Sada je: sub apr 21, 2018 4:33 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00
Započni novu temu Odgovori  [ 62 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Anastasija sibirska - Zvoneći kedri Rusije
PostPostano: uto mar 06, 2018 2:00 pm 
Offline
Početnik

Pridružen/a: pon mar 05, 2018 9:59 pm
Postovi: 20
Anastasija Isusa, Budu, Krišnu i sve koji su pre nje inervenisali, zove starijom braćom.
Kaže da su sada svi oni ujedinili snage i svoju energiju raspodelili čovečanstvu, kako
bi moglo da preživi ovaj period.

Preneti ljude kroz razdoblje tamnih sila.
Naravno, to ne znači jednog po jednog na silu negde preneti, već podići svest
čovečanstva na nivo potreban da se ne desi opšta katastrofa. I to je obavljeno.
Uspela je u svojoj nameri.
Sada je na svakome od nas da preispita svoj put i cilj. Kaže Anastasija da će svako
od nas, ko ne oseća potrebu za duhovnim razvojem, imati neku vrstu opomene,
iskušenja. Ko ne bude razumeo da tehnokratski put vodi u propast, narednih devet
hiljada godina neće moći da se preporodi u ljudskom obliku.

U čemu se sastoji spasenje koje Anastasija donosi?
Ona čoveku vraća dostojanstvo. Najdirektnije, od svih spasitelja do sada, kaže
da bez čoveka apsolutno ništa ne bi moglo da postoji. Bez budnog, potpuno svesnog
čoveka, što ama baš svako može da postigne.

I Buda i Hrist su to govorili, samo u neko drugo vreme i nekim drugačijim jezikom.

Jeste li pročitali knjige o Anastasiji? Kakvi su vaši utisci?


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Anastasija sibirska - Zvoneći kedri Rusije
PostPostano: sri mar 07, 2018 2:43 am 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen/a: sub jan 24, 2004 11:24 am
Postovi: 3879
Koliko se sjećam, na tu temu se već raspravljalo na ovom forumu još prije nekih 10-tak godina. Ovdje slijedi jedan moj komentar kojeg sam tada poslao:

Citat:
Citat:
bad.ass: Malo offtopic. Evo me u krevetu sa knjigom u jednoj ruci ("U potrazi za cudesnim"), a laptopom u drugoj...


Mislim da je samo pominjanje knjige U potrazi za čudesnim pod ovom temom kontraindicirano jer se čitanjem te knjige ne može doživjeti “iskonska” ili "istinita ljubav" (u onom smislu kako mi to definišemo) s obzirom da njen sadržaj ima dosta veze s objektivnom realnošću, odnosno, istinom, za razliku od knjiga tipa Anastazije, gdje su laži zastupljene više od istine (prva od laži je prikazivanje Anastazije kao stvarne osobe koja čak ima i dijete s V. Megreom, tj. onim koji ju je izmislio. Doduše, vjerovatno ne na svoju ličnu inicijativu).

Nadalje, dok serija knjiga Anastazija služi za formiranje jednog novog – kontejnera, materijal iz knjige U potrazi za čudesnim služi za osposobljavanje čovjeka da prepozna kontejnere kao takve i da izađe iz njih. S tim u vezi nikakvo čudo što je V. Megre koji sam sebe tu predstavlja kao naivan što se ezoterike tiče (njemu Anastazija u stvari sve govori), u jednoj od knjiga posebno odvaja vremena i prostora za Gurđijeva, kako bi ga proglasio “Hitlerovim duhovnim savjetnikom”, što nije padalo na pamet ni onima koji su Gurđijeva lično poznavali a nisu ga voljeli. Naravno, degradirajući Gurđijeva, Megre (tj. oni koji su ga koristili kao ‘vozilo’ za plasman ovog dezinformativnog projekta) pokušava da degradira učenje Četvrti put s čijeg aspekta se ovo njegovo djelo može lako prepoznati kao najobičnije dezinformativno smeće namijenjeno naivcima sa akutnim nedostatkom razboritosti.

Kad smo kod razboritosti, koja kao jedna potencijalna ljudska osobina nije toliko popularna kao “ljubav” (u 3D smislu), čistom opservacijom može se primjetiti da tamo gdje ima puno tzv. “ljubavi”, vlada jedna akutna nestašica razboritosti (“zbogom pameti”). Međutim, mi kao “duhovni” ljudi davaćemo ipak prednost “ljubavi”, jer ona "dolazi iz srca", zar ne?! (Hm, vidjećemo kasnije da možda ne mora uvijek da bude tako!?) Međutim, s obzirom da je kod nas u 3D sve okrenuto naopačke, ovaj koncept će se mnogima činiti racionalnim. To što “ljubav pameti nema”, neće nam biti toliko bitno. Ali, možda to nekima hoće biti bitno jer se takva “ljubav” može koristiti i za manipulaciju ljudskih bića!?

**

S obzirom da osjećaj onoga što mi podrazumijevamo pod “ljubavlju” isključuje razboritost, da li bi nas onda trebalo biti čudno što će se to koristiti za plasman novih programa u našu realnost? (Figurativno rečeno, klasični princip: induciraj prvo u čovjeka ljubav a onda mu ga zavuci jer neće biti u stanju primjetiti šta mu dolazi otpozada.) A mi naravno mislimo da je “ljubav” koju osjećamo uvijek spontana i iskrena.

Na primjeru knjige Anastazija, možemo vidjeti kako se ovaj princip koristi u praksi kako bi se normalnom čovjeku isključila sposobnost percepcije da bi ga se navelo da proguta ne samo mamac s udicom, nego i olovo, plovak i silk.

Tako većina čitaoca neće stići ni do kraja prve knjige a već će pasti u sevdah s fiktivnom Anastazijom, ko šljiva u govno (što bi rekli Bosanci) a neki će se čak pretvoriti i u Anastazijine ratnike svježe potkovane novim duhovnim “istinama” i uvidima. Sada vjerovatno ima cijela jedna armija takvih koji su puni “ljubavi” prema Anstaziji riješeni da krenu u bitku protiv svih onih koji je ne vole, dakle, protiv - sila mraka. Hm, ovo mi je odnekud poznato!? (Ovo kažem na osnovu praćenja sadržaja nekih foruma koji su osnovani u njenu čast.).

Ljubav se kod nas podrazumijeva jednim višim osjećajem koji dolazi iz srca i koji je čist, neokrnjen i nadasve prirodan kao takav. Međutim, kako sam već rekao, nema mnogo veze s razboritošću, čak bolje rečeno, isključuje je. S tim u vezi, osnivači novih kontejnera će uvijek primjenjivati strategiju isključivanja čovjekove sposobnosti (ili bar potencijala) da razlučuje laži od istine, ciljajući na njegov niži emocionalni centar čije ‘pozitivne impulse’ mi smatramo istinskom ljubavlju. Ta vrsta “ljubavi” se može u čovjeka inducirati uz pomoć lijepih priča, odnosno, audio-vizuelnih efekata, kemikalija (npr. jedna od njih bi bio hormon oksitocin koji može izazvati čak i ‘majčinski osjećaj’, kojeg takođe podrazumijevamo kao jedan ‘izraz ljubavi’) a bogami i nekih drugih metoda.

