Sada je: čet mar 28, 2024 11:06 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 12 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Samansko putovanje - "Shamanic journeying"
PostPostano: sri apr 16, 2008 4:13 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: pet maj 12, 2006 9:18 pm
Postovi: 79
Ne znam da li je problem sto postavljam na ovom mestu . Ako je forum pogresan molim admin-a da prebaci gde pripada.

Da li neko moze da kaze da li je bezbedno raditi ovo kod kuce(Istina vec sam probao ) Da li je za ovo potreban neki vid zastite?

Ovo je jednostavna vezba za putovanje u takozvani "Donji Svet" radi razgledanja. Vas jedini zadatak je da prodjete kroz tunel, mozda razgledate sta je izvan njega i da se vratite.

Za ovu vezbu vam je potreban Shamanski Bubanj ili kaseta sa snimljenim beat-om, ako koristite bubanjj bice vam potreban saradnik.

Sacekajte da budete smireni i opusteni pre nego sto pristupite vezbi.

24h nemojte uzimati nikakve psihoaktivne supstance niti alkohol

Neophodno je da je vasa koncentracija dobra i neometana a vas um bistar

Jedite laku hranu, ali nemojte nista 4h pre vezbe

Nadjite mracnu i mirnu sobu, izujte cipele, raskomotite se i lezite na pod bez jastuka

Nekoliko puta dobro udahnite opustajuci ruke i noge

Ostanite nekoliko minuta razmisljajuci o predstojecem zadatku

Zatvorite oci i prekrite ih sakom leve ruke

Sada vizualizujte orvor u zemlji koga se secate

Pre nego sto udjete jasno zapamtite detalje

Nalozite pomocniku da pocne da bubnjanje jakim, monotonim, nepromenjljivim tonom i brzim ritmom, ne sme se javiti razlika u intenzitetu ili u intervalima udaraca

Frekvencija od 205 do 220 udaraca u minuti je najbolja kod ovog putovanja

Nakon 205-220 udaraca pomocnik zastaje i posle nekoliko trenutaka udara 4 puta odsecno i jako sto znaci da je vreme za povratak

Jos brzim bubnjanjem treba da vas prati pri prolasku

______________________________________

E sad sta radi noob XD Shaman

Kada bubnjanje zapocne vizualizujte svoj ulaz u zemlju, udjite u njegai zapocnite putovanje. Spustajte se nanize i udjite u tunel i idite sve do kraja tunela ako naidjete na neku prepreku zaobidjite je. N kraju tunela izadjite i razgledajte pejzaz veoma je vazno da NE DONOSITE nista sa sobom. Vratite se istim putem.

Kada izadjete sedite i otvorite oci. Nemojte se obeshrabriti ako ne uspete vec idite u kuhinju i ubijte se ko ratno siroce ;p ... salim se nemoj te se obeshrabriti vec pokusajte ponovo ili promenite ritam bubnjanja.

Razlicitim ljudima su potrebni razliciti ritmovi u razlicitim prilikama!

Kada zavrsite ovu vezbu opisite saradniku sve sto ste videli da ne bi ste zaboravili detalje. Pamcenje ovih detalja je pocetak sticanja shamanskog znanja.


Ovo su fajlovi sa bubnjevima , oba fajla su po ~ 15 min.
http://rapidshare.com/files/60072818/Mi ... -_01_-.mp3

http://rapidshare.com/files/60080432/Mi ... -_02_-.MP3


Ja sam probao sa slusalicama. Da li na ovaj nacin samo zavaravam sebe ili se moze nesto i postici.

Posle prvog pokusaja sam mislio da sve ja moram vizuelizacijom da stvorim , medjutim kao da mi je sve samo dolazilo. Nisam razmisljao o sledu dogajdaja, da sada moram ici tamo i tamo, vec kao da me je nesto vodilo.

