Sada je: sri jul 23, 2025 3:27 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 23 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Cudna pojava/bolest
PostPostano: sub feb 14, 2009 6:34 pm 
Član foruma

Zdravo
Pre oko 7,8 meseci javila mi se blaga utrnulost u malom i domalom prstu leve ruke, koju sam osecao sve do zgloba. Nisam pridavao neki znacaj tome, od promaje, govorili su mi ljudi, nastavio sam sa normalnim aktivnostima (tada radio na gradjevini) i to mi je za par nedelja proslo.
Medjutim ponovo mi se vratilo, mozda, 30-tak dana kasnije i evo, vec pola godine tako. Ponekad toliko, da ne mogu tom rukom na drugoj poseci nokte. Ignorisao sam misleci da nije nista ozbiljno ali u poslednje vreme, cini mi se, cesto mi se magli vid.
Moze li mi neko reci, bar orjentaciono, o cemu se radi, i sta bi trebalo da preduzmem, recimo, neki poseban vid ishrane ili sl?
Napominjem da nisam neko ko zivi nezdravo, da se bavim, relativno redovno, fizickim aktivnostima, pijem zeleni caj redovno (antioksidansi), vitamin c i e...
Hvala
Poz

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 14, 2009 7:54 pm 
Član foruma

:shock: :shock:
ista stvar se meni dogodila, baš taj mali prst...ne sjećam se točno kolko je trajalo, par tjedana mislim...kak je došlo tak i prošlo.
mislim da prst baš nije povezan s vidom...odi pregledat vid, a za prst ne brini...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 14, 2009 9:34 pm 
Član foruma

Znam jednog tipa, isto radi gradevisnke poslove, kojemu se povremeno zna pojavit nekakav osjecaj kao da mu struja prolazi kroz ruku i prste (trnci), preko noci mu se zna isto to javljat cak i lagana ukocenost.

Previse posla...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 14, 2009 10:30 pm 
isključen/a

Baki, ti si još dobar, kod mene je u zadnjih 30 dana počela da trne cijela šaka desne a zatim i lijeve ruke. Jedno vreme nisam mogao ni spavati. Iako smo svi različiti, ja mislim da to ima veze sa valom i znaj da se to dešava još mnogim ljudima, jer sam čuo slične priče. Onoliko smo bolesni koliko želimo. Ja u svom skromnom znanju pomažem unutrašnjim energijama da se balansiraju.
Svi smo različiti, zato prati svoj unutrašnji i vanjski sistem i imaj povjerenja u svoje tijelo da će uvijek uraditi ono što je za njega najbolje. Naravno treba mu to i omogućiti. Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 14, 2009 10:38 pm 
Član foruma

Citat:
mislim da prst baš nije povezan s vidom...odi pregledat vid, a za prst ne brini...
već će sam od sebe pasti hehehehe =; :rofl
:occasion5:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 15, 2009 12:47 am 
Član foruma

Moj ujak je ima slican problem,prije nekih 15 godina.Njemu je trnula ruka i nozni prsti,nesto slicno kao tebi.Uglavnom,nakon svih ispitivanja i mucenja,dosli su do zakljucka da mu je u kicmi ,izmedju nekih prsljenova prikljesteno nekoliko zivaca i da se to tako manifestuje.Tada su od njega trazili da mu slikaju kicmu,ali sa ubrizgavanje neke tecnosti ili tako nesto..slagacu te,jer se dobro ne sjecam.Covjek je to odbio,te je nasao KIROPRAKTICARA koju mu je "izlomio" kicmu i prsljenove.Od tada,svakih 10-12 mjeseci radi isto i nema problema..Nemoj me bukvalno shvati za ono "izlomio"kicmu,jer ako nadjes kiroprakticara i vidis sta on radi,bice ti jasno.To ti je nesto kao sto po selima rade izvlacenje prsljenova,samo sto je ovaj skolovan za to.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 15, 2009 3:10 am 
Član foruma

Grunfer je napisao/la:
Znam jednog tipa, isto radi gradevisnke poslove, kojemu se povremeno zna pojavit nekakav osjecaj kao da mu struja prolazi kroz ruku i prste (trnci), preko noci mu se zna isto to javljat cak i lagana ukocenost.

Previse posla...