Nadalje, proizvođači kontejnera dobro znaju da se paketi “emocija+dezinformacija” najdublje urezuju u čovjekovu svijest i podsvijest, pa se ta tehnika obilno koristi kod programiranja ljudi. Naravno, sve to ide i s određenom dozom istina i poluistina, sve dok se kod čovjeka neutrališe njegova sposobnost razlučivanja a kad on zavoli Anastaziju iz sveg srca, progutaće bez problema i sve one laži koje mu se preko njenih usta naknadno serviraju.

Tako će čitaoc u knjizi Anastazija naići na cijeli niz “istina” kao što su npr. "činjenice" tipa - da nas se vanzemaljci jako boje, pa je to razlog što nas stalno zaobilaze u širokom luku, osim ono jednom kad im se letjelica (koja inače ide tako što bakterije iz njenog zida uz pomoć kiseonika prave vakum ispred nje) pokvarila, te se morala prinudno spustiti. (Naravno, Anastazija ju je brzo popravila). A postojala je i jedna zloćudna grupa vanzemaljca koja je pripremala direktan napad na nas ali smo dobro prošli jer se Anastazija ‘translocirala’ direktno među njih i osujetila im sve planove.

Dakle, ovo se treba apsorbovati, pored mnogih drugih vješto plasiranih bisera (koje ovom prilikom nemam namjeru navoditi) jer u suprotnom se neće zasluživati Anastazijina ljubav.

**
Osnovna strategija za navlačenje čovjeka u kontejner podrazumijeva manipulaciju njegovih emocija. Na primjeru Anastazije smo vidjeli kako se to radi uz pomoć indukcije ljubavi a na primjeru religija možemo primjetiti kako se isto to radi indukcijom straha (Stari Zavjet, Kuran). Dakle, u čovjek se može inducirati i jedno i drugo!

**

Međutim, u svemu ovome postoji i jedan problem. Istinska duhovnost ne može da ide ruku pod ruku s lažima a isto tako ni istinska ljubav. Istinska ljubav ne može ići zajedno s bilo kakvim pokušajem manipulacije. S tim u vezi, možda bi trebali uzeti bar kao mogućnost da ono što mi podrazumijevamo pod nekom ‘iskonskom’ ili ‘istinskom’ ljubavlju, nema mnogo veze s tim?!

Mi inače najviše volimo one knjige i autore koji su u stanju da u nama pobude ono što smatramo "istinskom ljubavlju". Bitno je da nam oni kažu ono što mi želimo i volimo čuti. A kakve to veze može da ima s istinom? Nije bitno, bitno je da lijepo zvuči i da se mi lijepo osjećamo dok to čitamo. U prevodu, sve što ima sedativni efekat dobro je došlo.

Evo i jedan primjer onih slabo poznatih načina kako čovjek može naprasno pasti u sevdah:

Citat:
Kada se probudio u krevetu te noći, prvo što je vidjeo bilo je jedno blago, zelenkasto-plavo svjetlo koje je prožimalo cijelu sobu. Onda je s nevjericom posmatrao kako se dva mala stvorenja pojavljuju kroz zid u sobi, stoje pored njega i posmatraju ga. Izgledali su kao neke neodrasle ljudske spodobe u plavoj i zelenoj odjeći koja je visila na njima a glave su im bile pokrivene kapuljačama i turbanima. Ted je pokušao da im jasno vidi lice, međutim, činilo se kao da oni nisu imali crte lica, skoro da su bili prozirni. On je bio preneražen, nesposoban da se pokrene sve dok ta stvorenja nisu prišla, svaki do jedne strane njegovog kreveta. Zatim se našao kako lebdi između njih dok su oni navodili pravo kroz zid, napolje u mračnu noć. Klizeći tako iznad zemlje, nastavili su da se kreću niz njegovu ulicu sve do jednog praznog školskog dvorišta koje se nalazilo u susjednom kvartu. Tada je Ted već bio u stanju da pogleda malo oko sebe i u daljini je vidjeo još dva anđela kako idu prema njemu sa jednom djevojčicom između njih. To je bila njegova susjetka i školska drugarica Jill a izgledala je ukočeno i šokirano isto kao i on. Anđeli su ih postavili jedno uz drugo, lice u lice a onda je jedan od anđela stao između njih. Stavio je svoju ruku za jedan momenat na Tedove grudi a onda ju je pomjerio prema mjestu iznad Jill-inog srca. Čudan glas zazvučao je u Tedovoj glavi: “Mi smo spojili vaše duše.”

Ted nije razumjeo šta to znači jer njegov mozak nije bio u stanju da funkcioniše, tako da je samo nijemo klimnuo glavom. Odjednom, jedno blještavo svjetlo je zaplamtjelo sa svih strana oko njih i zaslijepilo ga. Kad je ponovo otvorio svoje oči, našao se natrag u njegovoj sobi, drhteći u krevetu. Ostatak noći je preležao budan razmišljajući o tom čudnom događaju i onim anđelima s kapuljačama. Ništa u vezi s tim iskustvom nije mu imalo smisla. To jest, nije, sve do idućeg dana. U školi, istog momenta kada je vidjeo Jill, osjetio je navalu emocija kao neki strujni udar. Juče, on skoro da ne bi ni obratio pažnju na nju, dok ju je danas obožavao. Snažno, potpuno i bolno.

Izvor: Andjeoska Maskarada


(Inače, ovu tematiku dosta dublje obrađuje E. Lorgen u knjizi Alien Love Bite.) Problem je u tome što se žrtve ovakvog “mentalnog friziranja” obično ne sjećaju toga. Neki će naravno reći, pa dobro, to se desilo Tedu i to je vjerovatno rijetkost, dok se u mom slučaju to ne dešava. Hm, jeste li sigurni!?

Možda bi se trebalo malo zamisliti i nad tvrdnjom francuskog astrofizičara Jacquesa Vallee-a, koji je vjerovatno daleko potkovaniji od V. Megrea što se poznavanja "onih koji nas se boje" radi:
Citat:
NLO-i su sistem koji djeluje na ljude i koristi se ljudima(...), on manipuliše život na zemlji na fizički, psihički i duhovni način.

Dakle, na fizički, psihički i duhovni način!? Nije li Anastazija možda jedan od onih primjera manipulacije ljudi na duhovni način?! A naravno, da bi se ona plasirala u našu realnost, prvo je potrebno izmanipulisati "autora". To se mahom radi uz pomoć indukcije "inspiracije" u pogodnu osobu a onda i sadržaja koji će ovome "sam" da navire u glavu. On samo treba to da stavi na papir i objavi. (Doduše, tu mogu da idu i drugi "sporedni efekti" kao što je režiranje sinhroniciteta za šta su "oni koji nas se boje" eksperti, dok će individue tipa Vladimira Megrea uzimati to kao znak da su na pravom putu.)

