Sada je: uto jun 17, 2025 11:06 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 322 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 17  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Lucidno sanjanje
PostPostano: pon feb 01, 2010 9:37 am 
Član foruma

2.znam je napisao/la:
Pozdrav,

sanjao sam sinoć da idem kod staroga frenda, on me vodi da mi pokaže taj zaštićeni rezervat u kojemu živi i kako određeni ljudi devastiraju prirodu.
Inače prije spavanja ponavljam mantru RAOM -OM, afirmacije o lucidnom snu i da ću pitati tko sam ja.
I taj moj prijatelj je imao nejakav elaborat, uvezanu a4 plavu knjigu, koja će mi odgovoriti tko sam ja.
Ali onda se budim, i ležim u krevetu-tresem se, ne mogu prestati, duboko dišem jer nemam zraka, iscrpljen sam. Ovo budna priča trajala je ful dugo, mislim da se sam se tresao pola sata, molio sam boga da prestane.
Imatko kakvo objašnjenje?
sanjao...hmm...u lucidnom snu si svjestan...dali je to bio lucidan san? ...u mom slucaju, kad sanjam i kad se osvijestim u snu imam osjecaj kao da "progledam", tj. probudim i jedno vrijeme neznam dali sanjam ili sam izasao...u zadnje vrijeme doslovno gurnem glavu kroz zid prostorije gdje se nalazim ili poletim i ako uspije, onda znam sto je u pitanju... :occasion5: ...u tvom slucaju, ako je bio "obican" san, imas jaku zelju za odgovorom na to pitanje koje postavljas pa to i dozivljavas

Vrh

PostPostano: pon feb 01, 2010 9:53 am 
Član foruma

Ako pod solar misliš budno stanje,
tresao sam se kao miš, nisam se mogao zaustaviti, i disao sam kao da me netko pustio sa lanca, pun, dubok udisaj-izdisaj

Vrh

PostPostano: pon feb 01, 2010 9:59 am 
Član foruma

Nije to bio lucidan san, ali ja sam postavljao pitanja na koje želim odgovor.
Vrlo vjerovatno je to povezano sa afirmacijama koje ponavljam prije sna

Vrh

PostPostano: pon feb 01, 2010 10:03 am 
Moderator

Pod solar mislim područje želuca, odmah ispod prsne kosti, tamo gdje lete leptirići kad si nervozan.

A afirmacija je nešto u vezi spoznaje i svijesti, ali nisam siguram.

Vrh

PostPostano: pon feb 01, 2010 10:09 am 
Član foruma

promatrač je napisao/la:

A afirmacija je nešto u vezi spoznaje i svijesti, ali nisam siguram.

Cijelo tjelo-od peta do vrha kose :)

Afirmacije su riječi, moglo bi se reći zapovijedi koje govoriš na glas ili sebi, gdje šalješ poruku svjest, šta želiš i kada.
Ful jednostavno, ako si govoriš prije spavanja-moram se probuditi u šest ujutro, npr.
JA ĆU SE PROBUDITI U ŠEST
vrlo je vjerovatno da ti neće trebati budilica, sam ćeš se probuditi.
_Tako si ja ponavljam da želi lucidan san i da želim saznati tko sam.

:love3:

Vrh

PostPostano: pon feb 01, 2010 4:11 pm 
Moderator

Izgleda da si postavio nezgodnu afirmaciju. :mrgreen:

