Pantelija je napisao/la:
Ovde se vidi tipična situacija, ne samo oko onoga što Ajk govori, nego sticanja znanja uopšte.
Ta situacija pokazuje čistu šizofreniju koja je inače vladajuća u našoj realnosti.
Uglavnom kritičari Ajka zapadaju u neprijatnu situaciju jer zastupaju stav da ako oni nešto nisu videli onda to i ne postoji.
Naravno, bezbrojnim svedocima, koji su videli NLO-e i same reptile, ne veruju jer su selektivni, veruju samo u ono što njima odgovara i onima koji imaju status i popularna zvanja - i ako to podržava njihova dotadašnja uverenja.
I da se slučajno ne zameri starijem bratu - mainstream fizičaru!
Svoje stavove brane i kritikuju sa pozicija mainstream nauke koju Ajk upravo dovodi u pitanje, što je besmisleno. Ako se nešto kritikuje onda se to ne može braniti prostim ponavljanjem onoga što se kritikuje.
Potreban je malo objektivniji pristup.
A kakav objektivan pristup očekivati od nekoga ko se nazvao 'tražilac istine', što podrazumeva da ne zna istinu i da je traži, a u svom potpisu stavio je moto:
"Nemojte se brinuti o tome što ljudi misle, jer oni to ionako nikad ne rade" .
Što u prevodu znači: "serem vam se na mišljenje - ja znam sve".
Da on ume da misli prvo bi razumeo da zaista naučan stav pretpostavlja otvorenost za novo i stalno preispitivanje postojećeg. Takođe bi uvažavao dokaze i svedočanstva iz cele ljudske istorije koji govore o reptilima, "zmijolikim" ljudima od Aboridžina preko Vavilona do Ajka, koji nije tvrdio da "reptili vladaju svetom" nego je samo sakupio sva ta svedočanstva u jednu celinu.
Sve o čemu Ajk govori ima svoje dokaze i reference, sve je proverljivo. Ali nije svakome.
ja sam apsolutno za kritičko razmišljanje, ne samo prema znanosti nego prema bilo čemu. i naravno, mene zanima samo istina, kakva god ona bila, ali tvoj stav je: "ovi u znanosti to ne mogu objasnit, to znači da je david icke u pravu, pogotovo zato jer mu malo ljudi vjeruje, a on to sigurno ne bi pričo bezveze jer time samo riskira da ga ismijavaju".
nek on kritizira mainstream znanost al ja ga neću uopće počet slušat dok on prvo nešto i ne NAUČI o toj znanosti koju kritizira.
šta se tiče mog mota, valjda bi tebi trebalo bit jasno zašto imam TAJ moto na OVOM forumu, pa pogledaj oko sebe, bi li mi bili u ovakvim sranjima da ljudi samo malo sjednu i razmisle di žive? dakle to ne znači ovo šta si ti napiso, jer neznam sve, samo se postavljam kritički jer icke piše velike stvari uz male (nikakve) "dokaze".
i još jedna stvar, da je sve ovo točno što on piše on sigurno ne bi preživio dulje od godinu dana a kamoli piso knjige, snimao emisije, održavao predavanja po svijetu, prodavao dvd-e, imao svoju web stranicu i živio miran život.