***

Naravno, na osnovu gorenavedenog primjera možemo vidjeti da je Ted osjećao “istinsku ljubav” prema Jill, nakon što je bio pogođen “Amorovom strijelom”.

Dakle, sada si možemo postaviti pitanje, - kakva je razlika izmedju Tedove (inducirane) “ljubavi” i “ljubavi” koja se normalno javlja kod nas, bilo kod čitanja nekih knjiga ili u nekim drugim situacijama?

Nikakva.

**

Ljubav kakvu je mi znamo, može se inducirati u nas izvana, u nas se može inducirati i strah, i mržnja, pa čak i ‘proisvjetljenja’. Na primjer, neki kao što je npr. John Keel, koji su posvetili cijeli život proučavanju “onih koji nas se boje” (što bi rekla Anastazija) tvrde sljedeće:

Citat:
Ta inteligencija kontroliše značajne događaje preko manipulacije određenih ljudi uz pomoć fenomena mističnog prosvjetljenja.

Izvor: Motmanovo proročanstvo


Ili ukratko rečeno, - te sile kontrolišu našu realnost. Mislim da čovjeku ne treba bogznakoliko razboritosti da shvati da je kroz sličan proces ‘prosvjetljenja’ prošao i V. Megre prilikom pisanja Anastazije, kao i Muhamed, prilikom pisanja Kurana, kao i razni ‘sveci’ kod pisanja religijskih sadržaja itd. itd., odnosno, svi osnivači - kontejnera.

Tako, uzgred rečeno, mislim da ne bi bilo loše uzeti i to u obzir kad osjetimo “iskonsku ljubav” prilikom čitanja nekih materijala jer bi taj osjećaj mogao da znači da nas neko manipuliše (mada, naravno, ne mora u svakom slučaju.).

A možda će neko od nas bar malo i razmisliti prije nego što nazove nešto “iskonskom” ili “istinskom ljubavlju”?! Na kraju krajeva, možemo napraviti i jednu vježbu. Na primjer, možemo da pročitamo knjigu od K. Turner, Anđeoska Maskarada, u kojoj su opisani istinski ljudi i istiniti događaji (za razliku od Anastazije), pa onda potražimo u sebi onu našu “iskonsku ljubav”. Ako je ne bude tamo, onda se možemo zapitati – zašto je nema, gdje je nestala? Možda zato što se ta vrsta ljubavi ne uklapa s istinom?! Možda zato što je ona uslovna?! (Istinska Ljubav je bezuslovna). A ako umjesto nje tamo zateknemo jedan “istinski strah”, ništa se ne brinite jer je i on “istinit” isto kao što je bila i ona “ljubav” koju smo ‘spontano’ osjetili prilikom čitanja knjiga tipa Anastazije ili nekih drugih sličnih “duhovnih projekata”.

Iz svega ovoga bi na kraju možda proizašlo, da bi - Istinska Ljubav trebala da ide zajedno sa Istinom, bilo kako ona da izgledala!?
Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Anastasija sibirska - Zvoneći kedri Rusije
PostPostano: sri mar 07, 2018 9:26 pm 
Offline
Početnik

Pridružen/a: pon mar 05, 2018 9:59 pm
Postovi: 20
Pre deset godina si napisao taj komentar i od tada se ništa nije promenilo? #-o
Ja bih se uplašila da mogu svoj komentar i od pre godinu dana da ponovim.

Megre jeste Gurđijeva pomenuo, ali ne u tako negativnom kontekstu. Samo ga je
usput pomenuo kao jednog od mnogih koji je pokušavao ljudima istinu da prenese.
Uostalom to je njegov komentar koji je ko zna na čemu zasnovan. Niti je knjige
pročitao, jer takva interesovanja u životu nije imao, a još manje je učenje kroz
praksu proverio, tako da je za mene taj komentar potpuno nebitan.

Objektivno znanje je nemoguće preneti čoveku koji ima subjektivan pogled na svet.
Jedino se može dati neki novi pogled, inspiracija. Može se saopštiti simbolikom,
bajkovito, u cilju zaobilaženja racionalnog dela i dopiranja do nečega u nama
što može biti inspirisano i pokrenuto. Bezlebubovi razgovori s unukom, napisani
su na taj način.
Nisam naišla ni na kakvu kontradiktornost u onome što priča Anastasija i onome
što je govorio Gurđijev.

Anastasija nikako ne podstiče borbu protiv sila mraka. Naprotiv. Kao i svi učitelji
pre nje, savetuje da se na to ne gubi ni vreme ni snaga.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Anastasija sibirska - Zvoneći kedri Rusije
PostPostano: čet mar 08, 2018 12:08 pm 
Offline
Početnik

Pridružen/a: pon mar 05, 2018 9:59 pm
Postovi: 20
Zamislite
da postoje dvoje, troje ljudi koji su probuđeni usred ogromnog
broja uspavanih. Svakako će se poznavati. Ali oni uspavani
ih ne znaju. Koliko ih je? Ne znamo i ne možemo nikako znati
dok ne postanemo nalik njima. Ranije je sasvim jasno rečeno da
svaki čovek može videti samo ono što je na njegovom nivou bića.
Ali, DVE STOTINE SVESNIH BIĆA, ako postoje i ako smatraju
za shodno i potrebno, bi mogli da izmene ceo život na Zemlji.
Međutim, ili ih nema dovoljno, ili ne žele, ili možda još nije
došlo vreme, ili ostali spavaju previše čvrsto.

Gurđijev

Došlo je vreme. :love5:


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Anastasija sibirska - Zvoneći kedri Rusije
PostPostano: čet mar 08, 2018 12:15 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: uto jul 04, 2017 10:42 pm
Postovi: 80
svesnaglista je napisao/la:
Ali, DVE STOTINE SVESNIH BIĆA, ako postoje i ako smatraju
za shodno i potrebno, bi mogli da izmene ceo život na Zemlji.

Gurđijevovo je nešto što me zanima.

čitao sam o tom "efektu stotog majmuna".

"The hundredth monkey effect is a hypothetical phenomenon in which a new behavior or idea is claimed to spread rapidly by unexplained means from one group to all related groups once a critical number of members of one group exhibit the new behavior or acknowledge the new idea."

to je valjda bilo neko istraživanje.
napisaću kako sam upamtio.
valjda su na nekom ostrvu neki majmuni, ne svi, prali neko voće ili povrće u moru valjda, pre nego što ga pojedu.
kada je stoti majmun sa tog ostrva oprao to voće ili povrće u moru, navodno se desila neobična stvar.
odjednom su majmuni sa susednog ostrva počeli da rade to isto - da peru voće ili povrće u vodi pre nego što ga pojedu.

...

međutim, izgleda da je priča o "efektu stotog majmuna" diskreditovana...

"Claims that the practice spread suddenly to other isolated populations of monkeys may be called into question given the fact that at least one washing monkey swam to another population and spent about four years there and also the monkeys had the researchers in common."