Prvo sam zamislio da ulazim kroz neki otvor u zemlju . Nakon toga sam se nasao u tunelu.Sada mi je preostalo da idem putem koji me je odveo do kraja tunela i ulaza u neku sumu. E od ovog trenutka zaista nisam zamisljao , malo sam razgledao prateci put, ali me je nesto navodilo da treba da idem desno unutar sume. Sve me je vodilo po nekoj nizbrdici i tada sam cuo neke sumove i pojavio se medved. Pokusao sam da komuniciram ali odgovore koje sam dobijao su bili klimanje glavom i sapama( kao sto medvedi i rade) . A stalno me je navodio da ga pratim. Doveo me je do nekog potoka,i iduci niz potok stigao sam do nekog malog jezera. A posto sam izabrao sam jedan deo dakle 15 min. cuo sam zov bunjeva za kraj putovanja, pa sam ovde i zavrsio .

Ni dalje mi nije jasno da li je ovo bila moja imaginacija, mada mislim da n ije u potpunosti, ili jeste.

Da li neko ima iskustva sa tehnikama i volio bih da date komentare?


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Samansko putovanje - "Shamanic journeying"
PostPostano: sri apr 16, 2008 5:32 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: uto nov 01, 2005 1:17 am
Postovi: 1377
Lokacija: Justinijana Prima
1979 je napisao/la:
Da li neko moze da kaze da li je bezbedno raditi ovo kod kuce(Istina vec sam probao ) Da li je za ovo potreban neki vid zastite?


Ni dalje mi nije jasno da li je ovo bila moja imaginacija, mada mislim da n ije u potpunosti, ili jeste.

Da li neko ima iskustva sa tehnikama i volio bih da date komentare?

mozesh li dati neki link gde si ovo skinuo da se opshirnije upoznam

sa ovim tehnikama nemam iskustva,al' evo,ovih dana imam malo vishe vremena pa cu probati i javiti utiske :)
ko zna,mozda opet sretnem onog starog kineza 8) ,koji se ponekad pojavi da me [-X shto se zamajavam dechjim igricama umesto ozbiljnijim stvarima :D
:love3:

_________________
Теоретичар завере у мировини, технолошки вишак @ КасиЈопеја ДП инк. & стечајни управник @ ХипиШизикМетафизик анлимитид.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: sri apr 16, 2008 6:09 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: pet maj 12, 2006 9:18 pm
Postovi: 79
Evo nekoliko linkova koje sam i ja pronalazio i citao ih.

Ovo je link sa kog sam prebacio tekst
http://magija.12.forumer.com/viewtopic. ... 40&start=0

Ostali linkovi vezani za putovanje..
http://forum.haotika.com/viewtopic.php?f=22&t=976
http://www.innervoiceshamans.co.uk/journey.html
http://www.talkingtospirit.com/shamanic-journey.html
http://www.llewellynencyclopedia.com/article/4294
http://www.serioussilver.com/totemenerg ... minfo.html
http://www.magickaschool.com/forum/view ... 9179552aa1
http://www.kondor.de/findexb.html
http://www.shamanlinks.net/Journey.htm
http://shamanscave.com/articles
http://www.sayahda.com/cycle.htm

To su uglavnom linkovi koje sam uglavnom koristio .

Hvala za javljanje :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: sri apr 16, 2008 6:31 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: ned jan 21, 2007 5:43 pm
Postovi: 1190
Citat:
Da li neko ima iskustva sa tehnikama i volio bih da date komentare?


U suštini, ja kad radim neku od šamanističkih tehnika nastojim primijeniti i tehniku zaštite koju ista ta tehnika preporučuje, ako ju, naravno, preporučuje.

Ovo što si ti radio radila sam, ali bez bubnjeva. I tehnika nije zahtijevala nikakvu posebnu zaštitu. Iako, kratka koncentracija na "sebe u prostoru" je vrlo često dovoljna da te zaokruži kao zaštićenu cjelinu. Meni je istovremeno i izrazito energizirajuća metoda: započneš sklopljenih ruku u području srca, nakon par trenutaka (ili više) koncentracije dižeš sklopljene ruke do čela (ajne) i opet nakon jednog vremena koncentracije (na ruke i dah, naravno), te sklopljene ruke uz udah dižeš malo iznad glave i uz polagani izdah zaokružiš rukama prema dolje stvarajući tako neku vrstu energetskog omotača oko tebe. U principu i R.Monroe i gateway programu radi nešto slično, ali bez ruku, već samo vizualizacijom, a i brojne druge tehnike su vrlo nalik ovoj (plus - minus neki detalji). Poanta može biti zaštita i istovremeno utvrđivanje namjere...

