Sada je: ned jul 13, 2025 11:18 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 286 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 15  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: uto aug 05, 2008 1:40 am 
Član foruma

@ Ramayana - ja sam isto A+ i ful mi pase meso.

@Tamna shuma - ili mozda zato sto su milijunima godina evolucije jedne razvile duze, brze, agilnije , jace noge.. a druge veci tezi oklop.

Makar mi je osobno uzasno vidjeti zivotinju koja pati, osobna racionalnost mi navodi neke smjernice. Neke od njih su npr. to da bi zivotinje kada bi mogle (tj. kada su mogle) bez beda jele nas. Odnosno prirodni ciklus u prirodi (hranidbeni lanac) nalaze to da je apsolutno normalno i prirodno da se zivotinje medjusobno jedu, i da naposljetku mi jedemo zivotinje. Jeli lav koji ubije zirafu - zlocesti lav? jel njega pece savjest?

nemam apsolutno nista protiv vegetarijanaca - svatko ima pravo jesti sto god hoce, bilo to meso, zivotinje ili tripovi... ali mi pomalo idu na zivce oni koji pokusavaju svoje misljenje nametnut drugima... "jadna svinjica pati kad je ubijes"...istina, ali pate i biljke i naposljetku - patimo i mi. Kada bih bas morao birat, mozda bih cak rekao da mi je vise zao ubit biljku nego zivotinju, jer gledano u nekom apsolutnom sistemu - biljka je napravila manje stete i manje je glupa od zivotinje. Ozbiljno - jeste ikad probali uzgajat biljku? to su fascinantna stvorenja!. osjete sve. meni je osobno najljepse vidjet kako se same prilagodjavaju i bore da im bude dobro. - Kada okrenete biljku od svijetla - ona u roku par desetaka minuta (kako koje..) - se doslovce okrene prema svijetlu. ili kada joj dugo vremena nedajete vodu i vidite kako pocinje umirat... a kad joj date vodu ponovno - mozete naocigled vidjeti kako joj se lisce dize. , ranite je i boljet ce je - nece nastavit rast dok ne zaraste rana... itd. itd.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto aug 05, 2008 9:46 pm 
Član foruma

tamna_shuma je napisao/la:
Ako si ti na razini životinje, onda slobodno razmišljaj na ovaj način
ouch.

ali jasno ti je da isti argument vrijedi i u drugu stranu? ako si ti na razini biljke - onda razmisljaj tako. (po principu iz linka koji si provajdala... mi smo ono sto jedemo... onda u tom slucaju neznam jeli manje stetno imati patnje biljaka ili patnje zivotinja... ) ... to kazem ja, a vi ste vec odavno svi ako sam dobro shvatio zakljucili da su biljke nizeg denziteta od zivotinja... prema tome unositi energiju sa nizeg denziteta bi bilo slabije, zar ne?

Kad kažeš "jadna svinjica pati kad je ubijes"...istina, ali pate i biljke i naposljetku - patimo i mi.'' to mogu povezati sa time kad netko radi nešto loše i ti znaš da je to loše, ali kad ti to radiš opravdavaš se sa time što to rade i drugi. Na primjer kad je neki umjetnik zatvorio psa u galeriju i pustio da umre bez hrane i vode u mukama. I sad, on je htio ukazati na bol životinje kada je se ubije za krzno, meso... Ali ne možeš na taj način pokazati ljudima da je loše iskorištavati životinje, već trebaš dati neki drugi primjer suprotan tom zločinu.

ok, znaci pate zivotinje i pate biljke i ja sam svjestan toga i naravno da argument "to svi drugi rade" nije pravovaljani... prema tome, nesmijem jesti zviotinje i nesmijem jesti biljke... sto smijem jesti? mislim da nas to ostavlja sa plodovima biljaka koji sami otpadnu sa grana i da to nije bas dovoljno za zdravu prehranu?