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Anastasija sibirska - Zvoneći kedri Rusije
PostPostano: čet mar 08, 2018 3:53 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: ned jan 21, 2007 5:43 pm
Postovi: 584
^
|
Tu iznad bi ključni dio mogao biti ovo:
Citat:
ako smatraju za shodno i potrebno


Mislim da ne treba previše pažnje pridavati takvim izjavama, naime.
Promijeniti cijeli život na Zemlji, promijeniti svijet... Pa, oni koji to smatraju za shodno i potrebno, to ionako stalno i čine i pokušavaju - unutar svojih domena i ambicija. Čini se da je takav neki megalomanski pothvat dio jedne vrste mentaliteta, koji bi mogao biti svašta, a s upitnom svjesnošću. Mijenjanje svijeta, i prečesto nam izmiče, podrazumijeva mijenjanje ili bar upravljanje svjetinom koja ga i čini. I dok se čovjek zgleda, začas je tu skrenuo sa osvještavanja u traženja najefikasnijeg načina upravljanja (manipulacije) svjetinom.

S druge strane, postoji sfera ili područje direktnog utjecaja svakog od nas, i postoji područje ili područja kojima se zaokupiravamo. Neke stvari nas zaista zanimaju - kroz praktičnu primjenu i život; neke su tek zanimacija bilo intenzivnija, bilo par sati mjesečno, razbibriga, distrakcija... ili tek jer popratimo malo nekog drugog usput... sve je to ok.

Putem neke vrste rezonancije prisutnosti, promjena se zaista zbiva. Među onima i za one koji su za istu spremni. Svako ostalo djelovanje bilo bi silom, čekićem, glavom kroz zid s jedne strane, ili putem mamljenja, podraživanja, provociranja ili mitologije (davanja ili nuđenja mita - brzih rezultata bez stvarne promjene)... I time, u svakom slučaju - suština "promjene" ostaje održavanje suštinskog status quoa onoga što i dotadašnji način je držalo u opstajanju.

Stoga, povratkom na sferu utjecaja, neposrednog, čovjek, pojedinac se nužno "spušta na zemlju" - vraća se na samoga sebe i svoje neposredne dnevne susrete. I unutar svakoga od njih - moguć je vrlo mudar i svjestan izbor, tipa npr.: čime u ovom susretu mogu biti izvor blagoslova? Čak i ako čovjeku ništa pametno niti prikladno ne padne na pamet u odgovor, samo pitanje je moguće korigirati u: 'ajd baš da vidim.
A možda to bude i "blessing in disguise"... Is this the end of days and no one saw the signs... (pjesma). Na kraju krajeva - ne stane svašta u svačiju kofu.
Možda to bude i tek zašarafiti koji šaraf na fotelji stare susjede. A možda tek olako prelazimo preko svakodnevnih blaga jer ih smatramo prebanalnima...

Ima ta neka revolucionarna svijest koju je iznjedrila ezoterija devetnaestog i početka dvadesetog vijeka. Iznjedrila, naime, u te neke "duhovnjačke" ili bar ezoterične sfere. Previše su proširili domenu utjecaja pojedinca, poticali njegovo uključivanje u društvene procese, promjene, i sve se začas izmijenilo i prebacilo čovjeka od pravog izvornog utjecaja (in-fluence - u-tijeka) prema zaokupiravanju svim i svačim, uključujući i: nešto ne valja sa svijetom općenito. Mislim da je i Chesterton bio nešto prokomentirao u tom smislu: ne valja nešto sa samim takvim gledanjem na stvar. Cijela ta skretnica je, na neki način, jedna vrsta povijesne točke, stablo, kojega još uvijek i danas vidimo listanja cijele krošnje: dovoljno je pogledati mainstream i medijsku propagandu svuda oko nas. Svi se zaokupiravaju (bar katkad kroz mentacije ili komentare tek) nekakvim "globalnim problemima", imaju mišljenja o "tuđim lokalnim stvarima"... i prolaze dani...

Tih par ideja mi je momentalno palo na pamet sad.
Ako nekome drugome nešto drugo pada na pamet - slobodno komentirajte.


Citat:
možemo da pročitamo knjigu od K. Turner, Anđeoska Maskarada, u kojoj su opisani istinski ljudi i istiniti događaji (za razliku od Anastazije), pa onda potražimo u sebi onu našu “iskonsku ljubav”. Ako je ne bude tamo, onda se možemo zapitati – zašto je nema, gdje je nestala? Možda zato što se ta vrsta ljubavi ne uklapa s istinom?! Možda zato što je ona uslovna?! (Istinska Ljubav je bezuslovna). A ako umjesto nje tamo zateknemo jedan “istinski strah”, ništa se ne brinite jer je i on “istinit” isto kao što je bila i ona “ljubav” koju smo ‘spontano’ osjetili prilikom čitanja knjiga tipa Anastazije ili nekih drugih sličnih “duhovnih projekata”.

Možemo, možemo.
A možemo pročitati i jedan drugi istinit događaj istinskog čovjeka:


Jedan čovjek, ne mogavši i ne znavši se nositi s očajem, uzeo je pištolj i ubio postariju ženu. Nije vidio izlaz iz situacije, nije vidio sebe u ikakvom mogućem razrješenju situacije, a nitko oko njega mu nije znao pomoći. Jer i oni oko njega su se bojali njegovog bezizlaza.

U jednom momentu, očaj, bezizlaz i gnjev toliko su ga opsjeli, da su mu pokrenuli ruku prema pištolju, pritisnuli okidač i žrtva je pala.

Život djeteta se promijenio preko noći. Otac u zatvoru, baka u grobu. Majka u samookrivljavanjima i bijegovima od istih.

Godine su, decenije morale proći da dijete dovoljno poodraste, ili, boljerečeno sazri. U tim košmarima od godina, zar se nešto tako odurno moralo desiti kako bi neki aspekti u životu djeteta zaprosperirali? Tako su neke poveznice izgledale djetetovom umu. Dijete nije imalo ni oči da vidi ni razbora da shvati. Znalo je samo jedno, nije željelo osuđivati. Ali kako da ne osudi? Ako ne osudi oca, ne čini li time neku štetu baki? Žrtvi, ni krivoj ni dužnoj... U nemogućnosti razriješenja situacije, dijete je osjećalo da jedino što može učiniti je - odbaciti sve što mu je djelovalo kao da je dobitak i dobro, a u njegovim percepcijama jedini razlog zašto mu se to našlo na putu kojim ide je: da to meni dođe na takav način, moj otac je morao ubiti moju baku? I dijete je ostalo bez svega. Osudilo je sebe.

Samo s ciljem: kako da istinski voli i oca i baku i majku. Nije znalo kako pa se osudilo. Unutarnja previranja su bila stravična. Mučenja osuda su se protegla na cijeli lanac poznatih pređa jednako kao i potpunih stranaca. Okovi osuda, iskonske strave, iskonskog gnjeva. Ta gdje je tu Ljubav?!

Prva velika bitka između osude, gnjeva i pomirenja izvojevala je samu sebe: smrću djeteta. Dijete je umrlo - rodio se čovjek. Poražen ali pomiren, i nemušt. Novorođenom nemuštom čovjeku dom mirni su sačinjavale opeke od osuda povezane cementom od gnjeva. Njemu, mirnom i nemuštom, svaki pogled prema van donosio je opeke zidova u centar pažnje. Disao je, trpio, durao.