Vrh

PostPostano: ned feb 14, 2010 6:39 pm 
Član foruma

t

Vrh

Naslov: Lucidan san
PostPostano: sub maj 29, 2010 9:03 am 
Početnik

upravo sam se probudio iz jednog lucidnog sna pa pišem da ne zaboravim.zadnji put mi se to dogodilo prije mnogo godina.da krenem: zaspo sam i sad sam u jednoj poznatoj ulici u đakovu.prva stvar- sam sebi govorim da sam sto posto svjestan. dolazim do jednog srednjovječnog čovjeka i molim ga da ako je on jedan od "dobrih" da mi pomogne održat ovo stanje što duže. šta se dešava? ovo nije bio onaj doživljaj kad si svjestan svega i nemožeš odredit vlastite granice.ovo je bio jedan "lokalni" trening.neke važne stvari sam doznao upravo.
u snu stvari radim pomoću misli iako nenaviknut na to hodao sam uokolo fizički.npr kad bi fokusirao misli na nešto , ja to se jednostavno dogodilo (ali um mora bit čist bez "primjesa" drugih misli).primjer: pogledam u nebo i vidim zvijezde (ali nekako nije ni dan ni noć) i krenem ja prema njima levitirati.odjednom strah i sumnja u sebe -"pa ja ču se razbit dole od beton ko palačinka" i tad osjetim "leptire u trbuhu" (kao ono kad na klackalici kad dođete do gore pa idete sad nazad pa se sve "uznemiri" u trupu). dobro sad padam ali ne ozljeđujem se. ovo je ekstremno važno : moramo imati vjere u sebe i vjerovati da smo apsolutno svemočni. ja nisam imao vjere pa nisam mogao do zvijezda nego padam jer mislim da to ne mogu ili ne zavređujem.ma mi zavređujemo SVE. (nedavno sam gledo govore Alex Collier-a
na youtubu pa je ovo bio "trigger" za san vjerujem). dok sam sanjao, zanimljivo mahnito sam tragao za drugima koji su svjesni da "sanjaju" ako uopće sanjaju i nisu moja projekcija.
stalno su se pojavljivali neki likovi ali nisu obečavali.evo kako sam ih testirao: jedan klinac sa igrališta kojeg zovemo Stipa dođe do mene i mi nešta pričamo, ja ga pitam za provjeru koje je moje ime i prezime, a on izvali neko stoto ime pa sam znao da fušari. to sam ponovio na nekoliko osoba i ista stvar. bilo je još pokušaja letenja ali kad bi došao u visinu krovova ili više javi se nekaki programiran obrazac -"ti to nemožeš"- koji me sputava iako bi želio letjeti visoko.
za ovo je potrebno puno rada u snu da bi se prevladalo , a kamoli u ovom fizičkom svijetu.(ne mislim na letenje :lol: )
bio je tamo i party na ulici- odjenom se stvorio.plešem s prijateljicom iz osnovne škole i super se zabavljamo kad ona kaže more ići. bila je gužva i zaista se osječalo stvarno(guranje kroz ljude i sl.).ona je pobjegla i odjednom spazim dva policajca.to sad može biti slikovit program -ti policajci. bio sam u snu i manifestirao neke stvari. nije to lako jer traži koncentraciju i fokus misli.ne znam zašto ali stvorio sam onaj Stihlov stroj za raspirivanje lišća u parku i pokušao učiniti da levitira.uz tešku muku sam uspio da malo poleti. ovo mi je dokaz dovoljan da još jače ustrajem jer sam vidio i doživio neke zakonitosti o onom svijetu iz prve ruke.