Ako tvoje mišljenje stoji, a to je da se životinje trebaju jesti i da je to prirodno, kako objašnjavaš to da najmudriji i jako svijesni ljudi na svijetu ne jedu meso?

tko su najmudriji i nasvijesniji ljudi na svijetu? Najinteligentniji/najmudriji ljudi koje ja poznajem svi odreda jedu meso.

Ja smatram da je osobni razvitak povezan sa ne jedenjem mesa.
I ako misliš da te pokušavam nagovoriti da ne jedeš meso, to ne pokušavam. Svatko ima svoj put u životu i svoj izbor i svatko iz svega uči.

ja osobno pokusavam ubijati sto manje zivotinja moguce. Nikako ne podupirem ubijanje zivotinja radi krzna... i cak i muhe i komarce (koji me neizmjerno zivciraju) pokusavam upozorit da se maknu jer da uzimaju moj prostor i da su iritantne...

Za kraj, pročitaj ovaj super članak, pogotovo dio o mesu. -> http://www.val.hr/php/index.php?option=com_content&task=view&id=156&Itemid=222

Pocetak je standardna ja sam pametnija vi ste glupi (i svi koji ne razmisljaju kao ja su glupi) prica, a ostatak je citat Sai Babe za kojeg smo vec u drugoj temi ustvrdili da je obican sarlatan i madjionicar.

hvala na odgovoru nevertheless! , svarno mi je drago da za razliku cujem nesto argumentirano umjesto "ti si ovca ja sam kralj"...

sada sam malo pogledao vegetarijanizam. Ispada da je puno zdraviji od Veganizma i otprilike jednako zdrav kao normalna ("normalna") prehrana... bar tak kaze wikipedia sto se tice zivotnog ocekivanja. (tj. nisam najbolje shvatio neka istrazivanja pokazuju da je stetnije, a neka da je zdravije.. )...
kul.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto aug 05, 2008 10:00 pm 
Član foruma

Pošto nemam pametnijeg posla preko ljeta, bit ću na forumu za to vrijeme. Kad dođe faks mičem se od pametovanja foruma možda čak i prije. Svatko ima svoje mišljenje i imam preslabe živce da bi se tu raspravljala. zato ću izbrisat post prije i opovrgnut ću sve što sam rekla jer se mrzim nadmudrivat. Mrzim forum. Hrpa budala koja nemaju pametnijeg posla uključujući i mene. Kaj ja imam dokazivat da je bolje ne jesti meso nego ga jesti? Možda slušam unutarnji glas koji mi kaže da to nije dobro za mene. Kaj najmudrija osoba koju poznaješ je tvoja rodbina koja te odgojila da jedeš meso i ne možeš se otrgnuti od tradicije. Zašto ljudi koji dobivaju bolesti se okreću makrobiotci? Sad su oni budale, a ti si pametan.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto aug 05, 2008 10:14 pm 
Član foruma

Pošto nemam pametnijeg posla preko ljeta, bit ću na forumu za to vrijeme. Kad dođe faks mičem se od pametovanja foruma možda čak i prije. Svatko ima svoje mišljenje i imam preslabe živce da bi se tu raspravljala. zato ću izbrisat post prije i opovrgnut ću sve što sam rekla jer se mrzim nadmudrivat. Mrzim forum. Hrpa budala koja nemaju pametnijeg posla uključujući i mene. Kaj ja imam dokazivat da je bolje ne jesti meso nego ga jesti? Možda slušam unutarnji glas koji mi kaže da to nije dobro za mene. Kaj najmudrija osoba koju poznaješ je tvoja rodbina koja te odgojila da jedeš meso i ne možeš se otrgnuti od tradicije. Zašto ljudi koji dobivaju bolesti se okreću makrobiotci? Sad su oni budale, a ti si pametan.

a je vam kratak fitilj, tek smo poceli diskutirati a vec odustajes? ja nisam ovdje protiv tebe nego se nadam da smo oboje na strani nekakve istine. tj. da oboje tragamo.