A onda je jednog dana shvatio: ne mogu opeke Kuće Mira biti načinjene od cementa i opeka gnjeva, osuda i straha. I da od njih on ne može izaći van i podijeliti svoj mir sa svijetom. I dalje nemušt, pomirio se: sručiće se sve te opeke i cement na mene - ma neka se sruči! I krenuo je van. Ovaj put ne u pomirenom porazu sudbe klete, već u pomirenju pobjede odvažnosti.

Opeke su padale jedna po jedna na njegovu glavu. Samo one s krova. Stvari su se događale, Ljubav ga je dražila i on je durao padove s krova. Izmicao brojnima, neki bi ga ranili. Ljubav bi začas ranu iscijelila. Počeli su prvi osmjesi. I skupa s njima prva razočarenja. Nova bifurkacija. Kako je mir u čovjeku, tako je i ljubav u čovjeku. Ili nije. Odlučio je da je. I tek što je to odlučio, sručila se na njega cijela konstrukcija od beskompromisnog jeda, razdraženog divljeg gnjeva. Jedva dišući žmirio je u nju, pokriven ruševinama preko glave. Ljubav bi mu izmicala, pa zasvjetlucala negdje tamo daleko, ali osjećao je njeno neumitno izmicanje... Razbor mu je počeo primjećivati da taj gnjev i mržnja, iako podivljali, imaju u sebi primjese neke čudne inteligencije. Ne, to nije inteligencija, bila je to jedna vrlo promućurna domišljatost koja bi čas mamila, čas se inatila kao razmaženo derište, čas ispucavala uvrede točno u Ahilovu petu, čas držala svoje visokoumne samopravedničke propovjedi. Tako su mu i otkrili svoja imena: zavodnik, derište, opačina i policajac. Mlatili su ga bez prestanka. Shvatio je, ne može sam - treba mu pomoć. Potražio je sav izranjavljen drugo ljudsko biće. I ono ga je pronašlo i svojom vlastitom vjerom iščupalo iz ralja zvjeri. Iščupalo, ali ne za sebe i ne prema sebi, već ga je poslalo ravno u središte Vjere, u utvrdi Mira.

Kako se čovjekov hram jeda, osude i gnjeva raspadao pod njegovim nogama, shvaćao je sve jasnije - ima mira i vjere i ljubavi i u drugim ljudima. Nije više nit sam nit jedini u svijetu. I LJubav se u njemu udobnije namjestila.

(...)

Vrijeme se uvrnulo u se. Čovjek je shvatio neke stvari. Uočio je da mu je svo tijelo načinjeno od Ljubavi kojoj bilo koja i bilo čija percepcija okruženja ne može zapravo ništa. Raspline se u maglicu prije nego ga takne. Jer prva iscjeljenja su mu pokazala da su komadići iscjeljenja sastavni djelovi spoznaje i upoznavanja ucijeljenosti. Tek je njegova iz početka krnja, percepcija bila ta koja se upotpunjavala. Nema razlike između njegove percepcije stvari i Ljubavi. Mir je progovorio, prvi neartikulirani zvuci postali su riječi. Istina, isprva nevezane. Rečenice, one prve prave, došle su tek poslije. I začas ih je naučio prepoznavati i drugdje oko sebe: postojali su već objekti načinjeni od opeka mira. Postojale su izjave, postojale su cijele knjige i filmovi - rudnici biserja i dragog kamenja. Tu i tamo tek isprva. I to isprva trajalo je dugo vremena. Možda još uvijek traje. Shvatio je da je u stanju jesti i provariti taj goli kamen.

Shvatio je... shvatio je, o koliko mu je trebalo, da Ljubav nema parnjaka, Ljubav nema parnjaka osim iste te Ljubavi!
Nasuprot strahu stoji gnjev. Ozlojeđenost, gnjev, jed, bjes, nasilnost --- znaci nemoći. Na suprotnoj strani stoji strah, jadnost, krivnja, žrtvovanost --- znaci nemoći. Ubojica, i ubijeni. Nasilnik, i jadnik. Nasuprot gnjevu je strah, nasuprot strahu je gnjev. Borba, ili bijeg. Fight, or flight.
A Ljubav stoji sama, nad svime se uzdižući kao vrh nad planinskim opasnim oštricama. Istinska Ljubav, jedna, jedina, jedinstvena. Neporaziva i neporažena. Nepobjediva i nepobijeđena. Neuništiva, i vječna. Agape.

~~~~~~~
Agape

I have your
back
I have your
front
I have your
sides
I have your
ups
and
your
downs
~~~~~~~

Da, ta Istinska Ljubav je bezuvjetna, neprekidno je svuda oko nas, s nama, u nama. Ona nikad nikoga ne napušta. Ljudi tek, i prečesto, napuštaju Nju. Odvrate svoj pogled, zažmire, i kao mala djeca ponavljaju: ne vidiš me ne vidiš me. Tko tu koga ne vidi?
I onda oni koji žmire, počinju umišljati i izumljivati mase najrazličitijih mentalnih (ne)objekata. I, i dalje žmireći, nađu sebe usred košmara... I budući je u svemiru sve svjesno, košmari oko njega ožive njegovom vlastitom odbijenom sviješću, onim dijelovima koji su zažmirili na Ljubav...

(...)

Svaka, svačija povijest je svakome drugome tek priča, fikcija.

Unutarnji doživljaj, individualno proživljavanje jednako je moguće ili nemoguće, ili se od istog zazire ili se pod isto podastire. Nečiji istiniti događaji i njegovo vlastito proživljavanje istih može biti ili plitko i površno, ili duboko. Bilo što čovjek može pounutarnjiti duboko u sebi i bukvalno (su)osjećati i (su)doživljavati s nekim drugim. Osim u direktnom svjedočenju više svjedoka, ili sudjelovanju više sudjelovatelja u i tijekom zbivanja i odvijanja nekog događaja - sve ostalo se prenosi riječima i iz određenog stanja koje je ili manje ili veće žmirenje (ili nežmirenje) u LJubav. I svak se onda ili otvara ili zatvara za mogućnost uživljavanja. Stvar izbora.U iznad prenešenim kadrovima nečije biografije, netko će vidjeti moguće naslove za crnu kroniku tek. Netko drugi će banalizirati svakodnevne događaje, uglavnom jer su opći i poprilično univerzalni diljem svijeta i vremena.
Ali isti ti, svi odreda, duboko su osobni. I čovjeka (njegovi) mogu voditi, ako im dozvoli, u realizacijska razrješenja i spoznaje - o kojima filozofi, metafizičari, mislioci - pišu, žele ih, ali da bi se do tih realizacija došlo i da bi one zaživjele odistinski - čovjek, mislioc, mora se "spustiti na zemlju", s neba drito među rebra.