Neki drugi preporučuju da se čovjek "okadi" bilo štapićem bilo osušenim biljem (naravno njihovim dimom), kao zaštitu. Najčešće se preporučuje kadulja/žalfija, a što ne znači da se ne može koristiti i nešto drugo. To bi bile neke od tehnika zaštite, tj. stvaranja posvećenog prostora oko sebe.

I, da, stvari se zaista događaju kao "same od sebe"... kad sam stigla tamo, trebala sam otići na jedno drugo mjesto i kako najlakše nego drito kroz zemlju jednom, drugi put kroz zrak, wow... nadalje, na jednom panju dočekala me jedna ptica koja me odvela do neke spiljice skrivene iza jednog vodopada...

U jednom drugom radu gdje je jedino što se trebalo je zamisliti da sjediš kraj vatre negdje već, gdje hoćeš, i evo što doživjeh:

Sjedim pod drvetom (onaj ginko u parku) ispred male kao indijanske vatrice. Zaštićena sam, neće nitko prolaziti, nitko od ljudi da me zasmeta ili pita što radim. Zaštićena kao nekom prozračnom energijom oko cijelog drveta koja me čini "nevidljivom" za svijet, znači mogu slobodno nastaviti to što radim.
Dolazi netko, neki lik nalik liku ljudskom, ali opet se vidi da nije; uopće nema kosu; sav odaje dojam poput neke "mladice na vjetru koja je preuzela lik ljudskog bića" (no, to sad pokušavam predočiti dojam koji lik ostavlja). Kao istovremeno i sjeda i ja mu nudim da sjedne preko puta mene, malko ulijevo (jer ispred mene točno je vatra; znači on je malo ulijevo od linije ja-vatra). Šta sad? Nudim mu komad hrane ispečene na vatri, nataknute na drveni štapić (poput onog za ražnjiće). On uzima. Odgriza komad, žvače – i iznenađenja li (iako, znam što čini; bar pretpostavka mi dođe u um istog časa) – ispljune natrag na zemlju, sa svoje prednjo-desne strane prožvakano. I to je nastavio tako dok nije nestalo hrane s ražnjića. Kao neka mala bića, koja kao da su out-of-faze obujmljuju te prožvakotine i odjednom, sve skupa nestaje u zemlji, kao da ih je zemlja progutala- Onda me je pogledao, pružio mi štapić, ali mi ga nije dao, već ga je zabio u zemlju u ono isto mjesto gdje je ispljuvavao prožvakanu hranu. Iz vrha štapića je sunuo nekakav uski energetski mlaz ravno u nebo. Moj gost (ili budući domaćin) je nastavio sjediti tako, ne čineći ništa, kao u iščekivanju.
Pomislim da bih i ja trebala činiti isto što je i on učinio. Odgrizam hranu s drugog ražnjića, žvačem ju i onda ispljunem sebi udesno, isto kao što je činio on za sebe. (Moram priznati da mi je prvi poriv bio da ispljunem na isto mjesto na koje je to činio on; ali tada shvatih kao da ne tako; već da činim posve isto što je činio on, i kako je činio – u odnosu na njega; dakle malo ispred i udesno od mene same). Prožvakana hrana je isto tako bila progutana u zemlju, zabih štapić i sune mlaz neke energije, poput silnice, ali ne ode ravno u nebo već se mlaz iz mog štapića spoji s onim iz njegovog štapića stvarajući prolaz. Prolaz iz mog svijeta u njegov svijet, iz njegovog svijeta u moj svijet. Ovog u onaj i onog u ovaj. Što god to značilo. ...