Da upravo je i kod mene takav osecaj. Ali ne, ja se ne bavim samo gradjevinom, vec svime sto mi padne, za koju paricu, da se prezivi:), jeste da u periodima radim puno ali se ne ubijam. Drugim recima, moj problem je nekako poceo kad se zavrsila sezona poslova.
Ja se uplasih da nije nekakav tumor ili multipleskleroza (ako se tako zove), zato jer su simptomi slicni. Bar kako sam saznao brzim google-anjem.

Zadnja izmjena: baki; sub jun 13, 2009 5:50 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 15, 2009 6:05 am 
Član foruma

Ne bih da zvucim bezobrazno, al jesi li razmisljao o poseti lekaru? Oni su cak (skoro svi) isli u skolu za te stvari. Ako ti to vec smeta u tolikom stepenu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 15, 2009 11:55 am 
Član foruma

Baki idi kod lekara da se utvrdi, pa ces onda lako naci i adekvatnu alternativnu terapiju, ako ne zelis alopatsku.

Ja imam taj problem godinama. Dugo im je trebalo da utvrde da je u pitanju reumatski artritis, doduse nisu ni pomisljali na to, jer sam tada imala 30-tak godina. I slaba mi je periferna cirkulacija.

Problem sa losom cervikalnom cirkulacijom, moze prouzrokovati probleme sa vidom.

Malo ti puste krv, malo te bocnu, al' ces znati u kom pravcu dalje.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 16, 2009 1:51 am 
Član foruma

da li je itko upoznat sa preskakanjem srca...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 16, 2009 10:09 pm 
Član foruma

Eee, jbg...

Idite prvo na dijagnostiku!

Pa ako se iskljuci organski uzrok, onda: smanjite pusenje: vise se krecite (da bi stekli kondiciju), inace zdravo je za ceo organizam, a posebno za srce: jedite vise voca (i povrca); nemojte ziveti stresno (tj. ne sekirajte se zbog stvari na koje ne mozete uticati- lepo ih prihvatite); tusiranje pocnite mlakom vodom, a zavrsite hladnom (tako jacate, izmedju ostalog, i nervni sistem); nadjite vremena samo za sebe (tihovanje, tj, meditacija); uzivajte u sitnicama, u lepoti; osecajte se zaljubljeno, makar i bez povoda...

Eto. Lako je. Necete se ni secati da ste imali nekakve aritmije. Kao i ja.

:D

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto feb 17, 2009 9:01 am 
Početnik

Baki , apsolutno se slazem sa ljudima koji ti kazu da ides kod lekara. Verovatno je u pitanju neki neuroloski problem , ali neces znati dali je za brigu ili nije ako odgovor trazis po forumu i netu. Uzrok tvojih problema moze biti toliko raznolik , da nije bas mudro sebi traiti dijagnozu na ovaj nacin.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto feb 17, 2009 10:45 am 
Član foruma

extranoize je napisao/la:
mislim da prst baš nije povezan s vidom...

začudio bi se.

Ženi se na srednjem prstu desne ruke pojavila modrica, ne sjećam da li je bila u pitanju lijeva ili desna strana prsta, (gornja polovica). i rezultat je bio da je to znak povišenog tlaka u oku, također desnom. Refleksoterapet je to prepoznao, obavio tretman, tlak se u oku normalizirao, modrica nestala. unutar 24 sata

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto feb 17, 2009 11:55 am 
Član foruma

Unutrasnja strana malog, i naspramna strana domalog prsta, deo od sredine, pa skoro do vrha prsta, imaju veze sa prehladama i stresovima. A sami vrhovi svih prstiju su povezani sa mozgom.

Oci i glavobolje se reflektuju na jastucicima korena kaziprsta i srednjeg prsta.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet maj 15, 2009 6:49 pm 
Član foruma

beLIEve je napisao/la:

Da, povremeno, i to od malena..., nije mi utvršena nikakva anomalija srca..., verovatno se to dešava od premora, nespavanaj jer malo spavam oduvek...
Još uvek imam problem na koji se odnosi ova tema i nisam bio lekaru jer mi sekta to brani :mrgreen:
Šalu na stranu, imam problema sa zdravstvenim osiguranjem, knjižicom i sl..., pa me mrzi da odem jer nemam pojma koja je procedura kad nemaš knjižicu..., u svakom slučaju ne volim lekare i ne verujem im jer su me već, više puta uverili u svoju stručnost...
No sada bih i voleo otići:)
Ma vrlo važno, živ si dok si živ:)
Hahahaha...
Pozdrav!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet maj 15, 2009 6:51 pm 
Član foruma