Konkretniji detalji tog spuštanja, također su dio gornje biografije, iako možda nisu prenešeni u toliko puno riječi. Najrazličitije vrste vizija, prisutnosti najrazličitijih entiteta, rojeva, pojedinačnih nevidljivih nasilnika, natezanja, otmica odiznutra.... koji svi odreda prate povraćaj pogubljenih ili zapostavljenih dijelova i aspekata duše. Naravno, bude tu uvijek i podrške...

I jedna stvar koja se iskristalizirava je - duhovno, duševno, psihološko, materijalno, fiziološko, društveno, odnekud-drugo-dimenzionalno, intelektualno, snovito, stvaralačko...
Sve su to aspekti... nema ništa nesvjesno u svemu tome... sve se odvija i događa i doživljava ultra svjesno. Svaki djelić duše je svjestan. Duh svijesti, svjesto-dajni-duh koji je svjestan samoga sebe, svega - uvijek je tu prisutan. Ali isto tako, njegova stvaralačka moć nikad ne prestaje. Kada voda udari o stijenu, prska na sve strane. Svaka ta prskotina je svjesna, svaki djelić je svjestan. I svjesnost prskotine ispred, sakrit će, maknuti iz fokusa svjesnost prskotine, ili stijene, ili kaplje vode iza, svaku slijedeću. Često, pak, i onu izvornu.

U kaleidoskopu tolike svijesti, tolikih svjesnosti posvuda naokolo, postoji ta neka "točka izviranja". Ona je tvoja lokacija. Ona je tamo gdje si ti. Upravo u datom času. Zato mnogi radije žmire u sebe. LJudi se boje šta će vidjeti. Jer ako ne osjete strah pred svim tim, osjetit će gnjev. Jer zaboravljaju... otvoriti oči... za Ljubav.

(...)

Hvala na čitanju,
LP


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Anastasija sibirska - Zvoneći kedri Rusije
PostPostano: čet mar 08, 2018 5:14 pm 
Offline
Početnik

Pridružen/a: pon mar 05, 2018 9:59 pm
Postovi: 20
Potrebno je shvatiti šta oni jesu i šta mi jesmo. Odakle oni deluju i odakle mi delujemo.
Samo je jedan primer dovoljan, a kroz istoriju ih je mnogo bilo, da pokaže šta se dešava
kada mi menjamo svet. Hitler je menjao svet. Iz najiskrenijeg uverenja da ga može
učiniti boljim. I to tako što će uništiti ono što mu se ne sviđa, napraviti više ognoga što
mu se sviđa, pri tom ne vodeći računa o sredstvu, već isključivo o cilju.
Tako mi menjamo svet. Iz ega.

Svesni ljudi ne deluju iz ega, već odnekle gde mi nismo ni zavirili ili makar to ''mesto''
nismo osvestili.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Anastasija sibirska - Zvoneći kedri Rusije
PostPostano: čet mar 08, 2018 5:41 pm 
Offline
Početnik

Pridružen/a: pon mar 05, 2018 9:59 pm
Postovi: 20
silentio je napisao/la:
svesnaglista je napisao/la:
Ali, DVE STOTINE SVESNIH BIĆA, ako postoje i ako smatraju
za shodno i potrebno, bi mogli da izmene ceo život na Zemlji.

Gurđijevovo je nešto što me zanima.

čitao sam o tom "efektu stotog majmuna".

"The hundredth monkey effect is a hypothetical phenomenon in which a new behavior or idea is claimed to spread rapidly by unexplained means from one group to all related groups once a critical number of members of one group exhibit the new behavior or acknowledge the new idea."

to je valjda bilo neko istraživanje.
napisaću kako sam upamtio.
valjda su na nekom ostrvu neki majmuni, ne svi, prali neko voće ili povrće u moru valjda, pre nego što ga pojedu.
kada je stoti majmun sa tog ostrva oprao to voće ili povrće u moru, navodno se desila neobična stvar.
odjednom su majmuni sa susednog ostrva počeli da rade to isto - da peru voće ili povrće u vodi pre nego što ga pojedu.

...

međutim, izgleda da je priča o "efektu stotog majmuna" diskreditovana...

"Claims that the practice spread suddenly to other isolated populations of monkeys may be called into question given the fact that at least one washing monkey swam to another population and spent about four years there and also the monkeys had the researchers in common."


U efekat stotog majmuna je moguće poverovati i ne poverovati. Nisam bila tamo,
nisam videla i može mi ispričati ko šta hoće.

U efekat emocija mogu lično da se uverim i nije mi potreban dokaz sa strane.
Tačno znam kako se ponašam kada sam uplašena, a kako kada sam radosna.
Kako se ponašam kada sam ljuta, a kako kada prihvatam sebe i druge.
Mogu da vidim kako moja emotivna stanja utiču na druge i kako njihova
emotivna stanja utiču na mene.
Kako emotivno stanje nekoga ko boravi u neuslovljenoj ljubavi deluje na
ljude oko njega, na ceo svet? To racionalno ne mogu da razumem, ali mogu
da naslutim.

Da, kao u tom primeru koji si naveo, ono što od njih možemo da dobijemo
je ideja, inspiracija. Iz intuicije.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Anastasija sibirska - Zvoneći kedri Rusije
PostPostano: pet mar 09, 2018 12:39 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: pet apr 16, 2010 9:59 am
Postovi: 306
"You do not realize that one has to learn to speak the truth. It seems to you that it is enough to wish or decide to do so. And I tell you that people comparatively rarely tell a deliberate lie. In most cases they think they speak the truth. And yet they lie all the time, both when they wish to lie and when they wish to speak the truth"

GurdijeffE sad pitanje sto je Istina opcenito govoreci. Da li su Buda, Isus i ostali takvi ljudi govorili onim jezikom koji nitko ne razumije, a to je put istine, koji je u biti put ljubavi. Jer ako si lazan onda nema ljubavi. Ali opet sto je istina, za nas uspavane ljepotice svakom svoja istina, svakom svoja ljubav ili laz.

I tu se slazem sa Galaksijom kako god okrenes popusimo ga sigurno. A da budem iskren pusim ga "Ja" manje vise stalno u svakim prilikama i neprilikama.@sensei

ako je tako onda cijeli moj djelic duse ako ju uopce imam vidi da je sve otislo u onu lijepu nam stvar i da ovoj civilizaciji nema pomoci.

_________________
Hvalisanje je početak sramote.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Anastasija sibirska - Zvoneći kedri Rusije
PostPostano: pet mar 09, 2018 12:51 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: uto jul 04, 2017 10:42 pm
Postovi: 80
Nekoga proceniti znači ustanoviti stepen njegove probuđenosti, njegovo napredovanje u poimanju varljivog i lažnog u drugima i u sebi.

Emil Sioran


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Anastasija sibirska - Zvoneći kedri Rusije
PostPostano: pet mar 09, 2018 2:20 pm 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen/a: sub jan 24, 2004 11:24 am
Postovi: 3879
svesnaglista je napisao/la:
Zamislite
da postoje dvoje, troje ljudi koji su probuđeni usred ogromnog
broja uspavanih. Svakako će se poznavati. Ali oni uspavani
ih ne znaju. Koliko ih je? Ne znamo i ne možemo nikako znati
dok ne postanemo nalik njima. Ranije je sasvim jasno rečeno da
svaki čovek može videti samo ono što je na njegovom nivou bića.
Ali, DVE STOTINE SVESNIH BIĆA, ako postoje i ako smatraju
za shodno i potrebno, bi mogli da izmene ceo život na Zemlji.
Međutim, ili ih nema dovoljno, ili ne žele, ili možda još nije
došlo vreme, ili ostali spavaju previše čvrsto.