Alex Collier tvrdi -a nemam mu razloga ne vjerovati (pogledajte intervjue-youtube)- da greysi,reptili i ostala banda trebaju tehnologiju da bi manifestirali a mi ljudi to radimo iz glave i PRIRODNO i zato smo smatrani posebnima i rijetkima (ne treba da nam ego odma skoči). također nas smatraju za "Genetic Royalty". stvoreni smo od 22 različite rase koje potiču iz različitih svjetova i različitih ekosistema. dna i stanična memorija čuvaju memoriju svih rasa i mi smo prema tome ekstremno bogati i moćni što se manifestacije misli tiće (imamo veliki "pool" podataka) , a to će biti svakodnevica u 4. denzitetu. mašta- najjače oružje uz napmenu da treba moći održati fokus misli na našem cilju. možda vam zvući da sam super uzbuđen ili nešto sl. , ja sam upravo imao neke važne uvide u ono što čitam zadnjih godinu dana.(LKJ,RA,Galaksija,Znanje i još toga).ovo sam naučio: MORAMO IMATI RESPEKTA ZA SEBE I VJEROVATI U SEBE (ŠTO NIJE TAKO LAKO).
evo nadam se da sam prikazao neke stvari i siguran sam da će pomoći. mislim da ću odsad počet vježbati inducirano lucidno sanjanje da nastavim "trening". sam si svoj trener/ica i to je važno- mi smo važni! reptili i banda nas žele jer smo plijen prve klase kakvog nema ni blizu na ovim i širim prostorima.oni su majstori ratovanja mislima i smatraju ih (Andromedanci npr.) ULTIMATIVNIM RATNICIMA- pogotovo oni što imaju vijenac roščića naglavi , ti su posebno opaki. mi smo bezbroj puta "opakiji" i gaće im se zatresu kad pomisle da se mi potpuno osvijestimo što se mora i hoće dogoditi. sve naznake su da kroz par godina ili čak ove dolar pada i stvara se kaos i ratovi što naravno rezultira sa -NWO- novim svjetskim poretkom. ne treba se bojati tih idiota. jedna važna stvar je da svaki dan MISLIMO - a to stvara realitete- da će ishod biti povoljan za nas i prije svega da mislimo i ponašamo se u skladu s intuicijom. to se zapravo dešava i ne moramo se puno truditi jer mi smo uvijek nekako tamo gdje bi i trebali biti,zar ne? što više ljudi MISLI u tom pravcu to bolje. primjer: Collier navodi da kad bi svi ljudi jedan moment ili dva premjestili svoj fokus misli sa svakodnevnih osobnih i globalin drama, tajna vlada i njen šugavi monetarni sustav bi se raspao jer nebi imali energije i mi bi to odma shvatili i radili i dalje u tom pravcu i tako se u ovom fizičkom svijetu uvjerili da mi stvaramo realnost. kad nam je foku s na dramama mi ih hranimo energijom(energija teće tamo gje je fokus!) taj naš "negativni" fokus stvara "negativne" svjetove i baš takve reptili i banda žele i trebaju. prema tome ne smijemo misliti da je svijet loš i da je stanje mizerno i bez perspektive jer to će rezultirati upravo time! pomaknimo fokus misli na nas i na činjenicu da mi upavljamo ovime svime jer to je tako. mi možemo gamad otjerati samo kad bi htjeli , a oni ne bi imali izbora nego podvit rep i bjež dok nismo najebali. eto zato ratovi, siromaštvo, glad i bijeda svud oukolo-da se stvaraju "negativni" realiteti koji prema nekim zakonima metafizike postaju ili se ubacuju u naš hologram- naš svijet.
odsada ja sam čvrstog stava i još ču žešće s ljubavi stvarati pozitivne realitete gdje mi ostjarujemo i manifestiramo , a ne drugi imjesto nas.
SELF RESPECT I VJERA U SEBE JER MI SMO ASOLUTNO SVEMOČNI I TO JE STO POSTO TOČNO.
pozdrav! Edmund

