Sada je: pet jul 18, 2025 4:27 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 68  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pon okt 20, 2008 1:42 am 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
"E TO JE DELFIN"

:D da,lep san
delfin kazesh :D
zanima me,ako se secas,da li je u lucidnim delovima sna bilo izrazitih manifestacija tirkizne boje? ili eventualno neke od onih karibskih nijansi od svetlo plave do smaragdno zelene? :wink:
:love3:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon okt 20, 2008 9:34 am 
Moderator

Nije, ali tu zelenu boju u zadnje vrijeme često vidim na budno kad zatvorim oči. :)
Imam po sobi malahita, azurita, dioptaze, celestita, pucalo me to jako dok se nisam uskladio sa svim tim.
Pomalo se igram sa mineralima i mogu reći da je to jaka stvar!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon okt 20, 2008 10:16 am 
Član foruma

haha.. neku noć sam si uspjela u snu reći da sanjam..! :D
neznam baš puno o snovima.. ali meni je ovo veliki uspjeh..
inače, ne sanjam baš puno..
često ..jako često ranije sam sanjala zmije.. imate kakve info o tome?
ono.. svako malo sam se budila prestravljenja..

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon okt 20, 2008 10:23 am 
Moderator

bipolarna je napisao/la:
haha.. neku noć sam si uspjela u snu reći da sanjam..! :D
neznam baš puno o snovima.. ali meni je ovo veliki uspjeh..
inače, ne sanjam baš puno..
često ..jako često ranije sam sanjala zmije.. imate kakve info o tome?
ono.. svako malo sam se budila prestravljenja..

Vrti nazad temu, imam ja zmija tu u snovima koliko hoćeš, no preletim ih.
I da, svijesnost o tome da sanjaš je velik korak.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon okt 20, 2008 11:22 am 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Vrti nazad temu, imam ja zmija tu u snovima koliko hoćeš, no preletim ih.
I da, svijesnost o tome da sanjaš je velik korak.

tak sam si i ja mislila.. da to mora biti dobra stvar.. :wink:
budem bacila oko..
fala
:love5:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon okt 20, 2008 11:56 am 
Član foruma

ja često vidim ljubičastu boju prije nego što usnem. baš me zanima odakle dolazi ta boja, skoro uvijek vidim ljubičastu boju kako se prelijeva na crnom ekranu.
ima li u vas kakvih boja na ekranu prije nego zaspite? ajde baš me zanima

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon okt 20, 2008 3:59 pm 
Član foruma

-Nix- je napisao/la:
ja često vidim ljubičastu boju prije nego što usnem. baš me zanima odakle dolazi ta boja, skoro uvijek vidim ljubičastu boju kako se prelijeva na crnom ekranu.

Ljubičasta odnosno indigo boja je boja trećeg oka. Po odlasku iz budnog stanja (beta valovi) u opušteno stanje predsna (alfa valovi) vjerojatno se aktivira druga "pažnja" jer svijest više nije na fizičkoj razini. Izgleda da je riječ o aktiviranju trećeg oka (pinealne žlijezde) prije sna, jer treće oko je upravo ono čime vidimo i doživljavamo astral (snove). Ali možda je moja pretpostavka pogrešna.

http://www.4shared.com/dir/12497247/299 ... cija_.html

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon okt 20, 2008 4:09 pm 
Član foruma

-Nix- je napisao/la:

To je obična fiziološka pojava a javlja se kao posljedica protoka krvi kroz mrežnjaču. Možeš primjetiti da se boje šire od središnje tačke koja odgovara slijepoj tački na mrežnjači i širi se ravnomjerno prateći otkucaje srca. Meni se prelivaju sve boje od crvene pa zelene pa plave pa ljubičaste pa mrke koja prelazi u zlatnu pa prekonarandžaste opet u crvenu i tako dalje. Nema svrhe pratiti te boje jer ne kazuju ništa u suštini. Istina mogu reći dosta o poremećajima u organizmu odnosno ako se poveća ili pane pritisak krvi ili ako nastupa bolesno stanje da se pripremiš. Čim se obraća pažnja na boje znači da se uzorak promjenio i da odgovara nekim promjenama u tijelu. Ako ti nije teško da bilježiš možeš napraviti šemu kako se mijenja zuorak u odnosu na promjene u tijelu. Inače drugog efekta nema.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon okt 20, 2008 6:55 pm 
Član foruma

kul thx

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon okt 20, 2008 7:40 pm 
Moderator

A što ako vidim oblačaste koncentrične krugove kako dolaze svakih 3-5 sec. ?

Kakav je to poremečaj?

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto okt 21, 2008 8:30 am 
Član foruma

bad.ass je napisao/la:
bellatrix je napisao/la:
Spremam se da radim yoga nidru pred spavanje.

kako i sta tocno radis?

poz :mrgreen:

U knjizi Yoga Nidra od Satyanande imas detaljna uputstva. Ukratko, lezis u polozaju shavasana, opustis se i fokusiras na disanje, a zatim paznju prebacujes na delove tela. Tu postoji odredjeni redosled, pa je najbolje da prvo procitas knjigu. Inace, imam audio zapis cele "vezbe", pa mogu da ti posaljem na e-mail. Mnogo je lakse raditi uz audio zapis i manje su mogucnosti da skliznes u san usred vezbe.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto okt 21, 2008 8:34 am 
Član foruma

....i da...Yoga Nidra je odlicna za sve one koji pre svega imaju problema sa nesanicom, a istovremeno je i odlicna priprema za vezbanje lucidnog sanjanja, pored meditacije koja je nezaobilazna.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto okt 21, 2008 10:02 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
A što ako vidim oblačaste koncentrične krugove kako dolaze svakih 3-5 sec. ?

Kakav je to poremečaj?

Pa to je to. Slijpa tačka je od prilike nešto niža od središta vidnog polja i od nje se šire ti talasi u koncentričnim oblakolikim talasima. Ne mora značiti poremećaj. Čobjek prije nego zaspe smiren sa poništenim senzacijama iz dnevnog života može pratiti smjenu tih boja. Ponekad neka boja izostane ponekad se javi neka nova, ponekad se promjeni njihov oblik i tako dale. Ako imaš živaca možeš zapisivati i crtati te figura svako veče prije nego što zaspiš. Šematski iscrtaš oblike i raspored boja a uporedo opisuješ zdravstveno stanje i prijethodne dnevne aktivnosti (što si radio, jesili pio lozu ili vino ili ljekove i slično). Vrlo brzo ćeš uspjeti uočiti neke pravilnosti. Na primjer prije prehlade će se povećati polje neke od boja ili će se u lijevom dijeli pojaviti zaostajanje talasa i slično. Ovo sam ja primjetio na sebi tako da u naprijed znam ponekad što se može śutra dogoditi ili što očekivati. Nijesam pažljivije to pratio jer mi smeta pri opuštanju odnosno ćera me da se koncentrišem i budi pažnju pa previđam te boje.
Da još nešto. Ne moraju biti jednaki oblici u desnom i u lijevom oku. Provjeri usredsrijeđujući se prvo na jedno oko a zatim na drugo pa obje slike opet spojiš da vidiš koja je razlika iz kojeg oka.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto okt 21, 2008 10:30 pm 
Moderator

Mislim da ti krugovi nisu u očima, nisam primjetio da ima razlike lijevo i desno oko, mora da je nešto u lubanji.

Nova stvar koja mi se dešava je da se sjećam što mi se dešava sa tijelom kad spavam, energetsko treperenje i prelijevanje u raznim bojama... iz tog se tijelo nekako puni i obnavlja.

