

Evo javljam se prvi put ,na predhonim stranama sam prochitao interesantne snove i zanimljiva iskustva.Medjutim imam pa pitanja.U nekoj od prethodnih poruka sam prochitao o umiranju u snovima.Meni se desilo nesto slichno da sam tri put umro u toku noci (desilo se to na bozic 1998 god) na trenutak se osetio jak bol a onda veliko olaksanje a zatim utonem u mrrak.Sta mislite o umiranju u snovima
1.Pitanje drugo sta misite o sanjanju andjela ,smrti i samog boga.
Chesto sanja takve entitete.Jedne noci sam sanjao andjela smrti(ili samu smrt kako vec hocete)nosila je crni plasht,kosu u ruci i govorila je dubokim glasom (strasno jezivim - opasno sam se uplasio)rekla je podji sa mnom ,ja sam posao.povela me je u sobu mojih roditelja.A zatim sam se probudio.
Moje drugo iskustvo -da sam jednom prilikom sanjao boga.U snu sam u pozorishtu gde se i bog nalazi .On prima na razgovor sve koji zele da ga vide.Ulazim u jednu sobu gde za okruglim stolom sede bog (starac sda belom bradom i sa dve osobe levo i desno od njega .Mislim da smo prichali dosta dugo - mada se samog razgovora ne secam.
2.Jos jedno pitanje - sta mislite koja je simbolika krvi u snovima.
Pre jedno dve nedelje sam sanjao kao su zidovi u mojoj sobi pacheli da krvare na svim zidovim je pochela da se sliva krv.U svim mogucim sanovnicima sam prochitaoi da sanjanje krvi nije dobar znak.
Od mene toliko za prvi put.Chujemo se uskoro,veliki pozdrav od mene :D .

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet okt 12, 2007 7:49 pm 
Član foruma

Azraele pobratime đe si se ti to zaputio. Pazi snovi, odnosno ono čega se ti sjećaš iz svijeta astrala, jesu simbolični jer se tvoja svijest brani od nerazumljivog praveći srazmjerno razumljive prizore. E đe si ti to bio i sa kim si pričao ne znam. Morao bi pripaziti sa kim se družiš a naročito se ne opredjeljuj ni za što.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet okt 12, 2007 8:05 pm 
Član foruma

Snove te vrsta ima puno Darkera.Malo smanjiti tu vrstu glazbe i tu i tamo na sebe navući sivu boju. :wink:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 68  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.