PIŠKIM KO IZ BOKALA
- Šefika

Vrh

Naslov: Re: Lucidan san
PostPostano: pon aug 30, 2010 6:18 pm 
Početnik

Prijatelju,
Zamolio bih te da urediš gramatički malo svoju poruku, stvarno mi je teško upratiti bilo šta što pišeš.
Inače, ako znaš engleski, ispričaj san ljudima sa foruma http://astralviewers.com/ i prenesi nam njihova mišljejna.

Pozdrav!

Vrh

PostPostano: sri nov 10, 2010 2:48 pm 
Član foruma

Dobar dan! :hello2:
Vidim da je tema malo zamrla, no svejedno...
Kako mi se nedavno dogodio lucidan san, imam par pitanja u vezi toga.
Interesuje me konkretno lucidno sanjanje gjde dvoje ili više osoba zajedno sanjaju isti san. 8)

Također ako neko posjeduje literaturu ili informaciju o literaturi može da pomogne.

Ako je Ans još uvijek tu, bio bih zahvalan ako bi mogao malo o tome, jer čitao sam Igru i vidim da posjeduje iskustvo ove vrste.

Hvala.
:occasion5:

Vrh

PostPostano: sri nov 10, 2010 11:41 pm 
Član foruma

Pa koliko je učesnika u snu toliko ih sanja isti san naravno svak sa svoga stanovišta i iz svojih razloga. Vjerovatno misliš mogu li se oni śetiti tog sna kad se probude. Naravno da mogu ako su izvježbali pamćenje. Mada ljudi se užasnu ako im ispričaš san jer misle da je san samo njihov i proizvod njihove mašte, što je naravno pogrešno.

Vrh

PostPostano: čet nov 11, 2010 2:47 pm 
Član foruma

Da da, to je to, upravo me to interesuje. :thumbup:
Mogu li u isto vrijeme dvoje ljudi sanjati isti san i biti svjesni u njemu?
Dakle njihova svijest se budi u toku čina spavanja i dolazi u kontakt. Oboje sanjaju isti lucidan san kao da se i u fizičkoj ravni nađu pa odu na kafu. :wink:
Gdje je to gdje se događa kontakt?
Mentalna ravan? Čija? Da li jedan kreira a drugi učestvuje ili oba?
Da li je prostor već tamo?
Formice, pojasni mi malo.

Da li postoji literatura o tome?

Vrh

PostPostano: čet nov 11, 2010 8:24 pm 
Član foruma

bajs je napisao/la:
Dakle njihova svijest se budi u toku čina spavanja i dolazi u kontakt. Oboje sanjaju isti lucidan san kao da se i u fizičkoj ravni nađu pa odu na kafu. :wink:

Evo da se malo ubacim u raspravu jer je pitanje zanimljivo, i često sam se to i sam pitao. Jedna mi je prijateljica rekla kako je eksperimentirala sa svojim prijateljem oko snova. Namjeravali su se u snu naći na jednoj lokaciji, i dalje sanjati isti san. Preduvjet je da obje osobe zaspu u približno ili isto vrijeme, i prije sna da zamišljaju tu početnu scenu, i po mogućnosti, daljnji tok sna. Prijateljica mi je rekla da je, ubrzo nakon što je zaspala, zaista sanjala tu lokaciju, no prijatelja nije bilo. Zvala ga je, no nitko se nije odazivao. Dan kasnije mu je ispričala svoj san. On joj je rekao kako je sanjao lokaciju blizu te, kako ju je dozivao, no nije ju čuo. Izgleda da je on malo kasnije zaspao, a ona je u međuvremenu već otišla svjesno iz sna, tako da je i nije mogao naći.

Vrh

PostPostano: čet nov 11, 2010 9:46 pm 
Član foruma

bajs je napisao/la:

Za literaturu ne znam. što se tiče pitanja naravno da može. Da ne samo dvoje nego i gomile ljudi to može činiti. Susret se događa u svjetovima sanjača bilo koji od tih svjetova. Tu je problem da se zaista nađu jer kad se traži neko mjesto znaš ga po sjećanju. Ne možeš odlutati u drugi svijet kao da ideš u šetnju u fizičkom svijetu. Inače se u razne svjetove sanjača dolazi po preporuci kad trebaš na jezik simbola (sanjani san) primaći instrukcije iz svijetla.
Vidio sam da su neke države već osvojile astralni prostor i tamo izvode vojne vježbe mada se snalaze u tome kao slon u staklari nije rečeno da vremenom neće uspjeti. Oni nijesu bili u svjetovima sanjača nego u astralu.
Ima tu jošjedan veliki problem. Naše želje iz tijela nas uglavnom ili gotovo nikad ne vode u astralu. Tamo imamo druge želje i ciljeve pase na one iz tijela odnosimo sa prijezirom i obično ih odbacujemo.Na taj način su mnoge moje želje iz tijela bile neispunjene jer u astralu vidim njihovu besmislenost ili neostvarivost.