Ajmo to povezati sa Castanedom, recimo da je skupna točka na površini ili blizu.
Kad se probudim sjećam se da se ispod skupne točke u dubinu odvijala neka aurora borealis.
Ili sad maloprije kad sam spavao, se dešavalo nešto igličasto, vlaknasto ispod (mnogo mnogo svjetlećih iglica,vlakana koja trepere) i bio sam strogo fiksiran na tome. Nije bio nešto jako okrepljujuć san.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto okt 21, 2008 11:18 pm 
Član foruma

bellatrix je napisao/la:
Yoga Nidra je odlicna za sve one koji pre svega imaju problema sa nesanicom
Jes, ako hoće produbiti te probleme.

Spavanje i YN treba držati kao dvije odvojene stvari i ne raditi YN prekasno navečer. To govorim iz iskustva.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub okt 25, 2008 12:31 pm 
Moderator

Novi san:

Bile je jedna hala, ko napuštena tvornica sa tu i tamo nekim čovjekom, gdje sam volio zalaziti.
Uvijek je tamo bilo zanimljivih stvari. Znalo je biti izgubljanih novčanica, vrijednih stvari.....

No jednom sam se tamo našao, kad je u halu ušlo hrpa ljudi.
Ti ljudi su se očito tom halom koristili za sakrivanje nekih svojih radnji sa kojima mnogo zarađuju i nitko za to ne smije znati.

Kako sam već bio unutra, nisam se sakrivao nego ih pozdravio ko da sam uranio i ko da sam jedan od njih.
Odmah sam dobio svežanj novačanica, ko da je to normalno, uzeo sam i spremio.
Gazda me je očito pobrkao s nečijim sinom i znao sam da sam u smrtnoj opasnosti.

Krenuli smo u nenki neobavezan razgovor i ulovio sam sebe kako se sjećam svega što pričamo iz prijašnjih snova !?

Nitko za sad nije shvatio za sad da sam uljez... tražio sam zgodnu priliku da odem van iz hale i nestanem. :)

Tamo negdje su ulovili nekoga da je nešto ukrao, i odmah ga odredili za strijeljanje. Kako su žene po hali odmah počele plakati i makivati se van, da ne vide strijeljanje i ja sam s njima krenuo van, glumeći nelagodu.

Uspio sam izaći van i dokopati se nekog kukuruza, da me više ne vide.
Nekako me netko ipak vidio da sam se sakrio i krenuli su u lov.
Bježao sam tako dosta ispred njih tako preko raznih šuma i zaseoka.
Tu i tamo su me ipak u daljini ugledali njihovi ljudi pa mi se opet približili....

Probudio sam se, još uvijek sam u bijegu i nisu me ulovili...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub okt 25, 2008 8:15 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Mislim da ti krugovi nisu u očima, nisam primjetio da ima razlike lijevo i desno oko, mora da je nešto u lubanji.

Nova stvar koja mi se dešava je da se sjećam što mi se dešava sa tijelom kad spavam, energetsko treperenje i prelijevanje u raznim bojama... iz tog se tijelo nekako puni i obnavlja.

Ajmo to povezati sa Castanedom, recimo da je skupna točka na površini ili blizu.
Kad se probudim sjećam se da se ispod skupne točke u dubinu odvijala neka aurora borealis.
Ili sad maloprije kad sam spavao, se dešavalo nešto igličasto, vlaknasto ispod (mnogo mnogo svjetlećih iglica,vlakana koja trepere) i bio sam strogo fiksiran na tome. Nije bio nešto jako okrepljujuć san.