Toliko. Zasad.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Samansko putovanje - "Shamanic journeying"
PostPostano: čet apr 17, 2008 1:21 am 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: uto nov 01, 2005 1:17 am
Postovi: 1377
Lokacija: Justinijana Prima
1979 je napisao/la:
Da li neko ima iskustva sa tehnikama i volio bih da date komentare?

evo probao, :mrgreen:
vezba je kao shto i pishe u opisu:

Citat:
Ovo je jednostavna vezba za putovanje u takozvani "Donji Svet" radi razgledanja. Vas jedini zadatak je da prodjete kroz tunel, mozda razgledate sta je izvan njega i da se vratite.

dakle,potpuno bezazlena(nije bilo starog kineza :mrgreen: izgleda da me pustio da se malo igram :blob: :blob: :blob: )
1979 je napisao/la:
Da li neko moze da kaze da li je bezbedno raditi ovo kod kuce(Istina vec sam probao ) Da li je za ovo potreban neki vid zastite?

ovo shto je navedeno je sasvim dovoljna zashtita:

Citat:
Neophodno je da je vasa koncentracija dobra i neometana a vas um bistar

t.j. ono shto je sen-sei rekla:biti svestan sebe u prostoru
1979 je napisao/la:
Ja sam probao sa slusalicama. Da li na ovaj nacin samo zavaravam sebe ili se moze nesto i postici.

paaa, ne puno,vezba je sasvim ok za pochetnike,dato ti je da razgledash jedan od holodekova ovog ogromnog holograma u kome zivimo,
u odnosu na A.P. i slichne tehnike ovo je neshto kao djachka ekskurzija sa razgledanjem :)
kao u shkoli plivanja,prvo se brchkate u onom najplicem bazenchicu,pa u onom poluplitkom,sa plutom u rukama,pa tek kad nauchite plivati moze u veliki bazen :mrgreen: i na kraju u okean,sa ajkulama :mrgreen:
tako da shto se postizanja tiche,moze ti pomoci u boljem upoznavanju sebe,
ali ako zaista imash nameru biti plivach,za to postoje mnogo ozbiljnije,i zahtevnije tehnike,kao recimo ova na ovoj temi:
http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=423

shto se same vezbe tiche,iskustva sa razgledanja/ekskurzije su svakako individualna,ali ako smatras da ce ti biti od pomoci,mozemo i o tome da prichamo 8)
:love3: :love5: :love3:

_________________
Теоретичар завере у мировини, технолошки вишак @ КасиЈопеја ДП инк. & стечајни управник @ ХипиШизикМетафизик анлимитид.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: čet apr 17, 2008 5:27 am 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: pet maj 12, 2006 9:18 pm
Postovi: 79
@Sen -sei

Za ovu zastitu sto si navela sa preklapanjem ruku... da li je bitno koja ruka preklapa drugu. Znaci da li je leva iznad desne ili obrnuto ?
Sto se tice biljaka, negde sam procitao da i kantarion moze biti od pomoci.

Inace zanimljivo iskustvo sa onim "bicem", da li si imala i ponovni susret ?


@nat

Nisam radio meditacije, ali ne bezim od toga :wink:

Da li i za "Samansko putovanje" postoji ozbiljnija tehnika, a koja se moze obaljati "kod kuce" ..recimo u svojoj sobi 8)


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: čet apr 17, 2008 10:42 am 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: uto nov 01, 2005 1:17 am
Postovi: 1377
Lokacija: Justinijana Prima
1979 je napisao/la:
@nat

Nisam radio meditacije, ali ne bezim od toga :wink:


kao shto rekoh,ova uvodna vezba je ok za upoznavanje sebe,ali da bi sebe-spoznao,meditacija je ne-izbezna :D
namera je reka koja kretanjem sama sebi korito stvara,
tako da,ovako ili onako,uzvodno ili nizvodno,ako je nameravanje iz chistog :love5: odveshce te do izvora SebeSpoznaje :love3:

1979 je napisao/la:
Da li i za "Samansko putovanje" postoji ozbiljnija tehnika, a koja se moze obaljati "kod kuce" ..recimo u svojoj sobi 8)

malo mi nije jasno ovo naglashavanje "kod kuce,..u svojoj sobi" i sl.
denziteti,astralni svetovi nisu taaaaamo negde locirani,
sve je SADA i OVDE,
tako da,sve loshe,a i dobro,ti se moze dogoditi a da tvoje telo uopshte ne napusti "sigurnost" tvoje sobe
svi denziteti se prozimaju kroz isti prostor koji i tvoje telo zauzima,tako da je vrlo moguce da dok sedish za kompom i ovo chitash,u istom tom prostoru prebiva neki 4D entitet,chijeg prisustva nisi svestan jer ti percepcija/svest nije na nivou percepiranja 4D realnosti,
kako podizesh nivo svesti,tako sve bolje percepirash i sve si svesniji kad u istom prostoru ali u drugom denzitetu neko sheta po sobi :mrgreen:
I ta shamanska podela Svetova na Donji,Srednji i Gornji[analogna podeli na Nizi,Srednji i Vishi(tzv hiperspejs) Astral]
nije stvarna vec fiktivna,funkcionalnosti radi,
ti su svetovi na istom "mestu" i preplicu se,
tako da,chak i kod ovako bezazlenih vezbi treba biti veoma pazljiv,jer neiskristalisana namera,kad srce nije chisto a um bistar,moze omoguciti da te neshto privuche/odvuche u te druge Svetove gde se deshavaju stvari mnogo opasnije od pukog razgledanja Donjeg Sveta,i gde se nespreman ne bi trebalo uopshte zakorachiti :twisted:
shto vishe proshirujesh svest/percepciju,to vishe elementi iz tih svetova postaju deo sveukupne slike,i slichice iz tih svetova ce ti biti sve manje "wooow :shock: " a sve vishe "aha 8) "
meni recimo, ovo razgledanje Donjeg Sveta nije bilo posebno uzbudljivo(kao ekskurzija u mesto u kojem vec zivish :) )
jer su stvari koje sam tamo video vec odavno inkorporirane u mojem 3D zivotu ovde,odnosno vec su uklopljene u shiru sliku koju percepcijom obuhvatam,
drugim rechima,
povezivanje sa Prirodom,zemljom,vodom,shamanskim korenima,komunikacija sa biljkama,pticama i drugim raznim zivotinjama je neshto shto mi se uobichajeno deshava u ovom zivotu koji nazivamo "stvarnim"
ionako je sve jedan te isti hologram :mrgreen:

:love3:

_________________
Теоретичар завере у мировини, технолошки вишак @ КасиЈопеја ДП инк. & стечајни управник @ ХипиШизикМетафизик анлимитид.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: čet apr 17, 2008 5:37 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: ned jan 21, 2007 5:43 pm
Postovi: 1190
Citat:
da li je bitno koja ruka preklapa drugu


Nema preklapanja ruku. Radi se o dodirivanju dlanova i prstiju 1 na 1, kao u molitvi.
Kadulja, smreka, borovina, tamjan, sandal... ne znam
Bilo je susreta; jedno vrijeme nisam išla tamo. Vidjet ćemo ...

Ne bih rekla da je to što se naziva „šamansko putovanje“ tek nekakvo povezivanje s prirodom ili povratak prirodi. Da je to jedina svrha šamani (kako oni suvremeni, a pogotovo oni stari) definitivno ga ne bi koristili u svrhe u koje se smatra da ga koriste - savjetovanje, iscjeljivanje, predviđanje... utjecanje na dobrobit života pripadnika zajednice.

Moguće da kod POTPUNO odrađenog šamanskog putovanja i nema neke razlike između njega i doživljaja astralne projekcije. Sve je to put uma „izvan tijela“, a tko će ga znati, možda i unutar njega. O tome se može unedogled raspravljati i opet ne znati. Zato postoji ono što zovemo stavovi i uvjerenja pa smo „sigurni“ u nešto bar jedno vrijeme dok opet ne postanemo „nesigurni“ i sumnjičavi.

Citat:
Da li i za "Šamansko putovanje" postoji ozbiljnija tehnika


Iako si upitao nata, nadovezat ću se i ja. Opisana tehnika JEST Tehnika za šamansko putovanje u ono što nazivaju Donji Svijet.
Što se tiče neke spremnosti ili nespremnosti da se čovjek prihvati svega ovoga, pa nespremni smo došli i u ovaj svijet. Ništa čak i nije onakvo kakvim izgleda ili kakvim se prikazuje. Čovjek nikad nije spreman. Uglavnom pregrize pa skoči. I onda pribavi sav mogući oprez u sebi i obraća pažnju na sve što mu se događa.
Da ne duljim...