NEMOJ BRISAT ONO PRIJE! molimte, mislim da je post bio dobar (stvarno sam razmislio o tome...). Zasto nas sad nazivas hrpom budala? ne kosi li se to malo sa tvojim vjerovanjem da je gnjev losh i da se gnjev unosi mesom?

Najmudrije osobe koje poznajem su ljudi iz podrucja kojeg studiram i neki prijatelji koje sam stekao tim putevima... svijet ih smatra akademskom elitom (i ja isto..). Svi su redom znanstvenici ili profesori ili prvi ljudi u raznim podrucjima u hrvatskoj vezanih za fiziku, matematiku i kompjutersku znanost. Takoder svi su minimalno dipl.ing.

studiras na akademiji umjetnosti zar ne?

ova prica sa makrobiotikom i bolesnicima je vrlo zanimljiva moram priznat! (i hej!! nisam to znao dosad... naucio sam nesto od tebe!)

hvala!

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto aug 05, 2008 10:53 pm 
Član foruma

Da, užasno mi je kratak fitilj (ali i to kako kada).
Već sam izbrisala onaj post.
Znanstvenici mi baš nisu kandidati za put u prosvjetljenje (mislim, jesu kao i svi ljudi ali to zanimanje nije povezano sa slobodom u razmišljanju). Jer oni traže dokaze za sve i određeni su nekim stvarima od vlade koja drži sve konce u rukama. Znanstvenika koji skroz slobodno istražuju mislim da i nema, možda sam u krivu. Tako da ne mislim na znanstvenike kad kažem da prosvjetljeni ljudi i koji koji slušaju sebe ne jedu meso. Kad sam čitala pouke iz svemira koje su dolazile od plejadijanaca ni oni ne jedu meso, a oni su na nivou iznad nas i znaju mnogo više od nas, oni služe istini i razvitku. Pa sad...
Možda bi moj gnjev bio veći da jedem meso. Svatko ima neki svoj prag i svačiji prag je različit.

Da, studiram na akademiji. U 8 razredu osnovne sam počela jest samo piletinu i ribu, da bi nakon nekog vremena prestala jesti obadvoje jer sam se osjećala užasno loše od mesa. Možda sam ja ranije čula svoj unutarnji glas, odnosno samu sebe da jesti meso nije u redu. Premda ti sada jedeš meso i fino ti je i misliš da je to u redu, za sada je, ali ja vjerujem da ćeš jednog dana i ti to prestati jesti kako ćeš se dalje ''duhovno'' razvijati.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto aug 05, 2008 11:24 pm 
Član foruma

Znanstvenici mi baš nisu kandidati za put u prosvjetljenje (mislim, jesu kao i svi ljudi ali to zanimanje nije povezano sa slobodom u razmišljanju). Jer oni traže dokaze za sve i određeni su nekim stvarima od vlade koja drži sve konce u rukama.

Ja osobno mislim da su znanstvenici najinteligentniji ljudi na zemlji, te da nas tehnoloski razvitak i opcenito uopce ovo sto sada mozemo komunicirati ovim putem - dugujemo njima. Ja mislim da bismo svi trebali traziti dokaze za sve, jer bez dokaza mozemo pricati o cemu god zelimo a da to bas i nema previse smisla. Prelijepe bajke se mogu napisati, ali one su nazalost samo to - prelijepe bajke - dok god se ne dokaze suprotno. Mislim da i kada bi postojale (a najverojatniej postoje, ali ja to nesmijem i nemogu tvrditi sa 100% sigurnoscu) neke "vise sile"... da je samo zapravo pitanje vremena kada ce i one biti "znanstveno dokazane"... ne u danasnjem smislu znanosti, ali definitivno znanstveno dokazane. Na poslijetku i kada pricamo o alienima - kazemo da su oni tehnoloski tisucama godina ispred nas, njima je "znanost" ono sto je nama "paranormalno". naposljetku kao sto je i danasnjem covjeku znanost, ono sto je covjeku prije tisucu (pa cak i 20) godina - bilo paranormalno.