Gurđijev

Došlo je vreme. :love5:

Stvar se može razumjeti sa stanovišta Četvrtog puta/istočne gnostike čiji je jedan od predstavnika bio Gurđijev, ukoliko uzmemo u obzir postavku o dvije vrste svijesti od kojih bi ona Istinska Svijest ili Svijest Apsoluta imala dva nivoa a ova lažna, kojom mi raspolažemo – tri:

Istinska Svijest/Svijest Apsoluta/Svijest Prvog Izvora/“hrist“/“sin čovječji“/“jagnje“

Svijest Istinskog Ja (istinsko ljudsko biće koje raspolaže Istinskom Sviješću; naravno, to ne bi bili mi kao ličnosti s našim imenima, prezimenima i nadimcima)
-------------------------
Budna ili čista svijest (lažna svijest/svijest Demijurga/AI (vještačka inteligencija)/antihrist/sin božji

Podsvijest

Kolektivno nesvjesno

**********
(Iznad crte - Istina, ispod crte - Laž/iluzija) Znači, uzmemo u obzir mogućnost da 200 ljudi uspije da dosegne i manifestuje on Istinsku svijest (iznad crte). Sve što oni vide ili znaju, prosljeđivalo bi se na nivo kolektivnog nesvjesnog koji diktira iluziju u kojoj živimo. Tako bi istinite informacije teoretski neutralisale laži koje tamo vladaju što bi moglo dovesti do promjene u iluziji, kako sam o tome već pisao u člancima – Talas III i Zatvor i sudnji dan.

Dosezanje Istinske svijesti i njeno manifestovanje podrazumijeva individualizaciju ljudskog bića.

Međutim, to ne bi imalo nikakve veze s konceptima koje V. Megre promoviše preko Anastazije, pa mislim da nije slučajno asocirao Gurđijeva s Hitlerom. Megre je kao igrač kontrolnog sistema samo odradio stvar onako kako ga je programer “prosvijetlio”, što je J. Keel pomenuo još davno u knjizi Mothman Prophecies:
Citat:
Ta inteligencija kontroliše značajne događaje preko manipulacije određenih ljudi uz pomoć fenomena mističnog prosvjetljenja.

…a ne samo događaje, nego i cjelokupnu – duhovnost.

..


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Anastasija sibirska - Zvoneći kedri Rusije
PostPostano: pet mar 09, 2018 3:45 pm 
Offline
Početnik

Pridružen/a: pon mar 05, 2018 9:59 pm
Postovi: 20
Megrea svi vidimo, dok Anastasija za neke postoji, a za neke ne.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Anastasija sibirska - Zvoneći kedri Rusije
PostPostano: pet mar 09, 2018 4:19 pm 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen/a: sub jan 24, 2004 11:24 am
Postovi: 3879
Koliko znam, Anastaziju definitivno niko nije vidjeo a pitanje je da li ju je vidjeo i Megre, mislim, na javi?!


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Anastasija sibirska - Zvoneći kedri Rusije
PostPostano: pet mar 09, 2018 5:20 pm 
Offline
Početnik

Pridružen/a: pon mar 05, 2018 9:59 pm
Postovi: 20
Nisam ni Megrea videla. Ni Gurđijeva nisam videla. Ni tebe nisam videla.

A i Isusa su gledali a nisu ga videli i slušali a nisu ga čuli.
O kakvim li je očima i ušima on uopšte pričao? :-k

Probaj da napraviš eksperiment. Napiši samo dve stranice nečega što govori
neki supergurulik. Izmisli ga, sažmi sva učenja koja si pokupio do sada i
da vidimo kako će to zvučati.
E sad, nemoj iz intuicije da prepisuješ, jer možeš ubosti nešto zaista vredno,
a nije u tome poenta. Pokušaj to sa lošom namerom. Da nas ubediš u nešto
bezveze, što će nas skrenuti sa puta.

Inspirativno a zaglupljujuće. Nemoguća misija.

Al ja u tebe verujem.

Ako uspeš poverovaću da je Megre Anastasiju izmislio.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Anastasija sibirska - Zvoneći kedri Rusije
PostPostano: pet mar 09, 2018 6:34 pm 
Offline
Član foruma

Pridružen/a: ned dec 27, 2015 12:22 am
Postovi: 92
"Ta inteligencija kontroliše značajne događaje preko manipulacije određenih ljudi uz pomoć fenomena mističnog prosvjetljenja.

…a ne samo događaje, nego i cjelokupnu – duhovnost."


Onda je manipulacija i Gurdjijev i ekipa.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Anastasija sibirska - Zvoneći kedri Rusije
PostPostano: pet mar 09, 2018 11:44 pm 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen/a: sub jan 24, 2004 11:24 am
Postovi: 3879
Cago je napisao/la:
"Ta inteligencija kontroliše značajne događaje preko manipulacije određenih ljudi uz pomoć fenomena mističnog prosvjetljenja.

…a ne samo događaje, nego i cjelokupnu – duhovnost."


Onda je manipulacija i Gurdjijev i ekipa.

Gnostika nema nikakve veze s duhovnosti. Duhovnost je namijenjena za duhovni razvoj ličnosti u iluziji dok se prema istočnoj gnostici ličnost može razviti samo toliko da shvati da je lažna i da joj je jedini spas u ujedinjenju s istinskim dijelom bića, o čemu nam opet ne priča nijedno duhovno učenje a Megre i Anastazija pogotovo. Dok se kroz istočnu gnostiku čovjek oslobađa i individualizira, kroz duhovna učenja, on se navodi da slijedi neku dogmu ili ličnost a ne istinski dio svog bića.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Anastasija sibirska - Zvoneći kedri Rusije
PostPostano: pet mar 09, 2018 11:54 pm 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen/a: sub jan 24, 2004 11:24 am
Postovi: 3879
svesnaglista je napisao/la:

Ako uspeš poverovaću da je Megre Anastasiju izmislio.

