@ Euzebije:
Citat:
Jack........mogao bi malo POSTITI jer ćes tada lakše i brže voziti biciklu pa možda stigneš na svoje odredište prije kiše.
Ma vidi... nije u tom problem... nekad znam odvoziti 50-70 km u danu... pa za to ti treba par sati s MTB-om ( nije specijalka s tankim gumama da ideš ko metak... već vrtiš zadnju Michelinku od 2,1 inča debljine s debelim ripnama, pa ak ideš 40 km/h to je tlačenje do jaja... i izmoriš se ko konj jako brzo ). I pošto ljetni pljusak nastane ponekad i za desetak minuta, ne marim da moram negdje stići brzo... već uživam u vožnji i vozim kako mi paše.
Nedavno sam po nasipu vozio i pljusak me smočio za 30-tak sekundi, bio sam sav mokar, no nije me smetalo. Ionako se nigdje nisam mogao skloniti tako brzo... Bilo je i tuče, pogodio me led nekoliko puta, ali ništa strašno - preživi se... hehe!
Ako postiš, moraš paziti s čime postiš, jer ako nemaš dovoljno energije za tjeranje - rikneš!!! Vodu moraš imati obavezno, a ujutro pojesti bar nešto da bi imao tolko energije da toliko otpedaliraš... Neću sad spominjati brdovite krajeve - to je još malo teže... hehe!
Ali - biciklizam jako dobro pročisti tijelo. Mogu to potvrditi i moji prijatelji koji voze biceve... ne treba se forsirati, ali dobro iznojiti nije naodmet... naravno, izbjegavati masnu hranu. I jedi što ti paše i to - umjereno. Bitno je potrošiti bar onoliko koliko uneseš u sebe... računica je čista.
Preporučam svima koji imaju RAZNE probleme sa zdravljem!!! 5-10 km dnevno i preporodit ćete se!
@ Smagda:
Citat:
I sada ja vas sve pitam, sve koji ovo čitate, ljude od krvi i mesa, vjerujete li doista da možemo voljeti, a da ne očekujemo nešto zauzvrat? Je li doista moguće da je lakše boga voljeti nego jednog običnog čovjeka, ženu ili muškarca ( ili i jedno i drugo )?
Ne vjerujem. Znam to na sebi i osjećam to. Možemo voljeti bez očekivanja povrata. Osnovni problem jest taj koji ti je Andjela probala objasniti:
Što je ljubav?
Što je bog?
Pravo značenje riječi ljubav ti je bezuvjetno širenje znanja=svjetlosti=ljubavi. Nesebično i neograničeno dijeljenje znanja i time pomaganja dizanja svijesti drugih, a time i sebe ( prava ti si ionako spojena sa svim drugima... i ja, i svi drugi ). Ljudi često ljubav poistovjećuju s ovisnosti o hormonima i kemijom materijalnog tijela. Nekog željeti fizički ( ljubiti, dodirivati, općiti s njim/njom... štogod ) ne znači nekog voljeti. Ako ti srce lupa kad te pogleda - to NIJE ljubav. To je samo kemijska reakcija tvog tijela na okolinu ( u kojoj se nalazi određena osoba ili više njih koje te pobuđuju na taj način ). Nekog voliš ako mu dobrovoljno, bez traženja zauzvrat, pomažeš u smislu davanja znanja, tako da ta osoba lakše i brže napreduje. Ako narkomanu daješ drogu - to nije ljubav. Ako nekog žališ jer on/ona tako želi - to nije ljubav. Ako te netko privlači - to nije ljubav. Ako misliš da je ta osoba stvorena za tebe - to nije ljubav. To je samo tvoja predrasuda, nagon ili razmišljanje ( a time i percepcija ) koja uvjetuje kemijske reakcije u tijelu, pogotovo u dijelu koji se zove mozak ( a i drugdje, hehe...

) i ti se osjećaš "zaljubljeno".
E - šipak! Nije to - to!
Ljubav je kad te dijete pita nešto i ti mu sa strpljenjem objasniš i naučiš ga. Ljubav je kad svoj doživljaj napišeš tu na forumu ( ili bilo gdje ) i time netko nešto nauči iz toga. Ljubav je kad istražuješ i svoja saznanja podijeliš s drugima. Ljubav je kad pomažeš drugima kad te zamole i kad je to neophodno. Ljubav je ne imati predrasude. Ljubav je biti otvoren prema SVIM mogućnostima. Ljubav je shvatiti prirodu i univerzum u kojem živiš. Ljubav je imati pozitivno razmišljanje i uvijek težnja prema balansu snaga oba polariteta ( ako postoje negdje u nekom sistemu gdje djeluješ ).
Bog? Pa to je unija sveg što postoji. Svih nivoa egzistencije i misaonih centara. I mi smo jedan mali dio "njega". Mnogi su u velikoj zabludi misleći kako su oni odvojeni od Boga, "njega", "njih", 7. denziteta, Kreatora... ili kako ga god nazvali. Svi smo u njemu - dio njega i činimo neku malu fragmentaciju njegove/naše svijesti.
Razmotri problem u ovakvom svjetlu, pa će mnogo toga biti puuuuno jasnije.