chesto sanjam,ali se snova vrlo,vrlo retko secam,
i one kojih se pri budjenju secam,zaboravim da zapishem,kao ,aha,evo secam se,sad ga necu zaboraviti,ne moram zapisivat,i zaboravim ga,ko da ga neko obrishe
shto se lucidnih snova tiche, takodje ne znam koliko su chesti,dolaze u periodima kad su cheshci i kad ih uopshte nema, ali poshto sam vec imao par potvrda brisanja i kasnijeg prisecanja,mozda i njih imam cheshce ali se vecinom brishu/prepravljaju/recikliraju
ovih dana sam imao zanimljiv primer lucidnog sna sa zaboravljanjem i kasnijim vracanjem secanja,pa evo,
pre par dana sam imao lucidan san kojeg sam bio svestan u trenutku budjenja i potpuno ga zaboravio,iako sam nekoliko minuta cak i razmisljao o njemu,pogotovu o poslednjoj sceni sna(i ovoga sam se kasnije setio)
nocas,kad sam legao da spavam,u onim trenutcima medj javom i snom,kad vec pochinjemo da spavamo a josh smo svesni jave,valjda sam pogodio frekvenciju snova i poshto sam josh uvek bio budan ,svestan,vratilo mi se secanje na lucidan san od pre dva dana,onako potpuno i detaljno u nekim scenama,ali su neke od scena izostavljene,osecam da fale,
e sad ne znam dali je neshto u medjuvremenu izmenjeno,ali evo ovaj deo koji mi se vratio:
u snu sam u drushtvu sa josh nekoliko osoba,krecemo se kroz prirodu da bi se kasnije prebacili u kucu,
tek tu u kuci ja shvatam da je san lucidan i potpuno iskulirano posmatram shta se dalje deshava
u kuci se pojavljuju dve oogromne skorpije,jedna oko 30 cm,belichasto-kremasta,skoro ko providna i jedna od oko pola metra i potpuno crna,ko crna rupa,dakle najcrnja shto moze biti
i tu se deshava zbrka i strka gde na kraju shtapovima ganjamo te skorpije iz prostorije,koja je bila samo delimichno osvetljena i prepuna starog nameshtaja, u drugu prostoriju koja je svetlija i gde ih bolje vidimo,skorpije idu cik cak,pokushavaju uzmichuci se da podmuklo napadnu ali im ne uspeva,
i ganjamo ih tako dok neko ne reche,ova svetlija ionako nije opasna,pustimo nju,sama ce pobeci shto dalje od nas,da se koncentrishemo na ovu crnu koja je agresivna i opasna
i tako bude,opkolismo ovu crnu,dok je ona bledunjava vec bezala ka pukotini u zidu i nestala...
ovu crnu smo tako uspeshno terali iz prostorije u prostoriju koje su bile sve manje,sa sve manje nameshtaja,jednostavnije i sve osvetljenije i tako smo doshli do praga najmanje i najsvetlije prostorije koja je sva bljeshtala od svetlosti kao bela stena shto viri iz mora i peche se na Suncu
naterasmo tu crnu skorpiju da predje prag i udje u tu novu prostoriju gde je pochela da se uvija i okrece u krug ko da hoda po zaru i onda se raspukla na hiljade amorfnih ,crnih komadica,koji su se topili i zatim se pretvorili u prah koji je od crnog potpuno izbledeo,pobelio i ispario,nestavshi u Svetlosti