Pa nemaju što reći, jer će se ponoviti. Već sam u jednom od posljednjih postova na ovoj temi napisala da je tužno kako danas neki ljudi o toj "pandemiji" govore kao o nečemu što je bilo "ništa". Vjerujem da to ne može utješiti one koji su upravo radi "svinjske gripe" izgubili člana obitelji. I naravno, nitko neće odgovarati, ali ja kao čovjek mogu imati susojećanje i za onaj mali postotak onih koji su nahebali. I ne zaboravimo - ima i onih koji su se cijepili protiv nje, a povećan je i broj cijepljenih protiv obične gripe. Zar je to ništa?
Istovremeno nije mi žao što sam "sudjelovala" u praćenju događaja, komentirala, razmjenjivala savjete - prirodne lijekove, jer mislim da me upravo to, taj način promišljanja određuje u mom postojanju. I naravno razlikuje od njih.
I kao što sam tada dok se sve to skupa događalo mislila kako bez obzira na sve jako dobro znaju što rade - to mislim i danas.
Zar zaista mislite da smo mi koji mislimo da je riječ o "zavjeri" pobijedili? Da smo ih spriječili? Mislim da ne, jer nekako imam osjećaj da su to dozvolili, a jedna dobivena bitka nije pobjeda.
Bila je to generalna proba, ispitivanje javnog mijenja, nazovite to kako god hoćete - ispipali su bilo naroda....i ne mislim da to ne namjeravaju ponoviti. Stalno vrše pokuse na razne načine, ponekad je to virus, ponekad potres, ponekad nešto treće - ali sve je u konačnici isto - učinimo to i gledajmo reakcije. I gledaju i čine i dalje, sve što im padne na pamet. Zato i dalje mislim da trebamo biti oprezni (što ne znači biti u panici ili preplašen) samo mislim da je dobro i mudro znati što možemo očekivati....
Pozdrav Alf