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Samansko putovanje - "Shamanic journeying"
PostPostano: čet sep 02, 2010 12:16 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: ned jan 18, 2009 1:39 pm
Postovi: 127
smatram da za bavljenje šamanizmom i ovo putovanje koje si naveo nije potrebna neka zaštita, ovo šamansko putovanje je opisano u Harnerovoj knjizi "Put šamana"...dobro je da 24 sata od "putovanja" ne konzumirate alkohol niti ikakva druga sredstva, a potrebni su vam jedino mir, tišina i zvuk bubnjeva...poželjno je da prostorija u kojoj radite putovanje bude većinom ili skroz zamračena, ako radite putovanje sami trebali bi imati u audio formatu zvukove bubnjeva koje sam već vidio na ovoj temi, a ako radite u paru, vaš kolega može bubnjati ako imate adekvatnu vrstu bubnjeva...opustite se i vizualizirajte neko mjesto iz djetinjstva ili neku rupu pećinu ili slično što ste za vrijeme života posjetili...nije nužno ali pomaže kod putovanja...nakon toga se samo preppustite uđite u rupu i dalje će sve dolaziti samo po sebi...dobra knjiga u vezi šamanizma je također knjiga Tony-a Samare "Mudrost šamana" koji između svega ostalog opisuje pravilan način disanja...

_________________
holografski svemir - svemir u kojem je vrijeme iluzija,a stvarnost ništa više od umom stvorene slike...

http://s3.ba.battle-knight.org/index.ph ... f=MTAyNTQw


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Samansko putovanje - "Shamanic journeying"
PostPostano: sub feb 26, 2011 2:12 am 
Offline
Početnik

Pridružen/a: sub feb 26, 2011 12:59 am
Postovi: 1
Pozdrav,
Probao sam sam ovo šamansko putovanje prije par minuta..

heh, nisam napravil nikakvu pripremu kaj se jela tice, a i popil sam pol litre bambusa :D
(bilo me strah jer pise da se nesmije konzumirat alkohol), naravno bilo je bezuspjesno...
Zamislil sam rupu od bunkera iz 2. svjetskog rata pokraj kojeg sam cesto prolazil ko klinac i nisam se mogel maknuti od ulaza....
jedino je proslo par slika tipa strahota iz 2.svj. rata....
Naravno nije me pokolebalo probat cu opet ali naravno sa pripremom....

i za kraj 2. pitanja.

1. Ovo legne se na pod. Da li se to podrazumjeva na nacin kao kad spavama ili uopce netreba lezat dovoljno je sjest (tipa sjedenje kao indijanci na filmovim), ili nekako drugacije...???
2. Da li zivotinja na koju prvu naiđete predstavlja vlastitu zivotinju (Životinjski totem)??

Hvala..


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Samansko putovanje - "Shamanic journeying"
PostPostano: čet maj 12, 2011 8:27 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: sri sep 23, 2009 11:18 pm
Postovi: 650
1. olaksaj si nedoumicu i popi jos pola litre bambusa. bit ce tisvejedno kako lezis.
2. jos nisam cuo da netko za totem ima vinsku musicu.
(3.) =D>


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Samansko putovanje - "Shamanic journeying"
PostPostano: sub okt 15, 2011 8:41 am 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: ned jun 19, 2011 11:52 pm
Postovi: 102
zelenozubi je napisao/la:
1. olaksaj si nedoumicu i popi jos pola litre bambusa. bit ce tisvejedno kako lezis.
2. jos nisam cuo da netko za totem ima vinsku musicu.
(3.) =D>


vau, bas smo duhoviti....

kaj se musica tice. Moguce je da mi je ona totem buduci da sam Zagorac :blob:

_________________
"you know our words, winter is coming"


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 12 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.


Powered by phpBB © 2010 phpBB Group
BH (BIH) by Šehić Nijaz