Ako se radi o prelivanju boja one potiču iz mrežnjače oka. inače s očoma možeš činjeti još neke zanimljive stvari. Možeš viđetipovršinu oka super jasno. Obezbijedi da ti je ostatak lica i oko u mraku a blizu oka postavi karton sa sitnom rupom načinjeno iglom. Opušti mišiće kao da gledaš u horizont i viđećešpovršinu oka čak i ako polagano pokrećeš kapak prema dolje kad ga ponovo podigneš viđećeš koliko je debeo nanos suza na oku a da ne pominjem zrnca prašine i sve ostalo što se nalazi na površini oka.
Ima još jedna zanimljiva stvar kad se gleda jednobojna površina vide se nekavi mali pokretni svijetli krugovi koji za sobom ostavljaju svijetli trag. Radi se o crvenim krvnim zrncila koji prolaze kroz mrežnjaču. Takođe svjetlost mora biti slabija da prejaka svjetlost ne poništi kontrast. Dalje ako gledaš jednobojnu pozadinu pri jakom svijetlu (najbolje vedro nebo) primjećuje se u početku nešto kao mreža krstova koja kasnije prelazi u mrežu ukrštenih linija. E u ovom slučaju se radi o pobuđivanju nervnihćelija u kori malog mozga koje "panično" traže linije pa pobuđuju same sebe kao provjera svoje ispravnosti. To su one ćelije u malom mozgu koje odgovaraju raznim pravcima uspravno, vodoravno, koso,...
Dalje možeš svoj vid izoštriti na daljinu ili blizinu ali tad moraš koristiti i usredsrijediti i misli. Mene poslije toga bole i oči i glava.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon okt 27, 2008 7:03 pm 
Moderator

Imao sam zanimljiv san, zapravo dva sna, jedan noću (kratko sam spavao) i jedan danju.

Noću sam sanjao kako sam si izvadio oko, ko da sam robot. Odiza gdje stoji u lubanji je imalo neke tajnovite konektore tehnologije koju nisam vidio ni poznavao.
Fino sam izvadio oko jer nešto s njim nije bilo u redu, pogledao iza, pripazio da se ne zaprlja dio koji ide u lubanju i vratio ga nazad.
E sad to vraćanje nazad u lubanju ide malo teže, škakljivo je. Znači, lako oko izvaditi, nije lako vratiti nazad.
Došlo je do mene da se sastojimo od dijelova, i možemo se rastavljati i sastavljati...

Danju sam imao erotski san,
ali pazite SA MAČKOM. Zadovoljavao sam macu odiza, uživala je, u jednom momentu sam spoznao da to nije maca, nego žensko tijelo.
Kako sam je trljao po klitorisu, tako se ona namještala i pričala nešto kao E TOO, SAMO TAKO, SAMO TAKO!
Umalo sam i sam svršio, ali sam se probudio.

Dakle mace, ako ste se prepoznale, kažite slobodno! :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 03, 2008 12:50 am 
Moderator

Cijelu noć sam sanjao da sam bio papin pomočnik, i to ne od ovog sad pape, nego onog prije koji je umro.
Radio sam sve tipične stvari koje se rade kraj starog čovjeka koji teško hoda, teško se diže....
Obuvao sam ga, donosio njegove stvari kojima se služio, sređivao prijevoz.... ne sjećam se što sve točno, ali bio je to dug san.
Jedno vrijeme je papa bio i u nekoj opasnosti pa smo kombinirali kako i gdje da ga sakrijemo.

Sve u semu, nimalo ružan san. Bilo je to služenje sa zadovoljstvom.
Papa je bio veseo, bez straha i volio je život.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 03, 2008 12:52 am 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Cijelu noć sam sanjao da sam bio papin pomočnik, i to ne od ovog sad pape, nego onog prije koji je umro.
Radio sam sve tipične stvari koje se rade kraj starog čovjeka koji teško hoda, teško se diže....
Obuvao sam ga, donosio njegove stvari kojima se služio, sređivao prijevoz.... ne sjećam se što sve točno, ali bio je to dug san.
Jedno vrijeme je papa bio i u nekoj opasnosti pa smo kombinirali kako i gdje da ga sakrijemo.

Sve u semu, nimalo ružan san. Bilo je to služenje sa zadovoljstvom.
Papa je bio veseo, bez straha i volio je život.

Zanimljiv san :)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 68  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.