Sada je: pon jun 16, 2025 8:06 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Neuralgija trigeminusa
PostPostano: čet aug 20, 2009 1:31 pm 
Član foruma

Ako neko zna za nekakav "prirodni lijek" za ovu bolest bio bih mu zahvalan ako bi mi otkrio tajnu kako se liječi ili kako se mogu potisnuti bolovi.
Ja imam svoj metod borbe ali nije baš 100% efikasan.

Vrh

Naslov: Re: Neuralgija trigeminusa
PostPostano: pet aug 21, 2009 3:47 pm 
Član foruma

Pošto sada učim neurologiju, pa znam šta je trigenimus, mogu ti samo reći kako, ako imaš ikakvu dijagnozu. Uglavnom je to demijelinizacija samog nerva, ali može biti uzrok i nekog tumora ili čak da ga kosti lica priklješte. Ako su kosti, to onda samo hirurški, a ovo ostalo, srebro obavezno, zbog stvaranja stem ćelija, čišćenje jer tu demijelinizaciju mogu i virusi izazvati, znači MMS, urin i druge stvari... Toliko trenutno na osnovu sve što je napisano i što ja znam :)

Vrh

PostPostano: sub aug 22, 2009 11:13 am 
Član foruma

Vicke_bg je napisao/la:
Pošto sada učim neurologiju, pa znam šta je trigenimus, mogu ti samo reći kako, ako imaš ikakvu dijagnozu. Uglavnom je to demijelinizacija samog nerva, ali može biti uzrok i nekog tumora ili čak da ga kosti lica priklješte. Ako su kosti, to onda samo hirurški, a ovo ostalo, srebro obavezno, zbog stvaranja stem ćelija, čišćenje jer tu demijelinizaciju mogu i virusi izazvati, znači MMS, urin i druge stvari... Toliko trenutno na osnovu sve što je napisano i što ja znam :)

CT je O.K., MR je O.K. , sve je o.k. osim što me boli. Nema tumora, nema pritiska.

Doktori bi da mi otvore glavu i pokušaju dekompresiju, a ako ne uspije i preživ da me šalju po d gama nož. JA neću da se igraju sa mnom.

Imao sam 2 kritična mjeseca ove godine (svaki 2. dan u hitu išao) ali malo po malo i sada samo ponekad pijem caffetin. Jbg. neće ovo zatišje vječno trajati pa bi da pokušam sada dok nemam prevelike bolove sa alternativom. :D

Kao što sam rekao bolove kontrolišem trenutno sam: Svaku noć disanje 4X4X4X4, meditacija i nema živciranja. Ukoliko popustim kočnice odmah moram do hitne jer ne mogu bol zaustaviti.

P.S.

Kakvo srebro spominješ? Prvi put čujem za to.

Vrh

PostPostano: sub aug 22, 2009 1:24 pm 
Član foruma

koloidno srebro-srebrna voda, naći ćeš ovde na forumu.

Pa ako baš nećeš pod nož, probaj sa reikijem, (možeš i to naći ovde na forumu). Nisam baš skontao, da li kosti pritiskaju, ako je tako, kao što rekoh, tu ništa ne može pomoći sem hirurgije. Ne znam kakvi suspimptomi, ali možda su i dijagnozu pogrešili. Ali ako je i MRI rekao da je sve čisto, onda verovatno i jeste. MOguće sve da je na psihičkoj bazi...

Samo da kažem, ne uzimaj ova moja razmišljanja zdravo za gotovo, jer ipak ja i dalje učim, ali kada si već pitao, da kažem svoje mišljenje :D

Vrh

PostPostano: sub aug 22, 2009 1:37 pm 
Član foruma

Hvala na informacijama. :D

Nije pritisak kostiju, ne znaju doktori šta uzrokuje bol.

Simptomi su bolovi. Neopisivi.

Vrh

PostPostano: sub aug 22, 2009 3:37 pm 
Član foruma

Bez grčenja mišića lica?

Vrh

PostPostano: sub aug 22, 2009 8:17 pm 
Član foruma

Ne, imam grčeve.
Grčenje je prisutno na cijeloj desnoj strani glave. Čitava desna strana lica i vrata kao da je neko povukao crtu preko sredine lica i rekao da će desna strana da boli a lijeva ne,. Kod mene su zahvaćene sve 3 grane živca. :(

Ukoliko ne dobijem injekciju protiv bolova (tegretol, neurontin i tablete trodona ne pomažu):
Bol počne da šeta desnom stranom i grče se mišići. Bol se pojačava i popušta ali svaki put kada se pojačava pojača se malo više. Par puta sam bio na granici samoubistva.
Kada boli, boli sve dok mi mozak ne utrne. Onda sam određeno vrijeme kao u nekom vakumu i onda intenzitet napada popušta. Od početka jakih bolova pa do trenutka kada popuste toliko da od iscrpljenosti zaspem zna proći nekada i 16 sati.

P.S.

Valjda će ti moje iskustvo pomoći kod učenja neurologije. :wink:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.