Kad sam čitala pouke iz svemira koje su dolazile od plejadijanaca ni oni ne jedu meso, a oni su na nivou iznad nas i znaju mnogo više od nas, oni služe istini i razvitku. Pa sad...

ja sam skeptican prema svim tim porukama iz svemira... (smijem dobit link na to sto si ti citala?)... cisto zato sto razgovor vec sa nekim visoko inteligentnim (+ zivotno iskustvo) ljudima - zna biti vrlo scary i nazovimo to "providan", cak i sam pogled u oci, a da ne govorimo o pazljivom biranju rijeci itd... a kada citam "transkripte kasiopejaca" - "oni" (tj. ona) jednostavno ne odaju taj dojam cak niti visoke inteligencije, a kamoli nekog TOLIKO iznad nas (ne nazivam se ultimativnim mjeracem inteligencije, samo stvarno ti transkripti zvuce bedasto). ista stvar pretpostavljam vrijedi i za pleidijance... po istom principu odbacujem i bibiliju (kvragu upravo sam podsvijesno ubio neku bubicu koja mi je hodala po ekranu :( ) ... jer "apsolutno savrseno bice " jednostavno ne prica na taj nacin, ne razmislja na taj nacin i ne pise na taj nacin (imo).
moje misljenje je da su to uzasno opasne, tj. glomazne rijeci: "apsolutno" i "savrseno".

dakle savrseno bi po mojoj nekoj logici trebalo biti nesto sto u savrseno malom trenutku i savrseno lose "nesto" moze preobratiti u nesto savrseno. premisa od koje sve krece je da "od savrsenog nema boljeg".. prema tome ako zamislimo (kada bi takva mogla postojati) - savrsenu zlicu koja moze sve... Ona bi bila jos bolja kada bi mogla i pretvoriti sve oko sebe u savrseno... a bila bi jos bolja kada bi mogla to napraviti u savrseno malo vremena... tako da mislim da mi nemozemo uopce obujmiti pojam "savrseno"... tj. da on ne postoji, jer kada bi postojao - i mi bismo bili savrseni. A ako nitko drugi - ja nisam savrsen.

Možda bi moj gnjev bio veći da jedem meso. Svatko ima neki svoj prag i svačiji prag je različit.

Da, studiram na akademiji. U 8 razredu osnovne sam počela jest samo piletinu i ribu, da bi nakon nekog vremena prestala jesti obadvoje jer sam se osjećala užasno loše od mesa. Možda sam ja ranije čula svoj unutarnji glas, odnosno samu sebe da jesti meso nije u redu. Premda ti sada jedeš meso i fino ti je i misliš da je to u redu, za sada je, ali ja vjerujem da ćeš jednog dana i ti to prestati jesti kako ćeš se dalje ''duhovno'' razvijati.

iskreno - i ja sam bio vegetarijanac - al 2 dana :D (to dok sam bio u zelenoj akciji)... mozda bih bio i dan danas da moj nacin prehrane nije predstavljao uzasan napor za ostatak ukucana ;)

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto aug 05, 2008 11:30 pm 
Član foruma

Ne da mi se više o ovome jer mi nema smisla. Samo zaviri unutar sebe. pa pa :read:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto aug 05, 2008 11:44 pm 
Administrator

Citat:
a je vam kratak fitilj

Nije "nam" već "joj"...

Nemoj poopćavat stvari i sve trpat pod isti koš.

I dosta prepucavanja, ako to želiš - čini to u temi za "Prepucavanja" koja je negdje tamo u "Ostalo"...

A sad... :ontopic:

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri aug 06, 2008 12:13 am 
Član foruma

Jack987 je napisao/la:
Citat:
a je vam kratak fitilj

Nije "nam" već "joj"...

