AlMyHeart je napisao/la:
Pantagruel
ne bih BHZ nazvao svim onim -izmima, mada se to čini na prvi pogled!
Svaki pripadnik određenog naroda drži do istoga, pa je i logično da se naglašava, naravno koga to interesira! Niti jednog naroda ne bi postojalo, da nema ljudi koji o tome brinu! Također, ta briga ima svojih granica, naročito kad se favorizirajući svoj, potlačuje nečiji drugi identitet!
Kako je ovaj forum, a i velčina drugih, koje posječujem, nadkonfesionalan, politički, nacionalno, rasno i spolno NEOPREDJELJEN, teme o izmima samo isrpljuju prostor i spuštaju u nižu razinu svijesti!
Ne bih želio nikoga etiketirati i nadam se da nisam previše takav dojam u ovoj temi ostavio. Ako je netko taj koji nastoji gledati što manje dualistički, nacionalno, rasno i spolno, vjerujem da sam taj. No ovdje nije to sada toliko važno koliko to da sam htio naglasiti da nije sve što u sebi ima riječ zmaj nužno u sekciji "manipulacija ljudskih bića". Apsolutno se slažem da je svaka "diskusija" na bazi rasne, spolne, nacionalne ili ne znam kakve sve ne, nepotrebna, pogotovo ljudima koji kuže stvari i nisu podložni etiketiranju, kako sebe tako i drugih, a ovaj forum na sreću nema s tim problema.
AlMyHeart je napisao/la:
Dakle, ovu ploču sam snimio u Zelenjaku, odmorištu između Klanjca i Kumrovca, u Hr. zagorju!
To je spomenik A. Mihanoviću, autoru hrvatske himne, i ja u tome ne vidim ništa loše, dapače, pozitivnu inicijativu BHZ da se to obilježi!
Kulturnu baštinu svakog naroda, kao i običaje i kompletnu etnologiju izuzetno poštujem i mislim da svaka inicijativa u tom smjeru s bilo čije strane u današnjoj uniformnoj "coca-cola civilizaciji", koju je uglavnom Amerika nametnula svojim kulturanim imperijalizmom (nakon onog fizičkog britanskog i španjolskog), može biti samo hvalevrijedna (inicijativa naime).
AlMyHeart je napisao/la:
Ako vas interesira BHZ, oni su u Kamenitim vratima, na Gornjem gradu, i kad je otvoreno preko dana, može se pogledati prostorije!
Obilježja BHZ jako je malo po gradu, uglavnom po spomen-pločama.
Kao što rekoh, naletih na dvije.

AlMyHeart je napisao/la:
Na zgradama je daleko više simbolike Masona, a recimo u Katedrali sve vrvi od simbolike Templara.
Na kojim zgradama npr. Možeš li biti malo određeniji?
Hvala, lijep pozdrav.