Ova se diskusija zaista rasplinila. Vi o gumama, a Pantelija o Zigiju i njegovom mentalnom sklopu.
Panta
Uzdrmanost je vec odavno prosla. Moja slika sveta slozenija je nego sto ti slutis. Samo tebi nije jasno kako ja vec odavno upoznat sa ovim stvarima i zeljan znanja, nikako da se uhvatim za ovu pricu. Nemogu ti objasniti ni kako ni zasto.
Neznam odakle je moja rodjaka cula za Rokfelerov rep. Ona je u to vreme bila aktivna u Hare Krisna i verovatno odatle je i cula pricu. U to vreme smo poceli da se otvaramo prema zapadu i do tada nije postojala takva zaveraska UFO manija kao sada. Jedino od cega sam se informirao bile su Klarkove Misterije Sveta. UFO je poceo da me interesuje jos od malena.
Kako i da je Hare Krisna je imala puno povjesnih i modernih "podataka" o vanzemaljcima, njihovim planetama, mada je sve to bilo u nekoj izrazeno mitoloskoj varijanti. Cak sam cuo i pricu da je i Stiven Spilberg upetljan u zavjeri. Oni su delili ET na rajske i paklene. Rajski ET zive na rajskim planetama i prema opisima veoma potsecaju na angjele i sl. Nesto poput duhovno naprednih etericnih bica. Njihova je uloga, da se tako izrazim pozitivno - neutralna. Uglavnom posmatraci. Drugi, pakleni ET su tehnoloski zavisni i demonske su prirode.
Mislim da u to vreme kad sam ja cuo tu pricu Icke nije je ni slutio. Moja pretpostavka je da su Reptoidi u to vreme bili relativno nepoznati cak i na zapadu i da su forma novijeg datuma. Za razliku recimo od grejsa koji su stari nekoliko decenija. Mozda je cjela reptilska stvar istocnjacki izvoz. Neznam odakle i kada je pocela prica o reptilima ali bih zeleo da saznam.
Da ne raspredam previse, stvar sto me fascinirala nisu bili vanzemaljci jer sam vec duboko verovao u njihovo postojanje, naucio sam samo vise detalja. To sto me trznulo bio je istocnjacki svetogled, covekova priroda i smisla zivota, iluzija sveta i tako dalje. Upravo tamo sam usmerio svoju energiju i ET su mi postali nekako nevazni. I jesu nevazni, jer prezentiraju mitologiju, a ne sustinu stvari. Drago mi je sto je tako i ne bih se ponovo ufuravao u ET stvari, jer me jednostavno vise ne fasciniraju.
Jel si sad Panta zadovoljan odgovorom? Jel ti sada izgledam korisniji?
Slozio bih se sa prethodnim postom da sto mi njima vise obracamo paznju oni postaju jaci. Opsjedaju nas zivot. Umesto da spoznamo sebe mi bi da otkrijemo sta radi nas komsija reptil. Dal je nas komsija neonacist, pedofil ili reptil stvarno nije bitno. To ljudi stvarno oduzima energiju. To su svetovne stvari, a svet je takav kakav je, mi ga percepiramo na razlicite nacine. Neko plice, neko dublje. Ali nije lepo zaustaviti se na fantasticne vanzemaljce, ostati tako ufuran i do kraja zivota cekati VAL. U osnovi to je odlika religija: tres bum, Gospa, fascinacija i onda puzenje na kolena do kraja zivota.
Ne treba covjek toliko predano pratiti svetske zavere jer nece primetiti da mu zena kuje zavjeru da zbrise sa njegovim najboljim prijateljom i usput pokupi sve iz sefa.