Nemoj poopćavat stvari i sve trpat pod isti koš.

I dosta prepucavanja, ako to želiš - čini to u temi za "Prepucavanja" koja je negdje tamo u "Ostalo"...

A sad... :ontopic:

:mrgreen: :wink:

jel tebi svaka argumentirana rasprava koja ide protiv tvog misljenja "prepucavanje"?

ajme JA SE NISAM HTIO PREPUCAVAT!!

ispricavam se na poopcavanju, krivo sam se izrazio.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri aug 06, 2008 5:53 pm 
Član foruma

Citat:
jel tebi svaka argumentirana rasprava koja ide protiv tvog misljenja "prepucavanje"?

Za mene licno nije, ali ako dve strane imaju totalno suprotna misljenja onda je dovoljno da samo jedna ne slusa i nije upucena dovoljno nego samo smislja nove "protivargumente" da bi se to moglo nazvati "prepucavanjem".

Citat:
ajme JA SE NISAM HTIO PREPUCAVAT!!

Licno verujem da se ti svesno nisi hteo prepucavati. Ali izgleda da "podsvesno" radis sasvim drugo, jer od kada si dosao na forum ti se u stvari samo "prepucavas". Iako to mozda na prvi pogled ne deluje tako jer je zavijeno u "uctivost i lepo vaspitanje", ali tvoje namere jesu "prepucavanje". Barem podsvesno.

Mozda nije lose da obratis paznju na materijale vezane za Gnostiku.

http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=815
http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=731
http://www.galaksija.com/gurdjijev.htm
http://www.galaksija.com/gnostika.htm
http://www.galaksija.com/metafizika/pra ... ostika.htm

Kao i:
http://quantumfuture.net/sr/viteski_pohod.htm

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet aug 21, 2008 12:31 am 
Član foruma

po meni, vegetarijanstvo je malo bezveze, neznam ipak smo svejedi...
e sad sta se radi zivotinjama pa da se nama prenosi, mislim da je glupost, pa sta rade biljkama tako vam svega? i one su u 2. denzitetu a naveliko se jedu...

drugo meso sadrzi bjelancevine i mnogo tog korisnog e sad ljudi ce rec i da je zid radioaktivan i da steti i ljudi bi poceli oboljevat...
to je sve do psihe...psiha psiha i opet psiha...
ako ti mislis da ti nesto odgovara, pojedi nesto sto si jucer jeo bit ce ti zlo, zasto - psiha!
umislis da si bolestan, dobijes sve simptome te bolesti...
ljudi se boje da se pusenje stetno i dobiju rak u 30.toj godini, a tamo neki deda duvandžija teski 100g pusi i njemu nista...zasto? on nemisli da je to stetno...

samoo, treba voditi racuna da se hranom sluzis, a ne da joj budes rob...
nepostoji dobra i losa hrana!
ako izostavimo GMO jer ti htio ne htio mjenja strukturu dnk

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet aug 21, 2008 1:09 pm 
Član foruma

Judziin je napisao/la:
e sad sta se radi zivotinjama pa da se nama prenosi, mislim da je glupost, pa sta rade biljkama tako vam svega? i one su u 2. denzitetu a naveliko se jedu...

drugo meso sadrzi bjelancevine i mnogo tog korisnog e sad ljudi ce rec i da je zid radioaktivan i da steti i ljudi bi poceli oboljevat...
ako ti mislis da ti nesto odgovara, pojedi nesto sto si jucer jeo bit ce ti zlo, zasto - psiha!
ljudi se boje da se pusenje stetno i dobiju rak u 30.toj godini, a tamo neki deda duvandžija teski 100g pusi i njemu nista...zasto? on nemisli da je to stetno...