Vrh

PostPostano: čet nov 11, 2010 10:09 pm 
Član foruma

U umu živi mali podmukao gad koji iskrivljava slike. :mrgreen:

Šalim se. :mrgreen:

Kako ćete se vi nać u snu kad vi i na javi miješate stvarnost sa onim što u glavi imate već kao predpredožbu ?

Nađite neki objekat , osmotrite ga sa svih strana detaljno , onakvim kakav je i kad zaspete samo njega imajte u glavi za naći se tu. Sve ostale slike u glavi fuck off. Npr neki stup . zvonik , sobu. Al ju morate dobro proučiti jer vam treba baš onakava kakva jer ćete se baš u njoj naći.

Izaberite neku sobu. Izbacite suvišne stvari i ostavite samo neke da soba ima karakter i sve te predmete dobro proučite. Ako treba mjerite udaljenost između njih. Tad napustite prostoriju. Zaključajte i kad zaspete idemo svi baš tamo.

Vrh

PostPostano: čet nov 11, 2010 10:40 pm 
Član foruma

FORMICA je napisao/la:
Susret se događa u svjetovima sanjača bilo koji od tih svjetova.

Misliš, svako od sanjača koji učestvuju može kreirati svijet? Odnosno, dogovore se koji od njih će kreirati, gdje će se u toj kreaciji naći, zatim idu?

FORMICA je napisao/la:
Tu je problem da se zaista nađu jer kad se traži neko mjesto znaš ga po sjećanju.

Hmm, ako te razumijem, nakon što se dogovore u fizičkoj ravni i tu zapamte dogovoreno (lokacija i sve ostalo zabilježi se u sjećanje), nakon odlaska u san oni se ne mogu sjetiti jer ne koriste istu "bazu podataka" kao i na javi pa tu nastaje zbrka.
Vidiš, možda nam je upravo i zbog toga teško u prvu ruku probuditi se u snu, postati svjestan u njemu. (ovo govorim iz sopstvenog iskustva iliti iskustva početnika koji još nije ovladao gradivom u toj mjeri da može svaki put svjesno sanjati)

FORMICA je napisao/la:
Inače se u razne svjetove sanjača dolazi po preporuci kad trebaš na jezik simbola (sanjani san) primaći instrukcije iz svijetla.

Ovo ne razumijem.

FORMICA je napisao/la:
Vidio sam da su neke države već osvojile astralni prostor i tamo izvode vojne vježbe mada se snalaze u tome kao slon u staklari nije rečeno da vremenom neće uspjeti. Oni nijesu bili u svjetovima sanjača nego u astralu.

Dakle, može se sanjati i u astralu, odnosno, sanjač može sanjati u astralu.
Kako ideš u astral recimo, a ne u sopstveni san? Pojasni malo ako možeš.
To bi značilo da sanjač može da gradi u stvorenoj sopstvenoj kreaciji ali ne može mijenjati svijet astrala.
Da li sem ovoga postoji još koja razlika između svijeta astrala i svijeta koji gradi onaj koji sanja?
Ako mnogo tražim, izvinjavam se.

FORMICA je napisao/la:
Ima tu jošjedan veliki problem. Naše želje iz tijela nas uglavnom ili gotovo nikad ne vode u astralu. Tamo imamo druge želje i ciljeve pase na one iz tijela odnosimo sa prijezirom i obično ih odbacujemo.Na taj način su mnoge moje želje iz tijela bile neispunjene jer u astralu vidim njihovu besmislenost ili neostvarivost.

