kin93 je napisao/la:
Sad molim te pročitaj još jednom što sam ja napisao. Očito nisi shvatio (tvoja brzopletost?) na što se to odnosilo i zašto?!
ako se ne waram, odnosilo se na to da bi nasiljem (zbog obrane) uzwratili "nasiljem", zar ne? inace - proswjetli me...
kin93 je napisao/la:
Bitno je to da je ta opaska išla u smjeru obrane od napada na antifašizam koji sam ovdje prepoznao, pa sam i reagirao.
awaj sada. ja stwarno ne widim gdje je tu itko napadao antifasizam? jednostawni razgowori ljudi koji zele neke stwari (istinu) na widjelo. uostalom, zasto si se ti uopce trudio da branis nesto? zasto uopce osjecas "potrebu" da branis ista? antifasizam jeste donio "nowo" doba. no powijest pisu pobjednici, e zato i jeste owo manipulacija...
kin93 je napisao/la:
A i to je ono što smatram besmislenim – otvaranjem ovakve teme otvorit će se niz drugih tema koje će samo doći opet do one točke, koju smo već ionako svi prepoznali – MANIPULACIJA! U međuvremenu se prepucavajući, trošeći dragocijeno vrijeme na lov duhova prošlosti od kojih se neće privući ništa dobro. Upravo suprotno.
ajde sada ti meni objasni kako bi ljudi uopce (sa)znali sto je to manipulacija owih wrsta, da nisu odlucili grebati ispod powrsine jer su osjecali da mnogo toga ne stima u toj "istini". kako bi ti uopce i saznao IKADA da je owo swe manipulacija da nije bilo ljudi koji su bili u potragom za istinom bez obzira na swe? da nije bilo njih tko zna da li bi owaj forum uopce i bio ziw, a mozda je to tako i tribalo da bude?
powrh toga, rekao bih onda da su swe teme unutar owog podforuma bespotrebne posto se nalaze pod imenom manipulacija. swasta...
kin93 je napisao/la:
+ još ovo; o svemu tome i ovdje piše uzduž i poprijeko. I u masu knjiga i na stotinama web stranica. Ali, kako i sam kažeš – ne znaš, jer nisi pročitao. Utoliko je teže o takvim teškim temama započinjati ispočetka i bez temelja, jednim prostim pitanjem – „što se točno desilo“. To, možda nitko nikada neće otkriti. Zapravo – sigurno neće.
ne trebam ni procitati tih stotinu knjiga da se shwati da je manipulacija u pitanju. ta zar i nisi maloprije rekao da je SWE manipulacija i da je to gubljenje wremena. onda se ni nebi trebao truditi da citam/razmisljam o tome kad je swa "istina" wec recena. samim time sto (ti mislis) da nikada nece biti otkriwena, ne znaci da cu ja posustati u trazenju i/ili komentiranju na owom topicu unutar owog podforuma...
kin93 je napisao/la:
A pogotovo je nespretno i nesretno u ovim našim uvjetima i prostorima, gdje povampireni duhovi vrebaju iz svakog kutka da zaposjednu svaku slobodnu česticu i zatruju je mržnjom, jer im nije u interesu širenje „pozitivnih vibracija“, i pogled u budućnost. Upravo suprotno.
Ha'jmo rajo, opet sve ispočetka - Tko je koga i zašto? Mada još uvijek nismo sigurni u svoje porijeklo, nema veze, ovo je važnije.
Kako kome!
ako se ti plasis toga i osjecas potrebu nas branis od toga - samo naprijed. mene nikakaw powampireni duh nece napuniti mrznjom jer osjecam smrad manipulacije/obmane na kilometre...
kin93 je napisao/la:
Upravo sada slušam kako se jedan od tih domaćih licemjera javlja na TV zazivajući svog vraga, jer tako ga uče i upućuju njegovi financijeri. Ili netko zaista misli kako se razno-razni „odbori za ljudska prava“ i njihovi glasnogovornici hrane u pučkim kuhinjama a ne od raznih Soros/ Rothchild institucija i banaka a sve pod krinkom borbe za prava čovjeka?! Koja prava, čija prava. Živih ili mrtvih? Obično se aktiviraju kada treba „obraniti“ poginule, iskopati im kosti i pronaći krivca. Makar i nekog minornog vojničića, bitno je zadovoljiti formu i opravdati uložena sredstva – u „borbi za ljudska prava“.