Dobro ako tako misliš, dosta toga je u psihi. Ti onda misliš da je vegetarijanstvo poremećaj, ili?
Ja ne mogu pojesti životinju i to mi je nezamislivo da napravim. Isto bi mi bilo ko da jedem svog mačka ili nekog čovjeka - užasan osjećaj.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet aug 21, 2008 3:47 pm 
Član foruma

Zamisli je napisao/la:
Da nam treba meso,treba.Nasem telu je to neophodno.Zdravo je.Ni ja ne bi mogao svog macora da pojedem ali vidis taj isti macor pojede vrabca sa svim perjem...

Jesi to zaključio sam samcat ili si prihvatio to što su te učili baka i deda?
Ajde objasni to da su se mnogi ljudi izlječili makrobiotikom i objasni to šta sam ja još uvijek živa i zdrava a dugo ne jedem meso.
Možda samo opravdavaš to što jedeš meso jer ti je užasno fino izjavama: ''Da nam treba meso,treba.Nasem telu je to neophodno.Zdravo je.Ni ja ne bi mogao svog macora da pojedem ali vidis taj isti macor pojede vrabca sa svim perjem...''.
Osim toga, postoji drugi topic ''hranjenje suncem'' ili tako nešto, onda vjerojatno misliš da to nije moguće.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet aug 21, 2008 11:00 pm 
Član foruma

Judziin je napisao/la:

Dobro ako tako misliš, dosta toga je u psihi. Ti onda misliš da je vegetarijanstvo poremećaj, ili?
Ja ne mogu pojesti životinju i to mi je nezamislivo da napravim. Isto bi mi bilo ko da jedem svog mačka ili nekog čovjeka - užasan osjećaj.

ni slucajno...neznam kako si uopce uspjela doc do takvog zakljucka...
sto ces jesti je sloboda odabira, a ja sam samo iznio neko svoje vidjenje toga zato nemojmo zalazit dublje nego sto jest...
i biljna i zivotinjska hrana su ubiti stupnjevi prerade sunceve energije, dakle suština je ista, ako vam je zivotinja ziva zasto to biljka nije i ona ima svijest...2D?
ljudi svezderi u zreloj dobi imaju visi IQ od vegetarijanaca za otprilike 2-5 bodova, bjelancevine u mesu jedan je od kljuceva evolucije e sad danas govore da je nezdravo...pa naravno da je nezdravo...sta je u sadasnjem svjetu zdravo? nema kretanja, svi su pribijeni za stolice i urede, svi na djetama, gmo hrana pesticidi fungicidi i ostali cidi...

e sad rjesenje za taj ""bjes izazvan konzumiranjem mesa...
zar to neotklanja meditacija?

a poenta mog prethodnog posta bila je: sta um misli, manifestira se na tijelu, ako ti mislis da je nesto ok, onda ce to bit ok, a nesto bezazleno da je lose, bit ce ti itekako lose...

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet aug 21, 2008 11:08 pm 
Član foruma

e da jos nesto...
ako smo vec tako humani onda se hranimo suncem, ne biljem...
jer to je ipak taj neki ideal vegetarijanstva zadovoljit si potrebe i nenaskodit nikome, glup sam neznam kako objasnit podrobnije...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet aug 22, 2008 8:28 am 
Član foruma

Judziin je napisao/la:
ljudi svezderi u zreloj dobi imaju visi IQ od vegetarijanaca za otprilike 2-5 bodova

Tko ti je to reko? :D - vjerojatno novine, televizija, statistike kojima ti apsolutno vjeruješ. Ja u to ne vjerujem. Osim toga,netko tko ima veći IQ, ne znači da ima razvijen senzibilitet, razvijeniju svijest. IQ je samo IQ.

Da li bi ti mogao svojim rukama ubiti životinju da bi ju pojeo?

Ako kažeš da su i biljke i životinje 2D, zašto ti je puno lakše otrgnut biljku nego ubit životinju? Imam osjećaj da to nije isto - jest biljku i životinju.