Malo mi je jasnije sa ovim.
Astral je "neutralan".

spyro je napisao/la:
Nađite neki objekat , osmotrite ga sa svih strana detaljno , onakvim kakav je i kad zaspete samo njega imajte u glavi za naći se tu. Sve ostale slike u glavi fuck off. Npr neki stup . zvonik , sobu. Al ju morate dobro proučiti jer vam treba baš onakava kakva jer ćete se baš u njoj naći.

Izaberite neku sobu. Izbacite suvišne stvari i ostavite samo neke da soba ima karakter i sve te predmete dobro proučite. Ako treba mjerite udaljenost između njih. Tad napustite prostoriju. Zaključajte i kad zaspete idemo svi baš tamo.

Da, dobra ideja ali upravo ona prepreka gore spomenuta me interesuje, kako se sjetiti toga?
Koristimo li isti dio uma u snu ili ne?

Vrh

PostPostano: čet nov 11, 2010 10:54 pm 
Član foruma

Citat:
Da, dobra ideja ali upravo ona prepreka gore spomenuta me interesuje, kako se sjetiti toga?

Hmmm. A kako znaš koliko ti je krevet udaljen od ulaznih vrata ? Ne znaš jer nisi uzeo metar pa izmirio. Šta sam gore napisa ? Točna informacija o prostoriji. Ne izmišljanje.

Zato šta nemate točne informacije o prostoru i dolazi do izmišljanja. Ajmo spavat pa se nađemo na trgu. Kojem trgu ? Kojem trgu kad je taj trg vaša iluzija. Polu iluzija polu ono šta vidite. Izmjerite ga točno. Promotrite onakvim kakvim je pa se na tome nađite pa se nećete mimolilazit u snovima.

Vrh

PostPostano: čet nov 11, 2010 11:05 pm 
Član foruma

spyro je napisao/la:
Hmmm. A kako znaš koliko ti je krevet udaljen od ulaznih vrata ? Ne znaš jer nisi uzeo metar pa izmirio. Šta sam gore napisa ? Točna informacija o prostoriji. Ne izmišljanje.

Zato šta nemate točne informacije o prostoru i dolazi do izmišljanja. Ajmo spavat pa se nađemo na trgu. Kojem trgu ? Kojem trgu kad je taj trg vaša iluzija. Polu iluzija polu ono šta vidite. Izmjerite ga točno. Promotrite onakvim kakvim je pa se na tome nađite pa se nećete mimolilazit u snovima.

Ma nee, nisi razumio. Naravno da treba unijeti tačne i što preciznije koordinate, ali kada ih zapamtiš i pohraniš u um, hoćeš li imati pristup toj informaciji kada se nađeš u snu? Koristiš li taj dio uma dok sanjaš?
To može biti prepreka, ili griješim?

Vrh

PostPostano: čet nov 11, 2010 11:11 pm 
Član foruma

bajs je napisao/la:
ali kada ih zapamtiš i pohraniš u um, hoćeš li imati pristup toj informaciji kada se nađeš u snu?

Pa naravno. Ako ih ne uneseš nemaš ih uopće.

Vrh

PostPostano: čet nov 11, 2010 11:54 pm 
Početnik

Pozdrav
Lucidno sanjanje mi se dogodilo par puta kao klincu , ali tad nisam svatao sta je (niti me zanimalo) .
To je postalo toliko ucestalo da sam ja u sred sna rekao sebi da sanjam i preokrenuo san u svoju korist/mastu.
Ali kad sam otisao kod psihologa za strucno misljenje rekao mi je da se lucidan san javlja pred budjenje , odnosno kad se deo mozga odgovoran za svest pocinje aktivirati , dok deo mozga zaduzen za san polako gasi, i da se lucidan san ne moze dugo odrzati.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 322 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 17  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.