Da, tek kad se stvore uvijeti za ugrožavanje, slijede akcije za borbu protiv istog. Stara priča, novo vrijeme.
mislis "stara prica", nowa MANIPULACIJA?! ajde sada ti reci meni kako bi TI saznao owo swe gore da nisi citao i uwidio da je u pitanju MANIPULACIJU? da li si i ti naljecao na neke koji su (tebi) goworili da je nepotrebno traziti to swe jer je u pitanju welika MANIPULACIJA? swasta...
kin93 je napisao/la:
bad.ass je napisao/la:
da ne duljim, najpametniji citat sam procitao od korisnika cezara (kaze da ga je negdje procitao) i wazi (mislim) za swe: "swe sta jeste isprawno je, jer da nije nebi ni bilo"
samim time, ako ja razmisljam/propitkujem/mislim/pricam o necemu (u owom slucaju manipulaciji) isprawno je, zar ne? da nisam takaw nebih pricao i onda bi takodjer bilo isprawno jer ocigledno nebih dostigao owaj nacin razmisljanja. dakle, kako god da je - isprawno je. koliko god to bilo bolno, neprawedno. samim razmisljanjem o tome i pokusajima da se dopre do istine, radi se isprawno. netko ce reci da je i nacizam isprawan, ubijanje, klanje ljudi, ziwotinja, unistawanje... ne, nije isprawno ali samim time sto uwidjamo da nije stwara se neka energija da uwidimo sto se ustwari dogadja. jer kao sto znate, mora postojati neki balans a u owom OPS swijetu ga ima. i tesko je biti OPD u owom OPS swijetu. tesko...
Mislim da moj komentar ovdje neće mnogo pomoći a da bi shvatio što si ovdje pokušao a nisi uspio dokazati onim „najpametnijim citatom“ (mada u suštini mu ništa ne fali).
widis to je problem. zaprawo ja ne pokusawam dokazati nikome nista. ja samo pisem sto osjecam i mislim, dok ti imas potrebu da branis (antifasizam?) nesto/nekoga/ideologiju...
kin93 je napisao/la:
Zapravo, opet je to ona ista forumska priča kako je vjerodostojnije ono što je netko nekad ovdje napisao iz prisjećanja nego sve ono što mnogi slobodni i priznati umovi pišu na stotinama stranica, ali ih malo tko čita. I oni su bili iskorišteni i bačeni na smetlište povijesti. Ili im to tek slijedi. Većini možda uzalud, osim njima samima. Tu mislim na ipak ozbiljne svjetske povijesničare i kritičare sadašnjosti a ne neke „kanalizatore“ svijesti ovih ili onih entiteta iz inih dimenzija i sl.
Takvi mogu biti i ti OPD, ako se već volimo igrati
ovim „novokomponiranim“ terminima, koji su tako slatko primamljivi.
sto fali OPD/OPS teoriji?
kin93 je napisao/la:
Jasno da je ispravno (a ne „isprawno“!) razmišljati o svemu i propitivati svijet oko sebe, ali i za to treba imati mjere i načine.
i ja se slazem. isprawno je, no o etalonima nebih sada...
kin93 je napisao/la:
bad.ass je napisao/la:
, no lijepo si izbjegao sljedeci pasos: iako neke stwari ne zelim uzeti za istinu
inace moram priznati da nisam primjetio taj dio pri kraju tog teksta od still-a. brzopletost mi je mana...
Nisam ništa izbjegao, sve piše, ništa obrisano. Sve mi je jasno. Ali!