Znači ti misliš da ćeš zauvijek jesti meso (i u budućim životima) jer smatraš da vegetarijanstvo ne ide paralelno sa razvitkom čovjeka? - jer si rekao ''po meni, vegetarijanstvo je malo bezveze, neznam ipak smo svejedi...''

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet aug 22, 2008 11:59 am 
Član foruma

Nisam bila bolesna. Smatram da ova rasprava ne vodi nikuda.
Po tvojim pretpostavkama, ne znam kak sam još uvijek na životu.
Kontradiktorno mi je to kad kažeš ''Svidja mi se ovo:hrana su u biti stupnjevi prerade sunceve energije'' i u isto vrijeme tvrdiš: ''Sve treba jesti,voce,povrce,meso,piti dosta vode-ovo je recimo bitno''. Jer ako je hrana prerada sunčeve energije onda ti je svejedno šta jedeš.
Uvjeren si da je meso zdravo samo zato što ti je fino i iz tog razloga ćeš naći 1000 stvari koje ''dokazuju'' da je zdravo jesti meso.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet aug 22, 2008 2:23 pm 
Član foruma

Zamisli je napisao/la:
Zbog tog horor realiteta mnogi kao i ti tamna_shumo imaju gadost prema tome a i prema svakom koji se hrani mesom.

Nije radi ''horor realiteta'' već mi moje unutarnje ja kaže da nije u redu jesti meso. Sablaznem se kad vidim na stolu šnicl, rebrica ili nešto drugo. Kad moram oprati suđe na kojem je bilo meso, također se sablaznem, moram strugati mrtvu životinju sa tanjura. :shock:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet aug 22, 2008 2:35 pm 
Član foruma

Zamisli je napisao/la:
Imas odbojnost prema mesu sto u danasnje vreme nije nista cudno.Ako imas gadost prema tome zameni to sa nekim drugim stvarima.Vidis ipak je psiha koja ti kaze da nije zdravi,mogu reci i intuicija.Mene nervira da ne mogu nigde od seljaka da kupim ovde meso koje nije natovljeno kojekakvim lekovima za brzi rast i ko zna sta sve.Uzas je sve ovo,mora da prestane i to odma.Stop i novi ciklus.

Kaj ti misliš da će novi ciklus iznenada doći i samo bum! sve će biti super? :D
Zašto bi zamijenila meso sa nečim? Dobro mi je i ovako.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet aug 22, 2008 2:46 pm 
Član foruma

tamna shumo nailazim kod tebe na odredjena nepostivanja misljenja ako ne i oholost...
jest da su nam misli malo oprečne al ako ja postujem tvoju ocekujem i suprotno...
kazes: Kontradiktorno mi je to kad kažeš ''Svidja mi se ovo:hrana su u biti stupnjevi prerade sunceve energije'' i u isto vrijeme tvrdiš: ''Sve treba jesti,voce,povrce,meso,piti dosta vode-ovo je recimo bitno''. Jer ako je hrana prerada sunčeve energije onda ti je svejedno šta jedeš.

prosvjetli me sta je tu kontradiktorno?
energiju mozemo crpiti iz sunca al opet nam trebaju neke tvari tipa minerali, vitamini, bjelancevine s vremena na vrijeme koji se nalaze u zivotinjama i biljkama...

posto nisam naviknut na suncevu energiju, ubio bih zivotinju golim rukama da prezivim i to bez gadjenja i zaljenja, OPS sam a i ti si

aaa o statistikama... jes da je sve do individue,i da su to sve prosjeci, ali meso sadrzi proteine i aminokiseline koje omogucuju bolji rad mozga, premda sadrzi i kolesterol masnoce i ostalo, to je vec do fizicke aktivnosti a ne do sastojaka mesa
uostalom nemam razloga da sumnjam u istinitost te informacije a i nisam paranoican da mislim da kontroliraju bas svaku informaciju...
zz

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 286 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 15  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.