Ne mora ju čak ni izmisliti. Ukoliko pročitaš knjigu Anđeoska Maskarada, Dr Karle Turner, tu ćeš vidjeti kako „kontrolni sistem“ ubacuje Tedu u život jednu djevojku po imenu Maja, koja ga „duhovno obrazuje“ i radnja se odvijala u Sjevernoj Americi. Onda, ukoliko pročitaš knjigu On the limb, one glumice Shirley MacLein, vidjećeš kako se ista Maja pojavljuje i tamo i „duhovno obrazuje“ njenog prijatelja, Davida ali sada u Južnoj Americi. Pored toga, od jednog Karlinog saradnika sam čuo da je Ted u jednoj kasnijoj seansi vidjeo Majino nepomično fizičko tijelo u jednom cilindru na jednom od vanzemaljskih brodova. Dr Karla Turner je takođe davno pričala o prebacivanju svijesti iz jednog fizičkog tijela u drugo što je opet predstavljeno i u filmu Avatar. Dakle, ako imaš na raspolaganju određeno fizičko tijelo i odgovarajuću tehnologiju, u njega možeš ubacivati i najružnijeg „vanzemaljskog duhovnog učitelja“, pa ga povremeno puštati u opticaj da duhovno obrazuje naivne ljude na ovoj planeti i ovi će ga slijediti. Masa „kontejnera“ je tako instalirana u ovoj realnosti. Dakle, na istom principu su mogli ubaciti Anastaziju i Vladimiru Megreu u Rusiji.

I nije stvar u vjerovanjima, nego u Znanju a mi imamo tendenciju da miješamo ta dva pojma.

...


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Anastasija sibirska - Zvoneći kedri Rusije
PostPostano: sub mar 10, 2018 1:07 am 
Offline
Početnik

Pridružen/a: pon mar 05, 2018 9:59 pm
Postovi: 20
galaksija je napisao/la:
Gnostika nema nikakve veze s duhovnosti. Duhovnost je namijenjena za duhovni razvoj ličnosti u iluziji dok se prema istočnoj gnostici ličnost može razviti samo toliko da shvati da je lažna i da joj je jedini spas u ujedinjenju s istinskim dijelom bića, o čemu nam opet ne priča nijedno duhovno učenje a Megre i Anastazija pogotovo. Dok se kroz istočnu gnostiku čovjek oslobađa i individualizira, kroz duhovna učenja, on se navodi da slijedi neku dogmu ili ličnost a ne istinski dio svog bića.


Prvo. Duhovno učenje je sistem praksi, koji za cilj imaju probuđenje, prosvetljenje, oboženje
il kako god se to u kom sistemu zvalo. Ličnost se ne razvija duhovno, pa ni u iluziji. Odnosno
samo može imati iluziju da se razvija.
Drugo
I Anastasija pominje buđenje u više navrata.
U jedoj od prvih knjiga Anastasijin deda pred Megreom prilazi devojci, obraća se njenoj
suštini i na kratko je probudi. O kakvoj to brzini misli Anastasija govori? Može li se to bez
višeg intelektualnog centra? O kakvom to živom jeziku priča?

Anastasijino objašnjenje o tome kako Bibliju treba čitati.

- Znači tako jednostavno? Seli ljudi, napisali knjigu, osmislili sadržaje,
zakone? I ta knjiga živi, evo već ne samo hiljadu godina i predstavlja najmasovniju i
najčitaniju knjigu do današnjih dana! U prošlim vekovima napisano je mnoštvo
drugih knjiga, ali sa tom se malo koja može uporediti. Šta po tvome, to znači?
- Ne znam. Drevne knjige, svakako, mnogo godina postoje, ali većina ljudi
ipak čita uglavnom savremenu literaturu – romane, krimiće razne. Zašto?

- Zato što čitajući ih, misliti skoro da i nije potrebno. Čitajući Bibliju, mora se
brzo misliti i na mnoga pitanja samom sebi odgovarati. Tad razumljivom ona postaje.
Otvara se. Ukoliko se bezuslovno odnose ka njoj samo kao prema dogmi, onda je
dovoljno nekoliko zapovesti pročitati i zapamtiti. Ali, ma koja dogma, donesena
spolja, a neshvaćena u sebi samom, blokira mogućnosti Čoveka-Tvorca.


Ostale citate me mrzi da vadim. Očigledno komentarišeš nešto što nisi ni pročitao.
Potpuno zlonamerno.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Anastasija sibirska - Zvoneći kedri Rusije
PostPostano: sub mar 10, 2018 1:38 am 
Offline
Početnik

Pridružen/a: pon mar 05, 2018 9:59 pm
Postovi: 20
galaksija je napisao/la:
Dakle, na istom principu su mogli ubaciti Anastaziju i Vladimiru Megreu u Rusiji.
I nije stvar u vjerovanjima, nego u Znanju a mi imamo tendenciju da miješamo ta dva pojma.
...


A po drugom principu, Anastasija bi mogla biti isto što i Krišna, Buda ili Hrist.
Ti biraš svoju realnost, a tvoja realnost je mračna i jako si uplašen.

Sumnja nije Znanje, nego apsolutna vera u neželjenu realnost.
Ah, naivne budale veruju, a ja sam tako pametan i ja Znam da me lažu.

mda..

Znanje dolazi nekako ''odozgo'' i dokle god negativne emocije vladaju, ne možemo
ni da naslutimo šta bi to moglo biti.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Anastasija sibirska - Zvoneći kedri Rusije
PostPostano: sub mar 10, 2018 8:28 am 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: uto okt 31, 2017 1:07 am
Postovi: 30
svesnaglista je napisao/la:
Prvo. Duhovno učenje je sistem praksi, koji za cilj imaju probuđenje, prosvetljenje, oboženje
il kako god se to u kom sistemu zvalo. Ličnost se ne razvija duhovno, pa ni u iluziji. Odnosno
samo može imati iluziju da se razvija.


Oboženje je prvi program na kome su padali i stariji i Življi...bog je vrhovni Dio Iluzije,ka Higher Self.
svesnaglista je napisao/la:
Drugo
O kakvoj to brzini misli Anastasija govori?

Iz Polja bržeg od svakog Svijetla…iz Polja Crne Energije.
svesnaglista je napisao/la:
Anastasijino objašnjenje o tome kako Bibliju treba čitati.

I odmah skužiš koja grupa ju je stvorija...i za koju grupu ju je plasiral.
svesnaglista je napisao/la:
[i]- Znači tako jednostavno? Seli ljudi, napisali knjigu, osmislili sadržaje,
zakone? I ta knjiga živi, evo već ne samo hiljadu godina i predstavlja najmasovniju i
najčitaniju knjigu do današnjih dana! U prošlim vekovima napisano je mnoštvo
drugih knjiga, ali sa tom se malo koja može uporediti.


Čim je nešto popularizirano u Lažnoj realnosti, možeš skužit da je mamac.

svesnaglista je napisao/la:
Tibiraš svoju realnost, a tvoja realnost je mračna i jako si uplašen.

Ti ka "zombij" ništo ne biraš, drugi će birat kroz sve to populazirano umijesto tebe...Mreža=matrix tak radi. Meni on ne dijeluje uplašeno, više me podsijeća na Laudu https://www.youtube.com/watch?v=v2Cd_Dv2PgM Ka da su iz iste Baze Svijesti.
U tebi budi tu uplašenost…ti tražiš slamku spasa, dok on ulazi u Polje Prihvaćanja da ova Realnost i mnoge druge nisu ono za što ih populaziraju.

_________________
Hoë spelers bron vasgevang in Perpetuum Mobile...of jy nou is uitgepluis hoe dit werk?


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 62 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.


Powered by phpBB © 2010 phpBB Group
BH (BIH) by Šehić Nijaz