Citat:
beLIEve je napisao/la:

Da, povremeno, i to od malena..., nije mi utvršena nikakva anomalija srca..., verovatno se to dešava od premora, nespavanaj jer malo spavam oduvek...
Još uvek imam problem na koji se odnosi ova tema i nisam bio lekaru jer mi sekta to brani :mrgreen:
Šalu na stranu, imam problema sa zdravstvenim osiguranjem, knjižicom i sl..., pa me mrzi da odem jer nemam pojma koja je procedura kad nemaš knjižicu..., u svakom slučaju ne volim lekare i ne verujem im jer su me već, više puta uverili u svoju stručnost...
No sada bih i voleo otići:)
Ma vrlo važno, živ si dok si živ:)
Hahahaha...
Pozdrav!

Zbog problema sa net vezom ](*,) dešava mi se da se moj postovi pojave po 2 puta sukcesivno, i onda ne znam kako da rešim taj problem suvišnog-duplikata...to jest, kako da ga obrišem... #-o
Molim vas uputite me :notworthy: [/quote]

Zadnja izmjena: baki; sub maj 30, 2009 10:05 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet maj 29, 2009 10:24 am 
Početnik

Utrnulost prstiju ruke, obicno malog i domalog mada moze da zahvati i druge prste te da pravi probleme u koriscenju sake moze biti visestruk i skoro uvijek je neuroloski problem. Najcesci uzrok je upala nerava i lijeci se u blazim oblicima mirovanjem, vitaminima B complx, NASL, i sl. Po simptomima koje ste opisali ipak bi se moglo sumnjati na drugo redje oboljenje Sindrom karpalnog tunela. Radi se o ukljescivanju jednog malog nerva koji upravo inervise mali i domali prst sake. Tu vec nikakve masaze i sl. ne pomazu, mada je lijecenje lako i brzo pod uslovom da se javite dobrom neurologu.
Nadam se da sam vam pomogao.
Sto se tice lupanja srca-aritmia, to je vec presiroka tema. Niste naveli koliko ste stari, kog pola, da li bolujete od neke hronicne bolesti, kojim se poslom bavite...
Svejedno posjeta internisti ili kardiologu vam sigurno nece stetiti.
Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub maj 30, 2009 6:56 pm 
Član foruma

Arbitrium Liberum je napisao/la:
Ne bih da zvucim bezobrazno, al jesi li razmisljao o poseti lekaru? Oni su cak (skoro svi) isli u skolu za te stvari. Ako ti to vec smeta u tolikom stepenu.

Ti nisi normalan/na majke mi. Neka čovjek ode kiropraktičaru.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub maj 30, 2009 8:34 pm 
Član foruma

Zdravo
Slavenko, po vašem odgovoru rekao bih da ste lekar ili da se iz drugih razloga puno razumete u tematiku. Zahvalan sam vam na odgovoru, i ja sam sumnjao upravo na to što ste vi opisali. Mada, moram da priznam, da sam se malo iscimao da ne bude tumor ili slično, jer znam da su i kod toga mogući a i česti ovakvi simptomi.
Da se izjasnim, ja nisam protiv oficijelne kao ni protiv tradicionalne medicine, iz kraja sam gde se podjednako poštuju i upražnjavaju oba ova vida lečenja. I po prirodi sam sumnjičav... Najviše verujem onima koji su posvećeni, i koji se trude da nađu odgovore... bez obzira čime se bave... jer kad nešto ne radiš srcem, ne možeš ga ni raditi kako valja, jel da?
Vaš odgovor mi je, upravo, delovao kao odgovor osobe koja se bavi (bilo profesionalno ili istraživački) medicinom na, upravo, posvećenički način, tako da vaš post za mene ima težinu.
Hvala svima

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub maj 30, 2009 10:09 pm 
Član foruma

miodragm2 je napisao/la:
Arbitrium Liberum je napisao/la:

Ti nisi normalan/na majke mi. Neka čovjek ode kiropraktičaru.

Šta beše kiropraktičar :?:

POZDRAV

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 23 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.