To nisu „neke“ stvari – to su preozbiljne „stvari“ od kojih bi trebao na vrijeme se ograđivati a ne kasnije pokrivati brzopletošću. Mada te je za razumijeti. Iako, da nisam pokrenuo pitanje napisavši kako se nekim tekstom favorizira neki neo-nacistički huškač ne bi ni došlo do ovog tvog demantija, jer bi sve i dalje ostalo neprimjećeno – zar ne?!
nista ja ne prikriwam. rekao sam istinu, da nisam widio/procitao taj dio, a to sto ti smatras drugacije - kako hoces. pa i rekao sam da se sa nekim stwarima ne slazem? i samo zato sto cu reci da je holokaust prenapuhan i sto ga sada koristi narod X da bi rasturali narod Y na isti nacin kako je narod Z rasturao narod X prije 50 godina? pa zar nisu nista naucili?! ako ce(s) me zbog toga proglasiti/etiketirati kao neprijatelja no# 1, neka...
kin93 je napisao/la:
Ali kad spominješ tu neku „energiju“ – ja samo ponavljam – da se zaziva ona negativna energija koja se hrani baš i upravo ovakvim temama koje nikud ne vode, već drže sudionika u robovlasničkom sistemu i crpe ga do iznemoglosti.
brate, mene NE interesira sta ce ona izazwati. ja trazim neke stwari. nacin na koji postupaju sa osobama koje istrazuju cinjenice holokausta je isti nacin na koji su postupali krscani prema newjernicima/hereticima prije 150-200 godina. samo "profinjenije". suti, muci, ne razmislja o tome, ne citaj jer je njihowa "istina" istina - smrdi brate, smrdi do neuma...
kin93 je napisao/la:
A sam „rob“ na taj način – misleći kako traži izlaz, ne samo da neće postati slobodan, već će i skončati prije vremena. Čak prije od nekog koji je cijeli život posvetio proučavanju povijesti u potrazi za (svojom) istinom. Dok će „robovlasnik“ vrlo lako naći novu žrtvu i posao će se nastaviti – „The show must go on“.
eh, hwala sto si me proswjetlio. postedio si me citanja stotina knjiga da saznam owu kratku informaciju. neznam sto bih bez tebe. samo onda zasto kada komentiram cezarowu izreku "
swe sto jeste isprawno je, jer da nije nebi ni bilo" ja moram procitati stotine knjiga da bih shwatio neke stwari, ali zato si ti u prawu sa owom swojom izjawom?
kin93 je napisao/la:
I zato vidim ovu temu kao dobru podlogu za provokaciju „nečastivog“ koji (opet) želi zavaditi i zavladati – čak i ovim dijelom matrixa!
neznam sto onda radis na owom podforumu s osobama koje su ocigledno pali pod trans "necastiwog"?
kin93 je napisao/la:
Boriti se protiv toga se može i meditacijom, jasno. I zanemarivanjem. To će ("njih") najviše zaboljeti a ne puste priče, pitanja i diskusije, kojima se samo dodatno i neprekidno hrane.
da li bi ti dosao do toga nacina razmisljanja da neznas za MANIPULACIJU?
kin93 je napisao/la:
Ali ipak moram i za kraj jednu osobnu; s obzirom da ovo tvoje „ww“-anje shvaćam kao krajnju zajebanciju (jer to i jest) onda te ne mogu niti doživljavati kao ozbiljnog „tragača za istinom“. Pa bih s tim želio i završiti s tobom na ovoj preozbiljnoj i teškoj temi. I to mi je pomalo i žao. Zaista.
nije osobno, brate, nije. no etiketiras mene zbog slowa "W"? proglasawas me nesposobnim/nekompetentnim/zajebantom zbog toga? po cemu se molim te onda ti razlikujes od osoba koje diskriminiraju druge zbog boje/rase/gowora? a ti mene samo zbog slowa "W"?
sto da kazem sljedece osobi koja ne zeli wise diskutirati sa mnom o owome jer sam inferioran njemu, jer su osobe kao on PRAWI TRAGACI (tm) za istinom? a nista, zaboli me moje loshe dupe sto me smatra takwom osobom. nista osobno, to sam se obracao TWOM EGU...